Hirdetés

2019. július 18., csütörtök

Hozzászólások

(#1) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)

A vastagsága nem érdekel (nevetségesnek találom a lassan kartonpapír vastagságú TV-ket, amelyeknek alig van mechanikus szilárdságuk...), de az igen, hogy vajon mennyire lesz drága, illetve mennyire lesz probléma a hűtése. Ha jól tudom a jelenlegi LED falak az utóbbitól szenvednek igazán...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#2) pilóta válasza Cifu (#1) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

Jaja. Felesleges a papírvékonyság.
Viszont a melegedés mellett a fogyasztás is durva lehet, mert azt a sok hőt valahogy elő kell állítani, biztos nem keveset eszik...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#3) Ijk válasza Cifu (#1) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

Gondolom jó drága. De könnyen lehet a jövőben a felsőkategóriás projektorok ellenfele, szívesen kiraknék egy 120"-os 2.35:1-es képet modulokból. Illetve OLED-ekből is egyre nagyobbakat nyomtatnak, idén már jön a 88". Igaz még ez is messze van az otthoni projektotok 120-150"-os képétől.
75"-ban nem gondolom hogy érdemes ezzel foglalkozni, inkább ez is amolyan techdemó hogy ilyen kisméretű led képpontokat képesek gyártani, tehát 150"-ba már befér a 8k is.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4) Cifu válasza Ijk (#3) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Szvsz a projikra a hajlékony kijelző lehet veszélyes, ha az OLED kijelzőt úgy fel tudod tekerni a mennyezetre, mint a projik vásznát, vagy félre tudod húzni, mint egy függönyt, no, onnantól a projektorok jövője meglehetős kihívással nézhet szembe.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#5) Madwe válasza Cifu (#4) üzenetére


Madwe
(PH! nagyúr)

Főleg h hdr gyk. sose lesz elérhető projektorokkal.

Amúgy ebben szvsz mindkettőtöknek igaza van, igény függő, h kinek mi elégíti ki mint alternatíva... Van akinek elég egy baromi nagy képátló, van akinek szükséges, h ha nincs használva, ne legyen látható illetve van akinek a horozhatóság, kültéri setup is fontos pl. Egy feltekerhető 120-150" oled pl minden projis igényt kielégítene, nyilván az ára sokáig - még hír sincs h ilyet próbálnak gyártani miket írok :D - megfizethetetlen lenne még a felsőbb kategoriájú, mezei felhasználóknak szánt projektorokhoz képest is...

[ Szerkesztve ]

(#6) Joshi válasza Ijk (#3) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Ne álmodjatok se 120"-os OLED-ről sem pedig ugyan ekkora MicroLED-ről, mert ezek piszok drágák lesznek. Az LG 88"-os 8K OLED tévéjével kapcsolatban 50.000$-t olvastam, a MicroLED pedig még horrorisztikusabb árfekvésben van. A Samsung The Wall-t már tavaly lehetett kapni egy indiai cégen keresztül, a 110"-os FullHD 137.000$-ba került. :DD Link.

Szóval ha a realítás talaján maradunk, akkor nem hinném hogy ebben az életben lesz nekünk ilyenünk. Még OLED talán, de azt se hinném.

[ Szerkesztve ]

(#7) Busterftw


Busterftw
(senior tag)

Mire ebbol lesz ertelmes aru termek, addigra az OLED-eket ugy dobjak utanad mint most a 4K IPS tv-ket.

(#8) Cifu válasza Joshi (#6) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Az LG 88"-os 8K OLED tévéjével kapcsolatban 50.000$-t olvastam, a MicroLED pedig még horrorisztikusabb árfekvésben van.

Tíz évvel ezelőtt egy 55"-os LCD TV cirka 600 ezer forintról kezdődött, a valamire valók pedig egy millió környékén voltak, vagyis a 40"-42"-osok árának hozzávetőleg 3-5x-ösébe kerültek. Ma hol is vannak az árak? :DDD

Szóval ha a realítás talaján maradunk, akkor nem hinném hogy ebben az életben lesz nekünk ilyenünk. Még OLED talán, de azt se hinném.

Ismét csak azt tudom mondani, hogy ha 10 éve valaki azt mondja, hogy átlag halandónak is elérhető az 55-65"-os méret, feltehetően kineveti mindenki - valószínűleg én is.
Ma a 75"-osok vannak olyan áron, mint 10 éve az 55"-osok. Márpedig akkor az inflációt még figyelembe se vettük.

Persze, attól én se félek, hogy maholnap 65"-os 4K-s OLED-eket fognak tömegével vinni az emberek haza, mert találtak pár kósza aprót a pénztárcájukban. De azért szomorú lennék, ha 10 év múlva reménytelen lenne átlag halandónak a 75 vagy 88"-os méret. ;)

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#9) headhunter válasza Joshi (#6) üzenetére


headhunter
(PH! addikt)

akkor nem hinném hogy ebben az életben lesz nekünk ilyenünk. Még OLED talán, de azt se hinném.

WestEnd City 1999-es nyitásakor 4.300.000Ft (+ ajándék Suzuki az első 10 vásárlónak) volt egy 40"-os plazma, most egy 40" LED TV 100-200.000Ft között kapható. (19 év)

Mennyi is lenne most az 1999-es 4.300.000Ft?

2039: ???

[ Szerkesztve ]

(#10) Joshi válasza Cifu (#8) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Persze egyértelmű hogy növekszik a méret de csak azért mert drasztikusan csökkent az ár, de ne gondold hogy valaha is átlagos méret lesz a 75" fölötti kijelző. Az a baj hogy nem egyszerű a gyártásuk, a logisztikáról nem is beszélve. Én amúgy se azt mondtam hogy soha, hanem azt hogy ebben az életünkben nem. :DDD

A MicroLED modulok tök jól hangzik, de nézd meg ezen a gif-en hogy bizony látszik az illesztés. Meg nem sokat tudunk a techről se, nincs színtérlefedettség, fényerő, fogyasztás, melegedés stb infónk. És akkor még meg sem említettem a mozgásmegjelenítést és mozgófelbontást.

(#9) headhunter reménykedni lehet, sokakat az tart életben. :DDD Gondolj bele, hogy te ~4milláról beszélsz amikor 50.000$ kicsit több, a The Wall árakról már nem is beszélve. Gondolod hogy tömegtermék lesz bármelyik is? Általában attól nem tömegtermék valami hogy drága, ha olcsó lenne akkor már nem is olyan érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#11) Ijk válasza Joshi (#10) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

A microled a modularitassal, az oled a feltekerhetoseggel ugorhatja meg a logisztikai problémát. Nyilván itt álmodozni lehet egyelőre nagy meretekrol, de az addig is ingyen van.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#12) hardzsi2 válasza Joshi (#10) üzenetére


hardzsi2
(fanatikus tag)

Ha ez a GIF nem kamu, akkor ezek a panelek nem is olyan arcpirítóan vastagok - még a befogókerettel együtt sem... max. 4-5cm-re tippelnék.

Persze így sem tapéta-TV, mit a közeljövő OLED-jei, de nem is egy 10-20cm vastag förmedvény.

Azért szerintem még kell dolgozzanak rajta 2-3 évet, és akkor egész f@sza lesz ez, visszatérhetünk majd rá...

flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)

(#13) vicze1 válasza Joshi (#6) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Eddig még azt mondtad, hogy 10évig kapni se lehet. :U
Most hogy hirtelen mutogatják be őket és árulják, most épp túl drága... Még szerencse, hogy ár fix és sose csökken.
Lesz még túl vastag is asszem.

(#14) Joshi


Joshi
(PH! félisten)

Egy kis gondolat menet a MicroLED modulokról. Ha 75"-on 4K felbontásunk van, akkor kérdés hogy mennyi LED van a modulon. A videók alapján olyan 40x40-es lehet egy modul amiből összesen 8db kell egy 75".os kijelzőhöz. Szóval a 3840-et elosztom 4-el, a 2160-at meg 2-vel, akkor egy modul felbontása 960x1080 ha jól számolok. Szerintem a The Wall ennél jóval nagyobb LED-es modulokból van, mert ott csak a 220" és a 260"-os méret a 4K felbontású. Szerintem ez a 75"-os 4K kijelző már egy továbbfejlesztett változat. Az árát nem akarom tudni. :DDD

(#11) Ijk hát igen, de nekem nem kellene ekkora batár kialakítású LED fal. Persze tudom hogy soha nem lesz ilyenem főleg az ára miatt, ha már álmodozunk.

(#12) hardzsi2 idővel biztosan lesz egybe kijelzős változata 50-100" között, de az még nagyon távoli az átlag embernek.

(#13) vicze1 már 2018-ban is lehetett kapni linkeltem is a cikket ahol árakat is láthatsz. Én arra gondoltam hogy te meg én mikor tudjuk megvenni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#15) vicze1 válasza Joshi (#14) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Most már nagyon izzadság szagú.

(#16) Joshi válasza vicze1 (#15) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Micsoda? Eddig is csak találgattunk miért olyan furcsa ez? Nem vagyok jós csak Joshi. :DD Arról nem is beszélve hogy ez még csak a CES-en bemutatott prototípus, ki tudja mikor lehet megvásárolni. Az emberi ár nem tudom mi neked, de amíg a The Wall-t 110"-ban 137.000$-ért méregetik Full HD felbontással, addig ne beszéljünk elérhető termékről. :B

Egyébként gyanítom azért erőlteti a Samsung a MicroLED-et, mert a QD-OLED-el nem haladnak olyan ütemben mint azt gondolták. Márpedig valamit virítaniuk kell az OLED-el szemben. Amúgy lehet hogy előbb lesz 8K OLED tévénk mint MicroLED. :D

[ Szerkesztve ]

(#17) Ren Hoek válasza vicze1 (#13) üzenetére


Ren Hoek
(PH! kedvence)

Láttad azt a gif-et?

Itt olyan finommechanikai illesztésről van szó, hogy azt kizártnak tartom, hogy te majd mágnestartókból összerakod:

Legalább kéne hozni az LG 55 colos pixelsűrűségét, ami 4K ~8 mpixel ekkora méretben ha jól fejszámoltam az 1 um2 / pixel.

Hol tudsz te házilag összerakni ilyen illesztést? Még gyárilag sem egyszerű... látszik is a kis panelon, hogy több kisebb négyzetből van összerakva. Még ez elmegy, de a nagyobb manuális illesztés botrányos.

Nem beszélve arról, hogy szerintem nem egyszerű összekalibrálni a különálló négyzeteket...
Jelenleg itt tart a CES-en. Mikor volt CES-en OLED TV és mikor került forgalomba élhető áron?

Ez jelenleg gyerekcipő még... és amíg nem lesz 4K 55 colos egyben gyártott panel, addig ez marketing célra meg repterekre, kirakatokba való termék lesz horror áron.

(#16) Joshi: Jóhogy. OLED-ből gyakorlatilag bármekkora PPI-t tudsz csinálni.
Jó példa, hogy az LG 55 colos OLED 80 PPI pixelsűrűség csak... A Microled még ettől is távol van.
... de simán lehet ennél sokkal de sokkal nagyobbat is csinálni. A társcégünknek van 1700 PPI-os OLED-je is.

[ Szerkesztve ]

(#18) Partz válasza Joshi (#16) üzenetére


Partz
(senior tag)

"Amúgy lehet hogy előbb lesz 8K OLED tévénk mint MicroLED."

Az biztos hogy előbb lesz. Már idén mutat az LG prototípus 65" 8K oled kijelzőt top-emission gyártással, ami jövőre kerülhet kereskedelmi forgalomba. Prémium-felső kategóriát 1-2 éven belül a 8K fogja uralni, ide tartozik az oled szegmens is, nem kell hozzá nagy jósnak lenni.

Közben az LG bemutatta az R Signature szériát, feltekerhető oled ami idén kapható lesz. Nem tudom milyen méretben elérhető, de sacc 65" volt amit mutogattak.

(#19) Madwe válasza Partz (#18) üzenetére


Madwe
(PH! nagyúr)

65” volt igen. Tavaly azt a prototipust hozták, idén árulják. Jövőre fixen jön ez a 8k 88” szörny. Bár a 8knak nem sok értelmét látom háztartásokban...

(#20) Partz válasza Madwe (#19) üzenetére


Partz
(senior tag)

Z9 88" már idén jön. Jövőre már általánosabb lesz a 8K. 65"-tól felfelé oled-ben is elérhető lesz, a top-emission gyártásnak köszönhetően, erre utaltam. 8k-nak azért látom értelmét, mert ezzel együtt idővel bővítik az uhd szabványokat, a felbontáson felül.

(#21) Joshi válasza Partz (#20) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

"8k-nak azért látom értelmét, mert ezzel együtt idővel bővítik az uhd szabványokat, a felbontáson felül."
Milyen formátumokra gondolsz itt?

(#22) vicze1 válasza Ren Hoek (#17) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Mi a jó fenét nézzek rajta azért mert azt probáljátok bebeszélni, hogy az végfelhasználói készülék lesz, mikor mocskosul nem az. A kolléga továbbra is 10év piacra kerülést emlegetett és még most is képes kötni az ebet, mikor a méret feleződött, és ez nem fog megálni, mert ti azt szeretnétek.

2007-ben mutatta be a Sony az első OLED TV-t és még abban az évben piacra került. Samsung 2008-ban mutatta be és 2013-ban került piacra. Sehol nincs az a 10év. MicroLED-et emlékszel mikor mutatték be először? Ezek szerint nem... Sony crystal led 2012...

Tudom tudom OLED mindenek felett... :U

(#23) Partz válasza Joshi (#21) üzenetére


Partz
(senior tag)

Mivel konkrét formátum még nincs, a jövőben megjelenő formátum fog bővülni a jelenlegi 4K uhd-hoz képest szinte minden téren, a felbontáson felül. A jelenlegi 4k-uhd specifikációk nem aknázzák ki teljesen, a benne rejlő potenciált. Teszem azt, a 10 bit hdr-en kompromisszumos, ezért van annyi banding, stb.

8K erre idővel megoldást hozhat, de nem ezek az első generációs tévék. Mint ahogy az első 4K tévéknek sem volt eleinte sok értelme, idő volt míg kialakult a végleges 4k-uhd spec.

(#24) Joshi válasza vicze1 (#22) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Most komolyan, mennyivel vagy előbbre ha 2018-ban lehetett kapni egy Samsung MicroLED 110"-os Full HD kijelzőt 137.000$-ért? Persze abban igazad van hogy nincs 10 év mire piacra kerül, de az átlag user ezzel nem sokra megy.
Egyébként az is vicces, hogy a CES (Consumer Electronics Show) gyakorlatilag az otthoni végfelhasználásról kellene szólnia, de az igazán nagy újdonságok amik talán soha nem jelennek meg, gyakorlatilag csak prototípusok. Most nem a 8K OLED meg a MicroLED, de bőven voltak ilyen termékek.

(#23) Partz biztos hogy a banding a 4K HDR miatt van? :U Arról tudok, hogy a HEVC utódja már készül, de más előrelépés inkább a kijelző panelek terén kellene (12bit, Rec.2020 100%-os lefedettség, OLED-nél magasabb fényerő stb).

[ Szerkesztve ]

(#25) Partz válasza Joshi (#24) üzenetére


Partz
(senior tag)

Pontosan, de ezeket a fejlesztéseket idővel formátumba kell önteni és ezeket valószínű az új 8K-uhd formátum fogja megkapni. A jelenleg hdr-ben használt PQ-t, eredetileg 12 bit-re tervezték.

(#26) mzso válasza Cifu (#1) üzenetére


mzso
(PH! kedvence)

Amúgy kíváncsi vagyok miért különösebben hűtés igényesek. Annyira agyonhajtott és kicsik a LED-ek?

Mert hogy hatékonyság-beli előnye nincs az OLED-nek az tuti. Fehérre is max 100lm/w-ot tud. (LED-ből csináltak már 300lm/W-osat is, 100 az alap) és ennek még 2/3-át el is nyeli a színszűrő.
A zöldet kivéve (bár az újab InGaN osak elvileg ezekből is jobbak) a színesek is igen jók.

(#27) Joshi válasza mzso (#26) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Fogalmam sincs hogy ezek milyen ledek, de a fényerőhöz energia kell a fizikát meg nem lehet meghazudtolni. Ha egy zseblámpa ledjének brutális fényereje van, akkor az termeli is a hőt rendesen. ;]

(#28) Joshi válasza Ren Hoek (#17) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

"Hol tudsz te házilag összerakni ilyen illesztést? Még gyárilag sem egyszerű... látszik is a kis panelon, hogy több kisebb négyzetből van összerakva. Még ez elmegy, de a nagyobb manuális illesztés botrányos."
Nézd meg ezt a videót, 1:25-től láthatod hogy teszi fel az ember a modul tartóját. Nem a modult, hanem a tartót amire a modul megy. Nem tűnik bonyolultnak, habár biztosan csak nagyon sík falfelületre lehet feltenni. Egyébként se kompatibilis semmivel a Samu modul, csak azzal a fali konzollal amit ő ad hozzá. Az más kérdés, hogy már a fali konzol is többe kerülhet mint amennyit mi valaha is kiadnánk kijelzőért. :DDD

(#29) Joshi válasza Joshi (#27) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Ha már fényerő, akkor itt egy 160.000 lumenes megoldás, itt meg egy 250.000 lumenes drónról. :DD Az biztos hogy a LED-ben van potenciál ha fényerőről van szó, csak győzzük fizetni a villanyszámlát meg elvezetni a hőt. :DDD

(#30) Ijk válasza Joshi (#27) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

Nem kell megjelenitobe brutális fenyero. Ha még magas fenyero is kell egy keppontnak,az is masodpercekig, legfeljebb percekig. Egy 65"-os plazma elment 250-300w-al úgy hogy érezhető hotermelese van. Ledek meg a toredekebol elmennek. Még a vilagitasra használt ledek hűtése sem olyan bonyolult, pedig sokkal kisebb felületen kell nagyobb fenyaramot biztositani.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#31) Mik76


Mik76
(fanatikus tag)

Nekem elsore a "minden korabbinal kissebb micro led tv"rol egy nagyon pici, kb 1cm atmeroju 8k-s led tv kepe ugrott be. :U

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#32) Joshi válasza Ijk (#30) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Persze tudom, csak viccből írtam és linkeltem azokat a brutál fényforrásokat. :D

(#33) moleculez válasza headhunter (#9) üzenetére


moleculez
(PH! addikt)

Plazma vs LED?! Addig okés, hogy TV-TV...

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#34) Ren Hoek válasza Joshi (#28) üzenetére


Ren Hoek
(PH! kedvence)

Igen de pl a gif-en látszik az illesztés. Nem tudom én nem akarnék tiling illesztést bámulni otthon.
...és akkor ez még csak nem is 80 PPI.

Minél kisebb a pixel, annál nehezebb homogén panelt csinálni.

Persze lehet ettől még majd gyártanak 55 colos panelt is egyben

(#35) pilóta válasza Ren Hoek (#34) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

Nyilvánvalóan egyben fogják gyártani. A prototípusnak nem fognak egy óriási üzemet felhúzni, csinálnak akkorát, amekkorát tudnak és összeillesztik, ahogy tudják, de a végleges termék nem ilyen lesz...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#36) Joshi válasza Ren Hoek (#34) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Pont azért linkeltem mert szerintem is gáz ha látszik az illesztés. Mondjuk 55" nekem nem kéne, de már 65" se. ;]

(#35) pilóta ha lesz otthoni felhasználásra paneljük, akkor biztosan egybe is gyártani fogják. Habár a paneles megoldás praktikus, ráadásul idővel bővíthető nagyobb kijelzővé.

(#37) vicze1 válasza Ren Hoek (#34) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Játsszátok még nyugodtan a hülyét, hogy otthon panelt kell építeni.
Most már tényleg nagyon fárasztó. :(((

(#38) mzso válasza Joshi (#27) üzenetére


mzso
(PH! kedvence)

Lumenben nem szokták megadni a képernyők fényét, de a tapasztalat alapján egy kutya közönséges 10w 1000lm-es fényforrás több fényt ad egy 50 colos tévénél, és vannak 1500-2500 lumenes E27-esek is.
Emellett vannak akár 100W-os 8500 lumenes LED-es reflektorok is amik fénnel árasztják el neked akár az egész udvart is, és jóval kompaktabb méretben mint egy TV

Úgyhogy nem látom hol az a nagy fény igény. Olyan nyomorult fényerőhöz ami egy kijelzőnek kell a felület arányosan nem is tudom minek kéne hűtés.

(#30) Ijk válasza Joshi (#27) üzenetére

Így van!

[ Szerkesztve ]

(#39) Joshi válasza mzso (#38) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Látom neked se ment át hogy csak vicceltem, a fényerőt meg csak azért hoztam fel, mert ugye az OLED-ek ebben gyengék ha HDR-ről van szó. Talán a MicroLED-ek fognak tudni a Dolby Vision ajánlásának megfelelő fényerőt.

(#40) Ren Hoek válasza vicze1 (#37) üzenetére


Ren Hoek
(PH! kedvence)

Érdekes, soha egy kijelzőtechnológia promójánál sem volt tiling. Hoztak egy nagyot a bemutatóra és ennyi.

Ebből látszik, hogy sehol nincs még a microLED. Nem csak hogy nem tudják hozni a 80 ppi-t, de még a 75 colos prototípust is úgy rakják össze.

Mert jelenleg szó sincs consumer felhasználásról, hanem költséghatékony, selejtbiztos tiling és mehet hirdetőtáblának meg wall-nak. Majd ha legalább hoznak egy 4K-s 75 colos prototípust, akkor elhiszem, hogy hamarosan megvehető. (A hamarosan is lehet évek kérdése) Addig mese habba.

(#41) Joshi válasza Ren Hoek (#40) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Az hagyján, CES-en közel se lehet menni a kijelzőkhöz. :DD

[ Szerkesztve ]

(#42) Ijk válasza Ren Hoek (#40) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

Pedig eddig kvázi ez az egyetlen érdekesség a CES-en. Oké lesz 88" OLED majd 10 millió felett, 98" Sony LCD 20 milláért. Ezeken kívül talán a hdmi 2.1 érdemleges, egyébként a szokásos talán picit jobb a tavalyinál új széria mindenből.
Nem tudom projektorokból, főleg UST szinten domborítanak-e valami érdemlegest. Elég lenne kb. 4-5 évente kihozni új szériát, kb. ennyi idő mikor egyáltalán érdemleges fejlődésről bezsélhetünk.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43) Joshi válasza Ijk (#42) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

VR fronton talán a HTC Cosmos ha kiderülnek róla részletek.

4-5 évente?! :Y :DD Akkor mi lesz a dübörgő gazdasággal? ;]

(#44) mzso válasza Ren Hoek (#40) üzenetére


mzso
(PH! kedvence)

"Ebből látszik, hogy sehol nincs még a microLED. Nem csak hogy nem tudják hozni a 80 ppi-t, de még a 75 colos prototípust is úgy rakják össze."

Marhaság. A modularitás feature. Nem kell marhanagy paneleket szabdalni, hanem kicsikből összerakni valószínüleg olcsóbb, kényelmesebb.

Engem nem érdekel a PPI. Adjanak 200 ezer Ft-ért UHD 75-öset. Nekem jó lesz.

(#45) Joshi válasza mzso (#44) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

"Adjanak 200 ezer Ft-ért UHD 75-öset. Nekem jó lesz."
Nem érzed hogy a kezed belelóg a bilibe? ;]

(#46) headhunter


headhunter
(PH! addikt)

(#47) Joshi válasza headhunter (#46) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Ezt egy MicroLED topikba most miért is? Ez a Sony ZF9 utódja a ZG9, a Sony csúcs LCD-je csak már 8K felbontással.

(#48) Ren Hoek válasza mzso (#44) üzenetére


Ren Hoek
(PH! kedvence)

Hát akkor rakosgasd össze otthon, aztán nézegesd az illesztéseket,.meg a különféle kalibrációkat ...

Szerintem ez nyilvánvaló, hogy nem otthonra való.

Prezentációs célra meg mindegy ha nem mikron pontosak az illesztések.

(#49) Ren Hoek


Ren Hoek
(PH! kedvence)

Egyébként egy kérdés:

Ha ennyire hatékony és jól működő lenne a tiling, akkor eddig miért nem csinálták OLED-el?
A gifen látszik, hogy még a nagy tile is 9 kisebből van összerakva.

Sanszos, hogy olyan magas a selejtarány - egyszerűen azért mert sokkal bonyolultabb mikroLED-eket beültetni, mint felgőzölni vagy inkjet printelni az OLED rétegeket. - ebből következően ilyen pixelsűrűséggel csak (75 col 68 ppi) csak így lehet megoldani.

A tiling mindenképp egy kompromisszumot jelez, prezentációs szektorban pedig modularitást és óriási falakat. Semmiképp nem azért találták ki, hogy legózhass otthon...

(#50) vicze1 válasza Ren Hoek (#49) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

"Semmiképp nem azért találták ki, hogy legózhass otthon..."
:Y :Y :Y

Wow lesett végre, ami mindenki számára az első pillanattól világos. Nem semmi fejlődés...
Azért remélem még 5-6 MicroLED fikázás belefér a topikba. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.