Hirdetés

Aktív témák

 • gergoke

  tag

  Keopsz!

  Én várlak a szigeten! :))
  Tudod a kerékpártárolónál találkozunk... :)

 • HookR

  addikt

  válasz gergoke #1 üzenetére

  Vajon meg fogom erni valamikor az olvashato szinosszeallitast? :) (mar, ami a tablazatokat illeti)

  ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

 • Godfather

  aktív tag

  válasz HookR #2 üzenetére

  Lehet, hogy a monitoroddal van a gáz???!!! :))

  A lényeg lényege lényegében lényegtelen,mert a dolgok stilisztikája úgy kopszerválódik,ahogy a tendencia dominál.

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  Valóban van 1 technikai hiba az amúgy PENGE CIKKBEN (még senki sem tette szóvá)! Gratula, keopsz, ilyen igényes képanyaggal, pörgős szöveggel, ilyen jól összeszedett cikket ritkán olvas az ember (azt is csak a prohardver!-en :).

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • Ga

  tag

  válasz Parci #4 üzenetére

  Üdv!
  Az nem furcsa, hogy OpenGL alatt a 400 MHz-cel lassabb DFI lezúzza a GByte-ot? A D3D-hez képest legalábbis elég érdekes...

  Csá
  Ga

 • Ga

  tag

  válasz Parci #4 üzenetére

  Egyébként nagyon tuti a cikk, hiszen talán a legaktuálisabb témát feszegeti, az athlonok lemaradásának köszönhetően.
  Szóval keep up the good work!

  UI: kár hogy csak 2.5 GHz-ig bírta az 1.6-os NW :D

  Üdv
  Ga

 • keopsz

  HÁZIGAZDA

  (legalább 10 helyen félreérthető vagy értelmetlen volt a szöveg, sorry, jó lenne egy lektor.. :? (a word ugyanis ezeket nem szűri..))

  cantante di sampietrini

 • guest

  veterán

  keopsz írja: ''Az, hogy éppen erre az MSI lapra esett a választás, és nem a Max2 néven futó nagytestvérre, elsőre minket is kicsit kínosan érintett, hiszen a többi két versenyző adott cég high-end lapjaként volt és van elkönyvelve''.
  Szerintem az ASUS-tól a P4B533 helyett is a P4B533-E illett volna a teszthez.
  HJ.

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  Ket apro megallapitasom lenne, ugymint:
  1./WinME alatt barmit tesztelni?? Ne komolytalankodjatok mar...
  2./A Northwood magos processzorok Intel altal specifikalt maximalis core-feszultsege 1.75V lehet. Vajon miert engedne BARMELYIK alaplapgyarto ennel magasabb feszultseget??

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  Jot en meg eletemben nem mondtam az MSI-rol (szar tervezes, koszlott BIOS), de amit a cikkben irtok, az egyszeruen nem igaz. Zsinorban huzzuk a procikat ebben az alaplapban, eddig mindig a proci fogott meg, illetve, hogy nem szabvanyos FSB-vel, az USB-s eszkozok nemelyike nem mukodik. 1,6-s P4-et nyomtunk mar 166-os FSB-vel, igaz ezt mar keves birta.

  prohardver vendég

 • keopsz

  HÁZIGAZDA

  a pofátlan guest-hozzászólásokat, mint eddig is, ezután is megnyírbáljuk, mindenki ott személyeskedjen, ahol tud, akar, de legfőképp, ahol hagyják.

  itt ennek nem adunk teret.

  #9 guest!

  ha szerinted nem lehet semmit winme alatt tesztelni, akkor igazából gondban vagyunk, mert egyrészt ezt a kimunkált és veretes véleményedet nem osztjuk, másrészt nálunk sok minden tesztelhető, tudod erről is írjuk a cikkeinket, lásd akár ezt a mostanit.

  és hogy miért engedne bármelyik gyártó 1.75V fölé? ezt szerintem vitasd meg pl. a dfi-vel, az ő lapjuk lazán belőhető 1.85-re is. másrészt tudod azért, mert a p4-eket elég nehéz elfüstöltetni, így a rizikója sem túl nagy egy ilyesmi húzásnak.

  (a pihenésünkkel pedig ne foglalkozz, amúgy sem fér bele a lazítás, mert még a végén elharapódznak az olyasmi emelkedett hozzászólások, mint a tied is volt.)

  amúgy pedig, ha gondolod, mert te ugye annyira értesz mindehhez, küldd a próbacikked, mi meg, ha kellően lenyűgözöl vele, postafordultával a honoráriumot, ha már ennyire megérdemled.

  első cikked kelhetne a ''milyen platformon teszteljünk és miért, avagy a megfelelő szoftverkörnyezet fontossága'' témakörben. 15k karakter, 8-10 screen shot, némi plusz képanyag, mindezt ékes magyarsággal, minimális helyesírási hibával, szép kereken, amilyen szép kerek az arcod kell legyen.. (vagy ez már megint személyeskedés volt?)

  #10 guest!

  az hogy mi igaz és mi nem, imho nem a te és nem a is mi tapasztalataink során dől el/meg/stb. azaz bőven lehet, h a nálunk járt lap volt problémás. szerinted nekem most le kéne írnom, h amit írsz, nem igaz, mert nekem meg más volt a tapasztalat?

  érted, nekiállsz vagdalkozni, amikor mi nem vagdalkoztunk. leírtuk pl., h 1.65V fölött nem adott vcore-t, meg h (akár ezért) aszinkron is gyengébb volt a mezőnynél, ill. h nekünk nem ment magas fsb-n ugyanazzal a procival, ami a többiben ment. lehet, h mi hibáztunk, mert csak ez a lap volt gázos, én mindenesetre nem mondhatok véleményt más alapján, mint amit magam tapasztaltam. ez persze jó, ha egyezik a lap ''globális'' megítélésével..

  a héten elhozok egy másikat belőle, és ezt a pár kérdést ott is átrágom, hátha bennünk volt a hiba..

  másrészt: ''szar tervezés'', ''koszlott BIOS'', ezekkel hadd ne kelljen már azonosulnom. tudod, szerintem ez szimplán hülyeség. az MSI-nek van kb. 100 lapja, és bár van hogy lassabb a konkurenciánál, de én csodálkoznék, ha a szar tervezést éppen te állapítanád meg úgy globalice az MSI-ről..

  de neked is felajánlom: nyitunk egy új rovatot, pl. ''szakértő guestek gyémántkeménységű recenziói'' címen, amit rendre lefordítunk majd angolra is, h a peter martin, meg a pyal sen gupta is megértse, és akkor ott majd lehet hinteni az ''igét'', h a világ 3./4. legnagyobb alaplapgyártójáról miért is nem lehet mást, csak rosszakat mondani.

  örültem..

  cantante di sampietrini

 • guest

  veterán

  válasz keopsz #12 üzenetére

  En pedig pont az ilyen kis bekepzelt onjelolt, tizeneves ''hardver szakertok'' klubjaba nem fogok regisztralni. Megirtam ami 40-50 ilyen, s ugy kb. 4-5000 egyeb tipusu MSI lappal valo talalkozasom utan bennem kialakult errol a felkapaszkodott cegrol, amiota a ''nagyszeru'' Dtk ilyen mobokat forgalmaz. Ha te ezen megsertodsz, ugy az nekem +orom.

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  Ha a 9-es hozzaszolas meg szerinted pofatlan, akkor kezeltesd magad...

  prohardver vendég

 • LordX

  veterán

  válasz guest #10 üzenetére

  1, Miért, mi alatt? WinXP alatt, aminek az erőforráshasználata gyakorlatilag teljesen random? Van XP-m, és már rég nem csodálkozom, amikor már 1/2 órárja nem csináltam semmit, elkezd kerregni a vinyó. (Elkezdi kvázi defragozni/tömöríteni a fájlokat)
  2,A Northwood magos processzorok Intel által specifikált maximális FSB frekvenciája 4x133MHz lehet. Vajon miért engedne bármelyik alaplapgyártó ennél magasabb frekvenciát??

 • LordX

  veterán

  Vissza kéne vezetni a guestek IP címének kiiratását, sőt, én ennél tovább mennék, hostját (pl. gep324.bp28.chello.hu, na tudjátok)!

 • Doki

  csendes tag

  Kedves keopsz

  Az MSI tesztről: 1db alaplap kipróbálása után kicsit elhamarkodott olyan kijelentést tenni, hogy: ''...azonban egy valamiről egyértelműen le kell most mondania, ez pedig a tuning...''
  Nekem is ilyen lapom van és mégis megy benne az 1.6-os nw 2.6-on.
  Előtte 1 hét alatt 3 Abit BD7II ment tönkre nálam, ekkor meguntam és cseréltem MSI-re.
  A te hozzáállásoddal én azt mondhatnám: az Abit olyan alaplapokat gyárt, amik nem működnek. Ez viszont hülyeség lenne, mert valószínűleg csak kifogtam egy rossz szériát és ezt tapasztaltam. Szóval neked sem ártana néha odaírni a cikkeidbe, hogy pl ''tapasztalataim alapján'' stb.

  ui: ezt az egészet nem b*szogatásnak, hanem jótanácsnak szántam

 • keopsz

  HÁZIGAZDA

  #12 guest!

  az egy dolog, h a mostani #9 már nem pofátlan, de az volt, meg is lett húzva. egyébként a tiéd is pofátlan, csak ezt már nem írom le külön..
  (''kezeltesd magad'')

  úgy bárkinek:

  én nem tudom ki hogy van vele, de amikor adva van egy hw-site (ez itt), amelyik igyekszik a honi szcénán a lehető legigényesebb lenni (bár nem mindig sikerül), és adva van egy közönség, akik közt mindig akad néhány, akinek semmi sem elég jó (igen, én nem tudok 5e db msi lap után véleményt mondani, más kérdés, h nem is akarok..), ráadásul ez a hw-site egyelőre non profit, alig szívatja a közönségét bannerekkel, stb., akkor ilyenkor vajon kinek van igaza?..

  írtok magatoknak, csináltok magatoknak jobb prohardvert? csinál más oldal ''még ezeknél is'' alaposabb/igényesebb teszteket? fog csinálni?

  ja, és ha kedves guest, aki 5e db msi lapon van túl, netán a dtk szervizese lenne, aki szerint ez az oldal csupán önjelölt, tizenéves hw-szakértők klubja, ami megint csak személyeskedés, meg ''pofátlanság'' a javából, akkor szeretném, ha remek és frankón megalapozott véleményét a ''péter'' és a ''norbi'' előtt is megismételné, persze a jelenlétemben, ugyanis lenne pár ízes közbevetésem az ilyen le/beszólásokra, meg arra, h kitől mit várunk, ha egyáltalán, vagy inkább kitől mit nem..

  senki nem mondta, h itt mindenki a pc-s hw-ek megismerésének netovábbját kapja, de lehet jönni és jobban csinálni. én ezen a cikken min. 10 órát dolgoztam, szinte csak ezekkel a vasakkal foglalkozom, legalábbis az időm nagy része rájuk megy el, így a teljesen megalapozatlan beszólásoktól először szimplán szomorú leszek, aztán kapásból dühös, mert mégis milyen alapon várja el tőlem bárki, h a hülye, retardált véleményét cáfolgassam? fizet érte vki? (ahogy a dtk-s csóka sem ingyér szerelt össze 40-50 ilyen lapot..) még úgy is kicsit nehezemre esne, de legalább lenne, ami kompenzál.

  inzert: kedves guest, aki 5e msi lapot izéltél meg eddig! bár nem igazán értem, a dtk-nál mióta gyakorlat ilyen msi lapokat húzni, imho nem is adnak el tuningolt rendszert.., de a 40-50 ilyen lapból volt amelyik 1.65v fölé engedte a vcore-t? doki, neked 1.75-öt ad a procidnak? miért nem erről beszélünk?! (értsd: erről miért nem beszélünk egy szót se?)

  az msi lap stabilitását egyébként külön kiemeltük. leírtuk azt is, alapon mit tudott. a tuning része pedig, ami ugye nagyban függ az egyéb komponensektől, az kénytelen szubjektív lenni, mert csak a mi hűtésünkkel-ramunkkal-biosunkkal tudta azt, amit.. ja, és mivel csak és kizárólag(..) a saját tapasztalatainkról írunk 2 éve folyamatosan, így épp ennél a tesztnél ugyan minek írtuk volna le, h ''szerintünk''?

  és a bd7II-es story alapján én egész biztos elvertem volna a port az abiton, tisztelt doki, mert ilyen nincs. más abit lapokról is hallottam már ilyet, és ha írtam volna róluk, nem lettem volna olyan visszafogott. lehet doki, h neked magasabban van az ingerküszöböd, én biztos besokalltam volna.

  és imho nagyon gyorsan vissza kéne venni az olyan arcokból, h egy ''rossz infó'' után nekiállok lesajnálni x ember munkáját. mert nekem is lenne dtk-s story-m, ami jócskán koptatná a cég patináját, mégsem írom meg itt, mert nyilván nem általános.

  ehhez képest ugye a ''beképzelt, önjelölt hw-szakértők klubja'' a maga átmenetiségében csak nehezen képzelhető el..

  az msi lapot holnap újra megnézem, és javítom ezt a passzust, ha rászorul.

  cantante di sampietrini

 • guest

  veterán

  válasz keopsz #18 üzenetére

  Ha atolvasod az egeszet, akkor azert fel kell hogy tunjon, nem en voltam, aki azzal jott, hogy igy 5 ezer alaplap stb., hanem ez mar a Te beszolasodra volt valasz, ami mellesleg igaz. Ja, es nem okozna semmi meglepetest, nehany remtortenet a Dtk-rol:)))))
  Amugy valoban az egyik legjobb site-ot hoztatok ossze, pont azert jegyeztem meg, hogy tevedtetek, mivel sokan mervadonak tekintik amit irtok. Nem igazan ertettem, hogy ezen miert is kellett hirtelen ennyire megsertodni....

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  az overlockers.com-on javasolt dolog MŰKÖDIK! az asus p4b533-as lappal
  vmit nem jól csináltatok srácok
  igaz nekem fagy néha 200-on a ram (de ez csak ddr333-as, nem 400-as, szal nem csoda), de működik a 150/200 ratio (a 3:4 ratio 132 fölött is él ezzel a módszerrel)!
  nekem speckó (kis feszkó a ramnak meg kis cas/ras emelés és megy) 3000 pont fölött csinált a sandra

  prohardver vendég

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  A ''...önjelölt'' társaságba, kedves guest, neked is regisztrálnod kell majd (vagy nem megszólalni), mert pár héten belül nemes egyszerűséggel kirántom a dugaszt eme unikum feature alól. Tizenéves pedig definíció szerint az, aki max 19 (és minimum 11/13), ez ránk már sajnos jóideje nem igaz. Az önjelöltségnek pedig inkább örülj, keopsz vázolta is, miért.

  Parci, az önjelölt site motor kreátor.

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  válasz guest #19 üzenetére

  Megsértődni pedig azért kell, mert te nem ''megjegyezted, hogy tévedtünk'', hanem masszívan vagdalkozva lezúztad a kérdést. A konstruktív kritikát mindig szívesen fogadjuk, akkor is, ha végül nem értünk vele egyet. A ''húúúú, csezzeg, ez a cikk SZAR, mert az MSI JÓ, és nem SZAR, pedig FOS a BIOS-a'' jellegű kritika viszont szvsz semmilyen kontextusban nem ítéltetik konstruktívnak.

  Szori. keopsz hirtelen haragú ember, de spec én egy percet nem szántam volna válaszolni, egyszerűen rákönyököltem volna a DEL opcióra az önjelölt motorban.

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • guest

  veterán

  válasz Parci #22 üzenetére

  Akkor meg1X az ominozus hozzaszolas, bocsi, de en semmi sertot nem talalok benne ratok nezve, felteve, hogy igaz az, hogy nem sertodtok meg azon, ha valaki nem ert egyet veletek.

  ''Jot en meg eletemben nem mondtam az MSI-rol (szar tervezes, koszlott BIOS), de amit a cikkben irtok, az egyszeruen nem igaz. Zsinorban huzzuk a procikat ebben az alaplapban, eddig mindig a proci fogott meg, illetve, hogy nem szabvanyos FSB-vel, az USB-s eszkozok nemelyike nem mukodik. 1,6-s P4-et nyomtunk mar 166-os FSB-vel, igaz ezt mar keves birta.''

  prohardver vendég

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  válasz guest #23 üzenetére

  A #9 guest manőver volt durva, de te már csak a megvágott verziót látod... el voltunk küldve melegebb égtájakra nyaralni, meg olvasni, hiszen nagy suttyók vagyunk. Mármint hardverileg, ugye.

  Az MSI-s hozzászólásban sértő nincs. Komolytalanság viszont igen, mert a ''szar tervezés, koszlott BIOS'' vezényszavakkal helyretenni a világ 3. legnagyobb lapgyártóját minimum végtelen önteltségre vall. De ezt már kiveséztük... több száz lap, NEHOGYMÁR két ilyen kritikával túl is legyünk az egész kínálaton! Szerverünket is egy ServerWorks chipsetes MSI lapja hajtja hamarosan, nyilván marhára át vagyunk verve (ha ezek után megfingik, akkor persze morcos leszek :D).

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • guest

  veterán

  válasz LordX #15 üzenetére

  Latszik, mekkora lamer vagy. Specifikacio feletti feszultseggel tonkreteheted a processzort. FSB emelessel soha, maximum nem indul el az adott orajelen. Te is kertinadragban jarsz Athlont csereltetni, mint keopsz??

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  válasz Parci #24 üzenetére

  Parci, ne rohogtess mar...A kutya nem ismerte a csoda Micro Star ceget, amig ti - gondolom, csupa szeretetbol - be nem oltottatok vele a kozonseget. Szivjak is a f*szt kemenyen, a sok szemet MSI alaplappal, es foleg videokartyaval. De aki hulye, haljon meg. A ServerWorkssel meg ne fenyezd magatokat, biztos sajat penzeden vetted, ugye?? Ha majd az Albatron ad egy egeret, az lesz a tuti?? Reklamoztok, eleg gusztustalanul.

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  válasz Parci #24 üzenetére

  Na akkor menjunk vegig a kinalaton:
  815-os alaplapok biosban power gombra venti lekapcs, ezt tobb mint egy evig ki sem javitjak, az ACPI IPCA elnevezese csak vicces, a default 133-as FSB viszont feletteb bosszanto, ha szegeny cerkak kozul egy-ketto nem birja ezt az orajelet, persze javitas sehol.
  i850 negyretegu alaplap, az AGP helyen memoria slottal, es ez persze nem zavarja az MSI-t, igy nyomjak evek ota, nekik ez a tervezes.
  i845SD: hangkartya letiltathatatlan, rohelyes bios javitas (AC97 Disabled->semmi, integr. audio torlese utan letiltodik) de az XP-k meg safe modban sem allnak fel tobbe-> ujrainstall
  i845D a tervezes csodaja szinten, IDE, floppy vezerlok legalul, a jobb felso resz ajanlott alkatresz magassagat soha nem tartjak be, az AGP slotot vedo:))) piros figyelmezteto matricajuk az esetek tobsegeben alig levakarhato. A sys-es alaplapjuk kapcsan olvassatok bele az MSI forumaba, s magyarazzatok meg az ott orjongoknek milyen korrekt is az MSI, az hogy leszarja a beallitott memoria frekit csak egy dolog, de adott rammodullal van hogy 5 alaplapbol 3 mukodik, ketto pedig percenkent omlik, tovabbi sorsat nem ismerem, toroltettem a forg. termekek kozul. Az AMD-s mobonal bevett gyalorlat lett megkeresni azt a memslotot ahol stabil, mert biza es sem mindegy az MSI-nel:) A dual procis via chipsetes csodajukat inkabb kihagyom, ugyfeleket buktunk azon a mocskon.
  Na hirtelen ennyi, bocsi, hogy nem kaparom ossze a model szamokat, de nalunk mas neven szaladgalnak.

  prohardver vendég

 • Den

  veterán

  válasz guest #26 üzenetére

  ''Kedves'' #24,#25 guest. Mond el mi fáj, mire föl ez a nagy indulat? Nem tudom rendszeresen olvasod a fórumot vagy csak beestél beszólni egyet, de ha rendszeres olvasó vagy látod, ha nem akkor most én elmondom, hogy itt ez a hangnem nem szokás. Ide bizony járnak abszolút kezdők is meg hardver guruk is, és jól szót értenek, ez volna a fórum funkciója. Azt gondolod hogy ezzel a nagyképű dumával fogod a tiszteletet kivívni? Vagy bántott itt valaki azért vagy ilyen ellenséges?
  Vagy ha úgy gondolod hogy mi annyira lámák vagyunk hogy csak erre a hangnemre vagyunk méltók, akkor megkérlek, kímélj meg minket hozzászólásaidtól.

  www.simson4t.hu

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  válasz guest #26 üzenetére

  kedves 25!

  Az MSI a világ HARMADIK LEGNAGYOBB ALAPLAP-GYÁRTÓ CÉGE. Nem csak a budapesti piacban, nem csak Magyarországon, a VILÁGON! Ha mi tök hülyék lennénk is, akkor is minden k*b*sz*tt külföldi országban övé az egyik vezető hely! Lécci, írj MINDEN hardver oldalnak, hogy MIND tévednek, mert NEKED van igazad.

  Videokártyák: az MSI most vette át az ELSŐ helyet ezen a piacon. Gondolom a sok nagy OEM (Dell, Compaq, mittoménki) pont azért szerel MSI lapokat és/vagy kártyákat, mert olyan szarok (és ugyanúgy drága ügyfeleket vesztenek zsinórban, mint ti itthon... sőt, MINDENKI, aki MSI-t forgalmaz/használ, bukik rajta, de ez megéri nekik, mert a nagy és gonosz hardver oldalak hazudnak, és nekik egy ilyen hazugságot látni minden pénzt megér).

  Mit mondhatnék?

  (guest 24 = guest 25, de guest 26 más)

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • keopsz

  HÁZIGAZDA

  guest #24!

  én ezt a ''töntreteheted a cpu-t nagy fesszel'' story-t a helyedben nem erőltetném, főleg egy p4 kapcsán nem..

  mert mi lesz, ha sok a fesz? túlmelegszik a proci, nem? a p4 túl tud melegedni? cáfolj meg, lécci..

  az arcod látom hatalmas: ha épp elfogynak az érveid, nekiállsz személyeskedni.. az a tuti.

  egyébként meg athlont sosem cserélgettem, bár pontosan nem is vágom, mire gondolsz.. de bármire is gondoljál, rendszert sosem csináltam semmiből. (ilyen athlonos ügyből tuti nem, a többi meg nem tartozik rád..)

  épp ezért nem is járt hozzám a fél város athlont forrasztani, és nem engem reklámozott a hwsw..


  guest #26!

  tudod, azért emlegettem fel a főnökeidet a dtk-ban (ugye nem lőttem luftot?..), mert elég jóban vagyunk velük ahhoz, h akár természetes is lehetne egy-egy nálunk tesztelt hw-rel kapcsolatos ottani komment hozzánk elpostázása.
  ahogyan fontos volt anno a mi fórumunk a k7s5a kapcsán, úgy lehetnének fontosak a ti tapasztalataitok is, bármilyen, de főképp nálunk is megfordult cucc kapcsán. mert azt kötve hiszem, h a te hyper-hozzáértésed az úgy működik, h az első, szóval, h egyetlen lap után minden hibára rálelsz.. nekünk viszont legtöbbször csak egy körünk van. (most spec. nem, itt is az msi, meg is nézem a szinkron sok fsb-t rajta..)

  nincs azzal gond, amit írsz, ha nap mint nap ilyenekkel foglalkozol, tuti jobban vágod, mi hol szar, bár azon bugok alapján, amiket ugye kiemelsz, bennem messze nem az a kép alakulna ki, mint amit vázoltál.

  ilyen alapon a világ egyik legnagyobb termékpalettájával bíró számtech céget imho nem lehet leírni. hiába gagyi a mittommelyik sis-es lapjuk, egyéb..

  érted, olyanokat emlegettél, amit imho minden 2. lapnál fel lehetne róni, tökéletes lap meg még nem készült.


  ja, vmelyik über-srác szerint gusztustalan módon reklámozunk.. ugyan, jöjjön már ide dolgozni hozzánk a hatalmas arcával, ugyan szívjon már éveket lelkesedésből! mert beszólni baromi könnyű. jöjjön ide, csinálja velünk, csinálja jobban, csinálja 10x jobban, 10x gyorsabban, 10x profibban. mi szívesen alátoljuk a széket, legyezgetjük pálmalevelekkel, szájához illesztjük a sangriás hordóba tűzött szívószálat, felvágjuk neki a ''szardellás szűzérméket nagypofájú módra'', vagy amit szeretne..

  most kérdezzek meg vkit a chipből, vagy a guruból, h az ottani hyper-részletes cikkek kapcsán kapják-é vajon az ilyen emelkedett véleményeket, vagy higgyem azt, ezzel csak minket szívattok?

  ami gáz, igenis mondasson ki, de cseppnyi toleranciát csak elvárhatunk, nem? ha már nem kell fizetnetek azért, h minket olvassatok. igen, ahogyan egy off the line újságért előbb pengecc, aztán látod, h miért. h megérte-e. de még egyszer: jöjjön bárki, úgyis híján vagyunk a karitatív arcoknak. ha beéred pár ígérettel, nekünk sincs sokkal több.., akkor szeretni fogod, amit itt találsz. és akkor most nem írom le, h kb. milyen havi pénzekért megy az igazi szakértés másutt, ahol ráadásul minden a lehető legjobb, így nem marad más, mint a gagyi phv csesztetése.

  ja, szerintem azt kéne, h a nagyarcúak vennének egy tükröt, és ha nem látnák benne csak a remekbeszabott orrukat, elgondolkoznának, h vajh miért van az, h egy full sized tükörbe csak ennyi fér..

  na, pá.

  cantante di sampietrini

 • guest

  veterán

  válasz keopsz #31 üzenetére

  Magasabb feszultseggel akeppen tehetsz tonkre BAMILYEN procit, hogy a processzorban elindul az elektronmigracios folyamat. Ami uzemi feszultsegen, magasabb orajelnel nem kovetkezik be. Es ennek semmi koze a melegedeshez.

  Ez a hozzászólás érdemi része. A többi csak öntelt fröcsögés volt, ezért törölve lett. Egyébként guest #25-höz van szerencsénk

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  válasz LordX #15 üzenetére

  Elkezd kerregni a vinyod XP alatt, holott fel oraja nem csinalsz semmit. Szedd ki az Indexing Servicest, es majd nem fog kerregni...

  Ugyanaz mint előbb.

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  válasz guest #13 üzenetére

  Itt csak fröcsögés volt úgyhogy az egész törölve lett.

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  válasz Parci #30 üzenetére

  A Dell ugyan nem, ugy baszta vissza az MSI cuccait....
  Compaq? Na az meg miota szamit minosegnek? Par eve a legolcsobb ECS-sel nyomatja az also kategorias gepeit...
  Valoban nagy gyarto az MSI, eppen ezert megbocsathatatlan a sok selejtes szar, amit csinal. Amit elnezek egy kis cegnek, azt nem engedheti meg maganak egy ekkora ceg, s raadasul ezek nem holmi aprosagok, hanem a totalis beleszaras jelei.

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  válasz keopsz #31 üzenetére

  Nem lottel luftot, kerdezd meg oket a nacceru tapokrol, kulonoskeppen egy 2000 vegi szeriarol....
  Most mar jobbak, mar csak eldurrannak, es nem gyulladnak ki:)))))

  prohardver vendég

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  válasz guest #32 üzenetére

  Az elektromigráció a hő miatt keletkezik. Alap órajelen és feszültségen is van, ezért megy tönkre a proci idővel (50-100 év). Nagyobb hő gyorsítja a folyamatot. Így az FSB emelés pont úgy ront, mint a feszültségemelés (más kérdés, hogy a feszültség emelése négyzetesen növeli a leadott hőt, tehát ''erősebb hatás'').

  Az MSI = szar kérdésben pedig egyszerűen tévedsz, de feladtam, hogy valaha is meg tudlak győzni. Pár kérdés, amin gondolkodj: miért a harmadik legnagyobb gyártó évek óta? Ha ilyen szar, miért nem esett vissza az elmúlt évben? Ha ilyen szar, ti miért forgalmazzátok? Van még Epox, Chaintech, DFI, Gigabyte, ASUS... de ti PONT MSI-vel (is) nyomultok. Miért?

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • guest

  veterán

  válasz Parci #37 üzenetére

  Azert mert arverseny van, csak ar verseny. Semmi mas nem szamit, mernokok helyett a kereskedok dontenek mindenrol. Az MSI-nel is a csomagolas meg a sok haszontalan, de hangzatos freature lista a fontos.(USB key stb.) A lotyogo ram foglalat, meg a csatlakozok katasztrofalis elhelyezkedese, a teljesen beta allapotu bios stb. mar nem szempont.

  prohardver vendég

 • Den

  veterán

  válasz guest #38 üzenetére

  Hát ebben sajna van némi igazság, nem véletlen hogy az asus külön márkanevet hoz létre az olcsó lapjainak.

  www.simson4t.hu

 • Skica

  őstag

  Te kis szerencsétlen nevem senki,legalább a nevedet adnád az IQ vadász hozzászólásaidhoz.

  .: No Comment Grp:.

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  válasz guest #38 üzenetére

  guest 36, igazad van, bár ennek a korábbi iq-bajnok hozzászólásokhoz nincs sok köze. sokkal inkább a fogyasztói társadalom és az ''áldásos'' piacgazdaság mikéntjéhez (és így legkevésbé sem kimondottan az msi-hez), amivel többek között jómagam sem értek egyet (közgazdász létemre :D).

  az msi lapokat viszont úgy am blokk leírni viszont továbbra is határtalan arcra vall. igen, vannak hibáik, igen, mi ezeket mindig is szóvá tettük, és igen, van, hogy van jobb. most is volt, a gigabyte-tal voltunk a legelégedettebbek.

  de, guest 9, 10, 24, 25, 26 ugye nagyon nem erről szólt...

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • TomLion

  tag

  Én nem akarok a szakmai részről nyitott vitába beleszólni (sajna, ez a kisebb rész!!!), de mióta látogatom a site-ot, azt látom, hogy srácok véleményt, tapasztalatot cserélnek, és a törzsgárda igazán nyitott a beszólásokra, eltérő véleményekre. Értetlenül állok néha, minek kell rontani a színvonalat, és gyermekded, alpári beszólásokat beküldeni. Ugyan már. Vélemény, érv, tapasztalat. Negatív hozzászólás is lehet kultúrált, még akkor is, ha konkrétan egy személyt bírálsz. Szerintem, vagyunk páran, akik szeretik ezt az oldalt, és mindenkinek aki szitkozódni kíbván ajánlom figyelmébe a saját belső köreit.

  ''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

 • guest

  veterán

  válasz Parci #41 üzenetére

  Ja, nem is mind az enyemek:)

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  válasz guest #38 üzenetére

  Örülünk hogy ma is beugrottál kedves #25 guest. Kár hogy nem szóltál érdemben a témához. Talán legközelebb, és azt már nem kell kimoderálni.

  prohardver vendég

 • guest

  veterán

  válasz guest #44 üzenetére

  Ejj, ma is csupa marhaságot hordtam csak össze, így nem csodálkozom, hogy kimoderáltak..

  prohardver vendég

 • b@ndi

  tag

  Kezd eldurvulni a vita, úgy hogy ideje off-topicot csinálni belőle. (ezenkívül egyetértek #40-el)

  Keopsz igen is tévedsz, a magas feszültség tönkreteheti a procit. Ha táp nélkül direktbe rádugom az alaplapot a magasfeszültségű vonatkábelre gyönyörűen elkezd bugyborékolni a leghűvösebb p4-es is. :)

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  válasz b@ndi #46 üzenetére

  keopsz nem erre gondolt, hanem arra, hogy ha normális körülmények között (gép, táp, stb) adsz neki 1.85 Voltot, netán 2.00 Voltot, akkor sem megy tönkre, mert ha túlmelegszik, visszaveszi az órajelét. Ettől függetlenül persze egy kiugróan magas feszültséggel bármilyen elektromos cumót hazavághatsz, ezt senki sem vitatja.

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • guest

  veterán

  Sziasztok!
  Én itt egy új emberke volnék és csak annyit akartam mondani, hogy nagyon klassz dolog, hogy itt a Prohardware-en részletes és igényes teszteket olvashatunk. Biztos van, akinek nem tetszik, meg aki okoskodik, meg aki ugy gondolja, hogy ő jobban tudná csinálni, de hát különbözőek az emberek...
  Srácok!Inkább észre kéne venni és örülni annak, hogy van egy ilyen klassz oldal, ahol mások csomó időt és munkát feccolnak abba, hogy mi ne zsákbamacskát vegyünk a boltokban, hanem tudjuk előre hogy mit kapunk a pénzünkért.
  Szóval egy kicsit több tiszteletet, de legalábbis több elismerést érdemelne a cikk irója és az össze Prohardware munkatárs.
  Én személy szerint maximálisan elégedett vagyok az oldallal.
  Szóval csak igy tovább!

  Renegade

  prohardver vendég

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  válasz guest #48 üzenetére

  Nah, téged nem is moderálunk ki, Renegade :).

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • GeorgeTerror

  senior tag

  válasz guest #48 üzenetére

  Renegade!

  Szerintem az ijen emberek miatt, mint Te is vagy hagyta életben Parci a guest usert :)
  Egyébként cikk tetszik, színvonalas írás, korrekt fogalmazás és kifejezetten tetszetős képek.

  Lenne egy javaslatom. Szép tesztek jöttek a régebbi videókártyákról. Ennek kapcsán a low-cost platformokról is nagyon szívesen látnék (akár kevésbé részletes) cikket is, az árakkal együtt.
  Teszem azt akinek ojan karcsú a pénztácája, mint nekem, tuti kíváncsi arra, hogy a mostani modern alkalmazásokhoz elégedett lesz-e egy noname gef2mx-el a counter alatt. (800x600-ban elég)

  Kérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ

Aktív témák