Hirdetés

Keresés

Aktív témák

 • andorpapa

  őstag

  Hát igen, nevetnem kell.

  - 1900 és 5000 rpm? Ugye nem csak én érzem úgy, hogy 1900-on zörög, mint állat?
  - 70 rugó? Ugye nem csak én érzem úgy, hogy drága? És ugye nem csak én gondolom úgy, hogy 15 rugóért SLK-947-et és Papst ventit is kap az ember, amivel halkabb működés mellett is simán hozható ez a hűtési szint?
  - Ugye abban is egyetértés van, hogy a maradék lóvén lehet venni egy nagyon frankó házat, pl. a Cooler Master új nyálcsorgatást kiváltó típusát?
  - Ja, és ugye nem csak én gondolom úgy, hogy az Aquarius III úgy gyenge, ahogy van?

  COOLNESS! - somebody ssssstop me!

 • andorpapa

  őstag

  válasz MLaca #11 üzenetére

  Általában nem szoktam indulatból írni. De hogy lásd, miért született az előző hozzászólásom, kifejtem részletesebben:

  1. Az Aquarius III nem hűt rendesen. Vízhűtőhöz méltatlan eredményeket produkál, ezt mások mérései is bizonyították. Egy felsőközép kategóriás léghűtő szintje az, amit el tud érni.

  2. Tervezési baki. Aki vízhűtéses rendszert tervez, annak legalább az alapvető trükkökre kellene figyelnie. 8 centis ventit csak a gagyi gyártók raknak vízhűtéshez. Lehet jönni azzal, hogy a hely spórolása volt a cél, de te magad írtad azt, hogy máshol elfért volna egy nagyobb darab is. A 9.2 nem sokkal nagyobb a 8 centinél, de már azzal is hatékonyabb lehetne a rendszer.

  4. Ha a kompaktságra mentek, akkor miért ilyen nagy, ha viszont egy rendes vízhűtést akartam összedobni, akkor miért ilyen kicsi?

  5. Az Aquarius III tulajdonképpen egy felöltöztetett és házon kívülre költöztetett Aquarius II. Persze vannak újítások, de az előd betegségeit az AIII is örökölte.

  6. Ismételten tervezési hiba. Ha a radiátort hűtő ventilátor fordulatszámára minimálisan változik a CPU hőmérséklet, akkor az azt jelenti a legtöbb esetben, hogy valamelyik komponense szűk keresztmetszetnek bizonyul. Nem csak ez a teszt mutatta ki a jelenséget, tehát általános tulajdonságról van szó.

  7. Emlékeim szerint az Aquarius III nem rendelkezik automatikus shutdown funkcióval, bár lehet, hogy tévedek. Ha viszont tényleg nincs benne ilyen jellegű védelem, akkor az gáz, legalábbis egy ilyen rendszertől, ami ennyi földi jóval kecsegtet.

  8. 71500 HUF nagyon sok pénz, az ember csak megfontoltan ad ki ennyit. Na de mit kap érte?
  8.1 Elvárás lehet, hogy az adott cooler halk legyen. Nos, egy 1900 rpm-en pörgő nagysebességű (5000 rpm) venti szép lehet, de igazán halk a zörgés miatt nem. No meg ha még ennél kisebb zajszintet szeretnél elérni, akkor megint nincs egyszerű dolgod.
  8.2 Elvárás lehet, hogy ha már vízhűtésről beszélünk, akkor hűtsön, mint az állat. Nem tudom, hogy az AqIII milyen hőellenállással rendelkezik szintetikus rendszer esetén, de az AqII 0.36-ot (Socket A platform) hozott, és érzésem szerint az AqIII sem képes 0.25 alá menni. És hogy ez miért is fontos? Azért ma már olyan szinten van a léghűtés, hogy képes alacsony zajszint mellett nagyon hatékony hűtést produkálni. A Zalman CNPS7000-Cu is képes 0.32 C/W érték elérésére. Egy ütősebb Thermalright cooler (pl. SP-97 vagy a sima SLK-947) még ennél is jobb, azonos zajszint mellett. Áruk nem éri el a 20000 Forintot.
  8.3 Elvárás lehet, hogy akkor a konkurenciához képest olcsóbban jussunk hozzá a termékhez. Egy hasonló teljesítményű Innovatek szetthoz viszonyítva sajnos ez az elvárás sem teljesül.

  9. A kialakítás ugyan elsőre extrának és újszerűnek tűnhet, ám csak a hazai piacon felnőtt legényeknek, ugyanis sok gyártó (sok jobb gyártó) már régen rendelkezik ilyen tervezésű termékkel.

  10. Az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 és 9. pont nem kitaláció a véres valóságot ábrázolja, ráadásul a 8. pontban (illetve annak alpontjaiban) megfogalmazott elvárások egyikének sem felel meg az Aquarius III. Így inkább én mondhatnám azt, hogy te túlzod el a dolgokat, mikor ''ajánlott'' minősítést adsz a Thermaltake vízhűtőjének.

  COOLNESS! - somebody ssssstop me!

 • andorpapa

  őstag

  MLaca (#22): értem. Lehet, hogy kicsit tényleg erős volt, de a Tt Aquarius család már az első verzió óta bosszant engem.

  Lidi (#23): ez nem így működik. Én is dolgoztam a PH!-nál, és attól még, hogy bizonyos hűtőket elküldtem a francba, a forgalmazók ugyanúgy eljuttatták utána a többi cuccot is.

  jrpryv (#27): igen, kicsit nagy a haszonkulcs, ebben igazad van, a többiben viszont nincs. Az Innovatekre azért már ne mondjad azt, hogy a dizájn az első! És hogy ebből a szempontból mindegy, hogy Thermaltake vagy Innovatek! Ez durva sarkítás! Az meg szinte biztos, hogy olyan szintű blokkot te egy átlagos műhelyben soha nem fogsz csinálni, mint amilyet az Innovatek, de talán még olyat sem, mint a Thermaltake, főleg nem 10 rugó alatt. Gondold végig: egy jó blokknál minden milliméternek jelentősége van, ráadásul ők úgy készítik ezeket, hogy magasfokú biztonsági előírásoknak is megfelelnek, és ez garanciát jelent arra, hogy 6-7 hónap múlva nem fog csöpögni a rendszer.
  Amúgy nem is olyan drága. Csak nálunk. És tudod miért? Azért, mert a hazai forgalmazó megveszi Németországban, rárakja a hasznát, és eladja neked. Tehát ebben benne foglaltatik a hazai disztri árrése, valamint az is számít, hogy nem nagytételben veszi, hiszen itthon nincs rá akkora kereslet, így nem kap kedvezményt se. Valamiből élnie kell, ezért olyan drága itthon. Menj ki Dajcslandba, ott olcsóbban jutsz hozzá, most már vámot sem kell fizetni, tehát előtted a lehetőség!

  COOLNESS! - somebody ssssstop me!

 • andorpapa

  őstag

  válasz jrpryv #32 üzenetére

  Teljesen azonos álláspontot vagyunk: nagyon drágák. De tudod miért? Azért, mert amíg nekik izzadniuk kell 100 vevő összetereléséért, addig egy léghűtőkkel seftelő cég röhögve összekapkod 10000 vevőt (fiktív számok, a hangsúly a nagyságrendbeli eltérésen van). Tehát nem könnyű egy vízhűtés cég élete sem (könnycsepp morzsolása folyamatban).

  COOLNESS! - somebody ssssstop me!

Aktív témák