Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • parandroid

  nagyúr

  válasz Tamtam #30 üzenetére

  Sokszor felemlegették már mások is az általad említett szempontokat, és végül mégis mindig ugyanabban maradtunk: business-class notebooknak biztosan jó a HP, és a DELL, viszont a belépő szintű gépeik csapnivalóak (nx 6xxx, inspiron-ok asztali celeronokkal, stb). Egyszerűen ár/érték arányban nem igazán jó választás egyik sem. A Sony notik a személyes kedvenceim, valósággal beléjük vagyok szerelmesedve, ha az USA-ban élnék, biztosan csak ilyenem lenne. Az európai (de különösen a hazai) piac viszont mostohagyermeke a Sony-nek. Tőlünk nyugatabbra nyilván szebb az élet Sony-support terén, Magyarországi forgalmazóról és szervízháttérről viszont csak alkalmi szinten beszélhetünk, ha egyáltalán. Az IBM megint más kérdés, ott az alsó kategóriás gépekre is figyelnek, nem is drágák (mihez képest), nem véletlen, hogy olcsó, de megbízható gépet keresőknek mindig az R50 merül fel alternatívaként a 'Milyen notebookot' topikban. Acer, Clevo és FuSi pedig a magyar piacon az abszolut alsó kategória, ez van, nincs mit tenni, nálunk nem a Lifebook a menő, hanem az Amilo A, és nem a Ferrari, hanema Travelmate. Nem rossz kis gépek ezek, ennyi pénzért pedig nem is igen van más. Felhozhatnánk még az ECS-et, az MSI.t, a Benq-et, vagy a magyarországon egyáltalán nem is forgalmazó Samsungot (pedig kár!), ritkábbak, mint a fehér holló. Asus pedig, hasonlóan az Acer-hez, a teljes piacot lefedő típusválasztékával és országos terítési rendszerével méltán népszerű.

  Ha úgy érzed, hogy a Sony vagy a Dell méltatlan helyzetben van a hazai piacon, és hogy ennél nagyobb lenne rá a kereslet, vagy nagyobb szeletet érdemelnek a tortából, nosza, lehet elkezdeni tárgyalni a gyártóval, hogy szeretnél Magyarországi forgalmazó lenni. ;)

  Szerintem pillanatnyilag az Acer és az Asus a két legjobban terített márka (de ez csak személyes meglátás, nem ismerek piaci elemzéseket), a nagyáruházak előszeretettel húznak a FuSi felé, a kisebb boltok pedig abból élnek, amiből pénzt tudnak csinálni. Clevo Mo-i törekvéseit nagyra tartom, hasonlóan az Albacompét is, Gericom felett sajna eljárt az idő...

  Összefoglalva, úgy érzem, hogy a nyomasztó Acer-túlsúly csakis a kínálat viszonyának köszönhető, legközelebb meg lehet csinálni ugyanezt Asus-ból is. :D

  Mint Rudi írta, nem az egyes modellek számítanak, a cikk célja elsősorban, hogy megvilágosítsa a kicsi buksikat, hogy mi is az a Centrino, miért ne vegyünk asztali processzort és mire való az integrált VGA. Ezen az alapon akár konkrét típusok nélkül is mehetett volna a teszt, de így nyilván szemléletesebb.

  Nekem mindenesetre tetszett,

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés