Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • b.

  nagyúr

  válasz morgyi #11 üzenetére

  teljesen külön termék kategória hisz bizonyos részegység( ek) helyét feláldozták a tensor magok kedvéért. ha belegondolsz mi az amit abszolút nem tud gyorsítva ez a gyorsító amire minden más kategória képes és ezzel nyomul a Turing bejelentése óta Nvidia ? :)
  Szükség van alapvető számítási kapacitásra hisz ha ez mellé még betennének egy csak számítási feladatokat ellátó GPU-t és ez csak a mátrix szorzást végezné, akkor szükség lenne az adatok átmozgatására a két kártya között, plusz slotok és NV link vagy switch , egy ultra gyors csatornára és kapcsolatokra amik valószínűleg lényegesen lassabbak lennének mint mosta GPU-n belüli adatforgalom.Pont ezért nem megoldható jelenleg a külön RT gyorsító sem...
  Szerintem így egyértelmű, hogy a Titan/ geforce/ Quadro teljesen más GPU felépítésre fog épülni mint ez.

  [ Szerkesztve ]

  "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz morgyi #11 üzenetére

  Nem kicsi. Ezek is hasonló ALU-k, mint a fő egységek, csak speciálisan vannak bekötve, hogy a mátrixszorzásban hasítsanak.

  Lassan arra megy az NVIDIA, hogy tensorra kihegyezett lesz az AI gyorsítójuk. Láthatod, hogy normál feldolgozóból javultak 30%-ot, de annyira sok tranyót elnyomtak tensorra, hogy ott meg ~20x a különbség. Az A100-nál tehát már azért erősen az a vonal van, hogy az AI volt a lényeg, a többi pedig meh.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák