Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lohi
tag
Erre vártam, végre megvan az új laptopom...
Azért ezek nem lesznek gyengék, kíváncsi vagyok mire mennek az M1 max ellen.. -
Televan74
nagyúr
Én megyek és bankot robbantok!
Eladó cuccok!!! https://tinyurl.com/2p9xjwkc
-
Közben azért az is meglebbentették hogy 2022 H2-ben jön a zen4. Ami érdekesség, hogy a pre teszt-ben mind a 8 magon 5Ghz-en futott a proci, ami nem is olyan rossz. Emellett lga tokozás ddr5 támogatás és pci-e 5 támogatás is lesz benne.
Ezen kívül tavasszal jönnek a 3d cache ryzenek. Hát ez sem lesz unalmas év.izé
-
Fücsök007
őstag
Hajrá.
(Végre van érdemi előrelépés minden téren.)
Jó döntés volt hanyagolni a RDNA2 erőltetését a Cezanne-H szériában, most végre tarolhatnak a vékony notik szegmensében is.A Meteor Lake megjelenéséig nem lesz válasza Intelnek IGP-ben sem asztali, sem mobil vonalon.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Igen s ez durva hogy az integrált gpu is RDNA 2 már és kb a GTX 1050 et fogja tudni? Azért azzal már lehet ezt azt tolni is. De az új laptop procik és laptop M es és S es Radeon GPU-k 6nm errel szép csiszolások erő, fogyasztás és funkciók terén. Ez alapján én is a ZEN 4 et és az RDNA 3 at várom év végére és azokra válthatok teljes platform cserével eladom a gépet és megy helyére az. Bár ha DDR5 only lesz a ramok terén akkor lehet marad egy ilyen 3D Cache 5800 as . DDR5 iszonyat drága.
-
FireKeeper
nagyúr
kíváncsi leszek mennyi lesz a 199 USD-ből a 6500XT-re mire elér a boltokba. gondolom ha bányában erős, erre is jön a 2x szorzó.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace
-
1dude
aktív tag
Jöhetnek a 6800u notik, legyen miből választanom
-
S_x96x_S
őstag
> nem lesz válasza Intelnek IGP-ben sem asztali
ez még csak a mobil bejelentés.
A Desktop APU-ról nincs még hir - főleg hogy jönne AM4-be.persze pici nuc szerű gépek elképzelhetőek a mobil APU-kkal is,
kérdés, hogy mennyi a gyárási kapacitás
és mennyi jut ebből az OEM-eknek .. -
hokuszpk
nagyúr
Pluton ? Microsoft ?
remelem csuklobol tilthato lesz, mert ebbol a kombobol koszonom, de nemkérek.
nezzuk mit jelent be az Intel. vagy a Via. Mind1, MS a prociban, na ezt még az AMDneksemnézem el.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
tasiadam
addikt
"A Meteor Lake megjelenéséig nem lesz válasza Intelnek IGP-ben sem asztali, sem mobil vonalon"
Kézi konzolnál meg low-budget APU gamekre oké, de egyébként munkára nem sok helyen jó az AMD, még képboltra is erősen az intel és nvidia az ajánlott. Erős APU inkább asztaliban lenne oké, vagy ha erős APU, akkor már a PS/Box APU-ja lenne az okéGyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
Yutani
nagyúr
Továbbra is csak vágyálom az Infinity Cache az AMD APU-kban.
#tarcsad
-
®abstract®
őstag
jelenleg vega 11 n játszom,nagyon jó játék élményt kapok
jól értem,hogy itt már vega 12 magos apu lesz a kép megjelenítő ami 2200-2400 Mhz órajelen fognak peregni laptopban??
lehet az asztali procikban még erősebb lesz a teljesítménye?!
kivancsi leszek a tesztekre..[ Szerkesztve ]
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
Fücsök007
őstag
Elsősorban csak játékokra értettem, illetve dGPU nélkül. Egyébként munkára a most bejelentett EVO-s notik sokkal praktikusabbak ARC GPU-val, szerintem hatékonyabbak lesznek mint Nvidia GPU-val.
Egyébként nagyon jó lett a mobil Arder Lake széria energiahatékonyságban.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz
®abstract® #13 üzenetére
Nem itt RDNA 2 (A mostani RX 6000 széria alapja) navi 2 es GPU lesz 12 maggal. Ezért lesz dupla olyan jó mint a vega 11 volt. Integrált vga-ban ez szép teljesítmény kb GTX 1050 lehet erőben?
[ Szerkesztve ]
-
®abstract®
őstag
válasz
hahakocka #16 üzenetére
A Vega 11 kb.teljesitmenyben GT 1030 szinten van.
A Vega 12 a számok alapján 2X teljesítményaztamindenit! azért ez nagyon komoly eredmény
integrált videókártya kategóriában ez lesz a Max!
nemtommajd a tesztek bol megtudjuk.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz
®abstract® #18 üzenetére
De nem Vega 12
hanem RDNA 2 Navi 2 es vga 12 maggal
RDNA 2 12 max
-
morgyi
nagyúr
Ezen kívül tavasszal jönnek a 3d cache ryzenek. Hát ez sem lesz unalmas év.
Szerintem nem jön több mint az az egy szem 5800X3D. Vagy max a 16 magos még.
De kapásból "selejtes" 6 magosra letiltott chipletre nem hiszem hogy elkezdik felpakolni a v-cache-t.A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Ixion77
őstag
Asztali változatok vajon mikorra várhatók?
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
ddaydome
aktív tag
válasz
®abstract® #13 üzenetére
Én Ryzen 2200G-vel tolom. A Battlefront 2-vel szoktam tolni, Full HD-ban DX11-ben és totálisan játszható. A youtubeon találtam hozzá valami nagyon patent grafikai beállítást, amivel nagyon jól megy.
Az online ütközetekben 4. helyezést szoktam elérni a 3 ezer forintos egeremmel és az APU-val.u.i. Csak addig játszok vele, amíg nem talál meg valami 12 éves pattanásos srác, aki egész nap ezzel játszik
.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
jocobacsi30
csendes tag
Sajnos -- ahogy megszokhattuk -- a 12 CU csak Ryzen 9 és 7 procikban lesz engedélyezve...
-
S_x96x_S
őstag
válasz
jocobacsi30 #24 üzenetére
> a 12 CU csak Ryzen 9 és 7 procikban lesz engedélyezve...
mint a CPU -nél
Ryzen 9,7 : 8c/16t
Ryzen 5 : 6c/12tValamint a CPU és GPU Mhz -el is variáltak!
azért remélem az árak is tükrözik ezt a teljesítmény vesztést.
-
GeryFlash
veterán
Semmire, még az M1 pro is körbehugyozza.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
janeszgol
félisten
válasz
®abstract® #18 üzenetére
Az a Vega 8 inkabb. Egy 2500U-s laptopom van, el lehet jatszogatni vele.
Am ebbol az ujakbol is venni fogok egy laptopot, ha jo lesz a video teljesitmenyuk.Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512 GB zöld, iPhone 15 Plus 256GB zöld
-
®abstract®
őstag
válasz
hahakocka #19 üzenetére
Eltévedek már itt az számok világában 🙂
Én úgy tudom hogy az rdna 2 gpu a ps5 és Xbox s x konzolok ban vanps5 ben 32 cu-Xboxsx 52cu val.
Egyvalami biztos jó erősek lesznek ezek a 12 magos apu.
Megnéztem: A Radeon 680 m a 12 magos megjelenítő 🤔
GTX 1050 hez van hasonlítva és az mx450 hez.
és ezek a laptopba való modellek,az asztali változatok még erősebbek lesznek? 🤔[ Szerkesztve ]
-
Kristof93
senior tag
Nagy bukta az AMD-től, hogy nem hoztak egy M1-hez hasonló platformot. Ezt már zen1 óta meg lehetett volna oldani, több féle módon is
(meg is oldották a konzolokba), de még mindig ezzel a hagyományos igp-vel tökölnek helyette. -
ROBOTER
addikt
válasz
Kristof93 #29 üzenetére
Igazából csak becsülni, vagy találgatni tudjuk, hogy az M1 Pro és Max teljesítménye honnan ered. Unified memory, CPU, GPU, szoftver, gyártástechnológia stb. Abban viszont biztos vagyok, hogy a szoftveres átállás előkészítése az Apple-nél jóval (évekkel) korábban elkezdődött, mint ahogy az első termékekről felröppentek a hírek. Nem tudni, mi zajlik az nVidia/AMD falai között, de túl sok reményt nem látok nagy változásokra. Mindent izomból próbálnak.
-
sb
veterán
Nem volt.
A Vega11 1.7Tflops. Az új Vega7-8-ak 2Tflops felett tudnak, jóval magasabb órajelen járnak.
Ez az új ha jól számolom akkor 3.4Tflops.A 1050 Ti pedig 2Tflops.
De nem annyira egyszerű a helyzet amikor 1030-1050 vonalra kell helyezni mert erősen függ:
1. a ram sávszélességtől
2. és a ROP/TMU-tól isRamban eddig jelentősen le voltak maradva a DDR4-es megoldások, bár a tuning ott is sokat segített:
1050 Ti: 112GB/s
DDR4-3200 50GB/s
DDR4-4400 már: 70GB/s!...meg a ROP/TMU is gyenge volt.
Ezek miatt lehetett parázs vita, hogy mivel egyenlő egy Vega7/8. Valójában játéka válogatta. Volt ahol a 1030-at hozta (tipikusan régebbi játékok) és volt ahol a 1050 vagy akár a Ti-t (460/560) is közelítette, akár meg is előzte kicsit egyiket-másikat (shader intenzív, újabbak, látszik a Tflops-ból, hogy ez megoldható volt).Vega vs. RDNA nagyon sok optimalizáció volt a ram sávszélesség felhasználásban, emlékeim szerint 30-40% előnyt emlegettek az RDNA-nál. Ez és mellé a DDR5 megoldhatja a ram limitációt egy 1050Ti szintig szinte biztosan. De elvileg felette is.
A ROP/TMU-t még nem néztem mekkora előrelépés volt. -
sb
veterán
Az árakra kíváncsi leszek. Gyanítom nem nagyon lesznek olcsó megoldások. Vékony, prémium notikba jönnek majd.
És a hatmagos csak felezett gpu-t kap. Miközben cpu-ban alig lesz előrelépés és a mostani 6/12-es is mindenre elég kb. Jól kitalálták... mindig kell vmi új és szegmentálni.
Most a gpu vagy akár a PCIe 4.0, de notikat tekintve inkább az USB 4.0 lehet vonzó...Arra kíváncsi vagyok az energiahatékonyságon mennyit sikerült reszelni.
Ha már szóba jöttek az M1-ek, ezek nyilván többet esznek, de 12-15W-on is igen erős gépek és úgy pl. saját notim is passzívan megy. Nem próbáltam így, de üzemidőre is elég jó lehet.
A 35-40W az asztali krafthoz kell, de 15W alatt is kellően erős. (Persze az M1 számokban az előbbit is hozza még jobb fogyasztással de ha épp nincs kihasználva akkor ennyi ferdítés belefér az összehasonlításba. A lényeg, hogy ezek is nagyon jól elvannak kisebb fogyasztásból, hosszabban, passzívan is akár.) -
morgyi
nagyúr
Sanszos hogy szoftver... Nem véletlenül skálázódnak kurva jól azok a dolgok, amiket az AMD/Nvidia ír a saját hardvereire.
Szerintem az Intelnek, AMD-nek, NV-nek is van fogalma arról, hogy mi történne, ha ők írnák az OS-t és az összes API-t a hardvereikre.
Na meg nem a szabványos MS féle API-khoz kéne alkalmazkodni.Ez látszott is a Mantle-nél és az Ashes-nél. Kb. ők voltak az egyetlenek, akik direkt Mantle-re írták az engine-t. Nem csak beletoldozták az évek óta toldozgatott engine-be a Mantle supportot.
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
sb
veterán
A sima cpu erőhöz nem kell a unified ram az biztos. Szimpla cpu tesztekben is nagyon erős.
De a valós sw-knél végeredményben az is benne nyilván vastagon, meg a gyorsítók és főleg a kihasználtságuk (sw).Ebben nincs a környéken sem ez az architektúra. Volt ugye HSA, ott is volt unified ram. Csak lassabb, de az is sok mindenre jó lett volna. Azóta meg lehetne HBM, HBCC mód, most 3D cache... mind kimaradt. Mondjuk ha sw oldalról nincs támogatás akkor a hajunkra kenhetjük valóban a logikailag egységes, fizikailag gyors vagy rohadtgyors megvalósításokat is.
Ez itt PC-nél hagyomány már, lásd gpu-k és api-k pár éve. Cpu bottleneckek, 1-2 szál használata/órajelfüggő teljesítmények. De itt vannak a gyakorlatban semmivel sem gyorsabb PCIe 4.0-5.0 SSD-k is... -
A szoftver is egy hatalmas speedbump, meg a unified, nagy sávszélességű memória is. Viszont ha jönne egy ilyen x64 alapon, akkor a szoftver-oldalra sokat kellene várni - a PC-s játékok készítőinek legalábbis tekintetbe kell venniük a unified mem lehetőségét. Na persze, ha lenne API, ami ezt elfedi előlük...
"If there is a world left for the meek to inherit, these bastards would bomb it the moment they get it"
-
ROBOTER
addikt
Csak az a gond, hogy az M1 Max a házon belüli i9-es Macbook Prot is szétalázza akksiról, miközben az i9 AC-n van. Saját OS, saját API-k, saját alkalmazás (is), és mégis.
Nekem inkább úgy tűnik, hogy az x86/x64 (nem csak az utasításkészlet, regiszterkészlet, hanem pl. a többmagos együttműködés) izzadtságszagú és valami olyan hátrányos tulajdonságot hordoz magával sok-sok éve, amire az egyetlen megoldás a kuka.
Kicsit olyan érzésem van, mint amikor a 65XX/Z80 és 80286 (AT) után elkezdtem a QL-en 68008-at programozni. Csak néztem, hogy "ilyen létezik?"
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Szerintem nincsenek olyan messze egymástól nyers erőben.
Az M1 MAX 40-45W, 10 mag.
Ez a mobil 8/16-os Ryzen H-k sávja amik alig vannak lemaradva az asztaliktól. 40-45W, 8 mag. Ebben a tartományban hasonlót tud az AMD is. Nem feltétlen ugyanazt, nincs olyan nagyságrendi különbség amit az i9 összehasonlítás sejtet. 30-50%-ra lehetnek kb?Architekturális különbségből meg azért van bőven de látszik szerintem, hogy fizikai hatékonyságra hasonlóak . +-30-40% (kb ennyi lehet max, de nem számoltam, átlagban talán ennyi se) két irányból indulva és másra fókuszálva (felülről lefelé skálázva az x86-ot, meg alulról felfelé az arm-et) nem a világ vége szvsz.
-
ROBOTER
addikt
Nincs a kezemben egyik gép sem, szóval én is csak a videók alapján tudok ítélkezni. Nem stabilan, de amikor átváltanak akksis üzemre, az előny néhol felugrik 50..100% környékére, vagy még többre, és az a "mocsok" akkor is hozza a komoly üzemidőt, és langyos marad. Nekem ebből az jön le, hogy a tényleges hatékonyságok között órási a különbség.
Ezen a teszten, a "battery drain" fejezet azért szívinfarktus kategória. Photoshopban csak az exportnál van nagyobb előnye, de a Final Cut és a Premiere hihetetlen. Ugyanilyen eredmények vannak fent a neten százával iOS-en belül is.
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
addikt
A régi vega11-re gondolok, ami a 2400G-ben is ül, akkor, amikor megjelent fasza volt. Ezt úgy kompenzálták, hogy 7nm-en készítették, kevesebb mag de magasabb órajel, ez szép és jó. A Vega8 tudott kb 1030 erőt ha jól tudom a 11 fölötte, akár rx550 fölött is. Most meg jóformán nem tudod mihez hasonlítani ezeket za APU-kat, mert nincs is az a szint. Ha a 1650 erejét houzná, azaz RX470 kb, akkor azt mondom hogy király, veszek is egyet és eladom a 3060as gépet. De hát a RAM az, ami visszafogja.
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
Kristof93
senior tag
Ez így egyszerűen nem igaz. Az M1 1db chip, 2-4 memória mellette, aprócska alaplapon. Még csak nem is hbm. Ezt így messze olcsóbb gyártani mint külön cpu, gpu, 4-4 memória mindegyiknek, komplex alaplap, 2x annyi hőcső, duplikált részegységek, stb. Ez már akkor is nagyon megérné laptopba, ha egy szoftver sem használná ki az egységes memória előnyeit.
A teljesítményt pedig tudjuk, ott az M1, az összes konzol, ezek a hagyományos soc-k, nagyon jól lehet következtetni.
-
®abstract®
őstag
nekem pont ilyen van 🙂 nem is tudtam,hogy az integrált gpu t befolyásolja a ram sebessége, köszi az infot. én úgy allitottam be a biosba a ram speedet amit a cpu támogat=vagyis 2933 Mhz re.feljebb is lehetne venni jóval-4000 Mhz is akár,ki lehetne választani,de nem is próbáltam,mik a korlátok,kingston 2666 Mhz ramok vannak igy felhúzva 2933 ra.nem tudom,hogy elbirna e 3200 Mhz et, úgy hogy ne legyen kék halál..
-
tasiadam
addikt
válasz
®abstract® #43 üzenetére
Persze hogy befolyasolja. Ugyebar az a jo ha minel hamarabb eleri azt az adott memoriat, ahova a dolgait pakolja. Egy 64 bites VGA is gyorsabb, mint egy ddr4 ram.
I3 4150 mellett az a hd 4400 vagy nemtom mi volt benne is atelt egy idougrast amikor megkapta a masodik ram sticket es lett +30% fps. Uhd530 detto. Minel gyorsabb dual chanel ram kell nekik.Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
®abstract®
őstag
Vega 11 az 128 bit s megnéztem
a 16 GB RAM ből adtam neki 4 GB őt,2* tem. Lehet hogy ezek miatt jó az FPS érték em? Valószínűleg
ram 2db 8gb os. Ddr4.
Persze csak mini PC. Mint írtam feljebb Kingston 2666 megahertzes ramok vannak. Nem tudom hogy meddig bírja. Sajnos ez a kis deskmini a300 nem engedi a tuningot le van korlátozva[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
addikt
válasz
®abstract® #45 üzenetére
A vega11-et GPU szinten is huzhatod, ha asztali a geped. Van benne ero. De a memoriat jobban szereti. Akar 3600as is sima jo, ha az SoC elviseli.
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
KisDre
senior tag
Ha igaz amit írtok hogy GTX1050-et fog hozni az IGP, arra kiváncsi leszek, főleg hogy mennyire fogja megkavarni az árakat.
Ősszel vettem barátnőm gépébe 1050-et mert behalt a HD7850, elgondolkoztam a saját 1060-3GB cseréjén is (vagy komplett pc) de addig amíg így egekben vannak az árak, addig passzolom, úgy sem játszok annyit, főleg nem új címekkel.KisDre.artstation.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Rembrandt SoC APU a processzorrész helyett most az IGP-re koncentrált.
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest