Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egérpad topik
- [Re:] Így fest a Gigabyte legfürgébb RTX 3060-asa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hozzászólok Aktív témák
-
elmo
aktív tag
Na ez tetszik. Duron-hoz is tudtok 1-2 tippet adni?
csao,
Elmo -
elmo
aktív tag
Konkrétan egy 800 MHz-esre gondolok.
-
Joltee
aktív tag
Cool. Irány a bolt és cD0 request!
JolteeChuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
BobMaster
senior tag
Hmm, megneztem a táblázatot. Örömmel jelentem, nekem van egy ilyen 850-esem
)
ABIT SA6-ban vajon megbírja az 1130-at? Tipp?Hyundai 133-as RAM van mellette, azzal illendő lenne, nem?
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
NightLord
tag
Hogy csináljátok az unreal timedemot?
-
NightLord
tag
Különben mi ez a rettenet alaplap ami ilyen béna memoriátviteli eredményket produkál 166Mhz en? Nekem BX ben 150es FSB vel 500/550 nyom a sandra, természetesen 2-2-2 ben, vagy nálatok nem annyi ment a RAM? Különben a saját és mások tapasztalataiból úgy vettem ki, hogy ezek a cd0 ok az 1100at alapfesz környékén viszik, fesz emeléssel pedig nem probléma az 1200 sem. Szóval ilyen szempontból a 900as is ajánlható, mert 133as FSB vel pont 1200at visz.
-
Parci
HÁZIGAZDA
MSI 815EPT Pro. Nálunk CAS-3 volt a RAM, 166 MHz-en már nem ment CAS-2-ben!! A BX pedig nem olyan rossz ám!
1200 MHz esetén is inkább a 800-as a jó, 8 x 150 MHz-en. De a szabványosság miatt javasoltuk a többit. A cikkben írtam, hogy 1100-nál följebb is mennek, de ha leírom, hogy tuti 1200, akkor megköveznek, ha mégsem.
Inkább mindenki kellemesen csalódjon"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"
-
NightLord
tag
Világos, de a 8*150 nek csak 2-2-2 ben van értelme, és keveseknek van ilyen jo ramjuk
Sajna nekem is csak 8*146 ra futotta, pedig 7ns -ek. Viszont amit néztem, ha jó a sandra adatbázisa, akkor iszonyat durva a kt133A -nak az SDRAM kezelése. 133Mhz CL2 kb ugyanannyit visz, mint BX 150 CL2 . Köszi az UT demot.
-
guest
veterán
Azert ez nem semmi. Az Intel reszerol ez egy mocskos huzas. De mivel Neki is meg Nekunk is megeri igy vegul is mindenki jol jar. Mar csak az a kerdes, hogy ezeket a procikat hogyan lehet ravenni az eredeti tempojukra?
prohardver vendég
-
guest
veterán
Nos, nekem cCO-s van, (750p3) gond nélkül megy 900on alap fesszel, de ha emelek feszt akkor 1125 (7.5x133, 1.9V)
vonjátok le a tanulságot...prohardver vendég
-
Parci
HÁZIGAZDA
cC0-ásból 1GHz volt a legtöbb, ezzel korrelálnak az adataid. Persze, hogy 1.9V-on agyonhúzva megy 1000MHz fölé. A cikkben konzervatívak az adatok, cD0-ás procival valószínűleg feszemelés nélkül menne 1000-1100MHz-en, feszkóval pedig 1200MHz+
"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"
-
karib
addikt
cC0 sem rossz széria, de ha ma mész el venni, akkor inkább cD0-t, nem?
Department of Redundancy Department
-
guest
veterán
Igen, a 850-es Celeron 124 MHz FSB-vel (ennyit bir a környezet) 1054 MHz-n simán...
prohardver vendég
-
guest
veterán
Hali!
Nekem most otthon egy cDo-s Celeron 800-am van, ami 1066-on (133MHz FSB) simán megy fesz emelés nélkül. Sajna a RAM-jaim ennyit birtak, de már keresgetek újakat.... :-)
Jozprohardver vendég
-
ZaXXoN
tag
Van egy 800-as celeronom, de amikor beraktam nem nezegettem a kis feliratokat, ill. nem emlekszem. Most viszont nincs kedvem szetkapni amiatt a cuccot, hogy megtudjam cD0-as-e a stepping. Nem lehet ezt kiolvasni abbol, amit a linux kiir, mint cpuinfo?
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 8
model name : Celeron (Coppermine)
stepping : 10
cpu MHz : 801.837
cache size : 128 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 2
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse
bogomips : 1599.07 -
guest
veterán
nem...
Ebből legalábbis... ;)prohardver vendég
-
NightLord
tag
Ódehogynem. 10 es stepping az D0 -t jelen. Amúgy hexadecimálisan szokott lenni, ugyhogy 68A a proci ID je.
A cC0 pedig 6os stepping (ID: 686) -
guest
veterán
Nekem egy 900-as van, ami viszont meg sem nyikkan 133-as FSB-vel...pedig ez cD0 a javából. Na, mindegy a 116-is belefér 3:3:1-el...
prohardver vendég
-
guest
veterán
Bebe...
Meg mindig rulla vagyok a 933 PIII-al.
Ofcoz cd0 stepping. 1260 leghutessel.
prohardver vendég
-
guest
veterán
Sziasztok!Nekem is cD0-ás 900-as procim van.Tusl2-C alaplappal.Ha 133:133:33-at lövök be akkor 1200Mhz-en a gép induláskor egy B betü jelenik meg (persze a legújabb 1010-es BIOS-al) ez amit jelent?Egyébként 120:120:40 -en járatom a kütyüt és a másik kérdés az,hogy az egyéb eszközök mit szólnak a 40-hez valamint mi a felső határ.Lenne egy javaslatom írja meg mindenki, hogy milyen teszteredmények születtek 3dmark2000(default), 3dmark2001(default)-ben.Így legalább tudjuk, hogy milyen konfig mit tud.
prohardver vendég
-
guest
veterán
Sziasztok!
Nekem egy cD0-ás PIII 1Ghz-esem van, és minden további nélkül megy 1200Mhz-en alapfeszültségen, egy darab FOP32-essel egy CUSL2-C-ben.
Ámde!
Van egy másik gép a környéken, egy B0-ás steppingű PIII 667-essel, ami 0,05V feszültségemeléssel vígan futkározik 850Mhz-en... 170Mhz FSB!
Egy WBK68-as ( 6800 ford/sec ) van rajta.
Alaplap egy TUSL2-C.
Szóval lehet, hogy a cD0-ásak szinte mind tuningolhatók, de elvétve akad egy egy régebbi, szintén jó proci is.
Lehet, hogy vételezek egy WBK68-ast a PIII-1000-emre, és meglátjuk, tudja e a 166Mhz FSB-t ( 1250Mhz )
Üdv.prohardver vendég
-
guest
veterán
B betű után nem fagy ki megy rendesen csak érdekel a dolog.
prohardver vendég
-
NightLord
tag
933@1260? 180as FSB? Milyen rammal vazzeg?
Különben a B0 az 800Mhz körülre volt hitelesitve, ugyhogy nem meglepő a 667@850. Bár az atom ramok ottis bejátszanak.. 170es FSB ha jól számolom.
A B betü az 1200után szerintem a 133Mhz es FSB miatt van csak. Mármint pl a 600as PIII nál is volt ilyen megkülönböztető B betü, hogy lehessen tudni hogy 6*100, vagy 4.5*133. Namármost a friss bios biztos ismeri a 12*100 as tualatin celeroncsot, és azért tesz a 9*133 mögé B betüt, hogy lehessen tudni, hogy ez nem 12*100as, hanem 9*133as proci.
Különben tiszta durva az alapfeszen 1200.. -
Adi
senior tag
Úgy látom, itt mindenki megőrült.
ldm start-reconf primary
-
guest
veterán
Ahoj mindenki !
Neken egy 667-es Celeronom van, ami egy CUSL2-C alaplapban 1150-en kocog.
Az AMD ezt nem tudja!
Supremacyprohardver vendég
-
karib
addikt
Végre szegény intelesek is kapnak némi elismerést
Nem csak AMD-t lehet húzni, de én azért a szorzó állíthatóságát még mindig nagy ajándéknak tartom... Így pl. Supremacy sem lenne 115-ös FSB-re kárhoztatva, hanem mehetne 150-170 közé is, ami még jobbat tenne a rendszernek
Egyébként kell is hajtani azokat a Celeronokat, mert egy Duron még 900-1000 körül is megver szerintem minden zellert, ha adott a kellő FSB (150 KT7E-ben nem egy lehetetlenség...). Na jó, a Tualatint most haggyukDepartment of Redundancy Department
-
NightLord
tag
166Mhz CL2 ramot ide nekem gyorsan..
-
guest
veterán
Üdv!
A #24-es hozzászóló vagyok :-)
A 667Mhz-es PIII-nál sajna a 170Mhz-es FSB-hez nem 170Mhz-es RAM tartozik :-(
133:100:33-ban megy csak.
Mondjuk így legalább CAS2-ben.
Az a bajom, hogy nincs legalább 160Mhz-es CAS2-es RAM hozzá sehol. :-(
Üdv!prohardver vendég
-
Gargamel
csendes tag
Csáó! Az érdekelne, hogy húzott-e valaki ilyen cD0-ás Celeront Abit BF6-al? Mert a legutóbbi BIOS frissítés szerint be tudja még fogadni a 800/100-as Celeront, csak jó lenne tudni, hogy a gyakorlatban csinálta-e valaki... Mellesleg most egy PPGA-as Celeron 500-asom van, az is érdekelne, hogy az FCPGA-s procihoz kell-e új Socket370-Slot1 átalakító vagy az FCPGA is belemegy...?
Gargesz csákesz
-
Parci
HÁZIGAZDA
Kell hozzá új átalakító, ha régi. Volt PPGA-Slot1, és volt FCPGA-Slot1 átalakító. Nézd meg a "leírását", vagy a nyákra festett jumperbeállításokat...
Úgy amúgy minden gond nélkül fogod tudni húzni!"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"
-
guest
veterán
Lenne egy kerdesem! Nekem is van egy 800as cerkam, es en eddig is gond nelkul tudtam huzni 1066on! A kerdesem az, hogy ezt a steppinget valamilyen progi ki tudja-e irni, vagy csak a procin lehet megnezni??? Masik kerdes: Bh6osom van 1.0! Ebben ha az fsbt 133ra allitom, akkor az AGP freki 88mhz lesz, 2xesen 176mhz! Egy m64es tnt2van, ami ugye birja a 4xes agpt is! Ez a "kismerteku huzas" nem teheti esetleg tonkre?? A halokartyam 8019realtek pci, ez vajon hogyan birja a tartos 44mhz?? illetve egy sb vibra16 isas???
A valaszokat elore is koszi! Sziasztok
Kocsonyaprohardver vendég
-
Gargamel
csendes tag
Kösz a segítséget Parci! A Sisoft Sandra kírja a processzorinfónál a steppinget is...
Gargesz csákesz
-
karib
addikt
AGP-vel nem kell annyira törődni, valszeg kibírja a kártya. Ha nem, fagyni fog vagy el se indul. 100 MHz-et is bírták egyesek korábban, de plusz teljesítményt az AGP túlhúzásától ne várj.
Mellesleg 2x AGP nem dupláz rá a frekvenciára, csupán 2x annyi adatot visz át egy órajel alatt (ugyanez áll a DDR SDRAM-ra, RDRAM-ra, a 4x cuccok pedig 4x dolgoznak egy ciklus alatt...).
Ellenben a hálókártya cinkes lehet, azok érzékenyek a húzásra. Füstölni tán nem fog, de adatvesztés még lehet. Próba cseresznye...Department of Redundancy Department
-
guest
veterán
Az AGP-hez annyit szólnék hozzá, hogy
az Anandtech-en olvastamha kikapcsolod a Side Band Adressing-et, több esélyed van hogy a videókártyád bírja a szabvány feletti frekvenciát.
Attilaprohardver vendég
-
Superman
nagyúr
guest 20. -ik hozzászólásához annyit, hogy jelenleg nekem is Celeron2 900 - as prockóm van, amit jelenleg 1008Mhz - en üzemeltetek egy Globalwin WBK68 - as hűtővel. A ház nem melegszik több óra után sem, az Asus PCProbe szoftvere szerint 38 fok a processzor hőmérséklete. De kíváncsi lettem és felvettem az FSB - t 133 - ra, meg persze a Ram is ment vele (256MB/133MHz - es Ramom van) és ekkor 1,2Ghz - et írt ki. Több óráig működtettem stabilan 44 Celsius fokon. Aztán viszont visszavettem. Én nem vagyok egy hardcore gamer, programozom és ehhez nem kell ekkora extra teljsítmény. Az a néhány játék meg, amit szeretek elmegy így is.
Szóval nem tudom milyen alaplapod van és miért nem bírta a 133Mhz - es FSB -t, de véleményem szerint az Asus alaplapok a leginkáb tuningolhatók. Aztán az AOpen és az Abit, meg talán még az Epox. Agépemről néhány adat: Celeron2 900/1008Mhz, Asus TUSL2 - C alaplap. -
Superman
nagyúr
Na, most olvasom, hogy neked is olyan alaplapod van, mint nekem. Akkor viszont nem igazán értem a dolgot. Talán a hűtés a ludas, de lehet, hogy maga a ház. Talán az enyémben jobb a szellőzés. A régebbi 600 - as Celeronok is elszaladgáltak 1Ghz - en, de nem mindegyik. Szerencse is kellett kifogni egy jó darabot. Vízhűtéssel persze láttam 1,1 Ghz - en menő példányt is, de az már laboratóriumi példány.
-
karib
addikt
Lehet játszadozni az AGP beállításokkal, a Side Band Addressingnek meg egyeseknek lehet pozitív hatása is a teljesítményre, ellenben néha elősegítheti a stabilitást, ha kikapcsolgatjuk őket...
Department of Redundancy Department
-
guest
veterán
900-as Celeronom van és ASUS CUSL2-C alaplapom(i815)húzhatom-e és ha igen akkor meddig és hogyan ?
prohardver vendég
-
Parci
HÁZIGAZDA
Nem lenne mellékes infó, hogy mi a proci szériaszáma? Ha pedig az megvan, akkor pillants rá a táblázatra, és keresd meg, hogy milyen stepping.
Kb addig lehet húzni (kicsit tovább), mint ami az adott steppinggel készült leggyorsabb proci. De 900-as amúgy cD0-ás, ha jól sejtem, tehát 1100-1200MHz-ig."azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"
-
guest
veterán
Latott valaki bp-i boltban 800/100 -as PIII-at?
Ha jol ertelmezem a cikket ez lenne az idealis, de en nem nagyon talakoztam vele az arlistakon
netchanprohardver vendég
-
Gargamel
csendes tag
Na sziasztok! Ma megvettem a cd0-ás, 800-as Celeronomat... Mint már írtam korábban egy Abit BF6-osba ment, ami ugyebár BX chipsetes. Az alaplap egyik (megjelenésekor ez még igen nagy szám volt...) tulajdonsága, hogy az FSB-t 200MHz-ig (biztos, ami biztos :-)) lehet állítani, 83MHz-től 1MHz-enként. Idáig egy PPGA tokozású 500-as Celeron volt benne, ami (bebizonyítva, hogy 533 MHz után nem véletlenül cserélték le a PPGA-t FCPGA-ra), csak 75MHz-es FSB-t bírt el, 562,5Mhz-ig gyorsítva a rendszert. A memória sebessége ekkora FSB-vel a béka segge alatt volt, alig érte el a 100Mb/s-ot Sandrában. Mikor olvastam a cikket, egyből gondoltam, hogy ez lesz az a proci, ami majd kihozza a maximumot az alaplapomból, meg a memóriából (256MB Samsung 133MHz-s SDRAM CL2-n végig). A biztonság kedvvért ellátogattam az Abit honlapra, és frissítettem a legújabb biosra. Meglepő, de a legutóbbi frissítés pont a 800(100)-as Celeron támogatást nyújtotta újdonságként. Szóval beraktam az új procit és először 800(100)-on elindítottam, csakhogy lássuk, mit tud "alapból". Ami meglepő volt, hogy a memória sávszélesség egyből felugrott 297/343-ra, ami azért durva a régebbi értékhez képest... ezek után jött a 8x133, feszültségemelés nélkül...hőfok 40körül. Itt már 402/457 lett a memóriasávszélesség. A további emelést már feszültségemeléssel bírta csak, így szépen felhúztam 8x142-re (1136). Itt már nagyon durván haldoklott a videókártyám (AGP-s S3 Trio3D...ne röhögjetek, Voodoo2-höz ez is jó :-)), ami nem is csoda, hiszen AGP frekvencialeosztáshoz csak 2/3-ot lehetett választani, 1/2 nagy sajnálatomra nem volt (gondolom ez a BX szabvány miatt van). Szóval ha utánaszámolunk, a 66MHz helyett 95MHz már neki is sok volt. A proci úgy érzem bírta volna még tovább, meg a RAM is. A PCI eszközök nem problémáztak (SMC EZ10, Diamond Monster2, meg a Voodoo2), de itt lehetett 1/4-es osztást is választani, ami már ugye nem volt annyira egészségtelen számukra: 33MHz helyett 35,5MHz. Próba kedvéért hajtottam 1,75V helyett 2.0V-on is a procit, és ezt is viszonylag jól tűrte melegedés szempontjából (Cooltium 5000rpm-es hűtővel). A rendszer a videókártya miatt csak 135-ös FSB-nél stabil 100%-osan, de biztos vagyok benne, hogy a prociban több van, és ha lenne 1/2 az AGP leosztásnál, biztosan egy 145-150 körüli értéket is bírna tartósan a rendszer. Szerintem a proci is bírná még 2.0V felett is, de ezt már csak feszültségszabályozós átalakítóval lehet elérni, hiszen 2.0V-nál többet nem enged az alaplap állítani. Sajnálom, hogy egy olyan korlát, mint az AGP frekvenciája gátolta meg a további húzást, de azt hiszem ez is szép teljesítmény egy ilyen "régi" alaplaptól. Csak azt a 200MHz-ig állítható FSB-t nem tudom felfogni :-)....főleg így, hogy az AGP-t még a 133-ashoz sem lehet szabályosan beállítani...
Gargesz csákesz
-
guest
veterán
Jo ez az oldal...
prohardver vendég
-
guest
veterán
Tudom, hogy nem illik, de nem írnátok le azt is, hogy hol szereztétek a jó (cD0-ás) procikat? Én két boltot hívtam, igaz csak telefonon, de elküldtek a fenébe, amikor azt kérdeztem milyen a procik steppingje. Még a feliratokat se voltak hajlandóak beolvasni. (D2-Team Bt.)
prohardver vendég
-
Gargamel
csendes tag
Csáó! Hát igen, biztos van olyan videókártya, amelyik bírja 100 felett is, de melyik? Jó lenne ha beírna valaki, akinek mondjuk bírja 100MHz-t vagy afölöttit a kártyája... Én mostanában akarok új kártyát venni (Voodoo2 rulez, de hát van már jobb is :-)). Egy Radeon LE és egy Geforce 2 GTS között ingadozok. Akinek van ilyen kártyája és túlhajtja az AGP-t, írja már meg kábé meddig bírják ezek a szépségek... de az is jó, ha valaki mond egy linket, ahol erről lehet olvasni... thanks
Én a procit a dél-budai Mistral üzletben vettem, mondtam, hogy milyen steppingű kell, meg hogy hadd válasszak gyártási kód szerint, de a srác már fejből tudta milyet kell adni :-). Sőt, ő azt mondta, hogy az összes 800(100)-as Celeront lehet húzni 133-on, neki ötből öt ment...
Ezzel nem reklámot akartam csinálni, mert szerintem ahol normális eladók vannak, mindenhol rendesen kiszolgálnak...csak válaszoltam a kérdésre. Ja, és ott bruttó 18121 volt 2001.09.16-án.Gargesz csákesz
Hozzászólok Aktív témák
ph Celeron-800 1100 MHz-en, Pentium III 800 szintén 1100 MHz-en, bárminemű erőfeszítés nélkül...? Mi folyik itt?
- INGYEN POSTA | GAMER PC vT3 | i5-6500 | 16GB RAM | AMD RX 570 4GB | 240 SSD | 1TB HDD | GARANCIA
- INGYEN POSTA | GAMER PC vM1 | i5-4570 | 16GB RAM | NVIDIA 1050ti 4GB | 120 SSD | 500GB HDD |GARANCIA
- INGYEN POSTA | GAMER PC v3 | i5-6500t | 16GB RAM | AMD RX 570 4GB | 120 SSD | 1TB HDD | GARANCIA
- INGYEN POSTA | GAMER PC vT5 | i5-6500 | 16GB RAM | AMD RX 570 4GB | 120 SSD | 1TB HDD | GARANCIA
- INGYEN POSTA | GAMER PC vT6 | Ryzen 5 1600 | 16GB RAM | AMD 580 4GB | 240 SSD | 1TB HDD | GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest
Cég: Wellness Gate System Kft.
Város: Budapest