Hirdetés
- Lenovo Smart Paper - a szemem köszöni szépen, jól van
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Billentyűzet gondom van
- Kormányos topik
- Strapabírónak tűnik a 12V-2x6-os tápkonnektor
- E-book olvasók
- Hobby elektronika
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
veterán
Jó teszt és a legnépszerűbb proceszorok szerepelnek a cikkben
. ( Most az merült fel bennem hogy páran itt a PH-n miért használnak játékra 980x-et
)
-
MZperX75
addikt
Szerintem játszani,bőven elég egy X4-es konfig egy HD6850vagy GTX4601G kártyával!
Játégépet akarsz= AMD
Ha péniszt akarsz növelni akkor Intel+NV x2 olyan drágán,10%kal gyorsabb konfigért!
Ha dolgozni akarsz=Intel,de Amd vel is lehet......
A cikkért köszönet,nem cserélek konfiget,még egy jó darabig
Phenom X4-945(95W)1.25V@3.3Ghz HD4870CF DX11 majd egyszer,egyenlőre nem látom értelmét lásd konzolirat ......Crysis2[ Szerkesztve ]
-
XIII Ramses
aktív tag
Én azért még megnéztem volna a 2500K eredményeit is, de mivel majd minden vga limites, mindegy is. Pedig majdnem vettem egy "jóárasított" 5850-et, de látom 6950 kell helyette minimum.
[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
válasz
XIII Ramses #5 üzenetére
Az 5850 gyorsabb mint a 6850 :-)
Szerk: látom helyesbítettél :-)
[ Szerkesztve ]
-
h-yle
addikt
válasz
XIII Ramses #5 üzenetére
Már mért kéne 6850 helyette? Kb. ugyan akkora teljesítményre képesek.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
F34R
nagyúr
Én most ebből a körből kimaradok , nagyon szép az intel teljesítménye és az ára sem olyan vészes (sandy bridge ) . Viszont ha azt nézzük hogy mindegyik foglalathoz új lap kell hát köszönöm most mellőzőm , LGA 2011-s ről még igaz semmi hír de érdemes megvárni AM3+ én legalábbis ezután fogok beruházni csak. Remélem visszafelé kompatibilis lesz és a régebbi AM3-s CPU-k is menni fognak vele
-
Pug
veterán
válasz
XIII Ramses #5 üzenetére
Csúcskategória... a 6870-es ott figyel a tesztben, de a 6950-es nem, vicces...
-
Motion_Blur
félisten
Szerintem még egy Core i3 is elég lenne 1920 és fölötte
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
bteebi
veterán
Azért az i7 2600K odacsap rendesen
, és szerintem az ára se annyira vészes, 65k körül már kapható. Kéne. Mindenesetre érdemesebb valamivel olcsóbb prociba és valamivel drágább, jobb videokártyába invesztálni, mint fordítva...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Ősember
őstag
köszönjük a tesztet, legalább van mit átnézni
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Taranti
senior tag
Szép teszt, mint a múltkori is, de én mindkettőből hiányolom a CPU-terhelés grafikonokat. (Pl. kiváncsi lettem volna a Core i3/Phenom II X4/Core i5-750 terhelésviszonyára, de ugyanez itt is lehetne a 4 mag/6 mag/4mag+HT esetében.)
Köszi, és gratula, nagy meló lehetett.
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
[CS]Blade2
addikt
Meglevő i5-760 az jó, de aki ez alapján venne, annak inkább már a sandy-s i5 ajánlott.
Az X4 helyett pedig ott a i3-2100, ugyanazt tudja, de sokkal kevesebbet fogyaszt, nem kell a gyárinál jobb hűtő sem rá, és 27K. -
Pug
veterán
válasz
[CS]Blade2 #14 üzenetére
Az X4 helyett pedig ott a i3-2100, ugyanazt tudja, de sokkal kevesebbet fogyaszt, nem kell a gyárinál jobb hűtő sem rá, és 27K.
Ja, és a tuning meg kuka....
(#17) Cayman:
Talán mert a játékok nem igen használnak ki 6 magot
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
Tetszett az írás. Végül is számomra minden megerősítést nyert. CPU-t nem kell cserélnem még egy darabig biztosan, majd csak AM3+-os lapra fogok cserélni, hogy a későbbiekben egyszerűbb legyen a csere illetve az egyéb technológiai újításokban is részesüljek. VGA meg tervben van őszre, addig még sok víz lefolyik a Dunán.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
törölt tag
Nekem kicsit csalodas volt a Phenom II X6 teljesitmenye, arra szamitottam, hogy neha legalabb az i5-750-nel elbanik, de megszorongatni is alig tudta
-
Televan74
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #14 üzenetére
Nekem X4 es van , de azért nem fogok egy teljes új configot venni , mert hogy az i3 mennyivel jobb.
Viszont ha a Bulldozer nem hozza a általam várt teljesítményt játékok alatt, hát nagyon elgondolkodok, hogy a következő gépem i5 -ös lesz.
Eladó cuccok!!! https://tinyurl.com/2p9xjwkc
-
megint én
őstag
Nekem meg az jött le a cikkből, hogy az AMD 6magos procija egy parasztvakítás!
Az INTEL azért még mindig (na nem méginkább mint valaha) odaver az AMDnek! -
nkmedve
őstag
Egyetértek a teszt konklúziójával, egy i5 proci (legyen az LGA 1156-os vagy újabb LGA1155-ös) valószinűleg a legjobb vásár egy felső kategóriás játékgépbe. Kis overclock-al valószinűleg sokáig elég lesz még. Megjegyzem egy Phenom x4 is még mindig megállja a helyét, bár csúcsgépbe azért annyira nem ajánlanám.
A lényeg, nem kell ide drága i7 proci, az jó azoknak akik egész nap renderelnek vagy videót vágnak.
-
eXodus
őstag
válasz
Televan74 #18 üzenetére
Viszont ha a Bulldozer nem hozza a általam várt teljesítményt játékok alatt, hát nagyon elgondolkodok, hogy a következő gépem i5 -ös lesz.
Mégis mit vársz? Játékokhoz nem kell már csúcs proci. Bulldozertől sem megy jobban....
Ha több fps kell akkor vegyél jobb vga-t, ennyi.(#19) megint én
Miért parastvakítás? mert +2maggal több pihen full terhelés alatt jó hogy nem lesz több fps.[ Szerkesztve ]
-
wutuka
aktív tag
Azt gondolom,hogy sikerült egy olyan cikket írni,amely korrekt konklúzióra jut.
Mikor belefogtam a cikk olvasásába,le mertem volna fogadni,hogy a legújabb,egyben legdrágább procik fognak majd győzni,ajánlásra kerülni. Gratulálok a cikkírónak,hogy fel merte vállalni az egyébként méréseken alapuló véleményét,és mert ajánlani egy nem régi,de mégis az előző Intel generációból származó procit. Fel merte vállalni,pedig biztosan lesznek majd olyanok,akik persze nem adnak neki igazat,és el is marasztalják.Nem könnyű manapság eladni az ilyen korrekt nézeteket.Sajnos!Lionel Messi : The Best !
-
GIJoe
addikt
+1, ez mindig is így volt, csodálkozom hogy van akinek hír még ez, sok fsp = drága vga
Ja és
a cikkért, valóban korrekt, sok még ilyet!
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Vajon mikor jön el az az idő amikor már nem lesz elég egy 4G-re húzott i7 Full HD felbontáshoz? Nem úgy néz ki hogy mostanában!
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Paul119
addikt
úgy látom a jó öreg q9550emet(3700mhz) ,gtx570 kombót még jó darabig nem kell nyugdíjazni
Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik
-
pzske
aktív tag
Köszönjük a cikket !
Szerintem is 1 750 mindenre elég , de az intel árképzését figyelembe véve 1 I5-2300, vagy I5-2400 jobb vétel figyelembe véve , hogy ugyanannyiba kerül.
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
kpal
veterán
válasz
Motion_Blur #24 üzenetére
Pár évig elég .
(#25) Paul119: Felesleges lenne a csere bőven elég még .
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz
Motion_Blur #24 üzenetére
addigra lehet nem is i7 lesz a neve és alap órajelen fog kegyegni a 4ghz
-
törölt tag
Mondjuk azert latvanyosan csak a nagyon sok FPS-t hozo jatekokban maradt le, egyebkent meg a 6970-el osszerakva korrekt parositas volt. Persze ez annak nem erdekes aki Intelt vasarol jatekos gepnek, de pl nekem mint fejlesztonek fontos adat lehet. Most van egy regebbi Asrock A780-GXH 128M lapom benne egy X2-550. Csak a processszort ha lecserelem egy X6-ra, kozel csucsteljesitmenyt kapok erte, es ha nem 1920-ban vagy fullHD-ban jatszom hanem mondjuk 1680-ban akkor egy 6870-et is eleg ha alateszek, nem lesz gondom a legkomolyabb cuccokkal sem.
-
Tomcat
őstag
válasz
megint én #19 üzenetére
Nem parasztvakítás, csak gyakori hogy a 6 magból 2-3-4 mag pihen vagy maximum 5-10%-os leterheltségen dolgozik. Optimalizált programokban tényleg jobb a 6 mag mint a 4 mag de ma még elég kevés van belőlük. Egyébként én is visszatettem inkább az X4-et a gépembe az X6 1100T-t meg eladtam. Az X4 jobban is húzható, kevesebbet is fogyaszt és jelenleg jobban kihasználható.
Tomcat
-
Roxbury
őstag
Jó teszt, gratula.
-
flexxx2
őstag
Engem a civ5 érdekelne hogy egy legnagyobb térképen, 8 nemzettel hány másodpercet számol 2 és 4 magos procikon mondjuk 1900 környékén amikor már jó nagyok a nemzetek.
Valaki? -
MaUser
addikt
A cikk írója biztosan az eredmények tükrében jutott a konklúzióra? Az, hogy a (2GB-os) 6950 a mai árak mellett a legjobb vétel az nem kérdés, de "A GTX 570 akkor lenne ajánlható, ha a HD 6950-nel egy árban adnák." mondatot nem tudom hová tenni. A 6970/6950 tesztben is sikerült kihozni minden külföldi tesztoldallal szemben, hogy a gtx570 a 6950 kategóriája, pedig más oldalaknál a 6970 teljesítményével volt pariban (ilyen piszlicsáré oldalak szerint is mint anand, tpu, stb.). Erre itt is a 6970 vs 570 meccs eredménye 1980x-ben tökéletes döntetlen.
(Felette nyilván a több RAM miatt nincs kérdés.) A konklúzió meg a fenti, mintha egy kategória lenne a 6950 és az 570.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
LackoMester
addikt
Nagyon jó, útmutató írás, gratulkáció.
A tesztből nagyon jól kijönnek az erőviszonyok, egyébént nem gondoltam voltna, h. C i5 750 ennyire partiban van, a nagyokkal.
Emlékszem anno mikor a X2 4200+ AMD-ről váltottam Q9450-re, megtáltosodott a HD 4870 a COD 4+ elég sok game alatt, néztem mint a moziban.
Még 1x köszi.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Findzs
addikt
jó lett és elég tartalmas, köszi
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
csucsbicep
nagyúr
Király teszt lett. i5-750 szépen vizsgázott, arról nem is beszélve, hogy az alap 2,66ról fel lehet húzni akár 4GHz-re vagy fölé. K nélküli i5 Sandy is erős, de a tuning hiánya....
PH X6 meg teljesen értelmetlen játékra. -
mghltm
addikt
a tesztert koszonet!
i5-750 marad meg egy darabig, 1-2 jo eve meg lehet, foleg tuning utan
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
ABee
tag
Köszönet a tesztért! Nagy segítség így gépvásárlás előtt.
-
superecneB
őstag
4 magra is alig van optimalizált játék nem tudom miért meglepő hogy a 4vs6 mag sem hoz pluszt. Anno ugyan ez volt 2vs4 maggal, kicsivel később már a 4 mag lett az ajánlott. Benchmarkokban van komolyabb különbség vajon a 6 mag vs 4 mag között? (Valahogy nem érzem azt hogy mondjuk az x6 munkai körülmények között is az i7 felé emelkedne)
[ Szerkesztve ]
-
1,5 éve jól döntöttem, amikor i5 750-et vettem és remélem még egy jó darabig elviszi a játékokat.
Köszönjük a tesztet!
"Less but better" - Dieter Rams
-
Boxi88
őstag
Nekem az jött le a cikkből, - ami nagyon hosszú ugyan, de érdekes! - hogy nem kell 300-400k-t elkölteni gépre, ha 150-200k-ból ugyan olyan élménnyel tudok játszani...
-
Beri
addikt
Tehát egy thuban egy GTX580 mellé is elég, ha fel van szépen csavarva minden koppra, semmivel nem nyújt többet egy i7. Ebből a tesztből kiindulva semmi pluszt nem hoz a plusz két mag egy x4-hez képest, tehát a több mint kétéves négymagosított 720BE-m még marad egy ideig.
Hiánypótló teszt volt, köszönjük![ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
nagyon jó cikk, köszönjük szépen
AM4/ Intel 8-12. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Sorozatunk legújabb részében négy processzort és négy videokártyát teszteltünk le nyolc játék alatt.
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Windows 11
- Lenovo Smart Paper - a szemem köszöni szépen, jól van
- Háztartási gépek
- Starfield
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jogász topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.