Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Arius
aktív tag
Nem értem miért a negatívumhoz írják, hogy nincs hozzá 6 vagy 7 darab ventillátor....sokkal jobb hogy nincs, mert nem kell megvenni aranyáron a 7 ventit a házzal együtt, ha nekem pl csak 3 kell...veszek 3-at bármelyik boltban.
Ezt mindíg elmondják hogy nagy hátrány...szóval ha kedves cikkíró, vagy illetékes megmagyarázná, hogy miért, akkor jólenne :)):DD -
erdoke
titán
Hát azért, mert a ''batár házon'' jól megtervezett útja van a levegőnek a HDD-k környékén, és ott lent nem zavar semmit. Akinek nem tetszik és nem szokott gyakran flopiról flopira másolni;], annak javaslom a flopi helyére beépíthető panelt, ahhoz el lehet vezetni oldalt a tyúkbelet.
-
Kosh Naranek
tag
Akik a ház tetején szeretnék látni az USB csatikat, azoknak elárulom, hogy a TT XaserIII szérián a háztetején található minden plussz kivezetés (USB, füles, FireWire stb). Viszont ez a ház csak 4 helyes (amiből egyet ugye alapból elfoglal a Hardcano egység).
Egyébként nekem mindegy, mivel az Iiyama moncsimat már eleve úgy választottam, hogy USB hub-ként is funkcionáljon (meg egyébként is a fenti TTX3 házzal rendelkezem, amit nem cserélnék le erre).
Amúgy a ház design egyszerű és csúf. Persze ez a belbecsből nem von le semmit. -
napos2600
tag
nagyon jo lenne ha a tetejen lennenek a csatlakozok! :))) )
otthon mindig attol fo**k, hogy mikor fogom tobol letorni az egyik pendriveomat (a masik az asztalon csucsul hosszabbitoval.) es a kartyaolvasom csatlakozojat:)
ez vegre egy olyan haz (az ajtotol eltekintve) ami mar nem ''csili-vili'' de megis kinez valahogy es igenis ez az ut amit kovetne kell nem a ''minden meghajtohoz 4csavar'' megoldas!
OFF
otthoni hazamon a power, reset gombok felulre kerultek a ledekkel egyetemben ami igen hasznos!
ON -
djyangce
tag
Igazat kell adnom a kollegáknak a derékletörős USB kivezetés nézetnek tekintetében. Szintén igazuk van azoknak, akik a kábelzavart nem tekintik előnyösnek.
Azonban mivel az alaplapok többségén az a csatlakozósor, amiről az USB-t lehet kivezetni alul van, ezért igen nagy badarság volna helyből a ház tetejére tenni a kivezetést, mert akkor a kettő összekötő kábel igencsak át kellene szelje a teljes házat az aljától el a winchesterek és a processzor között és el a meghajtók mellett.
Így rá kellett jönnöm, hogy nem is a ház elején való USB kivezetést hiányolom, hanem azt a felesleges 200-250k HUF-ot a pénztárcámból, amit egy jó minőségű 17 vagy 18''-os TFT monitor emésztene fel, amin természetes ott figyel az USB hub is. -
misimagaki
aktív tag
Egyébként nem hiszem, hogy ez a probléma csak néhány ember esetében merülne fel nagytornyokkal kapcsolatban, És számomra értehetelen, hogy egy ekkora gyártó esetén nincs valamiféle középút. Azt sem hiszem el, hogy nem érkeznek a Chieftec-hez ezzel kapcsolatban vásárlói észrevételek.
A Codegen a 8011-es tornyánál megoldotta [L]http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=192[/L] ezt a kérdést. Nem olyan profi kivitelezés, mintha a Chieftec csinálta volna, de a célnak megfelel. :DDD -
misimagaki
aktív tag
Hát ez így igaz :((. Ezért fogok én a házamra barkácsolni egy felső kivezetést, mert tulajdonképpen csak ez az, amit hiányolok a jelenlegi házamnál. Egyébként itt egy követendő példa:
[L]http://prohardver.hu/html/haz/casetek_ck1018/pic/casetek_ck-1018_top_open_low.jpg[/L] -
robekri
addikt
válasz
misimagaki #47 üzenetére
Sok házon ez a megoldás van!(szinte már kezd szabvány lenni)De jobb, mintha hátul kéne dugdosni!!:DDD
Üdv.:Robe -
misimagaki
aktív tag
Részemről a legtöbb gépen, amivel találkoztam jobb lett volna, ha fent vannak a csatlakozók. Bár szerintem, ha asztalon van a gép akkor is jobb ha valahol feljebb találhatók a kivezetések, mert könnyebb olyan helyre csatlakoztatni a dugókat ahol van hely, mint az asztallapjától zavartatva próbálkozni....
-
Celtic
tag
A várható végfelhasználói bruttó 36,500- HUF.
-
tildy
nagyúr
válasz
misimagaki #37 üzenetére
Miért is?Általában az asztalon van a szgépház...
-
robekri
addikt
Kártyarögzítő csavarokat a HP-től lenézte:t!
Amúgy teccik a háázz!
Üdv.:Robe -
misimagaki
aktív tag
eg a különféle = és a különféle
bocsi -
misimagaki
aktív tag
Valaki elkezdte az USB, eg a különféle kivezetéseket alulra tenni, azóta mindenki szolgai módon másolja. Pedig egyszerű gondolat menettel belátható lenne, hogy jobb lenne azokat a felső régiókban elhelyezni. :(((
-
Ürgülfütty
tag
Én nagyon csippantom a Chieftech cuccokat, de ez kifejezetten csúnyácskára sikeredett. Úgy fest mint egy radiátor, bár ettől függetlenül biztos nagyon frankó.
-
Szalma
őstag
Egy ilyen batár házon miért ALULRA TESZIK AZ USB+audió kivezetőket...?!?! Letörik a derekam egy USB kulcs cseréjénél, és bazi ronda a headset-hez vezető ''kábeldzsungel''... Ja, rájöttem: a CRT->TFT csere folytán felszabaduló helyet valamivel el kell foglalni... De akkor egy hirtelen CD cserénél fog meghúzódni a vállam a felfelé nyúlkálástól...
Szeretem a Chieftec-et, de néha olyanok...!
Szeretettel:
Szalma -
Fiery
veterán
Apropo, Antec hazakrol mikor lesz teszt? :)
Fiery -
djyangce
tag
Februárban vettem egy TX-10-es házat gyakorlatilag egy az egyben ugyanilyen, de az még sines és nincs elől USB kimenet (amit azért hiányolok). Ami nagyon jól jönne az pedig a szűrő, mert igen poros a lakás.
Ha nem szimpla előlapja lenne, hanem lehetne látni a meghajtókat (így túl szerverszaga van a háznak otthonra), és ezen kívül jól el lennék eresztve anyagilag, akkor cserélném rögtön.
A Chieftec házakat mindenkinek csak ajánlani tudom! Megéri az a 40k bruttó. Amúgy szerintem ez is 40-45k bruttó körül lesz. -
Fiery
veterán
''Ha meg túl sok a kép a cikkeben (lásd első hozzászóló megnyilvánulása), akkor kevesebbet teszek majd bele az irományaimba.''
A cikk teljesen jo, a kepek szuperek, ne valtoztass negativ iranyban :) Mellesleg, egy hazrol szolo cikkben pont a kepek mondjak el a lenyeget, hiszen itt nincs benchmark, nincs screen shot, nincs overclock, stb. Minel tobb, jo minosegu kep kell az ilyen cikkekbe, ebbol a szempontbol (is) teljesen jo ez a cikk.
Fiery -
L3zl13
nagyúr
Jah én is akartam mondani vót, hogy a múltkor találkoztam hasonló megoldásokkal Compaq és HP gépekben. Ott is jó ötletnek tartottam.
Mondjuk a régebbi műanyag sínes és ezen mostani között nem látok számottevő különbséget, de a csavarmentes kártyarögzítés jól jöhet. Ugyan nem árt ha emellett van lehetőség a csavarok használatára is. Ha jól emlékszem a Compaqban úgy volt. Ebben nem egyértelmű az írás és a képek alapján.
Az Előlapi USB-FW csati pedig nem ártana a Dragonomba. -
hehe a compaq gépekben már évek óta megy ez a ''száncsavarosdi'' :) ja és már a p1-es cpq deskpro-k házában benne vannak a csavarok ugyaníg behajtva. igaz ott az előlapba :)
a hp gépekben meg már nagyon régóta a bővítókártyák ilyen ''füles kártyarögzítő lemezzel'' vannak megoldva. :)
lassan azért a taiwaniak is lopnak a brandektől... szal ahogy látom megy ez mindkét oldalról :) -
Fawkes
őstag
Pedig ha beírom akkor műkszik!
-
Fawkes
őstag
Mi a - ?Na mindeggy a chieftec honlapján!
-
Fawkes
őstag
[L]http://chieftec.com[/L]
-
Fawkes
őstag
Hali nekem is tetszett a házikó! Amúgy a [L]http://www.chieftec.com[/L]-on lehet megnézni nekem az ezüst tetszett a legjobban!A csífteh 420w-os tápján alul is van venti!
-
TBB
tag
Szerintem nem feltétlenül kell, hogy a tápon menjen keresztül a meleglevegő.
Zárt táppal néha hatékonyabb légáramlást lehet elérni megfelelő tervezéssel.
Ha megnézed a képet (meg a legtöbb háznál is így van), láthatod hogy van két ventillátor(hely) a táp alatt, ami a proci, meg a videokártya melegének eltávolítására szolgál.
Én kifejezetten támogatom a zárt ventiket.
Megyek is veszek egy ilyen házat... (majd ha lesz nem elvadult ára, nameg lehet kapni) -
Adi
senior tag
Bakker, az egyik vinyotokon pont amiatt nincsen venti, hogy az elol kibukkano 3,5-es cuccoknak ne legyen utban, ha jol latom! :D Azert van ott mellette az oldallapon a 92 mm-es, hogy az BEFELE fujja a levegot.
A Chieftecnel ez az alulrol zart tap vmi uj dili lehet, mert a regebbi, 2-3 eves Chieftec tapjaim mind olyanok, hogy van rajtuk ott is lyuk. Fura. :o -
MLaca
őstag
Annyira új, hogy árat még nem tudott adni a forgalmazó. Amely cikkeimben nem szerepel ár, az azt jelenti, hogy NEM KAPTAM árat, szal ne engem hibáztassatok. Ha meg túl sok a kép a cikkeben (lásd első hozzászóló megnyilvánulása), akkor kevesebbet teszek majd bele az irományaimba.
-
L3zl13
nagyúr
Sajnálkozva látom, hogy pont azokat a dolgokat tették bele, amelyeket hiányolok a nemrég vásárolt Dragonomból. :(((
Kinézetre sem rossz szerintem.
Ha egy árban vannak kb, most talán ilyet vennék. -
rii
nagyúr
ez tényleg nagyon jó ház .... az árat ugye jól láttam, hogy nem láttam.... jól van megkeresem ott ahol van ... :)
nagyon izléses ház, semmi fölöslhgese csicsa.... az ajtóval megadom magam... itt meg különösen fontos, merk végigmegy egy fehér-ezüst style a ház elején, király .... jó nagy .... -
Tchoepi
tag
Jó a ház is (bár küllemre nem az esetem és nem cserélném le rá a ThermalTake Xaser-emet), és nekem a cikk is tetszett. Gratula.
-
exitwindows
csendes tag
Megint egy 8/10-es cikk. Vagy inkább fényképalbum :DDD)
Aktív témák
ph A Chieftec házak méltán népszerűek, így mi is izgatottan vártuk a legújabb, meglehetősen patinás kinézetű delikvenst. Ismét nem csalódtunk.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest