Hirdetés
Hozzászólok Aktív témák
-
Segal
veterán
Ebben az egyetlen bibi hogy garantáltan drágább lesz mint az OLED tv-k többsége. Akkor meg ki venne ilyet?
Meg merem kockáztatni hogy még a 65-ös OLED tv is olcsóbb lesz... -
Balika911
nagyúr
Épp ma linkelték az OLED topikban. Biztos, hogy durva ára lesz, főleg hogy esélyesen JOLED panellel szerelik - ahogy az ASUS PQ22UC-t is. (Elvileg az LGD is gyárt majd 20-30" méretű OLED paneleket, de idén egyelőre a 42"-os tévék jönnek.)
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Feltételezem, hogy a célközönség a bemutató videóban is látható, videoszerkesztésből élő felhasználók tábora lesz.
Profi fotósok, rendezvény-operatőrök, stb.
Azért annak, aki vállalkozásszerűen folytat ilyen tevékenységet, valószínűleg nem probléma kifizetni ~600.000 forintot egy ilyen monitorért, vagy a dupláját két példányért.
Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /
-
Balika911
nagyúr
Ha csak ennyibe kerülne, az egy nagyon pozitív indulás, akkor teljesen más kihozatallal működnek már a japánok, mint tavaly. De tartok tőle, hogy annak a 600.000 forintnak egy egyes lemaradt az elejéről, és még ezzel is alálövök. (A 22"-os ASUS is 5100 EUR, nem tudom, az Oázis hogyan adja annyiért.)
[ Szerkesztve ]
-
Kopi31415
félisten
Lehet nem probléma, de kérdés, megéri-e? Mert ha egy árából kap két OLED tévét, ami képminőségre nem rosszabb, akkor elég nehéz megindokolni.
@General: Milyen elektronika van mögötte? Nyolc bites, 8+FRC, esetleg rendes tízes, vagy tizenkettes? Képfrissítési frekvencia?
Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec
-
Piftuka
veterán
Az nyilván sokkal drágább végfelhasználói ár, de ezen a területen az sem számít extrémnek.
Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /
-
Piftuka
veterán
Az OLED tévé nem képes ilyen színreprodukcióra. Profi grafikai és filmfeldolgozó munkánál más igényeket támasztanak egy kijelzővel szemben, mint egy átlagos "háztartásban".
-
Dare2Live
nagyúr
hát 55"ös árban tehát egy 380K körül érdekelt volna de ez így bukta.
A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80
-
Duracellm...
veterán
Nekem tetszik mint hobby monitor a köv. 10 évre elég lenne. Elsőre nehéz nekem ezt professzionális felhasználásra szánt berendezésnek nézni, inkább lutri hogy ebben a kivitelben megy-e addig vagy nem.
-
kukulec
senior tag
nem az volt, hogy monitornak nem annyira jó az oled, mert túl sok statikus tartalmat kaphat?
Primare i22 - Pro-Ject Dac Box S2 - Elac FS 147; Yamaha A-S801 - QA 3030i; Vertere, QED, Supra, Wireworld kábel
-
Dare2Live
nagyúr
Napi 8-12hs meló/böngésző monitornak vagy amikor vki évekig egy gammeval nagyon sokat tolja és mindig minden uott van oda sztem nem jó.
Viszont nagyon sok esetben a fő vonal az ilyen/olyan játék/böngészés/film ahol meg nincs gond vele.
Meg ott van az a réteg akinek mindegy mert amúgy is 3évente monitort/tvt cserél.
A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80
-
Kopi31415
félisten
Mármint milyen színreprodukcióra? Tudjuk milyen paraméterei vannak ennek? Lásd a kérdéseim. Majd akkor kiderül mit tud, ha azokra választ kapunk.
Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec
-
Balika911
nagyúr
válasz
Dare2Live #17 üzenetére
Igen-igen, mert téged 55"-os árban érdekelt volna. Hát hogy az LG ezt nem vette figyelembe, nem is értem.
Viccen kívül, adott réteg megveheti azt a keveset, amennyit eladni terveztek belőle, és akkor piacilag már rendben lesz. A nagyközönségnek pedig ez úgyis csak egy érdekesség.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Balika911 #20 üzenetére
A kettőnek sok köze nincs egymáshoz.
Másrészt: "Hát hogy az LG ezt nem vette figyelembe, nem is értem."
Szerintem nagyon nagy igény lenne egy 31-35" közötti 4K OLED monitorra. Vinnék mint a cukrot ha 55"ös ár környékén adná LG. Innen a mérete miatt őrült haszonkulcsal is menne. Baromi nagy ziccer amit LG úgy néz ki kihagy.
Lehet szurkolni a kínaiaknak. Remélhetőleg ők nem hagyják ki.A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80
-
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Balika911 #22 üzenetére
sztem 20-30" kötény. Kell a noti vonalra gyártani meg a 30"+ra. Mindkettőnél meg van az a réteg aki kifizetni a prémiumot. 20-22-24 de még 27"on is necces. Min 30".
Ha tudnak 20-30"ost előállítani és 31"est meg 48"as akkor ez a 31-38" se lehet scifi. Nem tudom melyik szorzata adja ki ebben a 31-38"között úgy hogy ne legyen selejt azt kéne.
Kína gyártók miatt meg nagyon gyorsan el fog jönni, hogy vagy lépnek vagy bajban lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
senior tag
válasz
Dare2Live #18 üzenetére
hát, ha ez több mint ezer euro lenne, már pedig tuti hogy igen, akkor ott 8-10 óra természetes elvárás. azért érdekelt amúgy a téma, mert raw-okhoz jól jönne. csak a mezei munka meg rengeteg microsoft-ot tartalmaz.
"Meg ott van az a réteg akinek mindegy mert amúgy is 3évente monitort/tvt cserél." szerintem azok a gamerek.Primare i22 - Pro-Ject Dac Box S2 - Elac FS 147; Yamaha A-S801 - QA 3030i; Vertere, QED, Supra, Wireworld kábel
-
bayarena
tag
Na, azt hiszem meg lesz a monitor a laptopomhoz. Nagyon szimpatikus.
-
ultrasound
csendes tag
Aki sok statikus tartalmat néz a számítógépén és nem csak játékra használja, hosszútávon miként tudja elkerülni az OLED-re jellemző szellemképesedés, és beégés kérdését?
-
mad823
aktív tag
válasz
ultrasound #26 üzenetére
Feltehetőleg sehogy. Ha kép és videoszerkesztésre javasolják (ezért a professional elnevezés), akkor a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ezen a monitoron az anyag jelenik csak meg, az eszköztár és egyéb statikus tartalom egy másikon. Mondjuk azt nem látom még specifikáció híján, hogy milyen fényerőt tud, így lehet-e 1000+ nites maseringre használni, de kiindulva a méretéből nem (tudva, hogy a sony oled mastering monitorai mind aktív hűtésűek).
-
bayarena
tag
válasz
ultrasound #26 üzenetére
Gondolom merlegelni fog az ember, mielott kiadja a penzt. Ha a te igenyeidnek nem megfelelo akkor nem veszel.
Ha meg veszel eggyet munkara, akkor majd 5 ev mulva eladod es megveszed a legujabbat. -
jerry311
veterán
Értem én, hogy OLED, úgyhogy kötelező szeretni, de mégis mennyivel jobb ez mint egy profi monitor. Nem is, hogy mennyivel jobb, hanem, hogy jobb-e annyival, mint amennyivel drágább. Nem látom, hogy megérné a(z vélhetően csillagászati) árát...
https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox
-
Tigerclaw
nagyúr
Arra tippelek, hogy kozeptavon sokkal tobb OLED TV lesz hasznalatban monitorkent, mint OLED monitor. Szerintem az LG hasonlo utat akar bejarni a monitorok eseten is, mint amilyet a TV-knel, vagyis extrem dragan tartja par evig, aztan csak meregdraga lesz. Minden azon mulik, hogy a konkurens premium panelgyartok is hasonloan gondolkodnak-e a dologrol.
Szamomra mondjuk nem az OLED a kovetkezo irany, amerre elindulnek monitor eseten, hanem a super ultra-wide, vagy ket ultra-wide monitor hasznalata. Jo nekem az IPS es a VA panel is. Mondjuk ezeknek az ara is eleg magasan van tartva.
Laptopok eseten pedig jo lenne ha a 4k lenne az uj mainstream par even belul.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
ROBOTER
addikt
Nekem csak az nem világos, hogy ha egy monitort professzionális stúdió-eszközként reklámoznak, az miért nem DCI 4K felbontású?
(+OLED-hez képest picit vastag az oldalsó káva, a két monitor egymás mellérakva kifejezetten butácskán néz ki)
Ja, amúgy a fél vesémet odaadnám érte. -
Agyrák666
junior tag
,,Okostelefonok esetében is cikinek számít, ha egy csúcsmodell nem ilyen panellel van szerelve."
Cikinek azert nem mondanam. A mai napig kepesek 100+ ezres telefonokat kiadni gagyi ips panellal, es a tobbseg megveszi.
Hiaba magyarazod nekik, hogy: ,, a kijelzot bamulod egesz nap, legalabb az legyen jo " Raadasul tenyleg folyamatosan az orrod elott van, mikozben a snapdragon 97629, es a 652 gb ram, az esetek 99%-ban (facbuk, es bongeszes) ugyse tunik fel. -
jerry311
veterán
válasz
Agyrák666 #36 üzenetére
Há'de nem bámulja kijelzőt egész nap, a monitorját bámulja, vagy azt se, mert olyan a munkája, hogy nem kell vagy lehet közben.
Meg egy átlag felhasználó elé nagyon rossz minőségű kijelzőt kell tenni, hogy észrevegye mennyire rossz a képe.
Van ismerősöm, aki olcsó monitorba épített olcsó 3 W-os hangszóróval hallgatott zenét, és még dicsérte is, hogy milyen szép hangja van. Ezeknek a felhasználóknak bőven elfogadható kb. bármi ami színes, és fizetni sem akar érte többet.https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Tigerclaw #33 üzenetére
Szép terv de
Kína nagyon tolja minden vonalat oledet különösen. Lop amit tud és veszi a Koreai mérnököt ahogy bírja.Ha megéri nekik 400Kért 55ös CXet adni, akkor baromi nagy ziccer lenne kihagyni a 31-38 4K réteget. Adhatnák azt is 400Kért vennék mint ha ingyen lenne. A haszonkulcs meg baromi magas lenne rajta mert sokkal kissebb.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha betuket kell olvasnod, a magasabb ppi mar olyan kis meretben is sokat szamit. Persze nem feltetlenul kell 4k, hanem a sokat emlegetett retina felbontas lenne a minimalis cel. Ha szorakozasra jol jon a nagy felbontas, munkara dupla olyan fontos. A 13 inches es kisebb notik remelhetoleg hamar kikopnak majd, mert az csak egy technologiai limitacio volt. Ahogy a telefonok eseten is, a laptopok eseten is elterjed a frameless dizajn es akkor a mai 12-13 inches ultrabookok helyet atveszik a 14-15 inches ultrabookok. A felsobb kategoriaban ez mar trend. Ahogy a telefonok eseten is, a laptopoknal is nagy kijelzo kell az vasarloknak, de jol hordozhato meretben. Az uj 13 inch a 14 inch, ebbol a szempontbol. Persze a dolog nem szabadol valaszthato, mert az OEM laptop gyartok a kijelzogyartok gyartosoraitol fuggenek. Ido kell, hogy legyen valasztek a kivant meretben, felbontasban.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
tibaimp
addikt
Hajrá, nyomják csak! Én nem bánnám, ha pár év múlva a következő monitorom már OLED lenne.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Duree
veterán
Hát erre kíváncsi lennék meg az árára is.
-
Piftuka
veterán
válasz
Kopi31415 #19 üzenetére
A panel színmélységét nem ismerjük, de az eddig látottak alapján, és az LG-t ismerve, várhatóan min. 8+2 bit. Én a valódi 10 bit-en, vagy 12 bit-en sem lennék meglepődve.
Mindenesetre az, hogy képes lefedni az "Adobe RGB" és "DCI-P3" színtereket, már önmagában alkalmassá teszi fotó- és filmfeldolgozásra is.
A "nagy trükk" emellett - összehasonlítva egy professzionális IPS monitorral -, a sokkal magasabb kontraszt, és az elméletben még finomabb dinamika.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy a gyakorlatban milyen módon képes "Rec.709"-ből "Rec.2020"-ba exportálni filmtartalmakat!?
Képfrissítésben 120 Hz a tippem.
Bárhogy is... érdekes eszköz ez, én nagyon várom a bővebb info-kat róla!
-
CptAdamica
addikt
Mondjuk ha már 4K, akkor simán lehetne 32" és 43" között egyet kihozni, 32"-on a natív 4K hót felesleges és szembántó.
Megyen!
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
CptAdamica #44 üzenetére
Szerintem a 32"on már igencsak van értelme a 4Knak. Nem tudom mitől lenne szembántó.
És ha jól értem lesz 42"os LG OLED jövőre. Csak az ára kérdés innen.
-
Cyberboy42
senior tag
Nagy lépés az emberiségnek
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
W.Wilson
aktív tag
válasz
CptAdamica #44 üzenetére
Szembántó? Ezt hogy kell érteni?
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
Busterftw
őstag
válasz
CptAdamica #44 üzenetére
Pedig azoknak akik 1440p 32"-to hasznalnak (es ez nepszeru kombo a 27" mellett), epp a 4k a kovetkezo lepes. En is erre varok, mert ekkora meretben azert jobb lenne tobb PPI.
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
ph Napvilágot látott néhány információ az UltraFine OLED Próval kapcsolatban, a vételár azonban sajnos nincs köztük.
- [Re:] Meggyötörték a Galaxy S21 Ultrát
- Laza koronavírus topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- PUBG Lite
- [Re:] Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Elemlámpa, zseblámpa
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- [Re:] Nagy fogást csinált az Europol
- DIGI internet
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- LG 24" IPS LED AMD FreeSync Full HD Monitor 24MP59G-P Display Port
- [VIDEÓKÁRTYÁK A KÉSZLET EREJÉIG!] - RTX 3070 - RTX 3090 - RX 6800 - RX 6900 XT
- Újszerű Acer Switch Alpha 12 érintős Windows Tablet Pc 12” -70% i3-6006U 4Gb 128Gb SSD QHD Retina
- szuper áron! 40A7 Lenovo ThinkPad USB 3.0 Pro Dock (FRU: 03X6897)
- HP ProBook 4540s 15,6 HD /Intel core i3-3110m / 4GB ram / 120gb ssd / ÚJ akku / magyar bill / Window
Állásajánlatok
Cég: BlackSter Capital
Város: Budapest
Cég: Web Biztonság Informatika Kft.
Város: Budapest