Hozzászólok Aktív témák

 • Rusher4587

  tag

  Kíváncsi vagyok, mit tud majd a Sony-hoz képest! :)

  Si vis pacem, para bellum!

 • .mf

  veterán

  Várom már, hogy megjelenjen, és tesztek is készüljenek róla. A nem-PD-s, hanem csak DFD-vel megtámogatott CDAF lesz a nagy kérdés, hogy követő-fókuszban hogy teljesít.

  Közben a Nikon is bejelentette a 14-30 f4-est, reméltem kicsit olcsóbb lesz, de 1300 USD ill 1450 EUR :-/ 14-ről indul, kicsi, kompakt (igaz ezt is előbb ki kell nyitni), fogad szűrőket, képminőségét még meglátjuk.
  Azt is mondták még, hogy dolgoznak egy fw-frissítésen, ami adna szem-AF-et (hurrá, m4/3-os vázakban még csak 6-8 éve van ez a fícsör?), meg videós dolgokat (log, Atomosszal raw videó). Jó lenne, ha következő fw-frissítésbe végre a követő-AF-et is helyrekalapálnák.

  Egyelőre S1 vs Z6 a két esélyes nálam az A7 leváltására

  Aztán még jöhetnek sötét lovak... A Sigma is mondta, hogy készül Foveon-szenzoros L-mount FF géppel. S ki tudja, lehet, hogy a Pentax is végre kijön egy FF MILC-cel (szerintem már a K1-nek annak kellett volna lennie)

 • sheratan

  titán

  Érdekesebb ez a rendszer mindenképpen, mint amit a Canon vagy Nikon hozott múlt évben, bár az a DTD fájó pont lehet, ha nem tudja hozni a modern hibrid fókuszrendszerek sebességét.

 • Rusher4587

  tag

  Miért akarod lecserélni az A7-et? Vagy miért nem egy újabb verziójára? Én alig várom, hogy egy olcsó Alphát vehessek... :))

  ui.: Bocsi, (#2) .mf-nek ment volna! :(

  [ Szerkesztve ]

  Si vis pacem, para bellum!

 • .mf

  veterán

  Ha olcsó Alphára vársz, az A7 már eléggé a padlón van -- Ausztriában 750 EUR-ért bolti újat kapsz a 28-70 obival együtt, ami 150-200 EUR-t ér a használtpiacon -- tehát csak a váz 550-600 EUR.
  Elég sok gyermekbetegségben szenved. Nem valami acélos a sebessége, minden téren; AF már kicsit-sötétben sem fog; sensor flare; műanyag közdarab a bajonett alatt; nem a legjobb az ergonómiája, kezelése; a szenzor már kicsit öregecske. Amit tud: legolcsóbb FF váz, kompakt méret, korrekt szenzor, bármi filmes obi ráadapterezhető, vagy ha kell az AF, Sonyra már van használtpiac, és aránylag elérhető árú, korrekt obisor (28, 50, 85), valamint egy baráti árú és elég korrekt teljesítményű, mégis kompakt f2.8-as alapzoom (Tamron 28-75) és sok natív 3rd party obi.

  Azért nem A7m2 vagy m3, mert nem elég időjárás-állóak, s nem csak a vázak tudnak az akkufedélnél beázni, de még az aránylag új 100-400-ba is került valahogy víz, tehát a probléma rendszer-szintű. Én pedig elég extrém helyekre megyek néha, sarkkörtől Himalájáig sok helyen megfordultam, tehát nem csak hőbörgő fotelfotós vagyok, ez nálam tényleg szempont. Aztán még van pár apróság a cégnél, ami szúrja a szemem: következetlen, háttérben, bejelentés nélkül történő változtatások. Pl. beépített intervalométer helyett eleinte fizetős app, majd az egész Playmemories ejtése a 3. generációban; "Star-Eater", egy kikapcsolhatatlan, RAW-ra is érvényes zajszűrés, ami asztrónál sok csillagot is eltűntet - 2. genben jelent meg, a felhördülés ellenére sem tették kikapcsolhatóvá, hanem csak enyhítették a 3-asban; 11+7 bit lossy compressed RAW volt csak eleinte, sok tiltakozás után sem lossless compressed RAW-t kaptunk, hanem uncompressed RAW-t dupla mérettel; a korai obik QC-je elég vegyes, sok a decenteres, nagy a szórás; meg még egy pár hasonló dolog. Tudom, hogy a többi cég sem problémamentes (pl. Nikon és az olajos D600, hogy csak egyet említsek), de ennél azért kevesebbet vétenek.

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog (1)

  Fitneszbérlet/sherpa is jár ezek mellé? Mert ugye a kép csak akkor lesz igazán jobb, ha üvegben is követjük a szenzorméretet, azaz a m4/3-ra teremtett 2.8/x-y zoomokat felváltjuk szintén 2.8/.. zoomokra.

  Személyszerint én az APS-c-t is letettem még a D7000-nél, de a gx80 se jön mindíg velem, pedig ég és föld a 2 rendszer hordozhatóságban.

  #5: " az A7 már eléggé a padlón van -- Ausztriában 750 EUR-ért bolti újat kapsz a 28-70 obival együtt" - hmm, nem ugyanennyi volt ez a váz 2évvel ezelőtt is:F?

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Rusher4587

  tag

  O, en se ugy ertettem, ujabb generaciora varok, A7 iii vagy A7R ii, csak idaig nem voltam tisztaban ezekkel a problemakkal, es orok hala, hogy felhivatad rajuk a figyelmemet, mert bar olyan extrem helyekre nem megyek, mint te, de nekem is elsosorban turazashoz kell a Magas-Tatraba, Alpokba, Karpatokba stb.

  Si vis pacem, para bellum!

 • .mf

  veterán

  "Fitneszbérlet/sherpa is jár ezek mellé? Mert ugye a kép csak akkor lesz igazán jobb, ha üvegben is követjük a szenzorméretet"

  Bréking nyúz. A buszok nehezebbek, mint a városi kompaktok. Ki gondolta volna? ;]

  "Személyszerint én az APS-c-t is letettem még a D7000-nél, de a gx80 se jön mindíg velem"

  Wuss ;] 2 hónapig voltam Indiában, majd' minden nap jött velem a gép - a fotóstáskám egyszer poénból megmértem a reptéren, aszerint 4.5 kg volt :DDD
  Ezek szerint neked nem olyan fontos a fotózás, hogy ezt a nehézséget (pun intended) bevállald érte. Pedig a m4/3 pehelykönnyű, annál már csak egy csúcskompakttal úszod meg könnyebben.

  "nem ugyanennyi volt ez a váz 2évvel ezelőtt is:F?"

  A váz önmagában - de most a váz+obi ennyi

  Rusher: mint megbeszéltük pm-ben, ez tényleg csak nagyon extrém körülményeknél jön elő, amivel eleve kevesen találkoznak, és azok se szívesen teszik ki nekik a gépet (kivéve a hirtelen beáradó, beömlő víz - ilyen baleset bárhol előfordulhat). Tátrába, Fogarasokra, Hargitára én is tervezek még idén menni, s addig még valószínűleg a Sonyval - de voltam már ott nem-időjárásálló géppel és objektívvel is, és azok is gond nélkül túlélték (csak kicsit jobban kellett rájuk vigyázni, esőben lehetőleg nem elővenni, stb).

 • Eltomi

  tag

  "Mert ugye a kép csak akkor lesz igazán jobb, ha üvegben is követjük a szenzorméretet, azaz a m4/3-ra teremtett 2.8/x-y zoomokat felváltjuk szintén 2.8/.. zoomokra."

  Azért FF-hez könyebb azonos fókusztávolságú obit gyártani (nem ekvivalensről beszélek), meg amúgy L bajonet... szóval már van is hozzá :))

  Más: Ez a szenzormozgatós nagyfelbontás akkor most gyakorlatilag lehetőséget ad 1-nél kisebb crop factorra?

  Namtai PS2 EyeToy kamera PC-n: http://bit.ly/12kgl77 | Fotóim: http://on.fb.me/16YHk5d

 • MrChris

  veterán

  Erre még nem használták, függene az obitól is mit, milyen minőségben rajzol ki, meg talán annyit nem tesz hozzá, hogy érdemes legyen bajlódni vele.

 • .mf

  veterán

  "Más: Ez a szenzormozgatós nagyfelbontás akkor most gyakorlatilag lehetőséget ad 1-nél kisebb crop factorra?"

  Így van. Mivel 8 képet lő, tehát vízsz. és függ. is 1.5 pixelnyivel nagyobb lesz a terület, szóval az S1-nél 1.5/6000 = 0.025%-kal kisebb lesz a crop factor ;] :U
  A Brenizer-módszerrel többre mész, ha kisebb crop factor érzetét akarod...

Hozzászólok Aktív témák