Hirdetés

Keresés

Aktív témák

 • Vikthor

  veterán

  válasz MLaca #10 üzenetére

  Szerintem bátran kijelenthetem, hogy a Zalman CNPS7000Cu ÜBERALLES!!!! :)) Minek cseréljem le? Megéri nem. Hangos? Nem. Meg vagyok vele elégedve és a többiek is? IGEEEN! :D

  ~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

 • andorpapa

  őstag

  válasz MLaca #11 üzenetére

  Általában nem szoktam indulatból írni. De hogy lásd, miért született az előző hozzászólásom, kifejtem részletesebben:

  1. Az Aquarius III nem hűt rendesen. Vízhűtőhöz méltatlan eredményeket produkál, ezt mások mérései is bizonyították. Egy felsőközép kategóriás léghűtő szintje az, amit el tud érni.

  2. Tervezési baki. Aki vízhűtéses rendszert tervez, annak legalább az alapvető trükkökre kellene figyelnie. 8 centis ventit csak a gagyi gyártók raknak vízhűtéshez. Lehet jönni azzal, hogy a hely spórolása volt a cél, de te magad írtad azt, hogy máshol elfért volna egy nagyobb darab is. A 9.2 nem sokkal nagyobb a 8 centinél, de már azzal is hatékonyabb lehetne a rendszer.

  4. Ha a kompaktságra mentek, akkor miért ilyen nagy, ha viszont egy rendes vízhűtést akartam összedobni, akkor miért ilyen kicsi?

  5. Az Aquarius III tulajdonképpen egy felöltöztetett és házon kívülre költöztetett Aquarius II. Persze vannak újítások, de az előd betegségeit az AIII is örökölte.

  6. Ismételten tervezési hiba. Ha a radiátort hűtő ventilátor fordulatszámára minimálisan változik a CPU hőmérséklet, akkor az azt jelenti a legtöbb esetben, hogy valamelyik komponense szűk keresztmetszetnek bizonyul. Nem csak ez a teszt mutatta ki a jelenséget, tehát általános tulajdonságról van szó.

  7. Emlékeim szerint az Aquarius III nem rendelkezik automatikus shutdown funkcióval, bár lehet, hogy tévedek. Ha viszont tényleg nincs benne ilyen jellegű védelem, akkor az gáz, legalábbis egy ilyen rendszertől, ami ennyi földi jóval kecsegtet.

  8. 71500 HUF nagyon sok pénz, az ember csak megfontoltan ad ki ennyit. Na de mit kap érte?
  8.1 Elvárás lehet, hogy az adott cooler halk legyen. Nos, egy 1900 rpm-en pörgő nagysebességű (5000 rpm) venti szép lehet, de igazán halk a zörgés miatt nem. No meg ha még ennél kisebb zajszintet szeretnél elérni, akkor megint nincs egyszerű dolgod.
  8.2 Elvárás lehet, hogy ha már vízhűtésről beszélünk, akkor hűtsön, mint az állat. Nem tudom, hogy az AqIII milyen hőellenállással rendelkezik szintetikus rendszer esetén, de az AqII 0.36-ot (Socket A platform) hozott, és érzésem szerint az AqIII sem képes 0.25 alá menni. És hogy ez miért is fontos? Azért ma már olyan szinten van a léghűtés, hogy képes alacsony zajszint mellett nagyon hatékony hűtést produkálni. A Zalman CNPS7000-Cu is képes 0.32 C/W érték elérésére. Egy ütősebb Thermalright cooler (pl. SP-97 vagy a sima SLK-947) még ennél is jobb, azonos zajszint mellett. Áruk nem éri el a 20000 Forintot.
  8.3 Elvárás lehet, hogy akkor a konkurenciához képest olcsóbban jussunk hozzá a termékhez. Egy hasonló teljesítményű Innovatek szetthoz viszonyítva sajnos ez az elvárás sem teljesül.

  9. A kialakítás ugyan elsőre extrának és újszerűnek tűnhet, ám csak a hazai piacon felnőtt legényeknek, ugyanis sok gyártó (sok jobb gyártó) már régen rendelkezik ilyen tervezésű termékkel.

  10. Az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 és 9. pont nem kitaláció a véres valóságot ábrázolja, ráadásul a 8. pontban (illetve annak alpontjaiban) megfogalmazott elvárások egyikének sem felel meg az Aquarius III. Így inkább én mondhatnám azt, hogy te túlzod el a dolgokat, mikor ''ajánlott'' minősítést adsz a Thermaltake vízhűtőjének.

  COOLNESS! - somebody ssssstop me!

 • Lidi

  aktív tag

  válasz MLaca #22 üzenetére

  Én értem , hogy miért lett ''ajánlott''... ha nem az lett volna, akkor lesheted mikor kapsz valamit tesztelni legközelebb, nemde ?

Aktív témák

Hirdetés