Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • joysefke

  veterán

  Mert év végére kifúj a koronavírus és egyébként is karácsony lesz.

 • joysefke

  veterán

  8 milliárdból? :U

  Aztán eddig gyakorlatilag senki nem halt meg, akinek nem amúgy is csak pár éve volt hátra és nem volt már egy infuenza által is veszélyeztetve...

 • joysefke

  veterán

  Melyik évben láttál meghalni 6-800 embert naponta?

  Olyan keveset? Utoljára a középkorban békeidőben. Magyarországon havonta 9-15E ember hal meg évszaktól függően. A több mint 6X nagyobb Olaszországban a számokat arányosítva ez kb havi 54-90E-et fog jelenteni, bár arányaiban lehet hogy kisebb a havi kilengés mint itthon. Legyen az átlag ~72E, tehát napi 2400.

  Ehhez képest a 800 az egy normál hónapnak az 1/3-a.

  Magyarországon a 9E<==>15E kilengést a téli influenza hónapok okozzák. Amikor komoly influenza van, akkor akár 15E ember is meghal egy hónapban, amikor kellemes késő tavaszi az idő (nincs hőhullám) akkor 9E.

  Nyilván azoknak a többsége akik az influenzás hónapokban betegségben meghalnak, azok más betegségektől is szenvedtek, az influenza csak segített. a zárójelentésben a legritkább esetben fogják a rák/szívelégtelenség/idős kor/stb mellé felírni, hogy mellesleg az influenzát is elkapta.

  Most néhol pont ellentétes a tendencia. Mindenhol koronavírust látnak és minden haláleset ahol valahogy felmerül, "koronavírus". Holott kb mindenki aki koronavírusban halt meg (95%+) eleve idős és vagy súlyos krónikus beteg volt.

  És az állítólagos magas halálozási arányról ennyit:
  Magyarországon a téli erős influenzás hónapokban akár 5-6E-rel többen halnak meg mint késő tavasszal. A növekmény többségéért közvetve az influenza felelős. Legyen a növekmény 5E. Ezekben a hónapokban ha erős influenza van, akkor kb 50E influenza tünetes orvoslátogatás történik.

  Ha Móricka lennék és elosztanám a számokat egymással akkor 10%-ot kapnék halálozási arányra. mégis hol van ehhez képest a koronavírus.

  De nem vagyok Móricka, így tudom, hogy még az éves influenza statisztika sem ér semmit, a két számot pedig nem lehet elosztani egymással (mert a legtöbben el sem mennek dokihoz, mert minek, ráadásul aki meghal az sem feltétlenül volt orvosnál) a koronavírusos statisztika pedig annyit sem ér mint a papír amire felírják.

  [ Szerkesztve ]

 • joysefke

  veterán

  Többek között lazán tízszer akkora a mortalitási ráta mint az influenzánál, plusz rendkívül gyorsan terjed.

  Valami zavar van az erőben. Ha egyszerre lenne gyorsan terjedő és magas a mortalitás, akkor tele lennénk halottakkal. És itt nem pár ezerre gondolok, hanem tízmilliókra.

  Ehhez képest hány halott van eddig a 1,5Mrd fős Kínában? Oké karantén volt, de a karanténba helyezett tartomány is 50millió fő fölött volt ha jól emlékszem...

  Vagy miért van egyes egymáshoz közeli országok statisztikai adatai között nagyságrendbeli eltérés a százalékos halálozási adatokban? nyilván mert össze vissza mérik, komolytalan számok alapján.

  Hogy lehet, hogy Olaszországban az új fertőzések száma már túl van a csúcson?

  [ Szerkesztve ]

 • joysefke

  veterán

  Jóval gyorsabban terjed, mint a MERS, viszont tízszer akkora mortalitási rátája van, mint az influenzának.

  Igen persze, ennek ellenére gyakorlatilag senki nem halt bele aki egészséges lett volna...

 • joysefke

  veterán

  mert szépen folyamatosan tudja tartani az 5GHz-t

  Ezt honnan veszed? Az 5.07GHz az a max turbo.
  Egyébként nekem már az is gyanús, hogy nem kerek tized GHz-ben határozták meg az órajeleit (eddig ez volt a gyakorlat). valószínűleg mindent kifacsartak és még 70MHz-et sam akartak visszalépni, hogy valami kerekebb számot kapjanak...

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák