Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Steam Deck
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dell notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
-
-
HookR
addikt
"mini-DTX? Tehát vehetsz hozzá egy mikroATXes házat, mert az ITX házakban nem fér el...
"
Nem ennyire egyértelmű. A Mini-ITX 170 x 170 mm. Egy második bővítősín legalább +20 mm-t igényel, míg a Mini-DTX 203 x 170 mm, azaz 33 mm-rel szélesebb. Erősen függ a dual slot-os ház kialakításától, hogy elfér-e vagy sem. -
R3laX
addikt
Meglátjuk, én a DDR5-öt későbbre tenném. Az új DDR memória mindig csillagászati árakon, szinte megfizethetetlen kategóriában kezd. Esetleg hibrid lapok jöhetnének majd. Asus P5KC lapomat nagyon csíptem, jó tuningpotenciállal rendelkezett 4db DDR2-es, és 2db DDR3-as foglalattal.
-
Gróf...
aktív tag
Most akkor a tizenkettő hogy is aránylik a tucathoz?
-
XuChi
addikt
Értem, 5G LAN csak egy lapra tettek, a többi gagyi giga LAN. Bravo ASUS!!!
Hol vannak az MATX lapok kedves ASUS ????? Intel platformhoz persze van annyi mint a szemét, de AMD-hez egy sincs
-
TeeJay
félisten
a chipset 14nm-en készül amúgy vagy miért melegszik annyira?
-
-
Sz.Miki
őstag
Jajjjajjj
Egyik szemem sír másik meg üveg...
Gyúrhatta volna még az AMD ezt az X570 chipsetet fogyasztás szempontjából, bennem bizony még élénken él, mennyi bosszúságot okoztak anno a chipsethűtő ventik.. Azok szakszerű pótlása a silány minőség miatt. Ezeknél a lapoknál nekem úgy tűnik, hogy a notebookokban is alkalmazott ventilátorokat használják, ami egyfelől jó dolog, mert talán tartósabb lesz, de a rácsozatok kialakítását elnézve elkerülhetetlen lesz a porlerakódás a design rések és rácsokban.. , külön feladat lesz ezeket rendszerint karbantartani.. Tapasztalatból mondom, a legtöbb user miután összerakja a gépet legközelebb akkor nyitja fel ha már baj van, tisztelet a kivételnek, na ezek a chipsethűtők lesznek az elsők amik eldugulnak és elkezd a chipset túlmelegedni, ami vagy fagyást vagy meghibásodást fog okozni...
-
SECTORnooB
addikt
Hát valamit ti nagyon félreértelmeztek... nem hiszem hogy egy nyamvadt M2 mellett nagyon kéne mit dolgoznia annak a ventinek...de majd úgyis meglátjuk.
A másik dolog,majd mikor Inteléknél is visszaköszön ugyan ez, akkor ott azért elfogadott dolog lesz nem?
Yany:
Ha meg az autó ára lesz beleölve a gépbe és ilyen hatalmasok az igények ott lesz az Asrock Aqua-ja, tehát van alternatíva.A téma margójára azért oda böffenteném,hogy biztosan nem a legalja megoldásról van/lesz szó és nem a helikopter leszálló pálya hangulatát fogja a gépházba csenni.
Zárójelben még mindíg olcsóbb alternatívát nyújt egy 12/24 Zen2 egy ezer dodós lappal mint az öcskös Xeon 1200 dodóért önmagába. -
Yany
addikt
válasz
#16939776 #39 üzenetére
Hát... az, hogy venti nélkül csak még nagyobb lesz a baj, az nem teszi meg nem történtté a múltat, aminek reinkarnálódásától eléggé tartok. Mindenesetre egy kisebb autó árát tervezem gépre költeni... azt nem épp egy mindössze 3 hónapig megbízhatóan működő zümmögővel a közepén tervezem. És egészen biztos lehet benne az AMD is, hogy csak akkor építek a platformjukra, ha ezt meg tudom úszni. Még az X470-re is több esélyt látok, pedig a múltat sem annyira fílgúd megvenni, mikor a jövő már itt van... csak az most picit sötét.
-
törölt tag
A történethez tartozik, hogy a "4.0-ás" m.2-es SSD-ket aligha fogjuk megúszni aktív hűtés nélkül, ha a chipset hűtőből kiáramló levegő egyben azt is elintézi, akkor a köztudatba már "nem olyan utálatos" dologként fog ez beégni..
Azt számolom, hogy a LAN-on kívül nincs szükségem a chipset szolgáltatásaira, minden más megvan a CPU-ból.
Szerintem, ennek a sávszélesség igénye a gyakorlatban nem jelenthetne akkora nagy disszipációt, hogy oly-erősen kelljen pörögnie annak a ventilátornak... -
SECTORnooB
addikt
Kis venti félpasszív üzemmódba fog működni,ha nem rottyanásig pakolod a lapod SSD-vel akkor nem kezd el forogni (mivel őket hűti)
Tehát a userek döntő többsége nem fogja hallani és látni sem egész életébe a ventit.
Ui elég szépen el "Intelesedett" a lapkínálat, Prime Pro tetszik bár oly annyira meghízott a műanyag szarja,hogy a 2 ventis broki már nem igazán férne el felette.
Még egy indok miért ne váltsak X470-ről -
Vartanus
őstag
A PCIe 5.0 szerintem már a DDR5-el jön az AM5-be és a hozzá való cpuval, vélhetőleg fizikálisan inkompatibilisen a régi AM4 lapokhoz.
Wombath: Lehet így hivatalosan nem lesz kimondva hogy dedikáltan X570-re készül, de valahogy mégis ez az érzetem.
Amúgy az X370 és 470 mennyit fogyaszt?
-
Yany
addikt
Ventilátor, ventilátor, ventilátor.
#6 GAI: pontosan. Ez nálam is dealbreaker. Ha nem találok a Meshify C-be normális lapot, akkor nagy baj lesz. Pedig már az első Ryzen generációnál eldöntöttem, hogy AMD lesz, de soha többet aktív hűtésű alaplapom nem lesz. Aki elég öreg, tudja jól, hogy miért.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
hát nem csodálkoznék, ha rárepülne erre a piac. Viszont akkor félreérthetően fogalmazhattam a noctuával kapcsolatban: nem dedikáltan az x570-re szánják a slim 60-as ventit, az csak az én megjegyzésem volt, hogy hamarosan a vártnál is nagyobb szükségünk lehet ezekre, amikor majd ki csendes hűtésért állunk sorba az első generációs X570-ekkel.
-
Los Angeles
csendes tag
ASUS mostanában nem erőlteti meg magát miniITX szinten. A Thunderbolt 3 teljes mellőzését sem értem náluk...
-
Vartanus
őstag
akkor a borda alapterületét kéne növelni. Továbbra is azt mondom ha egy zusammen 8mm vastag telónál megoldható a passzív hűtés akkor egy 11W-os déli vezérlőnél is meg kéne oldani.
DE értem én a mögöttes logikát Noctua hírnél is írtátok már készülnek direkt az X570-es lapokhoz ventikkel. Némi támogatás a 3rd party hűtő gyártóknak X% jutalékért -
GFerr56
aktív tag
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Lehet, csak magas lesz a borda, és akkor pont a drágább lapokon lesz valami a sok nagy VGA kártya útjában.
Ha jól rémlik anno az NForce4 idejében az ASUS is úgy kezdte az A8N-SLI Deluxe-szal, hogy egy visító és gyorsan tönkremenő ventilátort rakott a déli hídra. Szerintem nem volt ember, aki ezt nem cserélte le például a Zalman chipset-hűtőjére. Aztán az A8N-SLI Premiumnál áttértek arra a nagyobb bordás, hővezető csöves megoldásra, mint amit feljebb is linkeltek egy másik lap kapcsán. Az a gond, hogy itt a VRM rész is 300 wattra, vagy még feljebb van méretezve, tehát összekötni nem célszerű őket, ott helyben illene ezt megoldani valami minden felhasználót kielégítő cuccal. Legjobb lenne valami olyannal, ami mondjuk a 100 rugó alatti szegmensben is elfér még, mert én nem veszek még egyszer ventilátoros alaplapot, az biztos
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Armagedown #25 üzenetére
Azert voltak ott problemak csak maskepp, Asus M2N-E lapjuknál nem tudtak milyen audio codec van ültetve a lapra és én pofaztam le supporttal hogy jo lenne ha cserélnék a drivert amit adnak hozza mert azzal nem tul sikeresen mukodik.
Sajnalom hogy mindegyik ventizik, gondolom hiaba fél vese egy csúcslap úgy gondolták hogy ez a menő. De a lényeg ugy is a B550-es lapok lesznek.
-
törölt tag
Én úgy tudom hogy a két slot-os VGA-kat fogadó, mini-ITX házak is alkalmasak.
Mivel ezen a lapon a CPU-hoz közelebb került a 16X Pci-ex szlot - pont fordítva mint ahogy a mini-DTX-nél szokás - még azt sem kell elszenvedni,
hogy, két slot-os VGA üzemeltetésére alkalmatlan az összeállítás mITX házzal. -
-
Armagedown
őstag
Visszafele fejleszt az Asus?
Régen, pl az Asus M2N lapjuknák meg tudták oldani venti nélkül is egy hőcsöves hűtéssel -
Televan74
nagyúr
Én ezt kikérem magamnak! Főként AMD -s vagyok.Bár voltak kilengéseim.
Valamit benéztek a tervezésnél ha így melegszik hogy ventilátor kell rá.Persze most azzal magyarázzák hogy jót tesz az alapi M2 SSD -nek,de szerintem ez nem kifogás.Eddig is jól megvannak passzív bordával és normális házszellőzéssel.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
11 wattot mondtak nekünk több standon is, ezért kellenek a ventilátorok, bár van, ahol azt ígérték, hogy ezek azért félpasszív üzemmódban fognak dolgozni, tehát nem mindig kell majd hallgatni a sivítást. De egyelőre sajnos tényleg az van, hogy a pár luxuslap (mind például a vizes ASRock Aqua) kivételével mindenhol ventilátor van. Az MSI MEG Godlike-on is ez a helyzet. Öröm az ürömben, hogy az extra légáramlással több helyen azért az M.2 slotokat is hűtik.
-
tipuka
addikt
Ebből tényleg B450 vagy X470 lesz.
Televan: Már látom magam előtt, hogy jövőre az új fejlesztés "20%-kal hatékonyabb és 5%-kal nagyobb, de 10%-kal halkabb, dupla RGB-és(!!!) ventilátorokkal szerelik fel az új alaplapokat".
Nade befejeztem, mert a végén azt hiszik valami troll/intelpárti/egyéb vagyok, pedig pont, hogy venni akarok az új procikból majd.
-
GAI
senior tag
Pontosan, régen dupla ennyit fogyasztó chipsetet (Intel X48) is passzívan hűtöttek. Persze oda rendesen megtervezett hűtőborda kell, nem ilyen túldizájnolt, de nulla hőátadó felületű vackok, amik manapság divatosak. Egyszerűbb (és olcsóbb) a közepébe lyukat marni, és belerakni egy ventit, hadd visítson, majd 1 év múlva zörögjön a user fülébe, legalább vesz másikat
-
tipuka
addikt
mi ez az új ventilátoros mánia?
-
GAI
senior tag
Hadd gratuláljak, mindegyik ventis
Eddig csak a Gigabyte mutatott venti nélküli X570 lapot, de ők is csak a megfizethetetlen árkategóriában. Én igazán adni akartam egy esélyt az AMD-nek, de ez így számomra felejtős lesz sajna
-
monguz82
tag
mini-DTX? Tehát vehetsz hozzá egy mikroATXes házat, mert az ITX házakban nem fér el...
Nagyon remélem, hogy a versenytársak értelmesebb megoldásokkal rukkolnak elő ITX fronton... -
TeeJay
félisten
Prime X570-Pro nekem bőven elég lenne de gondolom még ez is bitang drága lesz
-
Dr V
őstag
VRM milyen lesz? Az nem szerepel a táblázatban.
-
stratova
veterán
Ígéretes lapok. Igaz a ROG Strix X570-I Gaming-nél a táblázat picit csalóka, gondolom a formázásból is adódik, hogy szegény ATX-ként és 4 DIMM slottal szerepel. Reméljük az ára nem száll nagyon el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Prime-tól indulva, a TUF-on át, egészen a Crosshair VIII-ig bezárólag egy tucat típus közül szemezgethettünk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PC Game Pass
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest