- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányos topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Autóhifi
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konflikt
addikt
megszokott alapos iras, grat: )
az asus 3 ventis 4870 x2-je egesz pofas lett.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
deicide
veterán
Egy 2 magos proci is beleférhetett volna a tesztbe a miheztartás végett...sok gamer inkább 4.2-4.4-re húzott E8400-E8500-E8600-al játszik.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Ijk
nagyúr
Körülbelül ismét lejön a tesztből, hogy játékgéphez felesleges drága procit venni. Sokszor még a csúcskártyáknál is 1920-on annyira minimális a különbség a cpu-k között, vagy mindegyikkel jól játszható értéket produkál, hogy a cpu-ra áldozott pénzt érdemesebb egy jobb vga-ba átcsoportosítani.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
csaabz
őstag
Mit meg nem adnék, ha a GTA 4 is bekerülne a tesztbe....
Egyébként köszi...
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
cudar07
senior tag
sziasztok
nagyon örülök az ilyen teszteknek,
mert ez van leginkább a valósághoz, ha az ember össze akar rakni egy gépetesetleg számíthatunk egy kicsit az alsó kategóriás VGA-król is??
4670 vs 9600 GT vs 3830 ..stbbár gondolom 2x 2500 MHZ környéki procik teljesen megfelelnek?
előre is kösz
-
old gray
addikt
Köszönjük a tesztet.
Egy E8400 vs. X3 720BE tesztet szívesen megnéznék! Azonos árban vannak, természetesen az E8400 minden téren jobb....a wolf tulajok szerint.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
laci666
senior tag
Még nem olvastam végig a tesztet de már most szemet szúrt hogy ha már prémium kategóriás tesztről lenne szó akkor miért nem egy 1GB-os 4870-el tesztetek.
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
fagy53
nagyúr
Kösz, jó kis teszt volt ez megint, bár valóban az előre borítékolt eredményt hozta.
Nem gondoltatok egy olyan tesztre, amelyik a "kihajtja-e a...?" kérdésre adná meg a választ? Mivel a képalkotás idejének az első fázisát az alapot a CPU adja, ha ő ott lassú, akkor már teljesen mindegy, hogy milyen a VGA a felbontás növelése és a grafika maxon már csak csökkentheti az így kapott FPS-eket. Érdekes lenne napjaink játékait egy szélesebb palettájú CPU válogatással kipróbálni az alapórajeltől a tuningig. Ennek alacsony felbontásban, butított grafikával és egy csúcs VGA-val kellene menne.
Ekkor végre mindenki látná, hogy a játékokhoz elsősorban a procit ill annak beállításait kell alapvetőnek tekinteni és aszerint választani, mert a felbontás növelése és a látványjavítók bekapcsolása már csak ronthat a helyzeten. A VGA-k szerepe és tesztje pedig csak ezután következik.[ Szerkesztve ]
-
AMD_ok
őstag
Én is sajnálom a 2 magos proci elhagyását, meg az az 512 Mb-os 4870 se nagyon tetszik... 1 Gb-os verzióval kellett volna tesztelni
-
^Clown
veterán
Ha lenne sok pénzem, és 4 magos rendszert szeretnék, akkor Phenom II + 4870X2-t választanék.
-
Hunpriest
senior tag
Tanulságos kis írás. Thx.
Mondjuk referenciának tényleg szerepelhetett volna egy 2 magos CPU is hogy láthassuk hogy mennyire számít a négy mag vagy éppen ki van-e használva.
-
TomBoy1986
veterán
Szerintem teljesen korrekt lett a teszt, a konklúzióval is egyetértek teljesen.
Én speciell nem hiányolom egyáltalán a kétmagos CPU-kat. Egyáltalán nem premium kategóriás tesztbe valók. Ha valaki azok eredményeire kíváncsi, akkor olvassa el a régi teszteket...
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
laci666
senior tag
Végig olvasva nekem az jött le,hogy aki 1920x1440 (még szerintem ide lehet rakni 1680*1050) felbontásba játszik az előbb ütközik vga limitbe mint a proci limitbe.
És itt jőn a csavar aki össze állít egy űber/brutál i7-es konfigot és mellé egy jó fajta 24"-26" tft-t plusz megspékelve egy GTX295 vagy 4870X2 vel és ha leül játszani és azt veszi észre hogy haver majd csaknem fele pénzért összerakott Core 2 Quad-ja vagy egy Phenom II X4 ugyan annyi fps kap.
Tehát aki sokat játszik nagy felbontásba és ha spórolni is akarr az jobban jár Core 2 Quaddal vagy egy Phenom II X4-gyel.Persze ez csak az én szerény véleményem.ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
syC
addikt
Kiváncsi lettem volna, hogy a 280 mennyivel marad le a 285-től azonos környezetben. Majd máskor
Köszi a tesztet
•
-
ADAM1337
nagyúr
Jó kis teszt.
gamertag: cars1dA
-
proof88
addikt
Minimum fps-ek ismét elmaradtak ...
-
szacsee
veterán
Jó lett a cikk gratula!
Annyi kérdésem lehet, hogy Core i7-nél a QPI és az Uncore milyen frekvencián ketyegett?
QPI gondolom 190x36-on, Uncore- viszont kérdéses milyen szorzón használtátok?
Látom ugyanis, hogy 1-2 helyen befogja a Phenom, ebből arra következtetek, bár lehet tévesen, hogy az Uncore frekvenciája 3400Mhz alatt volt...
A másik variáció, hogy a lasabb L3 szólt bele a meccsbe.. -
deicide
veterán
válasz
TomBoy1986 #15 üzenetére
Viszont segített volna esetleg megkímélni pár ember pénztárcáját, ha látja, hogy egy feleannyiba kerülő 2 magos procival is szinte azonos fps értékeket tud elérni FULLHD felbontásban.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
AMD_ok
őstag
válasz
TomBoy1986 #15 üzenetére
Meg ha már prémium kategória, akkor 1 Gb-os 4870.... nemde?
-
Integra
titán
válasz
TomBoy1986 #15 üzenetére
ha két mag is elég a gpu-hoz, akkor minek kell 4 mag?
ok, a coolfaktor egyértelműen magasabb a 4 magnál..
amúgy mondj pár alkalmazást, ami ténylegesen kihasználja a 4 magot és általánosan használjuk. office2007? vagy játékok? még utóbbiak sem.
viszont a 2 magon megspórolt pénzed vagy megtartod, vagy költheted igényesebb tápra, jobb szellőzésre, vagy hűtésre.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
dokee78
félisten
Mióta lehet szorzót állítani felefele a Quad-oknál?
Mert itt a tesztben [link] azt írják 4GHz=12x333MHz? -
Fáraó
őstag
Jó cikk! Grat!
Ez nagyon tetszett: "... és úgy vettük észre, hogy a Core i7-tel komoly barátságot kötött (kiváltképpen akkor, amikor azt 3,8 GHz-en hajtottuk)"
Hááát igen. Azt hiszem, ezzel a procival minden szg alkatrész és minden felhasználó szoros barátságot kötne.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
TomBoy1986
veterán
Mondok párat...
7Zip, Waver(több fájl esetén), VirtualDub+DivX/Xvid.
De játékot is tudok jó párat, volt négymagosom, tudom hogy mi a különbség, teszteltem is úgy is, hogy letiltottam 1-et, 2-t...
És továbbra sem prémium kategóriás egy E8x00 CPU, márpedig ha beleolvasol a tesztbe, akkor ennek az volt a célja. Ha a CPU Scaling érdekel, akkor pl. PCGH-n rengeteg olyan teszt van.
AMD_ok:
Az belefér, de gondolom ilyen volt kéznél.dokee78:
Valami kevésbé szintetikus hasznosabb volna...
Pláne ez a SuperPI...A haszontalanság mintapéldánya a PC-s programok között.
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Drenadar
veterán
tömörítők pl.
Illetve nem csak az a lényeg, hogy egy alkalmazás mennyire használ 1-2-3-4 magot, hanem hogy így nincs annyira leterhelve egy alkalmazástól a gép. Elég sűrűn használok 1 magos-at, 2 magosat, és otthon a 4 magosat. ég és föld. kényelmileg. FPS -ileg pedig azt tudom elmondani, hogy nem sokkal több fps-em van a 4 maggal, hanem én azt vettem észre, hogy a minimum fps-em több jóval. Persze lehet csak rosszúl látokMás kérdés.
Szerintetek mennyire érné meg lecserélni a videókártyámat(88GTS512)? CPU-m egy Q9450-es ami 3Ghz-en van járatva, és egy Asus p5k Pro alaplapon vannak, 4GB dominator társaságában. -
Balika911
félisten
válasz
TomBoy1986 #29 üzenetére
"És továbbra sem prémium kategóriás egy E8x00 CPU..."
Ahogy a HD4870 és a Q9400 sem.
-
szacsee
veterán
Következtetést mindenképp levonna az ember belőle, de semmi sem lehet tökéletes.
Egy E8500-al néztem volna meg 3Ghz-en, illetve 4-4,2Ghz-en. Ennyi minimum benne van az említett processzorokban.dokee78: Szorzózár mentes példány lehetett, ami lehetett ES példány is ha jól tudom.
Tommboy1986: Arról nem is beszélve, hogy 4 hengerrel még a win is jobban fut, de ezt itt és most nem tudod megmagyarázni nekik, mivel a nagy többség ki sem próbált 4 magos procit. (pedig így van)
Nálam Q6600 után E8500-am volt és már a második napi használat után vártam, hogy mikor lesz megint 4magos procim... hiába volt húzva és jól szerepelt játékok alatt.... de meg tudtam akasztani win alatt is, pedig nem szánt szándékosan tettem, egyszerűen azt szerettem volna csinálni, amit a Quaddal...Drenadar: Milyen felbontásban játszol és milyen játékokkal?
FullHD és közeli felbontáson játszva a majdnem legerősebb VGA-ra is cserélhetsz nyugodtan, viszont 1024x768-nál nem éri meg váltani pl..[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz
TomBoy1986 #29 üzenetére
A SuperPI az elég jó,de azért írtam,kíváncsi vagyok javult-e az AMD ebben,mert eddig ebben gyenge volt.
Az új X4 Phenomok viszont bejönnek! -
Ijk
nagyúr
A játékok 99%-a egyenlőre 2 magnál többet nem használ ki, tehát nem tudom, hogy lehet több a min. fps-ed. Másik, hogy a tesztekben mindig átlag fps-el számolnak, vagyis magasabb minimum fps-nél az átlag is magasabb lenne.
Aki 1-1,5 évre tervez, annak nem érdemes 4 magos procit vennie. Ugyanis utána úgy fogja eladni, hogy szinte sohasem használta ki a teljesítménytöbbletet. Természetesen ezt játékos konfigra értem, videóvágás, képfeldolgozás, stb az más tészta./人◕ ‿‿ ◕人\
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Balika911 #31 üzenetére
Az a CPU 65K boltban, míg a VGA szintén a felső kategóriában van a maga 50-70K-s árával. Ezeket itthon nem sokan engedhetik már meg maguknak, ugyanúgy a 940-est sem, valamint az i7-et sem.
Egyébiránt egyszerű az összeállítás: leggyorsabb egymagos VGA + leggyorsabb kétmagos VGA mindkét oldalról. És a három platformból felsőkategóriás termékek. A kitűzött célnak tökéletesen megfelelő alanyok.
szacsee:
Ahogy mondod. Most hogy visszaváltottam X2-re az olcsósága miatt látom, hogy mennyivel lassabban jön be a Vista, mint egy alacsonyabb órajelen járatott négymagossal. Azzal 2.8GHz-en is amint belépett használhattam is mindent, itt meg... hiába a magasabb órajele, akkor is csak tötyörög[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
-
AMD_ok
őstag
válasz
TomBoy1986 #29 üzenetére
Persze, csak néhol kevés az 512 Mb, pláne ennek a kártyának (pl. a GTA4, de ugye ez sajna nem szerepelt a tesztelt game-k közt)
-
Balika911
félisten
válasz
TomBoy1986 #35 üzenetére
Felső kategóriában igen, de nem ám a prémiumban! Az E8600 is ugyanennyibe kerül, így az érvelésed szerint kategóriatársa az előbb említett termékeknek. Ráadásul a tesztkörnyezet megkívánná a jelenlétét.
dokee78:
Nem kivéve. A GTA4 és a "ki tudja még mi" éppen lefedi azt az 1%-ot.
-
Ijk
nagyúr
Akkor légyszíves sorold fel azokat a cpu számítás igényes alkalmazásokat amelyek a háttérben futnak.
A GTA4 belesik az 1%-baLehet sorolni a többit... Nem lesz túl hosszú a lista.
Akinek fontos, hogy a vista pár másodperccel gyorsabban tölt be, ill. úgy érzi gördülékenyebb a rendszer, természetesen nyugodtan vegyen 4 magosat./人◕ ‿‿ ◕人\
-
paprika
aktív tag
Hm jó kis teszt. Mondjuk én X3 720 BE alá akarok venni ATI-t 4870 512 avgy 1Gb . Hiányolom nagyon a tesztből
Amúgy grat.
-
WD40
aktív tag
Ha a csúcsgépekkel SEM teszteltek GTA4-et, akkor mivel????!
Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
Beowulf_78
addikt
Jó lett a cikk, bár a lényeg a konklúzióban van, miszerint semmi újat nem tudtunk meg. Az információk nagy részét edddig is tudtuk. Minden proci jó mindegyik VGA-hoz mert a játszhatóságot nem befolyásolja a csúcs szegmensben, így a "CPU-VGA párválasztó a csúcskategóriában" mint cím, okafogyottá vált. Egy csúcs C2D én is hiányoltam (E8600) 4,5Ghz tuninggal, valószínűsítem azért maradhatott ki, mert igen érdekes lett volna a végeredmény a játékok aspektusából, és mindegyik tesztben szereplő proci, bajban lett volna mellette a játékok 95%-nál.
Bár nincs nagy különbség, de abban is egyetértek a többiekkel, hogy egy 285 mellé igazán odarakhattatok volna egy 1GB 4870-et. Ati részről ez a legizmosabb 1GPU-s megoldás.
Aztán lehet csak én vagyok ilyen "kukacoskodó".Új információkkal nem nagyon lettem gazdagabb a tesztet olvasva, inkább megszilárdította azt a véleményemet, miszerint a jelenlegi procim (C2D E8600@4410mhz 490x9, 4,5Ghz a stabil vége de a RAM-ok nem bírják) még mindig a legjobb, leggyorsabb, legolcsóbb alternatíva a csúcs szegmensben játékok tekintetében.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
-
Balika911
félisten
A GTA 4 pocsékul van megírva, inkább támogatnám az ilyen és ehhez hasonló programok efféle bojkottját.
Egyre gyakoribb téma, hogy milyen optimalizálatlanok a játékprogramok, erre itt ez az etalon szar már elnézést, s mindenki azért emeli fel a hangját, mert nem tesztelnek vele. Ha egy jól csengő névvel mindent le lehet nyomni a közönség torkán (nagyon úgy néz ki, hogy ez a helyzet), akkor hiába várunk változást!
[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
Jó kis teszt. Minimum fps-eket én is hiányolom. A GTAIV-gyel meg tesztelni nem lehet. Iszonyat randomra "skálázódik".
-
rup1u5
nagyúr
Jó kis teszt!
Nagyon hiányolom belőle az 1gigás 4870-et, meg egy 4-4.2Ghz-re húzott Wolfdale-t!
Csak összehasonlítás végett!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Ricco_hun
senior tag
Igényes írás. Grat. Látszik, hogy sok munka van mögötte. És akkor jöjjön a DE. Egyetlen egy darab kétmagos kellett volna a tesztbe referenciának. Még tuningolni sem kellett volna. Csak azért, hogy lássuk, tényleg kihasználja-e az adott játék a 3.-4. processzormagot (ha igen, milyen mértékben) vagy sem. A HD4870-ből is szerencsésebb lett volna az 1GB-os verziót tesztelni. FullHD-ban jönnek ki a különbségek az 512-eshez képest (azt beszélik
, még sajna nem volt szerencsém egy drágább karihoz sem). Akkor itt pihenjünk meg egy pillanatra. Ugye az az alap tézis, hogy a Radeonok kevesebb vram-mal is beérik, mint hasonló kategóriás geforce-ok. Akkor miért van ez a 512MB vs 1GB mizéria a HD4870-nel? Mert még az ATi/AMD is szinte egy külön kártyaként tekint az 1GB-os verzióra, merthogy magas felbontásban gyorsabb, mint az 512-es verzió. Ezekután ha már prémium kategória, akkor illett volna az 1GB-os verzióval tesztelni.
Más: mindenhol azt hallani, hogy nincs is szükség ilyen erős videókártyákra, meghogy túl gyorsan jönnek az újabb és újabb kártyák, meghogy egy HD4830/9800GT elég mindenre. Persze. Láthatjuk a tesztben is, hogy sűrűn felüti fejét a vga-limit, pedig csúcshardverekről van szó. Na most akkor vagy mégjobb (nem feltétlenül drágább, hmmm szép álom) vga-kra van szükség vagy játékfejlesztőknek kellene egy kicsit magukba szállniuk (optimalizálássssss).
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ezúttal a legdrágább videokártyákat és a négymagos processzorok krémjét eresztettük össze.
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest