- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eGPU tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Megérkezett a Razer új csúcsegere, a Viper V3 Pro
Hirdetés
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
Hosszabb bemutatót kapott a Steel Seed
gp A PC-re és konzolokra szánt teljes kiadás valamikor idén debütál, pontos dátumot még nem kaptunk.
-
3 évre zárnák börtönbe a legnagyobb kriptotőzsde korábbi vezetőjét
it Az amerikai ügyészek keményebb, 3 éves börtönbüntetést akarnak elérni, miután Changpeng Zhao, a Binance korábbi vezérigazgatója bűnösnek vallotta magát a pénzmosásellenes törvények megszegésében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Na ugye milyen egyszerű?
-
Viszlát
addikt
Állat. Nagyon szeretem a hagymalevest, de van (volt) egy kedvenc helyem ahol istenien csinálták, ezért soha nem álltam neki otthon. Kikapart belű cipóban tálalva a legjobb, de a sajtos megoldás is jól hangzik, szerintem megejtem a közeljövőben.
Ja és legyél szíves odaírni, hogy csapott vagy púpozott kiskanál, ez így félkész munka csak.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Kezdem azt érezni hogy a Logout kezd átmenni a kezdő szakácsok bemutatótermének, és lehet létre kéne hozni egy ilyen totyikot és oda összegyűjeni ezeket a recepteket, mert ezek a gyöngyszemek elvesznek, és csak a napirégészek találják meg
Bár még nem ettem hagymalevest, de kipróbálom, mert szeretem a hagymát. Igaz kolbásszal, meg kenyérrel
All→M8
-
DeFranco
nagyúr
No igen, a hagymaleves cipóban... az elég ultimate Bár így, hogy itthon is van kenyérsütő, megoldható lenne... hm... ötletet adtál.
Lehet bele egyébként sajtot reszelni pluszban is, rosszabb nem lesz, de az nekem már egy kicsit sok. Ez az alap, de a forráskód nyílt, úgy pimpeli mindenki ahogy akarja.
A kiskanál az enyhén púpozott. Mivel az elején óvatos duhajok voltunk, biztos kell még bele, ott meg már apránként adagolod, de így a korrekt: enyhén púzott.
Mi általában nem állunk meg egy tányérnál, alap a kettő (ezért is készül négyesével a kruton) tányér, és ha még fér, akkor lehet egy fél tányérral lefolytjuk. Aztán meg isszuk rá a vizet, mert a fűszer kívánja
@noxwill: a kezdőt kikérem magamnak, én már huszonévesen is fakanállal csajoztam sikeresen
[ Szerkesztve ]
-
-
Viszlát
addikt
A púzott kiskanál az nálam erős képzavar, de a lényeget értem azért.
Cipót amúgy bármelyik valamirevaló pékségben lehet vásárolni, nem olyan nagy cucc az (legalábbis vidéki 20ezres városka pékségében 4-5 féle fél kilós cipó van mindig 150 forintos áron).
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
lapa
veterán
Kidobjuk a fokhagymat oszt men?
Hogye leszen a piritos?
Nem reszelodik le - nagyjabol itt csapott meg as oszton, hogy nem ken. Elso es utolso olajsajt.
Kezdo hobbiszakacsok - she punci, she intelamd fever, ez a konyhai szopas maradt. Amugy pont as a lenyeg, high elolvasod es aztan less valahogy. Kiolvas as ember egyket szakacskonyvet es sokminden megragad. Nem mintha en igy tettem volna de son ilyen receipt osszeall szepen egyfajta kollekti tudattalanna.
Mingya kibokom a wtf szofelismero rencort.
Upd ez teccik make helyettesitem neduddkit
Ja, gazdasszonyt csorbaval fogtam otthonrol jot bodonben he he.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Skynet is real. It's called Google.
-
DeFranco
nagyúr
Mit nem lehet ezen érteni? A kiskanál töltöttsége a vertikális vektoron a pozitív tartományban van, de nem éri el a vektor maximumának 75%-át.
A cipóval egy a bajom. Sajnálom a belét kidobni.
@lapa: Kidobjuk a fokhagymat oszt men?
Mer' a taliánok is így csinálják Lássuk be a fokhagyma a legritkább esetben finom, nagyon zsíros cupák mellett kell ahhoz nagyon sokáig sülnie, hogy ráharapva jót érezz. Az aromájára van rend szerint szükség, az pedig akkor optimális, ha nem vágod fel, csak összenyomod lazán. Ha van rá dolcse gusztus, benne is hagyhatod.
Hogye leszen a piritos?
Kismókusok pirítóban is süthetik, nagymókusok "platnyira" is tehetik a szelet. Utóbbi finomabb. Ha van platnyi a sparhelton.
Nem reszelodik le - nagyjabol itt csapott meg as oszton, hogy nem ken. Elso es utolso olajsajt.
Decoding error. Pls. xplain.
Kezdo hobbiszakacsok - she punci, she intelamd fever, ez a konyhai szopas maradt. Amugy pont as a lenyeg, high elolvasod es aztan less valahogy. Kiolvas as ember egyket szakacskonyvet es sokminden megragad. Nem mintha en igy tettem volna de son ilyen receipt osszeall szepen egyfajta kollekti tudattalanna.
Ez nálam úgy néz ki, hogy van kb. 10 alapmozdulat, aztán ezeket variálod/kombinálod/permutálod. Széll barátunk is így dolgozik. Jobbra kettő - balra kettő - csa - csa - csa - fordul,
Mingya kibokom a wtf szofelismero rencort.
Upd ez teccik make helyettesitem neduddkit
Senior advanced expert C2 level vagyok neduddkiból.
Ja, gazdasszonyt csorbaval fogtam otthonrol jot bodonben he he.
Mármint hogy az asszonyka került a bödönbe, vagy te voltál egy szál bödönyben?
-
neduddki
nagyúr
HI!
en nem hagyaleves ez max levecske, a levesfoz labost 2/3ig vagom haygmaval es minimum 1 fej fogghagyma metye bele felliternkent vegyesen csirke-marha koceka es vizvisszapotlas 2-3 fel sajtval amibol 1 fustoltes tiz ujjj megnyalas:- )
udv
neduddki
mod: lapa: nagy orom latnyi micsoda felodest mutacc be;- )))
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
H!
ja lmarat: majoranna???megvagyol Te kergulve??? oregano-bazsalikom lehetoleg gorog szigetvilagbul /crete feliratu zacskok elonyben/:- )))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
veterán
Na akkor nyelvtann... akarom mondani: Kedves segítőszándékű leírás be:
Krutonnak igazából az olivaolajon roppanósra pirított, fokhagymával ízesített kenyérhéj darabokat nevezik. Etimológiáját tekintve a kruton/crouton/croûton hármas (~ ˈkruːtɒn) az ófrancia nyelvből (crouste) eredeztethető. Latinul crûsta (megj.: itt az û-n nem ez az ékezet, csak mást nem tudok ütni éppen), így az Indo-Európai gyökerei bizonyíthatóak a szónak.
Üdv. core2
-
hoffman_
nagyúr
Nincs kép? Gagyi...
Hagymaleves rulz
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
DeFranco
nagyúr
válasz Neil Watts #16 üzenetére
[link] 56:55-től leszel szives a vonatkozó passzus átvenni
(aztán elölről az egészet, mert durván rotfl pozitív az egész, még harmadik megnézésre is röhögtem )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
7
addikt
válasz FehérHolló #22 üzenetére
Én jelenleg tolmács minőségemben vagyok jelen a topicban, kérem a lapátot elővenni a punnyadt gerezdek ügyében, köszönöm!
-
lapa
veterán
én igazából a nagymamámra gondoltam, meg arra hogy aki kidobja a fokhagymát örihari, de így is lehet értelmezni.
fokhagymát szétnyomjuk, megesszük, forever living = true.
pirítós feszegetése amúgy inkább olajon / nemolajon pirítás részirűl történt, de elég jó tipp a fokhagymázás is.
amúgy én is inkább a neddudki-féle megállbenneakanál jellegű készítmény híve vagyok.
remélem lesz medvehagyma idén, majd meglátom az még mit alakít benne. biztos nem vagyok benne mert összevissza vettettem mindent meg be is voltam púpozva, zacsikat meg kidobáltam asszem. de nem biztos.
"én sem szoktam kivenni" - innen lesz szép nyerni.
+1: heston pirít néha nagyon magas hőfokon szeletelt hagymát pirosra, aztán ami leragadt azt nyakon borítja deka fehérborral és akkor feljövé a serpenyőről - mehet bele. szóval én el tudnék képzelni egy vörös + lila + póré + új + fok + medve + pirított hagymesz kombós ultimátét is.
a sajttal csak arra akartam utalni, hogy mikor az első ilyen csízió jellegű dolgot próbáltam lereszelni én is egyből megsejtettem, hogy nem leszünk barátok.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz FehérHolló #27 üzenetére
Akkor bizony communication error a részemről. Excusez-moi
-
neduddki
nagyúr
HI!
najakkor tisztazzuk: majoranna pihhhaaaa kostotam, oregani-bazsalikom kell bele
kenyeret megpiricsuk /igett riszt lekaprjuk/, mekpuszolt fogghagyma gerzdett keslap javal megtorjuk es rakennyuk, rakerul a 2-3 fajta /minimum 1 fustolt/ sajt es raszegyuk a forro levest naaaaaaa
csak hogy tesztaban legyetek:- )))udv
jneduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
DeFranco
nagyúr
kóstoltam oregano-bazsalikommal is, nem rossz, de nekem majorannával jobban fekszik
Nem szeretnék ebből elvi kérdést csinálni, hiszen írtam is, ahány ház, annyi szokás, nem baj, ha nem egy hanem öt jó recept van.
De aki nem úgy csinálja, mint én az piszkos mocsok szakbarbár gazember
@lapa: nem, olyan nincs, hogy köszönöm, nem kérek több pálinkát
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Összefojt a nyálam Dédanyám csinált isteni hús-, hagyma- és gombalevest, anyám csak az utóbbihoz tud nagyon közelit alkotni...
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Viszlát
addikt
Mi van akkor ha őrölt majorannát teszek bele morzsolt helyett? Nem találok sehol, gáz lenne ha ezen bukna a project...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
DeFranco
nagyúr
Nem lesz olyan jó. Elmegy, de nem az igazi, más az íze. Nekem is elfogyott most, úgy hogy fele őrölt fele morzsolt volt, jó volt így is. Szükség törvényt bont, a mennyiséget viszont így neked kell kitesztelni. Ha friss, akkor nem lesz vészes.
Az a halál, ha már régi a majoranna, akkor tehetsz bele akármennyit, őröltet, morzsoltat whatever, semmi íze nem lesz. Leveskockát fűszerezés előtt ne felejtsd ki.
-
DeFranco
nagyúr
-
lapa
veterán
persze a 9 óra elég húzós, de főzögéld olyan 2-3 órát, az is jó lesz, érted megszúrod a villával hogy áll. szerintem nyugodtan lehet bátornak lenni. úgy értem azért csak van egy alapvető elképzelés mitől mi fog történni, illetve hogy mit kell csinálni, hogy az történjen, amit kívánsz. alaplénél ki akarod áztatni a csontból meg a zöldségből az összesmindent. a húst meg csontot tovább kell főzni, mint a zöldséget. ebbe kb a legócskább csontos hús megy, mert jó bele az is.
ennyi az rtfm. innen filozofálhatsz milyen zöldség ad neki ízt, de nagyjából ez a piros meg fehérrépa, hagyma, zeller vonal az, aminek értelme van. hogy tolsz-e bele fokhagymát ésvagy borsot és azt teatojásban vagy simán, az már egyéni ízlelés kérdése. azt is látod ránézésre, hogy mennyi húshoz mennyi zöldséghez mennyi víz és ahhoz mennyi só.
zilahy néni még tetet a húslevesbe karalábét meg pár szem borsót is, de alaplébe szerintem nem olyan lényeges a karaláb. meg ha nitrogéníze van az se nyert.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
annyit, hogy nem titkoltan most olvastam életemben először alaplé receptet, mikor neked kigugliztam a bűvösszakácsot. ennyi az én tudásom az ügyben.
de szerintem tényleg az van, hogy kitalálsz valami létező ételt amit főznél. ezzel el kell tudnod képzelni milyen ízt szeretnél elérni, milyen állagban. nagyjából levezeted magadban hogy mik lennének szerinted a hozzávalók, és hogy hogyan készülhet. utána még ráguglizol, elolvasol pár receptet, hátha van valami extra trükk, meg végiggondolod, hogy az vajon jobb-e valamiért, mint amit te kitaláltál. ezekből összegondoltál egy többé-kevésbé konkrét feladatsort, hogy akkor hogyan. utána ezt végrehajtod és hammbekapod.
fontos az olvasás meg a tanulás, de szerintem megérteni fontosabb, mint bemagolni. persze, süteménytésztánál előveszed a receptet és méricskélsz, mert ott egy ekzakt minőséget kell reprodukálnod.
-
Viszlát
addikt
Az én édesanyám engem így tanított: a jó erős alapléhez annyi vizet öntünk a csontra, hogy éppen ellepje. A zöldség aránya legalább a csont súlyának a harmada, tehát 1 kg csonthoz 30-40 dkg leveszöldség szükséges (sárgarépa, fehérrépa, petrezselyem, zeller vegyesen, ízlés szerint*). Hagymából kilónként 1-1,5 fej méretétől függően, de nyilván ha szereted jó hagymásan, akkor nem gond ha többet teszel bele. Só ugye érzésre megy, borsból az egész a legjobb, 7-8 szem/kg. Extrának esetleg egy csipetnyi őrölt szerecsendiót.
Ezt mindet összeborítod és csak annyi kakaót adsz rá, hogy semmiképpen ne forrjon, mert akkor zavaros lesz és az nem jó. Magára hagyni csak rövidebb időre szabad, amikor felhabosodik a teteje, a habot le kell szedni róla, mert attól is zavaros lesz a lé. 2,5-3 óráig főzöd, fedő alatt, lassú tűzön, majd leszűröd és örülsz.
* Én nem annyira szeretem a petrezselyem ízét, ezért abból kevesebbet teszek, sárgarépából meg többet, mert annak az édeskés íze meg bejön.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
neduddki
nagyúr
HI!
vajjon an piritva a hagyma a megpiroitott keyerre csak razorom a sajtfleket jol osszekeverve es a nagyon forro leves raszedem
amugy a alaple akkor mintha jofele marhabol fozetek a jofele csontlevest, sok veloscsonttal mert a velobol kifolo zsirok-izek kell nek hozza
ket nagytanyer utan nem kell mas meg nekem se....:- )))udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
DeFranco
nagyúr
teljesen igazad van, így szoktam csinálni, most egy picit más volt a kérdés, ha úgy tetszik best case practice-ket akartam gyűjteni, mint amit Viszlát írt az előbb
a tudás szarvasgomba szerű feltúrásánál és készséggé integrálásánál nincs jobb, de nekem most a spejz sarkából kellett a mama titkos házitippje
@Viszlát: köszi, az első szabad hétvégén megcsinálom
-
Huma
addikt
Hát ez elég hosszadalmasnak tűnik. Én elegánsan megoldottam a dolgot. Vettem instant hagymalevest.
Ezt a márkát:És csak 65Ft volt.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
Meg is ettem. Hát szerintem nem egy nagy durranás ez a hagymaleves. Pont ugyanolyan íze volt mint a múltkori nem tom milyen ízesítésű instant levesnek. De legalább hamar kész volt.
Régebben ettem valamilyen krémlevest. Az nagyon ízlett.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Yettel topik
- Megjelenési dátumot végre a Men of War II (PC)
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Xbox Series X|S
- Robot fűnyírók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Amazon Prime Video
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HBO Max & OD topic
- További aktív témák...