Hirdetés
- Mesterségesen tartotta magasan a processzorok árait az AMD
- A Colorful tarsolyában is akad néhány B760-as alaplap
- Munkahelyen és játékbarlangban is megállja a helyét a Sharkoon háza
- Magas képfrissítési rátájú ultraszéles monitor a YEYIAN Gaming névjegyével
- Csináljunk okostelefonunkból 2 az 1-ben noteszgépet!
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- [Re:] Mesterségesen tartotta magasan a processzorok árait az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- [Re:] Japán és Hollandia is csatlakozna az USA Kína elleni szankcióihoz
- Csináljunk okostelefonunkból 2 az 1-ben noteszgépet!
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Hát igen a 6600GT valóban méltó utóda a Ti4200-nak!
Szerintem ez nem vitattható!
Formula E Magyarország Facebook csoport! https://www.facebook.com/groups/454315520113374
-
Raymond
félisten
A GeForce 6800 vertex egysegeinek szama nem 4 hanem 5.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Loretto
veterán
Lehet én látom rosszul, de ezek közül mintha csak a 6800LE ill a x800 nem volt talán külön hírben/cikkben. Valahogy ennek a cikknek nem láttam szükségességét.
Soirée...
-
erdoke
titán
Elsőként kérdezem meg, hogy próbáltátok-e bekapcsolni a letiltott futószalagokat a 6800/LE és az X800 kártyákon. Ja és a tuning hol marad?
Komolyan, a butított kártyáknál ezek talán fontosabbak mint általában.
Ezen kívül még az árakat nem értem. Pont most nézegetek valami PCIe VGA-t, és kiskerben láttam nettó 42e-ért IceQ-II hűtéssel 256 MB-os X800-at.A 128-as referenciahűtővel nettó 36, azaz bruttó 45e Ft, ami tényleg a 6600GT ellenfelévé teszi.
A legjobb aláírás a héten
-
Scream007
őstag
jó ez a teszt, mert én is épp most épp ebbe a kategóriába gondolkozok.
az eredmény szerintem no comment, a 6600gt megint tarolt, mondhattam volna, ugy is jött látott győzőtt.
érdekes hogy lényegein nem dob sokat a teljesítményen a brutál tuning sem.
16/6os 6800 nagyon hiányzik ebből a cikkből szerintem, illetve összehasonlítási alapként, nem kéne értékelni, csak hogy látni lehessen a különbséget, 1 x800xl és 1 6800gt eredménye is beférne.
hl2, doom III, FC, nfsu2 ből szerintem nem árta 1024x768 4AA+8anisos eredmény.
u.i:kicsit meglepődtem hogy az ug2 hogy megfeketeti a karikat szürőkkel
és az FC-be a ps3mal mi a helyzet???eredménybe mit berfolyásol???
jövőre való tekintettel érdekes lenne.
[Szerkesztve]BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
TeeJay
félisten
hát azt hiszem nekem marad az also kategóriás VGA
valami 128megás ami nem játékra hanem videó nézegetésre meg ilyen multimédia dolgokra van.
ennyi pénzem sajna nincs
a mostani geeforce 2 még jól megy bár olyan mintha már kezdene fáradni mert csomószor megakad a windows-os kép is meg pár animáció se a leggyorsabban megy.
pedig unokatesómnak is tök ilyen kártyája van mert együtt vettük és neki még semmi gond nincs vele
szóval marad nekem a radeon 9200 környéki kategória
amit passzívan lehet hűteni és multimédiára elmegyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Niquis
aktív tag
fLeSs, írtad, hogy egy azonos órajelű X700 pipe gyengébb, mint a 6600GT pipe. Erről érdekelne engem több info. Miért?
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."
-
Achill3uS
veterán
Jó cikk grat, nem kis meló összedobni ennyi eredményt
ok, semmi megint vak voltam
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Niquis
aktív tag
válasz
Achill3uS #11 üzenetére
Bővebben: link
mod: moddolni nem ér
[Szerkesztve]"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."
-
-
citkar
addikt
jól jött aszsem ez a teszt
de én személy szerint azt hittem a 6600gt ennél gyorsabb a 9800pro-hoz képest
s ha tényleg lemegy az x800 ára a fent említett ár köré akkor az sem lesz rossz választás
de sajna az életemböl kimaradnak még ezek,mindenestre jó megjegyezni h volt ez a cikk,még jól jöhet -
rudi
nagyúr
Ha pusztán a Shader tesztes eredményeket nézed, akkor látható, hogy a 3 vertex egységes GeForcek, kevésbé maradnak el a 6 vertex egységes Radeonok mögött. Ez javarészt az ultrashadownak köszönhető, mert az minden esetben kiszűri a számolást nem igénylő csomópontok egy részét.
Pixel shader esetben az Nvidia cuccai jelentősen meglódulnak, ha a számolást textúraolvasással gyorsítják. Hogy ez mint lejent, arról itt találsz felületes infót Bővebben: link. Az Nvidia mindig jobb volt textúraolvasásban mint az ATI - jobb architektúrát hoztak össze. Ha pusztán matekról van szó, akkor az X700-800 és a GeForce 6 pixel shaderek nagyjából egyforma gyorsak, de ritka az ilyen eset valós alkalmazásban, és ne feledjük, az ATI még 24 biten számol, NV már 32-n.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
LordX
veterán
Aaargh... Reméltem kapok választ a tesztből a kérdésemre, de nem
40e-ért X700Pro vagy 50e-ért 6600GT? -
-
-
Arhel
senior tag
Grat. jó kis cikk.. sok táblázat
Sajnos csak az a baj, hogy még nagyon nem lehet sehol sem kapni 256bites 128MB-ás X800-at... bár nem hinném hogy nagyon olcsó lenne.. sztem max. 50K lesz az alja, hiszen egy 256MB-ás HIS X800 bruttó 58K!! (az Alienben) Egy márkásabb, azaz nem Inno3D-s 6600GT pedig még mindig 45-50K között mozog.. Hát a tesztből számomra z derül ki, hogy érdemesebb +10K-t költeni egy X800-ra! És nem bántam meg én sem hogy régebben emellett a kártya mellett voksoltam! Szerintem érdemesebb olcsóbb X800-akat keresgélni a piacon! -
Wolverine
félisten
-
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
viharhozo #26 üzenetére
128 bites és szar, teszteltem már két héttel ezelőtt. Íme a cikk: Bővebben: link
-
Alvin_ti4200
félisten
Először is gratula a cikkhez fLeSs, másodszor pedig nekem a CS eredmények nagyon sántítanak. 3800+os procival mérve az alábbi eredmények jöttek ki VST alatt (többször futtatva természetesen és átlagolva):
Bővebben: link
Nálad miért mentek sokkal lassabbak a kártyák? -
Achill3uS
veterán
válasz
Wolverine #27 üzenetére
az biztos
Kéne valami szemüveg, amivel látni a boltban melyik vga moddolható"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
viharhozo
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #30 üzenetére
Hat, akkor ez kilove. Amugy van Noisy Pipe is?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
válasz
Alvin_ti4200 #31 üzenetére
ádunnó.
-
erdoke
titán
Bocs, kicsit korán volt még az értelmezve olvasáshoz. A ''Tesztkonfiguráció'' oldal kivételével elolvastam, a fene gondolta, hogy ott van a turpisság. Utána a grafikonon már nem is néztem tuningot...
Akkor módosul a kérdés. Az X800-ról most se olvastam +4 pipe bekapcsolási kísérletről. Nem is próbáltátok, vagy nem sikerült? Miért hiányik egy csomó grafikonról az X800 tuningolt eredménye?
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
-
Monya78
veterán
Meglepően gyenge az alap 6800LE teljesítménye...
6600GT-nél melyik számít jobban a memória vagy a GPU sebessége...miből meríti az erejét?? -
válasz
Alvin_ti4200 #30 üzenetére
csínján az önreklámmal, ha kérhetem...
„amikor életünk egyik legforróbb nyarában sülünk meg, gondoljunk arra, hogy ez lehet a maradék életünk egyik leghűvösebb nyara”
-
szatocs
őstag
Ez a teszt már nagyon hiányzott. Grat !!!
Jah, és mikorra várható a CPU Hűtők 2/2 ? Az is nagyon érdekelne.=== Szatocs ===
-
Niquis
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
ph Tesztjeinkben felső-középkategóriás, 40 és 70 ezer forint közötti áron kapható grafikus kártyák mérik össze erejüket.
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Gyúrósok ide!
- Filmvilág
- Ukrajnai háború
- [Re:] Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Nagyobb a Galaxy S23-ak hűtése az elődhöz képest
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs