- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bluetooth hangszórók
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunpriest
senior tag
Ezt a bullshit szöveget. Nyilván mesterséges limitáció ez, hiszen mobilon simán megy. Nem értem miért pont a PC usereket szívatják. A saját vásárlóid szívatása nem mindenkinek hoz sikert.
-
erer1000
őstag
válasz
#32839680 #21 üzenetére
én kipróbáltam azt a steam streamelést, de hogy is mondjam hagy kivetnivalót maga után
8300H+IGP + 1050Ti volt a streamelő laptop, és a fogadó oldalon a kép olyan volt, hogy nevetséges. rendesen a tömörítő kodekek nyomai látszódnak, pedig csak egy L4D 2 ment, nem is valami túl igényes
-
nem igazán érzem problémának ezt. Egyértelmű, hogy a saját GPU-it részesíti előnyben a saját technológiájával.
-
válasz
cskamacska #14 üzenetére
+1
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#32839680 #13 üzenetére
Benne van a hírben. Meg lehetne csinálni úgy, hogy nem kéri az AMD dedikált hardverét, de nem így van megcsinálva. Így viszont kell neki a Radeon Software a kliens oldalon is. Mert a host oldalon oké, ott streamelni is kell, arra rá lehet mondani, hogy bonyolult, ott tényleg van alapja annak, hogy magukhoz kötik, de a kliens az igazából adatot küld, illetve streamet fogad. Az adatküldés nem valami nehéz, míg a stream fogadása tulajdonképpen csak dekódolás a kliens számára. Ezt meg tudná oldani legrosszabb esetben a CPU.
Az AMD Link 4.0 egyébként nem tud annyit, mint az AMD Link for Windows. De a kliens felől ugyanaz a probléma. A stream dekódolása.
#14 cskamacska : Az AMD-nek ez a szoftver nem volt nagy munka. Lényegében ugyanaz az alapja, mint az AMD Link 4.0-nak. Egy csomó kódot átvihettek onnan, tehát igen minimális erőforrásból megoldották az AMD Link for Windows verziót. A lényege ennek üzletpolitikai. A Smart Access Memory mellett egy újabb dolog, ami AMD hardvert követel.
-
cskamacska
addikt
válasz
#32839680 #13 üzenetére
Engem az érdekelne hogy ebben mi a biznic AMD-nek?
Volna egy szolgáltatása ami egy viszonylag népes piacra kellene hogy betörjön és elterjedjen, de már a leges legelején azonnal elgáncsolja azzal, hogy a video streamet fogadó gépben is AMD kártya kellene legyen. Ami Steam stat szerint 16,8%-on tetőzik, de ebbe a ATI Mobility Radeon X1400-at is belevéve, ami megint kiesik jó 15 éves kora okán. Kurrens AMD-s gép, amire egyáltalán telepíthető a Link a stream fogadásához, lehet talán 10%? Talán.Mármint ki fogja ezt használni? És hogy éri meg ez AMD-nek?
-
Köszi mindenkinek!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Android, iOS, Amazon OS-re AMD Link 4.0 települ. Windowsra AMD Link for Windows. Utóbbiról szól a hír.
#3 AxBattler : Az APU-ban is Radeon van.
#5 Tyrel : Ezért írtam a hírt, hogy ez tiszta legyen. Radeon kell hozzá. Ennyi, ez a minimum igénye. Ha van Radeon a gépben, akkor van rajta Radeon Software és a program feltelepül. Ha nincs Radeon, nincs telepítés sem.
-
Nem értem mi a kérdés az APU-kkal kapcsolatban, azokban is Radeon grafikus vezérlő van.
RX 460 is gyorsít elég sok mindent, ha olyan a használt formátum, amit képes dekódolni, akkor mehet Polarissal is.Elnézve a legfejlettebb RDNA2-t, H.264 és HEVC-et tud kódolni, ezek dekódolására képes a Polaris is. Ettől még persze közölhették volna a minimum hardverigényt.
innen -
Tyrel
őstag
Szerintem is főleg ez az érdekes, hogy mi van akkor a Ryzen APU-val szerelt notebookokkal?
Meg pontosan milyen fixfunkciós multimédiás blokkot igényel? Pl. veszel az "irodai gépedbe" használtan egy százéves RX 460-at, akkor azzal már megy, vagy még nem?... Igazán tisztázhatnák hogy egész pontosan mi kell hozzá... -
...a tartalom streamelése egy kliens felé csak akkor valósulhat meg, ha az adatokat fogadó gépre is Radeon Software meghajtó van telepítve, azaz Radeon grafikus vezérlő van a rendszeren belül.
Mi a helyzet a VEGA vezérlős APU-kkal (és VGA-kkal)?
Azok is Radeon szoftverrel mennek, de akkor ezek szerint nem megy rájuk az AMD Link?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ez a szabály akkor is érvényes, ha valaki csak kliensként használja. Ennek megvan a technikai oka, de megkerülhető lenne.
- SAPPHIRE Radeon RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X PCIE
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07.
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC Eladó!
- PNY - Founders - Referencia hűtéssel - GTX 780 TI - Korának leggyorsabbja - Gyűjtőknek is
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cooler Master CK350 Mechanikus billentyűzet Brown Switch RGB Megkímélt állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest