Hozzászólok Aktív témák

 • Tim82

  nagyúr

  Azért nem lesznek igazán jobb tippek, mert a "történelmi városmag" az I.-II. és V. kerület. Még talán a Dohány utcai zsinagógát hozzácsapnám, mert megint egy építészeti remek, a Deák tér közelében.

  Esetleg még Óbudán nagyon kevés megmaradt az eredeti városközpontból, a Szentlélek térnél, de az csak pár XVIII-XIX. századi ház (óbudai városháza, ill. van ott több kisebb múzeum és a Kobuci Kert egy valahai kúria épületegyüttesén belül). Ja meg a Kiscelli Múzeum.

  A Városligeti Fasor evangélikus temploma sem rossz. Amúgy a libegőt és a fogaskerekűt is érdemes kipróbálni.

  Talán még a Wekerle-telepet nézetném meg, meg ha bevállalósabbak, akkor van egy szép, elég zárt lakótelep (asszem, Ganz-dolgozóknak épült) a VIII. kerületben, a Vajda Péter utcánál (ez azért nem a gettó - Népligettől mész az 1-es villamossal egy megállót és besétálsz kb. 200 métert). Mindkettő szép. Az utóbbiról vannak valahol fényképeim is, elő is tudom ásni, ha kell.

  Egyébként nem gondolkodnék feltétlenül csak Budapestben, egy fél napot rászánnék Szentendrére, sokkal egységesebb, nyugodtabb, szebb városkép.

  "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Hozzászólok Aktív témák