- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 - 5600X / 5800X / 5900X / 5950X "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 (GA102)
- Projektor topic
Hozzászólok Aktív témák
-
ptiboy
senior tag
wow efektus szerintem az ára láttán is lesz
:)
-
Torry
addikt
Mennyi mostan egy játékra is alkalmas TFT?
Egyébként a tesztben szereplő TFT:
VG710S ViewSonic 139080,-
Itten már van : Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Ez biztos nagyon jó monitor, de ez a 17-es TFT 16 ms-el már lassan 2 éves történet, az LG1710B-m nekem is majd 1,5 éve van meg, ami szintén 17-es 16 ms-os, DVI-s és abszolút utánhúzásmentes minden játékban, nem lepődnék meg, ha ugyanaz a panel lenne ebben a modellben is.
Az egyetlen gond, hogy az árak nem nagyon változnak TFT fronton - én a sajátomat 1,5 éve vettem 110-ért, és ma is ennyi egy ilyen monitor - nettóban..
Pedig azt hittem, hogy ilyenkorra már simán 19-est veszek 12 ms-osat, olcsóbban, bár egyelőre felesleges, mert a mostani - nekem tökéletes. -
zsoltee10
addikt
Áldom az eget, hogy nem sikerült a héten megvennem a VP171B-t.
Inkább ez.Nagyon jó kis monitor, bár a VP171B kicsit jobban tetszik, de ezek szerint ennek még szebb a képe amellett, hogy 16ms...
-
MLaca
őstag
Elnézést kérek a hiányzó ár miatt, ezt hamarosan pótoljuk, csak egyelőre utána kell nézni a forgalmazó árainak..
http://mlzphoto.hu/
-
neduddki
nagyúr
HI!
Nekm az a gyanum, hogy lassan lassan megerkeznek az egyre jobb kepminnoseget produkalo gyors panelok, es azokat kezdik megjelentetni kolonbozo kontosokben es a gyarto /cimkezo/ vermersekletetol fuggoen hivja oket 12-16ms-es paneloknak! Persze azon sem lepodnek meg, ha egyes paneloknel nem a 16ms-es rt gyorsitasa lenne a cel, hanem a minoseg javitasa, lasd eszt a vs-t!
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Brekk
addikt
Nekem vp171b van sztem az jobb mint ez, de amugy az a velemenyem, hogy ezek nem olyan jok. Pixelhibara nincs csere, a feketeje foltos (oldalrol mocskosul bevilagit). Ezeket sajna elfelejtik megemleteni a cikkben. Eladtunk mar par ilyen moncsit es mind ilyen volt. Ilyenkor kicsit ugy erzem, hogy fizetett a teszt, bocsi ha megsertettem valakit. Inkabb nezd meg a samsung 172x-et es vegyel olyat. Nem jarsz rosszul.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
DonLeo
senior tag
sulinetben veszem így bruttó 148.000, ugyanitt sulinet nélkül 142.000, de szerintem sulinet nélkül 142.000 alatt is hozzá lehet jutni, ha jól körbenézel.
Amúgy sulinetben a legtöbb helyen 161.000.
Ezek mind bruttó árak. Bár most lehet, hogy 142.000-ért kapom sulinetben is, mert email-ben 142.000-t igazoltak vissza, de lehet, hogy 148.000 lesz, mert valószínű elszúrták az online árlistát, mert ugyanannyira írják sulinetben mint anélkül. (www.pcland.hu)''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
-
Daywalker
addikt
A Samsung monitora jó, de annak is sz@r a megvilágítása (ugyanúgy foltos a feketéje mint ennek - Tapasztalat).
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
-
Daywalker
addikt
Félreértés ne essék! Nem azt mondtam, hogy szar a Samsung. Sőt, TFT-k közül szerintem most az egyik legjobb (sebesség tekintetében mindenképpen), csak vki itt a Samsungot ajánlotta a tesztben szereplő monitor helyett (és a megvilágítást hozta fel példaként, hogy az jobb a Samsungon), és én csak arra válaszoltam. Nem kell kiforgatni a szavaimat. Vegyél nyugodtan Samsungot, én is azt vennék itthonra ha...de egyenlőre még várok.
-
MLaca
őstag
''[...]a feketeje foltos (oldalrol mocskosul bevilagit). Ezeket sajna elfelejtik megemleteni a cikkben. [...]Ilyenkor kicsit ugy erzem, hogy fizetett a teszt[...]'' - ejnye, elolvastad a bemutatót? Írtam is benne: ''Az erős háttérvilágítás miatt az egész képernyőt fedő fekete kép némileg világos volt.'' és a Bővebben: link linken látható is a kép a full feketéről..
-
DonLeo
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #19 üzenetére
sulinetben? hol?
tudtommal sulinetben nincs eizo.
amit meg ennyiért kapsz eizo-t az nem biztos, hogy jobb ennél.''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
-
Parci
HÁZIGAZDA
Marha jópofa dolog beszólni úgy, hogy tollvonással áthúzod az egész PH!-t (''fizetett a teszt''), majd utána odaírni, hogy ''bocsi''.
Inkább ne vádaskodj legközelebb, ha kérhetem..."azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"
-
shtml
őstag
Szerintem is kár fikázni a cikket, MLaca korrektül leírta és képpel is demonstrálta az átszűrődő háttérvilágítást.
Megjegyzés:
A záridő és a rekesz nem mond túl sokat a beállított érzékenység nélkül (bár a metadata-ban ott áll, hogy 100-as az ISO). Azonban így is látható, hogy a fekete képernyő alja világosabb, mint a közepe-teteje. Úgy látszik, ezen a hibán még mindig nem léptek túl a gyártók, ami azért is zavaró, mert ez nemcsak a teljesen fekete képernyőn tűnik fel, hanem mindenhol, ahol vannak sötétebb tónusok.
Szerintem érdemes lett volna még azt leírni, vajon a fényerő változtatása módosítja-e a háttérvilágítás erejét. Mert ha nem, akkor kisebb fényerőnél/kontrasztnál illetve sötétben még zavaróbb lehet az átszűrődő háttérvilágítás, főképp ha nem teljesen szemből nézzük - máepedig a képernyő teljes felületére nem oldható meg egyszerre.A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
shtml
őstag
MLaca:
A cikkben ezt írod: ''Beépített tápja sem okozott gondot: a monitorok által rettegett Mid-Range Streaking teszt kép sem mutatott semmiféle zsizsikelést.'' Ezzel szemben a második oldalon a csatlakozókat mutató képen a DVI bemenettől balra én egy külső tápbemenetnek látszó tárgyat látok, nem látok viszont 230 V-os bemenetet.
???A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
ATI
aktív tag
Laca: legközelebb megvizslathatnád azt a 172x-es samsungot is
Csak, hogy legyen mihez viszonyítani egy halandónak is ezt a moncsit.
Nagyon hasznos a cikk, GG Laca és PH! -
Vitus
őstag
Hát igen ez már nagyon bejön.
Lassal eléri a technológia azt a szintet amikor már az én izlésemnek is megfelel.
Ezt már nagyon bevállalánám. Igen? vagy Nem?
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
ciao
senior tag
majd az oled monitorok azoknak nincs háttérvilágítása, és állítólag olcsobbak is lesznek, addig nekem teljesen jó CRT
Mindenkit felpofoztatok a bakterral!
-
eddie303
őstag
Azért megnézném, mit fikáztok ennyire... Ami monitor elõtt most ülök, annak is a sarkán a 3 papagáj ott figyel, s szerintem azér tudnak monitort gyártani.
Linux.... The choice of a GNU generation.
-
shtml
őstag
Az OLED élettartama állítólag még mindig elég rövid, én párezer óráról hallottam nemrég. Másfelől olvastam OLED kijelzős mobiltelefonról, vagyis erősen fejleszthetnek. Egyébként én sem nagyon gyúrok TFT-re (bár van egy, amit alig használok), nagyon zavarnak a hibái.
Arra lennék nagyon kíváncsi, vajon az OLED kijelzőknél az egyes OLED-ek multiplexelve, impulzusüzemben működnek, vagy folyamatosan világítanak és a függőleges refresh rate ütemében csak frissül a fényerejük. Remélem, az utóbbi az igaz.A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
shtml
őstag
Nekik nincs, de a szemünknek van - ha nem is utánvilágítása, de tehetetlensége, ami ez esetben egyre megy. Remélem azonban, hogy folyamatos üzeműek, mert impulzusüzemben egy-egy impulzus hossza a tizenvalahány ns-os tartományban lenne.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
shtml
őstag
120 Hz-en annyira már nem zavaró a villogás. A TFT-nél az egyenként látható pixelek, a kiszűrődő háttérvilágítás és legfőképp az, hogy a képernyő alja világosabb, mint a felső része - nos, mindez *engem* jobban zavar.
Egyébként meg különbözőek vagytunk, kit ez, kit az zavar jobban. Sztem ez így van jól.A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Rlaci
csendes tag
Azok szerintem jégmadarak.
-
Charlie
tag
Esetleg gólyák ?
-
Daywalker
addikt
válasz
Don Vittorio #45 üzenetére
Vérmókusok
-
MLaca
őstag
Ejnye, egy komoly szakmai topikot ne tessék szétoffolni!
-
Brekk
addikt
Bocsi, de sztem jogos lenne jobban felhivni erre a figyelmet. En lattam mar olyan tft-t amivel ilyen gond nem volt. Es sztem ne legyen mar szuper tesztgyoztes egy olyan monitor, aminek ilyen gondja van a kepevel. A 171b tesztben pl egyaltalan nem irtatok olyat hogy foltos a kepe... Pedig sztem eleg latvanyosan az.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
Hozzászólok Aktív témák
ph A Viewsonic új lapos kijelzője 16 ms-os válaszidejével a játékosok egyik kedvence lehet.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Suzuki topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- [Re:] Samsung Galaxy A40 4GB/64GB Dual Sim (szép állapotú) + Tok + Tempered Glass
- Futás, futópályák
- [Re:] [Dealer95:] új - Asus GTX980 Ti STRIX OC (6GB GDDR5) - dobozos - bolti garanciás még 2022-ig
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó új Asus Zenbook Flip gyártói garanciával/Amd Ryzen5 3500U/16Gb/512Ssd/Vega 8/2in1/
- (BONTATLAN) Lenovo ThinkPad T490s*i7 8665U/16GB RAM/256GB NVMe/vil.MAGYAR bill./ujj.olv./2022.12.09.
- Rendkívül kedvező áron eladó 10.Generációs dobozos új Asus Zenbook!/i3/8Gb/256Ssd/Fhd/Ips/
- Dell Latitude 5590 - 8.gen i7 - 32GB - 256GB - Nvidia - FHD Touch - FULL
- Remek áron eladó dobozos új gyártói garanciás Hp Laptop! /Amd Ryzen 5 4500U/8Gb/256Ssd/Fhd/Ips/
Állásajánlatok
Cég: Midori Global Consulting Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT
Város: Budapest