- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Epson nyomtatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- iPad topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az első grafikon végén a lapos részen van még egy lépcső, és az hogy utána elindul fölfelé a hőmérséklet, azt jelenti, hogy ott elkezdtek kiszáradni a hőcsövek. Ergó azt a terhelést már nem bírja a hűtő.
Ez kb.: 160W amit 4db 6mm-es hőcsővel meg lehet valósítani, fölötte szerencsejáték.
-
fatpingvin
addikt
korrekt hűtőnek tűnik és emellé még kulturáltan is néz ki. ennyiért simán jó vétel lehet ha értelmes hőtermelést akarsz vele elvezetni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fanti
addikt
Brutálisan túlárazott...
Ezt a hűtési teljesítményt megkapod a feléért is... -
-
félisten
Ezen lehetne még mit polírozni...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hommeros
őstag
Az eleganciát meg a dobozban felejtette.
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
muxi-muxi
senior tag
Ezzel az állításoddal teljesen egyetértek és azt is hozzátenném, h az új prociszériák (intel 12XXX sorozat) combosabb tagjai már meg is haladják a léghűtés határait. Apróbb kozmetikai, légáramlási finomításokat még eszközölnek a gyártók, de nagyjából kifújt.
@Fanti: A belinkelt hűtó lehet, hogy paramétereiben hasonló, de azért a tesztelt darabhoz képest azért igencsak csúnyácska, és bizony nagyon sokan vannak (vagyunk), akinek ez számít. Abban sem vagyok biztos, hogy ugyanezeket a hűtési értékeket hozni tudná, mert a bordafelület egy kicsit kisebbnek tűnik. A tesztelt példánynál dícséretesnek tartom, h erőn felül teljesít (210 Watt TDP környékén) így már az árazás szerintem korrektnek mondható. Tapasztalatom csak BeQuiet! hűtésekkel van az utóbbi pár évben (nálunk, a németeknél eldobsz egy varjat, és ezt a márkát találod el vele, lévén hazai), árazás tekintetében a Deepcool cucca versenyképes. a 35 eurós árért Shadow Rock 2/Pure Rock 2/Shadow Rock 2-esek mennek, és azok minegyike 150 Watt TDP-ig merészkedik. Nekem már megfordult a házamban Dark Rock Slim is, az ötven Eurót kóstál és egy 3700X-el már vannak bajok zárt háznál, Prime95 közben (oké, ez nem "rendeltetésszerű" használat, olyan 90 fok körül). Emiatt váltottam Dark Rock 4-esre. Dupla akkora bordafelület, két ventivel, magabiztosan nyolcvan fok környékén Primeban, mindezt halkan.
NAgyon nem mindegy, teljes terhelésnél mi hűti a procit, főleg nem AMD-nél, ahogy a PBO vezényli alapesetben a folyamatot. Nekem Dark Rock Slim-ről Pro 4-re váltva a PBO 100 MHz-cel magasabb működési frekit biztosított.
Szerintem ennyi pénzért a user egy tetszetős, sallangmentes, és hűtési szempontból megfelelő cuccot kap a pénzéért, én is a "TETSZETT" plecsnit ragasztanám rá.Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
fanti
addikt
"Nekem Dark Rock Slim-ről Pro 4-re váltva a PBO 100 MHz-cel magasabb működési frekit biztosított."
Na, azt aztán meg nem látod a gyakorlatban sehol...
Lényeg : engem nem tudnak átb@szni, mert én ha ilyen hüsi kell, fele ennyiért veszem a linkeltet.
Kedves PH! Lehet kitiltani a topikból! valami kamu indokkal....
Most a DeepCool a sponsor, épp?
[ Szerkesztve ]
-
podtibi
senior tag
válasz fatpingvin #4 üzenetére
Kinézet ide vagy oda, nekem van 214x-em és tényleg van annyira jó ha kell.
Ezt inkább rád bízom.
-
pecccccccca
senior tag
Szép darab. Asszem ennyi. 😃
14k egy ilyen teljesítményű hűtőért? 6-8k magasságában lenne ennek a polcon a helye.
Nagyon túlárazott darab.
Igaz használtan, de alig használtan (1 év) szinte új állapotban vettem 1-2 hónapja apróról egy Lucifer V2-t 6 ezerért.
Az valami brutál hűtő. 9600k-m nem látom 45-48 fok felett 1 óra játék után sem.
(Hyper T4 mellett.)
Tudom a szgépház és a lapon a többi komponens behatárolja, hogy milyen procihűtő fér el, de ezerszer is inkább használtan pl egy Lucifer vagy akár bármi más hat hőcsöves, mint egy ilyen 4 csöves mint ami a cikkben van 14k-ért.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Nyeste86
csendes tag
válasz pecccccccca #12 üzenetére
Én a Be Quiet-re szavazok ebben a ligában!
Több éve (2014) amikor megjelent a piacon, akkor vettem Dark Rock Pro 3-at, az akkor még AM3+ processzoromra. Tette a dolgát. A közelmúltban összekukáztam egy AM4-es platformot, és arra már nem volt jó a gyári készlet. Találtam hozzá megfelelő bővítőt, mivel még a Be Quiet gyárt hozzá! Azóta is boldogan ketyeg -
Paxker315
addikt
ár:érték arányban meg lennék lepve, ha az ID Cooling 224XT-nek odavágna
-
Sz.L.
aktív tag
Sokan hajlandóak felárat fizetni az áru megjelenése miatt. Ezt figyelembe vették a termék árazásánál.
A többséggel ellentétben én sem fizetek felárat a kinézet miatt. (Zárójelben megjegyzem, hogy az ID-COOLING SE-214 első verziója nem LGA1700 kompatibilis és az akasztós kivitelű változat problémás lehet az intel processzorokhoz való rögzítő kerettel. Az alapmodell helyett, az SE-214V3 az ajánlott. )[ Szerkesztve ]
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
-szabi-
őstag
Az elmúlt évben két gépet raktam össze egyikbe ID-Cooling SE-224-XT Basic másikba SilentiumPC Fera 5 hűtőt vettem, utóbbinak jól felment az ára azóta.
Múltkori hűtő tesztnél jeleztem érdemes volna külön színnel jelölni a vízhűtőket.
Aki nem jártas benne, mint én az névről nem tudja melyik víz és melyik lég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vírusirtó topic
- Delta Force - Napokon belül bárki kipróbálhatja PC-n
- Parking Garage Rally Circuit teszt
- Windows XP