Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • válasz Dr. Akula #27 üzenetére

  ez ebben a formában "hülyeség", vagyis, mire használnák? (nem akartalak megsérteni vele, de most még "nincs mire" használni a jelenlegi generációkkal).

  Lehetne használni a grafikus helyett a lokális memóriát.. akkor kihasználnák? Igen és nem, mert összességében lassú az a ram, és sokaknak nem tetszene, hogy ki kéne "gyúrni" az alaplapon levő memória mennyiséget (egy a VEGAban található "memoria cache" módszerrel végül is használható lenne).

  A másik aminek viszont kellhet majd a sávszélesség, de főképp a pcie4 jobb latencyje, az a CPU alapú raytracing. Egy bizonyos minőségi szint felett annak előnyére válhat a grafikuskártya felé.
  De ahhoz viszont kell a combos 12-16magos "gaming" CPU (lehet nem ok nélkül nevezte gaming cpunak AMD a 3950X-et?)...
  De tény.. a CPU alapú raytracing sokkal többre lehet képes mint a VGA alapú.. A "tradicionális" VGA felépítésnek meg pont gyenge pontja az RT, nem véletlen kerül kell hozzá extra dolgokat a GPUba beépíteni.. akkor már lehet jobb a CPU alapú...

  A fentiek alapján, maximum akkor kellhet gyors PCIE4 majd PCIE5 pár év múlva, ha ténylegesen az RT-t CPU fogja számolni, esetleg valami "csoda" okán az alaplapokra olyan olcsó lesz a ram, hogy nem érné meg VGA egységekre sokat tenni és mindenki cachelné onnantól a memóriát (bár ezzel nvidia nem kis bajban lenne).

  The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 5 1600(AF); Rx470; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G

Hozzászólok Aktív témák