- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecó 11
tag
Sziasztok! RAM-t szeretnék bővíteni, de nem tudom milyen típus van benne! Hogy tudnám megbontás nélkül megnézni? Van valami szoftver rá? Köszönöm!
-
-
zolmesz
aktív tag
Tulajdonképpen csak a játék közbeni melegedésről szerettem volna kérdezni, hogy mennyire normális az akár 99-100 Celsius fokos maximum értékek (gondolom nem normális, még ha eddig engedi is a rendszer), és ki mit tesz ellene garanciavesztés nélkül.
Azt láttam, hogy egy újrapasztázás valami jobb anyaggal segíthet rajta, de végül is tegnap egyelőre csak egy kis undervolting-ot alkalmaztam, és hamarosan kiderül, hogy válik be. -
zolmesz
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan fórumtárs, akinek ilyen gépe van (i5-8300H, 15-ös kijelző) és játékra is használja?
-
pengwin
addikt
válasz
#73495296 #93 üzenetére
Úgy tudom több felügyeleti eszköz sem elérhető Home-on, ami a Win10 frissítésekkel összeszedett tapasztalataim alapján szerintem használhatatlanná teszi a rendszert.
Ha tudnád, hogy mennyi WUpdate által kreált problémát kellett laptopon javítanom...
Jó dolog a group policy, és t.sai, legalább le tudod ellenőrizni a tapasztalatokat, mielőtt a Win10 gerilla-update-jének áldozata leszel.
Faxom kivan a Win10 intruzív viselkedésével: még manuális frissítés után is szinte mindig visszaállított létfontosságú beállításokat, hogy utána szabadon tudjon garázdálkodni pl. anyám gépén. Visszakapcsolt telemetria, átállított frissítési beállítások, aktív órák, letiltott "elavult" driverek egy notebookon.
Ezért kéne a Pro, de sajnos azzal is belefuthatsz ilyenekbe.
Szerintem nagyon érteni kell a Win10-het, hogy normálisan lehessen használni. -
törölt tag
válasz
InterWave #92 üzenetére
Remote desktop kliens van Home-on is, tipikusan inkább munkahelyi gépre akar az ember fellépni és nem otthonira. Hyper-V-t meg életemben nem használtam, pedig más virtualizációs megoldást igen, de szerinted 10-ből hány usernek van egyáltalán bármilyen virtualizációra szüksége?
-
törölt tag
válasz
InterWave #89 üzenetére
"Linuxosat vegyél, úgy olcsóbb, majd lehet szerezni jóáron Win 10 Pro-t, amit ezekkel adnak az Home, az a pistikéknek való."
Komolyan érdekel, mi az a Home változatban, ami hiányzik otthoni (tehát nem vállalati vagy munkagép) használat esetén, ami miatt csak Pistikéknek való a Home?
Mert az alap állítással egyetértek, a low-end gépeket leszámítva, ahová a MS ingyen adja, nem éri meg Windows-os változatot venni, olyan 45 ezer körüli felárral mennek ezek itthon, amennyiért dobozos Windows-t lehet kapni, az OEM meg jóval olcsóbb. A "lehet szerezni jó áron" dolgot mondjuk én hanyagolom, nem veszek kétséges eredetű licence-et, mondjuk a jelenlegi Pro licenszem az olcsó volt, speciális kedvezménnyel, de közvetlenül a MS-tól.
-
InterWave
csendes tag
Nos, szerintem vágj bele de mindenképp nézz szét, hogy milyen G3 17 3779 konfigok vannak forgalomban, vagyis:
Érdemes egy olyan konfigot választani, amiben egy Core i7 van, 6 magos, mert ez nem upgrade-elhető, viszont jobb, időtállóbb befektetés.
VGA terén sem árt ha jobbat választassz, 1050Ti vagy 1060 Max-Q ami érdemes. Most sokan majd hápognak hogy a kutyafüle tudja melyik játék nem fog 4K-ban 120Hz-en futni, kit érdekel.
Ha van lehetőség, legyen rajta Thunderbolt 3, mert akkor akár eGPU-t is köthetsz rá, és akkor lehet akát RTX 2080-asod is...mondjuk az jelenleg annyiba kerül mint a gép, de 5 év múlva nem...
Ne vegyél gyári sok RAM-ot és SSD-t. Elég 8 Gb és kis SSD akár SATA egy HDD-vel. Miért? Mert a RAM-ot lassan ingyen osztják, 3 perc alatt belerakod. NVMe SSDk is lassan féláron vannak, tehetsz bele sokkal olcsóbban majd később sokkal nagyobbat mint a bolti konfig. Szóval a RAM és SSD ne legyen nagy sok mert csak feleslegesen drágítja.
OS: Linuxosat vegyél, úgy olcsóbb, majd lehet szerezni jóáron Win 10 Pro-t, amit ezekkel adnak az Home, az a pistikéknek való.
Ja és a szerelés. Ennél egyszerűbb, mint ennél a gépnél a világon nincs. Egy darab alja van, amit csavarok tartanak. Dell lerajzolja mit hol kell csinálni. Ha nem megy beviszed a kismillió CIS központba, Dell-t mindenhol zervizelnek. Itt Nagyváradon pl. "csak" 2 hivatalos szerviz van, ami országos szintű hálózat része. Nem béla garázsa jellegű...
Apple ehhez képest kezdő lúzer...
Ha nem ez lesz akkor egy jó HP vagy Lenovo, horribile dictu ASUS vagy Acer. MSI inkább gaming.... -
válasz
SkyLine3000 #85 üzenetére
Épp itt a fórumban volt téma, hogy manapság annyira egyedire tervezik minden laptop dizájnját, hogy ki van számolva, hogy megfelelő legyen pl. hőelvezetés szempontjából. Egy erősebb hardver hőelvezetése már lehet nem lenne megoldott ugyanazon a laptop házán belül, ezért a gyártók leálltak róla. De ez is érdekes dolog, mert régen voltak laptopok MXM tokozással, ahol lehetett cserélni a VGA-t. Szóval régebben mégis meg tudták oldani?
Szóval részben talán ez is az oka, de abban is van igazság, hogy ezzel együtt a gyártóknak egyre kevésbé érdeke, hogy fejleszteni tudjad a gépet, hogy neked aztán eladják majd az új modellt.
Tényleges érdemesebb lesz lassan Thunderboltos laptopot venni, amire rá tudod kötni a grafikus kártyát és hosszabb ideig ki tudod használni a benne levő potenciált egy eGPU-val.
-
Tikakukac
titán
válasz
SkyLine3000 #85 üzenetére
Sajnos ez csak részben igaz. Rengeteg dolog azért lett így, ahogy, mert nem tudtak máshogy megoldani problémákat.
-
Chaser
legenda
válasz
SkyLine3000 #83 üzenetére
a mai gépek ilyenek, evvan'
-
SkyLine3000
addikt
Anno az Acer 7720G(émer) notimban gyakorlatilag mindent lehetett cserélni: cpu, ram, vga, wifi, turbo memory, hdd-k (2 lehetett benne), akksi. Szóval mindent, amit lehet egy notiban. Hűtése is jó volt, sosem melegedett. És már 2007-ben olyan fhd panel volt benne, amilyet azóta sem láttam. +2.1 es hagrendszer. És ami a legjobb, 2007 óta egy darab hiba nélkül teszi a dolgát! Még mindig a családban van.
Ez a Dell ezzel szemben megbonthatatlan, melegszik, mint a dög. Hol lesz ez 12 év múlva? Már 5x újrahasznosítják... -
pdave
aktív tag
válasz
Tikakukac #81 üzenetére
Nem kell rám hagyni, tényleg érdekelnek alternatívák
de a keret sajnos adott, ezzel nem tudok mit kezdeni.
Azzal is tisztában vagyok, hogy ennyiért mit várhatok, emiatt is érdekes számomra ez a modell, mert erre 3 év gari van, hátha 3 éven belül megy tönkre a gyenge hűtés miatt
Bár amennyit én játszani fogok rajta, nem hiszem hogy lesz belőle probléma. -
Tikakukac
titán
Ha meg nincs, akkor meg miről beszélünk?
Pontosan erről beszélünk. Hétről hétre küzdünk ezzel a notis topikban, rá is szoktam hagyni az ilyet a kérdezőkre. Attól, mert van egy szép adatlapos gép a placcon 1 gyártótól, miért kéne tudni még jobbat adnia másnak?
Már annak az egynek a léte is csoda, gondold már végig, hogy hány helyen van szétolcsítva, hogy nekik belefér, másnak meg nem.
Ha nem akarsz lehetetlent, akkor gondolom tucatjával áll ilyen konfigokkal a piac, hiszen nagyon lehetséges is ilyet csinálni, ergo rámegy 5 gyártó is. Ja, nem. Még 1060-al azt mondanám, talán. De egy 30k-s vidkaris fapad "gémer" vas 3 kiló felett még így is
-
pdave
aktív tag
válasz
Tikakukac #76 üzenetére
Nem lehetetlent akarok, csak ha itt van ez a modell ezekkel a paraméterekkel, és mindenki lefikázza, akkor várom a jobb ajánlatokat. Lehet kritizálni, sőt érdemes is, hiszen fel kell hívni a figyelmet a hiányosságokra/hibákra, de akkor ajánljon valaki ugyanennyiért jobbat. Ha meg nincs, akkor meg miről beszélünk?
-
törölt tag
Mi volt az eredeti ára, ami a cikkben volt? Mert én csak a 315-öt láttam ami most is van, Windows-al. Ez egyáltalan nem tűnik túlárazottnak ha a Dell Inspirom 3-as és 5-ös sorozattal vetem össze, 3-asból egy ilyen 280 körül lenne (ram bővítéssel, +SSD-vel, mert épp ilyen nem akad), 5-ösből ugyanott, mint ez, csak U-s procival és gyengébb VGA-val.
-
Tikakukac
titán
Jó, hát én meg max 3 milláért akarok belvárosi lakást Pesten, de ne kelljen felújítani és minimum legyen 50 négyzetméter!
Feltételeket mindig lehet szabni, csak ez a piacot nem fogja meghatni. Vagy ha mégis, akkor készülnek el a Balkán edisün modellek. Full fapad gép egy jobb alaplappal. Mehet a piacra
-
pdave
aktív tag
válasz
Tikakukac #73 üzenetére
Továbbra is szívesen várom a javaslatokat, hogy mit ajánlotok MAX ennyiért (de inkább 300 a határ), 17-es méretben, ilyen paraméterekkel. És hagyjuk az olyanokat, hogy ez csak egy kicsit drágább, meg igaz hogy ebbe más a videokártya de... Ha van konkrét tipped, szívesen meghallhatom, mert vásárlás előtt állok.
-
törölt tag
Nem látom túlárazottnak, Inspiron 5570-ből hasonló konfigok jönnek ki U-s i5-el ezen az áron. Persze az vékonyabb, ennek meg a kijelzője nagyobb, és más kategória.
(És mielőtt valaki más márkákkal vetné össze, én a Dell-t csak magával és a HP-val vetem össze közvetlenül árban, mert a többinek nincs hasonló szintű garanciája.)
-
törölt tag
Nem értem, miért hátrány az, hogy nincsen olyan giccses kinézete, mint a legtöbb gamer laptopnak. Én simán venném egyébként, ha új laptopot akarnék venni, igaz nálam csak kisebb részt tenne ki a játék, de nem gondolom, hogy akik sokat játszanak, azok mind igényelnék a gamer laptop külsőt.
-
Chaser
legenda
csodák nincsenek, 17-es méretben azért már illene halknak lennie ilyen hw-eknek, de a fizika az fizika, sw-esen némileg lehet finomítani rajta, cpu-nál visszavenni a max órajelet 90-99%-ra, jgy turbó nem lesz, az általában indokolatlanul nagy feszültséget ad a cpu-nak, vga-nál pedig megpróbálkozni alulfeszeléssel - ha notebook szinten is támogatott a dolog, ezt nem tudom -
-
-
CSB29
aktív tag
Tipikus prohardver laptop bemutatónál megnézem:
1, ár
2, gpuHa már itt nem stimmel a dolog, akkor nem is olvasom tovább.
Évek alatt a ram, ssd-k, cpu alig gyorsultak (4720hq-6700hq-7700hq-8300h) 4C/8T egy kutya, picit magasabb órajel generációnként. Senkit nem érdekel. 8750h más tészta, 6 mag már nem csak játékra jó, azt nem említem.
Pascal óta viszont ég és föld egy 960m és 1050ti közötti különbség. Szóval ha egy 1060-at nem préselnek ebbe az árba, akkor minek fáradunk...
-
InterWave
csendes tag
Alapjáraton alig hallani, közepes terhelésen hallani azért de nem zavaró. Terhelés alatt jó kis turbina süvítés hallatszik.
Mivel erös a CPU és 2 heatpipe van 2 ventivel, dolgozik rendesen.
Mivel gamingre szánták nem lett csendes ott úgysem szempont.
Lehet vele csendben dolgozni, egy youtube 4k vagy 10 böngészölap még lazán csendben elvan.
Adobe dolgok, föleg video az gondolom rendesen odatesz, ott azért lesz kis zaj.
Nézd meg mit írnak a notebookcheck reviewban. Ott van db teszt.
Melegedés: nálam eddig langyos sem volt félgázon, inkább max terhelésen lehetnek gondok ha órákig fennáll.
Napi átlag használatban nem.lehet melegedésröl beszélni. -
Hogy a viharba kerülhet ez ennyibe?Itt a hivatalos oldalon legdrágább konfig a szériából sem jön ki átszámolva ilyen sokra: Dell G3 17 Gaming-Notebook 809,00 €-tól
Már látom, fura módon ott nem kínálnak 16 Gb RAMos konfigurációt.
De ennyiért ez még mindig egy vicc, csicso82 kolléga által fentebb említett Acer Aspire 7 A717-71G-705B sokkal jobb deal.
-
Tikakukac
titán
Decibelmérő és konkrét tesztkörülmények között ennek neki se fogjatok. Meg infrás hőmérő sem árt a kasztnihoz. Elkerülve az esetleges ellentmondásokat, volt már sajnos ebből nem egy gép visszavétel is. Ami az egyik embernek halk a másiknak nem biztos. Ugyanez igaz a melegedésre is. Mérjetek, ne szubjektíven pörgessétek
-
InterWave
csendes tag
válasz
Shin Chen #55 üzenetére
Szia.
Eddig még nem mértem így, ritka hogy egy órát játszak.
Észrevettem, hogy Fallout alatt azért felpörögnek a ventik, de nem vészes.Unigine/Heaven és Unigine 2/Superposition benchmarkokban a GPU eléri a 69 fokot, 70 nem volt még.
A CPU-t nem néztem de gyanús hogy jól melegszik.Ezt a gépet nem arra tervezték hogy 100%-on told 3 órát, ez a hűtőrácsok elhelyezésén is látszik. Sajnos.
Érdekesség: van egy olyan hibrid üzemmódja állítólag, mikor nem elég a 130W táp, az akkut is kezdi használni.
Ott valószínű meggyulladAz 1060-as VGA-s model 180W-os tápot kapott.
-
InterWave
csendes tag
Sziasztok!
Nos, én Erdélyből írok, és egy Dell G3 3779 büszke tulaja vagyok tavaly! Augusztus eleje óta. Ez a modell tavaly Április elején jelent meg és nekem sikerült egy adott konfig első 5 importált példányából az elsőt megszereznem az egyik legnagyobb online hardware szaküzlet segítségével (5 darab jött, Július közepén, az importőr a szállítólevelet az enyémen hagyta, onnan ez a sok pontos infó).
Szóval Dell G3 3779. Ez a típus jópár konfigban létezik, nekem szerencsém volt, kevesebb mint 1.000 EUR-ért sikerült kedvezményesen (indító ár) lecsapni rá.
A konfig valamivel erősebb / jobb mint ez a cikkben, vagyis: CPU 8th gen Core i7 (6 core+HT) 8750H típus, 8 Gb Hynix RAM csak single channel, Geforce GTX 1050Ti 4 Gb, 128 GB SanDisk SSD csak SATA, 1 Tb Seagate SATA HDD de megy bele NVMe SSD is, valamint van Thunderbolt 3 kontroller is USB-C csatolóval, DisplayPort 1.4, USB 3.1 Type 2 és PCIe 3.0 4x támogatással is! A 17-es panel AU Optronics, csak full HD, aki ilyen méretben a 4K után sír az bocs de hülye. Kollágám vett egy 14-es lepkefing méretű 4K-s Asus-t, 1 hétig kánonban röhögtünk, hogy az Excel csak OS zoom-al megy de amúgy a large icon-ok se látszanak.
Ebben az árban természtesen Linuxal jött, repült is az Ubuntu mint a pinty, ahogy megjött a "jóárasított" Win 10 Pro, ami 100 EUR se volt teljesen törvényesen.
Régi motoros vagyok, a 90-es évek elején kezdtem ZX Spectrummal, majd jött a PC és a Doom...szóval gamer vagyok/voltam én is de az a régi fajta, aki néha tol egy StarCraft Remastered-et vagy egy Fallout 4-et. Ha van ideje... Mivel már nem vagyok óvodás, nem játszok Fornite-al meg a hasonló marhaságokkal. De az új DooM is elég gáz már...
Nálam szempont volt az is ha az irodába beviszem ne legyen feltűnő (kész röhej hogy néznek ki a mai játékgépek...) de azért legyen benne kakaó, jó beruházás kellett legyen, nem pár évre vettem. Legyen mivel alázni a kollégák business vasait no meg a MacBook-osokat
)) Értitek
Azt az RGB hiányolást nem értem a cikkben, szerintem pont az a vagány ha egy "sleeper" cuccod van.
Ez lett HP Omen X 17 helyett, a többi brand sem jött szóba pont az űrhajó kinézet miatt. Nem mellesleg harmadából megúsztam...Szerintem nem volt drága, a Windows sem
Tervezem bővíteni, ami a cikkben leírtakkal ellentétben pofon egyszerű, még leírás is van a Dell weboldalán mit és hogy...ábrákkal!
Kap majd még egy 8 Gb DDR4 2666Mhz modult hogy dual-channel legyen és lesz NVMe SSD is a SATA helyett, idovel repül majd a mechanikus HDD külső házba és lesz helyére SATA SSD.Érdemes szétnézni a piacon, és kifogni egy jobb konfigot, maga a gép nem rossz...
-
tatararpad
őstag
Nem sikerült rosszul a Dell G3 3779, de úgy érezzük, hogy hiba volna a „gamer” kategóriába besorolni, tudniillik a gamerség legfontosabb jellemzői hiányoznak belőle: először is, teljesen elmaradt a feltűnő dizájn, nincs rajta egyetlen RGB-s egység sem.
Ezzel nem értek egyet, csak azért mert játékra szánták, ne legyen már kötelezően dedós kinézete. Ezen kívül viszont én is úgy gondolom cirka fél milkáért ez egy nagy nulla.
-
Cs1csó
titán
Találtam ennél jobbat olcsóbban: Acer Aspire 7 A717-71G-705B 310k
i7 7700HQ, GeForce GTX 1060 -
Solten
őstag
Tul draga.
-
Dhampir
félisten
Dell vonalon a G5 5587, vagy pedig várhatóan április környékén érkezik az utódja; a Dell G5 5590 (nem összekeverendő a Latitude 5590-el).
-
pdave
aktív tag
Net, Lightroom, Photoshop, az utóbbi kettő miatt kellene a 4 magos proci. A gtx 1050ti nem baj ha van, mert akkor néha tudnék játszani, bár sok időm úgysincs rá. Jobb matt ips kijelző, háttérvilágításos billentyűzet, mert sokat dolgozom este. Kb ennyi. A keret adott, tehát hiába jobb valami, meg újabb generációs, ha nem fér bele.
-
Spec
őstag
Hát én a 7. genes procival, SSD nélkül ennyit nem adnék érte, még a 1060-as karival se. Ha már teszel bele SSD-t, ami manapság alap kell legyen, akkor már 400-nál jársz, az már nekem is meghaladta volna a keretet. De igen, ez se rossz ár/érték arány. Ez is nyilván jobb jóval, mint a Dell G3.
-
Dhampir
félisten
Most meg itt van ez a "G5", NVIDIA G-Sync támogatással.
-
Spec
őstag
De mire kell a gép? Mert gamerkedni ez lepkefing kategória lesz. Ha meg nem gamerkedésre kell, akkor ennél vannak jóval jobb konstrukciók 17"-es változatban. Én ezt a G3-at ennyiért, de még kb. 50e-el olcsóban se venném, mert abban az árszegmensben is vannak nála jobb versenyzők.
-
Spec
őstag
Pár hónapja vettem 339e-ért Acer Predator Helios 300-at i7 8750H-s procival, és 4 gigás 1050ti-vel, 250-es SSD + 1 terra HDD kombóban. Jobb hűtés, jobb anyaghasználat, nagyobb teljesítmény.
Egyedül a kijelzőjében gyengébb legfeljebb, mert az 15,6"-es, és nem 17-es, de ez nekem pont nem hátrány, hanem inkább előny.
Ár/érték arányban messze jobban megéri szerintem, mint ez a G3. -
pdave
aktív tag
Én erősen szemezek ezzel a géppel, mivel pont 17es négymagos notit keresek, és ez paramétereiben jó is lenne (kb ezt a konfigot, csak 8 gb a ram, 1050ti a kártya és nvme ssd, nem sata) meg tudnám venni bruttó 290 körül.
Nem nagyon találtam más notit hasonló áron ezzel a konfiggal. -
Chaser
legenda
megnéztem a speceket, lehet 1050 is bennük, de 1050ti is, az is lehet mindkét bolt elírta:d
mindenesetre ha a cikkben sima verzió van, és máshol ti-vel sokkal olcsóbb, akkor mocskos drágán akarják adni
napokban néztem pár dell gépet, még mindig dívik az a hülyeség, ha 8 helyett 16gb rammal akarom +30e, ha 128 helyett 256-tal +15e, ha 512-vel +30-35e...hát ritkán szoktam alkalmazni..de ez nagyon lol ( :szerk:
satz18
és dellnél is, más gyártónál volt olcsóbban is, "vga válásg" az úgy már elmúlt, ssd-ket lassan 120-as méretben gombokért adják, ramok ára is kezd visszamászni - bár két éve még jó áron voltak -, szóval érdekes, h ha nem is stagnált az ár, de mért lett drágább? ( : persze ez lehet tényleg a 17-es méret miatt, bár 15-ös dellekben se találtam 270-ért 1050ti-vel, ha jól rémlik 300e felett vannak -
satz18
őstag
2 évvel ezelőtt olyan 270E körül mozgott egy NV 1050 Ti-al szerelt gép. Ma már 1060-al is megkapható. Na meg használtan 1070-el se kell sokkal többet fizetni 300E-nél ugye. Csak hát abban 3X annyi CUDA mag van.
-
Marvinyo
aktív tag
a gamerség legfontosabb jellemzői hiányoznak belőle: először is, teljesen elmaradt a feltűnő dizájn, nincs rajta egyetlen RGB-s egység sem.
Ezt a cikkíró sem gondolhatja komolyan.
-
ZewaDeluxe
tag
Csatlakozván az előttem szólókhoz: ezért az árért ez a gép 2019-ben nem versenyképes. Ennyi.
-
D013
aktív tag
Túl rég óta vannak a pascalos laptopok. Ami 2 éve, azaz 2017 elején jó vétel volt a sima 1050-el, ami azért odaröffentett a korábbi közép-közép kategóriás 960M-nek, már nem biztos hogy az. Casual játékosnak is minimum ajánlanék egy 1050Ti-t már jövőállóság szempontjából is. Ami érdekes lehet ha lecsorog a GTX 1650 a notebook szegmensbe. Ugyebár RX 570 körüli teljesítményt várunk, ami nagyjából 970, ami meg ugye picit gyorsabb mint egy 980M. Ez azt jeleneti hogy a megfizethető gamer laptopok végre feljönnek abba a katágóriába hogy a 1080p high/ultra ~60 fps elérhető lehet. Persze az elején biztos drága lesz, de most mindenképp várakozásra bíztatnék mindenkit a vásárlással kapcsolatban. Megint érdekes lehet HA (és nagy ha) a Navi megjön és esetleg végre képes lesz az AMD - Radeon úgy igazán visszatérni a notebookokba mint GPU. Mondanom sem kell hogy ugye ez árverseny lenne és soha nem látott olcsóságba mehetne végre a "gamerlaptop". Persze nem a high-end, hanem ez az itthoni 240-340k körüli "belépő" és "közép" szegmens.
No meglátjuk. -
Inkább venném a G5 15 5587-est., igaz eggyel kisebb méret, de komolyabb hűtése van,
-
carl18
addikt
játék a belépőszinten "415,000FT" öhmm Ok!
Elég vicces hogy 415E forintos egy belépő szint.
-
Tikakukac
titán
Ennek a gépnek egy igazán nagy baja van: az ára. Mert ennyiért vagy eggyel magasabb szinten kéne adni a külsőt vagy eggyel durvább hardvert.
-
Chaser
legenda
Teljesitmenyben 1050, 4gb vrammal ( : tehat kb a ketto kozott, az asztali 1050 rakfeneje tobbek kozt a 2gb vram, egyebkent sincs kozottuk oriasi szakadek, 10-20% jatektol fuggoen
Szerk:
pdave
Az mar ertelmesebb, 16gb ram 35-40e, win10 aprorol legalisan 15e, tehat nagyon olcso akkor sem lesz, de olcsobb
Olyan verzio kellene meg, amibe nem rakjak bele azt a 120-as ssd-t - viccet-, aztan vonjanak le erte 15-20e-t, amennyiert felszamoljak ( :
-
pdave
aktív tag
Aki az áron van kiakadva, az kicsit nézzen körül, Windows nélkül, 8 GB rammal 304e:
-
Sanya
nagyúr
Nem sikerült rosszul a Dell G3 3779, de úgy érezzük, hogy hiba volna a „gamer” kategóriába besorolni, tudniillik a gamerség legfontosabb jellemzői hiányoznak belőle: először is, teljesen elmaradt a feltűnő dizájn, nincs rajta egyetlen RGB-s egység sem.
Nem az RGB marhaságoktól lesz játékos egy laptop.
-
Chaser
legenda
válasz
moleculez #15 üzenetére
Napokban neztem, van-e a dell 7559-nek utodja, illetve mi az, 4 magos i5-tel es 1050-nel azt meg lwhetett csipni 260e-ert is, volt az 1060-as verzioja meg 310-320e volt, azok meg minosegigre is eldogadhatoak voltak
Amiket talaltam sokkal dragabbak, talan a cpu frissult ujabbra, meg a kaszni lett mas...annyit mar nem adnek ertukSzerk:
csicso82
Nem feltetlen gyengebb a mobil verzio, pascal ota kb asztali es mobil egy szint, de jelentos 20-30% elteres semmikepp nincs mar, talan 10 korul, elotte ugye az volt, pl notebook gtx960m=desktop gtx 950 -
moleculez
veterán
Komolyan nincs egy normális laptop manapság?! Nem is tudom mikor kommenteltem elismerően laposról...
-
Lord Myn
senior tag
2017/2018-as játékokat is tolok rajta, persze nem egy vadállat "gamer" laptop, mint az Alienware széria csúcsai, viszont cserében nem is sűvít a venti és nem is negyed órát bír full terhelésen 12 cellás akksival
Ha meg majd kell akkor visszaveszek a felbontásból/minőségből, nem hinném, hogy az elkövetkező 1-2 évben sok olyan játék lesz, ami nem futna el ezen a VGA-n legalább 720p/low-mediumban.
Igazából azért vettem (a tesztben lévő gép árának kb. 60%-áért, újonnan
), hogy legyen valami koca-gamer gép is, ha hosszabb időre utazni kell, minden másra ott
a MasterCardaz asztali gép. -
Chaser
legenda
Draga...-70-80e es talan realis
Szerk:
macilaci78
Ez befer egy hatizsakba es barhol hasznalhato, a pc nem, ezert dragabb uo. hw-rel eg notebook, ebben az esetben irrwalisan dragabb, a 17-es meret miatt, gondolom en, mara az nagyon ritka lett, hordozni mar kenyelmetlen, meg olben hasznalni is, ez mar igazi dtr gep -
macilaci78
nagyúr
Igényektől is függ. Én PC-n, 1050-nel tolom, kocajátékos vagyok: nem a legfrissebb játékok és nem high end beállításokkal.
Tudom, hogy almát hasonlítok körtéhez, de a teljes konfigomat másfél éve használtam a laptop cikkben szereplő árának kb negyedéért vettem. Nekem ettől függetlenül nem ér meg egy laptop játékra ekkora felárat: játékra kényelmetlen a billentyűzet és a monitor egymáshoz viszonyított helyzete, ha külső billentyűzetet használok, akkor pedig a monitor a távolsága miatt kicsi lesz, akkor már külső megjelenítő kell. Ugyanott vagyok, mint a PC-vel. -
Béééla
őstag
Köszönet a gép körbeforgatásáért, bővíthetőség (hiányának) megmutatásáért! Laptopnál nagyon nem mindegy, ilyen áron végképp!
-
Lord Myn
senior tag
Nem sokkal gyengébb, pont a Pascal-oknál kezdődött el, hogy az laptop teljesítménye kb. megegyezik az asztalival (kivéve a MaxQ szériát, ott jóval alacsonyabbak az órajelek). Az 1050-nél annyi a különbség, hogy felezett a ROP szám (32 vs 16), cserében viszont 4GB memóriát kapott (az asztalin csak 2GB van). Pl. az 1050Ti-nél nincs ilyen butítás sem, az megegyezik az asztali verzióval, az 1070-es meg még több CUDA maggal is rendelkezik (2048 vs 1920), mint az asztali változat, cserében az alacsonyabb órajelért.
Nekem az elődje van ennek a gépnek (Inspiron 7567), ami ugyan csak 15.6"-os és csak 4 magos 7300HQ proci van benne, viszont jóval használhatóbb laptopként:
- 74Wh akkumulátor (jóval tovább bírja, akár aksiról is lehet játszani 1-2 órát és nem ilyen csökkentett órajelen)
- masszívabb felépítés és hűtés (tápról szinte egyálatalán nincs throttling, sem nagy hő)
- 2.1-es belső hangszorók (laptophoz képest jó hangzás)Egyébkét nem kell leírni a mobil "sima" 1050-est, 1080p-ben közepes beállítások mellett (élsímitás FXAA), a mai játékokkal is megállja a helyét.
-
bolvar
senior tag
Én egy G5 5587 hajtok és össze se lehet hasonlítani a G3 szériával, nem olcsó első nekifutásra de jól bírja 1050ti elbír a legtöbb játékkal ami nekem kell, és más gyártónál se olcsóbb hasonló konfiguráció, egy szívfájdalmam van az type c port nem vesz töltést a dokkolóból ez eléggé fáj.
-
Ciki ez így. Nem csak az ár/teljesítmény ciki, de egy gamer laptopnál a hűtés kiemelten fontos lenne, itt meg merülőforralót csináltak belőle. Szóval ez így erősen nem ajánlott kategória, szerintem...
-
Shin Chen
tag
VérPistike megkapja az első "géjmer" laptopját, amit gondosan, sok pozitív szakmai vélemény szerint válaszott ki (vagy nem
) aztán nagy boldogan feltelepít valami random játékot, majd két órán belül leolvaszott alsó burkolattal és szenesedő bútordarabokat hagyva maga mögött rohan ki a szobából, sírva a szülőknek, hogy a frissen 24 havi 0%THM részletre vett lapos kiégett és most nem tud játszani
-
snecy20
nagyúr
GTX 1050-nel, ami gondolom az asztali megfelelőjénél még gyengébb is, nagy gémerkedésre nem érdemes számítani.
-
XuChi
addikt
Azok az fps értékek úristen..... Forintot nem ér ez így.
-
G3-as nekem picit konzumerebb vonal, habár állítólag ezek a Dell-ek jól sikerültek.
G5 sokkal szimpatikusabb cucc.
-
wolruf
őstag
A hiba bennem van: ez túl drága így... :-/ Pedig azt hittem, már egy majdnem jó kis nem-annyira-gamer gép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Core i5, GTX 1050, SATA tárolók, 17 hüvelykes kijelző: vajon elég egy használható gamer notebookhoz?
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÚJ ÁLLAPOT, 97% AKKUMULÁTOR Macbook Air M1 8/256 Asztroszürke
- Dell Precision 3551 - i5 10300H ,16GB RAM, SSD, Quadro 4GB vga, szép állapot, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest