Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
2 x 4 GB LPDDR4-3733
720 000 ForintWTF????
League of Legends: spambox
-
Raysen623
addikt
Design jó, a beltartalmat dugja fel magának aki kitalálta, az ár meg nevetséges. Laptopot sem fogunk már venni...
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
DeFranco
nagyúr
én azért hiányolom az USB-A portot mert azt simán el tudom képzelni, hogy időnként szükség legyen egy wireless egérre, amihez viszont gyakran kell adapter ha épp nem BT-s (vagy zavarja a BT-t a wifi, volt már rá példa) ezt kár volt kihagyni, ebben a kategóriában már nem annyira finom egy tyúkbeles adapter rendszeres használata.
a backspace fölé bekapcsológombot rakni szerintem elég troll design, főleg hogy az enter és az esc után ez a harmadik leggyakrabban rage-smashelt billentyű, és ha egy idegből törlésre a laptop meglepetésszerű elalvása a válasz, akkor az nagyban veszélyezteti a laptop szerkezeti integritásának folytonosságát. -
Volt ilyenem.
- ha a sarkanal fogva megemelem, akkor klikkel a trackpad, mert hajlik a haz
- combomat leegeti, termeszetesen
- billentyuzet szarPapiron eszetlen jo gepek, de barki mellerak egy Lenovo X1 Carbont az lathatja, hogy eg es fold a kulonbseg a Lenovo javara.
while (!sleep) sheep++;
-
kpbendeguz
addikt
Egy M1-es Macbook Air szintén 8GB-rammal és 512GB SSD-vel meg 510ezer bruttó.
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Pro Koryak
addikt
13,4"-es, 1920x1200 pixeles Sharp IPS panel, 60 Hz, 2 x 4 GB LPDDR4-3733 ram, i7 1065G7 = etalon a lóf.szt!!!
Pl:
Asus ROG Strix G15 G513QRSKU: G513QR-HF010
Processzor: AMD Ryzen 7 5800H
Kijelző: 1920 x 1080 300HZ
Memória: 16 GB RAM
Merevlemez: 1000 GB PCI EXPRESS
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce RTX 3070
744.990Ft -
-
Egon
nagyúr
válasz
Pro Koryak #8 üzenetére
Sportkocsit hasonlítasz traktorhoz, csak mert ugyanannyiba kerül, de sebaj.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Ez fizetett hirdetés
Az almás air példa nekem is fejembe jutott, de azon nem fut windows.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Raysen623
addikt
válasz
kpbendeguz #7 üzenetére
Akkor helyesbítem korábbi kijelentésemet: ezután csak Apple lapost veszünk
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Egon
nagyúr
Nekem az eggyel korábbi verzió van (azon még 3 Type C csati volt). Céges természetesen.
Egy kicsit tényleg hajlik, de nem vészes, ölemben nem használom, asztalon nem melegszik. Kicsi, könnyű és nagyon sokáig bírja akksiról.
A legnagyobb negatívuma szvsz a sz*r wifi chip. A céges Cisco hálózat gyakran le-ledobálja."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Pedig igaza van, hasonlítsd össze milyen hardvert kapsz ehhez az "etalonhoz" meg ahhoz az Asushoz, az Asus ugyanannyiért kenterbe veri ezt a laptopot.
De említhetném akár az XMG Fusion 15 laptopot is, ami ráadásul még olcsóbb is.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800x - Gainward RTX 3070 Phoenix \\ XMG Core 15 \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steam Deck \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Egon
nagyúr
válasz
Hopkins95 #14 üzenetére
Értem, tehát egy 13 colos, alig több mint egykilós, egy centi vastag, akkuról tizensok órát működő laptop az gond nélkül összemérhető egy 15 colos, böszme nehéz, drót nélkül kis túlzással percekben mérhető üzemidejű játékgéppel, mert csak a vas számít, más paraméter nem...
Én kérek elnézést...
Tudom, nehéz megérteni, de a cikkben is benne van: ez egy vezetői laptop, ennek megfelelő elvárásokkal. Azt gondoltam, elég a hasonlat (traktor az ugyebár munkagép, nagy teljesítmény stb., a sportkocsi meg sebesség, kinézet, státusszimbólum stb.), de látom, szájba kell rágni mindent.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kpbendeguz
addikt
válasz
kleinguru #11 üzenetére
Persze, akinek windows kell, az kénytelen lesz még egy ideig x86 vonalon maradni. Mondjuk ez már előrevetíti, hogy idővel a többieknek is át kell állniuk arm-ra, ha meg akarnak maradni az ultrabook kategóriában.
Az nvidia még talán képes is lenne az apple soc-okkal versenyképes arm-os apu-t gyártani, amiben már lenne annyi kraft, hogy arm-os windows-on is képes az x86-os programokat elfogadható sebességgel emulálni.ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
ultrasound
tag
Mennyi?
Itt a HA-n MacBook Pro 13" M1 Chip, 8GB RAM, 256GB SSD, úgy 480.000 Ft-ért kínálnak és ugye nem kell mondanom, hogy kinek a javára lehet zongorázni a két gép közötti különbséget. Úgy látszik Cupertinóban a tablet után újabb babérokat aratnak le, azaz a notebookok piacát. Különben is vezetőként egy Apple eszközzel mindig is nagyobbat lehet gurítani a nagyérdemű előtt, még ha eddig csak egy hype volt.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
ultrasound #17 üzenetére
Nem volt az mindig hype, csak az utóbbi pár évben. Tizen éve ugyanúgy feltörölte a padlót a kategóriájával. Csak akkor még a tisztelt nagyérdemű nem is hallott róluk. Nem véletlenül volt az usában éveken keresztül a legjobb windows laptop kategóriában is első a Macbook Pro.
(nem csak 1 helyen, hanem mindenhol ahol indult)
Magyarországon 2008-ban nem volt még más gyártónak se alu ház, se háttérvilágított magyar bill, és ledes panel se sok. Magnézium bukó keret is csak találn a thinkpad szériának volt. Olyan apróságok mint a unibody ház 2009-től, vagy a retina kijelző 2012-től. Lásd mostani cikk, ahol még mindig full hd felbontással akarják kiszúrni a szemed.
(amivel semmi baj nem lenne, ha 300k környékén lennénk)
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Státusszimbólum, Alma-alternatívaként. Nem multikkal szoktam tárgyalni (hazai vállalatok, kkv-k jellemzőbbek), így eddig mindenki elismerően biccentett, vagy éppen megbámulta, amikor kicsaptam az asztalra...
Kb. mint az MS Surface, vagy a Lenovo X1 Carbon. Ezekkel érdemes összevetni, mind ár, mint egyéb paraméterek tekintetében (félreértés ne essék: nem mondom, hogy az XPS-ek a legjobbak ezen a téren: pusztán ez is egy alternatíva. Nálunk csak Dell notik vannak, vezetői laptop kizárólag ez, szóval nincs túl sok választék).[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
Elolvastam a tesztet és az első gondolatom az volt, hogy “na erre még talán le is cserélném a MacBook-omat”.
Aztán elolvastam a hozzászólásokat és “Mégsem. Inkább M1-es MacBook lesz az utód” -
hallador
addikt
Az XPS az egyik termék, ami soha nem érte meg az árát, amióta megjelentek az Core i-s verziók. Egyszerűen nincs reális magyarázat a magyar árára. Semmilyen!
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Hopkins95 #14 üzenetére
Pedig nincs igaza, mert az üzleti világban (ahova ezt is szánják) nem igazán a H-s proci, meg az RTX számít, hanem az, hogy lazán kibírjon egy munkanapot és könnyen hordozható legyen.
Sokra mész a böszme Predator, meg ROG gépekkel, ha ~óránként töltheted.
Én is vehettem volna egy Asus TUF laptopot a MacBook Air árából. Hardveresen nagyjából 10x olyan erős, csak épp feldughatom magamnak, ha ki sem használom. De legalább ment volna ~2 órát akksiról a 12 helyett, élvezhetném a gagyi műanyag borítást, meg cipelhetném azt a nagy dögöt az alig 1 kilós Mac helyett.
Szóval nagyon sok embernek nem a hardver az elsődleges szempont. -
csƵ
őstag
Mióta van M1-es Macbook, azóta az összes többi ultrabook mehet a kukába.
-
Raymond
félisten
Nem tudom hogyan lett ennek 720e az ara, ez a gep (i7, 8GB, 512GB) egy UHD+ kijelzovel per pillanat csak 1429EUR [link]
A 32GB RAM es 2TB SSD valtozat az ami 1949EUR.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
BiP
nagyúr
Ősszel vettem laptopot, Dell volt az elsőszámú jelölt, és persze az XPS is pakliban volt. De annyira nincs rajta csatlakozó, hogy inkább Latitude lett (2019-es).
OFF: "10-ik generációs" ? 10. generációs lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz
Mr Bond 007 #26 üzenetére
Pedig a Dell DE se az olcsosagarol es a nagy akciokrol hires. Mondjuk ez a 300EUR kedvezmeny itt mar a nagyon jo kategoriaba sorolhato es aranylag kilog a normabol. Gondolom probaljak kiszorni a 10-es sorozatu CPU-kat mert szeretnek 11-esel frissiteni az ajanlatot.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Felesbandi
aktív tag
válasz
kpbendeguz #7 üzenetére
Ezt is megeltuk, hogy laptop es csucstelo fronton is ar/ertek aranyban jobb az Apple mint a konkurencia.
-
griffhun
csendes tag
Eddigi tapasztalataim nem túl rózsásak az XPS-ek megbízhatóságáról:
Dell XPS 15 9550 (en hasznaltam):
- 3 év után púposodó akksi + emiatt széteső touchpad - széria hiba, szerencsére erre volt visszahívási akció
- 4 év után meghalt az alaplap, amit már nem tudtam kicserélni, ugyanis az összes alaplap elfogyott már amit tartalékba gyártottak. - Gyanús, hogy ezt is lehetne szériahibának tekinteniDell XPS 13 9350 (rokonom hasznalta):
- alaplap hibásan érkezett - garanciális csere
- kb 3-4 évesen kontakt hibás lett a kijelző háttérvilágításaAmúgy használni szerettem a sajátomat.
[ Szerkesztve ]
-
blackrulz
nagyúr
"Egyszerűen nincs reális magyarázat a magyar árára"
Így is megveszik... Ez szerintem elég magyarázat
Szerk: Egyébként valszeg hogyha nem Istipisti kkv hanem a Bosch vagy társai multik hazai kirendeltségei veszik ahol eleve van pár workstation meg más is a palettából, akkor ez se kerül annyiba, ahogy az elődök se kerültek annyiba...
[ Szerkesztve ]
When you want a circus you exalt the clowns
-
-
Felesbandi
aktív tag
Az a kemeny, hogy mar az M1-es modellek elott is jobb ajanlatnak tunt a Macbook.
Ha meg gyengebb is volt esetleg hardveresen, mint a konkurencia, a touchpad koroket ver mindenre, a billentyuzet layout-ja szerintem joval hasznalhatobb, a rendszer frissitesek kezelese jobb, mint Windows-on, nincs skalazassal semmi gond nagy felbontasu kijelzon, virtual desktopok kozt monitoronkent kulon lehet leptetni, stb.
Igy, hogy meg erosebbek is es ultrabook szegmensen belul meg olcsobbak is, egyszeruen nem talalok ellenuk nyomos ervet.
-
" a CPU melegedésétől nem félnek a Dell mérnökei,"
Hát attól nem... a kétszer olyan vastag Latitude-om is felmegy 95 fokra ha meghajtom...Valahogy nem erősségük a hűtés.
-
gt87
csendes tag
700+ ezerért egy 99% P3 kijelző azért beleférhetett volna, meg egy kicsit nagyobb felbontással. 550-ért M1 MBP van, P3-as kijelzővel, nagyobb felbontással, 18-20 óra üzemidővel... De azért a kategória csúcsa ez a Dell. Persze
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Felesbandi #34 üzenetére
“Igy, hogy meg erosebbek is es ultrabook szegmensen belul meg olcsobbak is, egyszeruen nem talalok ellenuk nyomos ervet.”
Meg az üzemidő is ~1,5x-es...
[ Szerkesztve ]
-
Oké, de nem gondoljátok hogy túllőtték az árát?
Ez ilyen laptopért rengeteg pénz, ráadásul még a rendes csatlakozókat is lespórolták. Ha ilyen irodai munkára meg üzleti célra akarok laptopot, akkor elég vennem egy Acer Aspire vagy Swift lapost is kb. fele áron.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800x - Gainward RTX 3070 Phoenix \\ XMG Core 15 \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steam Deck \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
plömplöm
őstag
talán jól látom, és még senkinek nem tűnt fel, hogy a termék árába beépített win10 nem pro, hanem home, szóval az ügyvezig magyarázat kicsit sántít. ezt egyébként én krvára nem értem, hogy miért home van ezekhez, mert ez így ebben a formában inkább menő usa otthonfeleség notebook, nem ügyvezig. itthon most, ahogy nézem, 9310 van elérhető, pld i5-1135G7 - 8GB - 512GB - 18.81 Hour Battery Run Time - IEEE 802.11ax Wireless LAN, kb 580e netto, ami viszont nem olyan rossz, de ehhez is home a win10 persze :|
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Hopkins95 #42 üzenetére
De, ez a laptop ennyiért baromi sok. De ha jól megnézed, minden normálisabb ultrabook árából tudsz venni sokkal erősebb gamer dögöt.
Pl. egy belépő Asus TUF mondjuk 1650Ti kártyával 380 ezer, az integrált vga-s ZenBook 13 meg 366.
A komolyabb gamer gép (Ryzen 5800H, RTX 3070) ~700 ezer, ugyanennyiért kaptál egy integrált vga-s 13-as MacBook Pro-t.
Lehetne még sorolni 10 oldalon keresztül.
Az ultabook-nál soha nem a hardver a szempont. Se árazásnál, se megvételkor. -
Zanik
addikt
Igen, azért az USB A hiánya nagyon fájó, ahogy a HDMI-é is. Ráadásul a töltőport is maga az USB-C. Ennyire nem kéne kiherélni a csatlakoztathatóságot.
Én egy Precision 5520 workstation-t használok céges laptopnak, amin van két USB-A, egyikben nekem pl. pont egér adapter van, másikra most a billentyűzetet dugom rá otthon, ahogy a HDMI is kell az itthoni monitorhoz. Bent az irodában van egy USB C-s dokkolóm, az megoldás lehet, de bakker most már kb. semmit se lehet rádugni ezekre a kis szarokra önmagukban.
Megnéztem most a 5550-ös utódott, az is ki van herélve már. Nem jó irány ez.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
BiP
nagyúr
kb 580e netto,
Ami pont 736ebruttó, tehát ugyanannyi, mint a cikkbeli. Tehát árban tök összehasonlítható.#45 Zanik : Nekem se tetszik, de úgy látszik, ez a trendi.
Van rajta USB-C, az elég univerzális, mindent rá tudsz dugni.
De leginkább a dokkolót, és akkor van minden portod.
2 meeting között rohangálós manager meg többségében úgyis tapipadozik, meg nem monitorozik, tehát nem kell neki semmi port, de max. 1 wireless egér még ígyis tud lógni rajta. -
-
jerry311
nagyúr
Azért Win 10 Home, mert az otthoni felhasználónak általában megfelel. A céges IT viszont pillanatok alatt behúzza VLK / KMS alá és már nem is Home. Sőt sokkal valószínűbb, hogy a gyári Win 10 gyalulásával kezdik, és ráteszik a standard céges Win 10 image-t, ami megint csak nem Home.
League of Legends: spambox
-
Zanik
addikt
Igazából ehhez is adtak egy type C adaptert: [link]
Egérből van BT is, szóval megoldható az is.
Viszont asztali dokkoló nélkül, fiókban felejtett adapterrel mikor hirtelen TV-re/projektorra/monitorra kéne kötnöm csak type C porttal, na, ott meg lennék lőve.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
plömplöm
őstag
az előbb megegyeztünk abban, hogy ez ügyvezig termék, nem otthoni felhasználásra van. azaz tehát teljesen jó ötlet kifizettetni egy home árát, értem
"céges IT" vagyok, a helyzetet nem kell nekem bemutatni.All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Dell XPS 13 az elegáns ultrabook kategória egyik meghatározó képviselője; most kipróbáltunk egy felsőkategóriás modellt.
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L380 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L560 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L580 - i5-8350U I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DOBOZOS,ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 Carbon Edition:R7 5800U,16GB,1TB,OLED 14" 2.8K 400nit,100%DCI-P3,1.1kg
- Asus rog zephyrus duo16
- Asus TUF Gamer Laptop Gtx1660Ti 6GB Ryzen7 4800H 8/16/32GB RAM 144Hz Kijelzővel SSD-vel
- Dell Latitude E5570 480gb ssd 12gb ram + 500gb külső winchester
- Lenovo Legion 5 Garancia/ 3050ti/5600h/16/512
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest