Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hallador

  addikt

  válasz Fryskitt #5 üzenetére

  nem csak a 8. generáció, hanem az előtte lévő összes processzor a Sandy Bride család óta. De ahhoz ott kell lenni a gép mellett, és hardveresen kell a gépet bootolás közben hackelni. Szóval, annyira nem valós a probléma, előbb fogják hackelni exploittal, mint usb porton keresztül. Ezt javították a 10. gen-el.
  Inkább az Intel által elhallgatott Security bugok a problémásak szerintem, amit a megfelelő BIOS frissítésekkel lehet enyhíteni, a HT kikapcsolásával pedig több mindent lehet megoldani, de az szerintem a problémásabb.
  A 8. generáció viszont tényleg szégyen.
  Az Intel nem tudott és akart szállítani, ha megnézitek, akkor most kezdenek szállingózni a 10. gen-es processzorokkal szerelt komolyabb laptopok.

  Amúgy, ha már ennyit kiadok gépért, akkor Dell Latitude 7400, HP EliteBook 830 G6. Nem Apple.

  Akinek a MacOS kell, annak meg nincs választása az apple-t kell megvennie. Szerencsére nekem jó a Linux is, de kinek mi esik kézre, szerencsére nem vagyunk egyformák.

  (#7) pengekcs

  Az AMD meg úgy sem tud szállítani, mint az Intel, amennyi az Apple-nek kellene meg pláne nem. Ráadásul hova szeretnél tenni egy 45 wattos cput, egy 13"-os gépbe? Mi értelme lenne? Nem értem amit írsz. Még 4000u-s családot érteném.

  [ Szerkesztve ]

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

 • hallador

  addikt

  válasz totron #16 üzenetére

  Miért milyen gépen fut a MacOS ami legálisan támogatott? Én nem ismerek ilyet az Apple gépeken felül.
  Arra, hogy mire tudod ráeszkábálni az nem igazán érdekel konkrétan engem, mert nekem egyáltalán nem lenne kedvem, és nem is volt kedvem ilyennek szórakozni. Mert amellett, hogy teljesen nem támogatott, még megoldásnak is "féloldalas".

  (#18) GeryFlash

  Nem egy kategória mert akár a Dell Latitude, akár az EliteBook kategóriákkal jobb billentyűzettel rendelkezik, a touchpad is elérte az Apple szintjét, a 830/840 g5/6 EliteBook, meg a Latitude 7400 minden beviteli eszközben veri a MacBookokat.
  Arról ne beszélgessünk el, hogy mennyi a garancia, mennyibe kerülnek és milyen kiegészítőket kapsz hozzá és mennyiért kapod azt.
  A kijelző amiben a MacBook elhúz, már amennyire valaki ki is használja, mert a FullHD egy 13"-os gépen már zavaró is tud lenni.
  Ráadásul arról sem beszéltünk még, hogy nem egy szinte csak "gyári" szervizben szerelhető gépet kapsz, mindenével forrasztva, hanem ramot ssd-t még otthon is lehet cserélni bennük.
  Ezek mind olyan dolgok, amire az apple csak akkor gondol amikor megveszed, ha neked kell egy olyan MacBook Pro, amiben van egy i7, 32 GB ram, meg 2 TB SSD.

  Na kezdj el számolni.

  Mert egy EliteBook, Latitude-be nelemegy egy Kingston, vagy épp Crucial, és ez gyári minőségű ram. Ameddig egy teletömött EliteBook i7-el fele annyiba kerül mint egy ugyanilyen MacBook Pro.

  Lehet, hogy neked csak a kinézet, meg az számít, hogy a komplett váz unibody, de nekem ez kevés, sőt egyenesen hátrány.

  Az általad említett konzumer vonalat, meg hagyjuk. Mondjuk az Apple is az, de legalább felső kategória.

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

 • hallador

  addikt

  válasz jegesib #22 üzenetére

  Ezt én is így gondolom. Akinek ez jön be azt használja, akinek meg mondjuk a bővíthetőség a lényeg, vagy a további lehetőségek, az a másikat teljesen egyetértek veled.

  (#23) GeryFlash

  Szóval.. A 2015-ös scissor billentyűzethez hozzá sem szagolhat az Elitebook. G2-t használok de a G4-et is próbáltam, semmit nem változtattak rajta. Tudom, mert naponta egyik gépről kell váltanom a másikra.

  Igen de ez nagyjából egy keret volt, a G5/6 esetében ez komoly változáson ment keresztül, ahogyan a Dell Latitude 7000 is komolyan változott. Szóval ebben igazad van a G2-G4 között alig van különbség, ezért nem ezeket említettem meg.

  A 2012-15ös macbook pro billeztenél soha nem lesz jobb szerintem.

  Az új HP Billentyűzet (G5/G7), valamint a HP 8460/70 (2012 - 2014) legalább olyan jó a szigetesek közül, mint az Apple, de szerintem jobb is. Ennél kényelmesebb billentyűzetet nem sokat láttam.

  Touchpad: Na ne :D Szerintem nincs egy ezer FT-os egér szintjén lévő touchpad a világon, de így is a Macbooké kiemelekdik a sok rossz közül.

  Mondjuk nekem a fizikai gombokra igényem van, hiába van az, hogy az apple megoldotta a több újjas integrációt úgy ahogy, a büdös életbe nem fogja felváltani a fizikai gombokat. A szép nagy, és nagyon praktikus bullshitet most tegyük félre. A valóságban a fizikai gombot semmilyen apple touchpad nem fogja helyettesíteni soha.

  Mivan? :DDD Zavaró a pixelmentes kép? Fuha. Egyébként nekem se számít hogy FHD vagy retina, csak ne 768p TN panel legyen.

  Nem tudom a retinaának milyen előnyai vannak egy sima ember számára, aki nem grafikával dolgozik, de mindegy. A FullHD is elég pixelmentes...

  Ezek után elkezdtél blöffölni arról hogy mennyivel drágább ugyanaz a konfig macbook esetében és hogy engem a kinézet érdekel :DDD Soha az életben nem vennék magamnak újonnan macbook pro-t,


  Tehát annyira szar az ára az apple termékeknek, hogy igazából Te sem vennéd meg újonnan, de én blöffölök :D :DD :DDD

  Ahha...

  , de nem erről szól a vita. Egyébként megnézném hogy a felextrázott 700 ezres Latiude vagy Elite/Zbook 5 év múlva mennyire tartja az árát és mennyire a MBP.

  Senkit nem érdekel, mert 5 év múlva nem egy öreg sz@rt akarok venni féláron amire annyi support van mint egy száraz lócitromra amit ott hagytak az út szélén 3 éve, hanem használhatót, ami ha beszarik, akkor még 5 évig van gari, megy rendesen az fejmosás látom.... :D

  Nem értem, komolyan ezzel akarod cáfolni hogy anyagminőségre, billentyűzet-touchpadra mikrofonra hangszóróra és nem utolsó sorban üzemidőre tönkreveri bármelyik Windowos munkás gépet?

  Az én EliteBook-om Linux-al 14 órát megy munkára használva, majd szólj, ha VM-et futtatva 14 órát kibír egy MacBook Pro a retina kijelzőjével, meg a szar hűtésével, mert ja azt kihagytam, hogy egy EliteBook G6 hűtése sokkal hatékonyabb a MacBookénál?

  Az hogy a Zenbook meg XPS konzumer... Hát jó, valahol félúton van az Air és Pro között.

  Nam b@szk1 ez a MacBook Pro széria világéletében konzumer volt, az utolsó valósi munkagépet az apple 2008-ban adta ki. Az hogy szerinted mi az a te dolgod, meg mi a valóság az más.

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

 • hallador

  addikt

  válasz Tarisznyarak #26 üzenetére

  Nincs fétisem! Látom rohadtul nehezen felejtesz de legalább nem veszed fel a fonalat.

  (#27) joey04

  Pontosan! Teljesen így van! Ez egy vélemény. Ezért nem is válaszolok már vissza, a kollégának, mert elbeszél mellettem. Ebből kinőttem már.

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Hozzászólok Aktív témák