Hirdetés

2019. június 17., hétfő

Hozzászólások

(#351) nkmedve válasza Pinky Demon (#334) üzenetére


nkmedve
(senior tag)

Ezekből a számokból az jön ki, hogy a Vega VII átlagban kb. 28%-kal gyorsabb a Vega 64-nél, miközben a 2080 4K-ban kb. 46%-kal veri a Vega 64-et. Tehát akkor végeredményben a 2080 nagyjából 14%-kal jobb a Vega VII-nél, alacsonyabb fogyasztással, hasonló áron. Memóriamennyiség ide vagy oda ez azért nem túl rózsás. Nagyon kéne már az AMD-nek az Navi.

(#352) t72killer válasza Dragon3000 (#350) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Refkarit is mérnek.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#353) andy19770128 válasza Quadgame94 (#8) üzenetére


andy19770128
(tag)

Nem akarlak megbántani de a HBM a jövő. A bugos GDDR6 már feszeget határokat. aHBM negy felbontásban messze hatékonyabbmint bármi

(#354) Duck663 válasza t72killer (#349) üzenetére


Duck663
(senior tag)

A 342-re írt soraidra volt reakció. :)

Nem mindenhol van odaírva. Az is bekavar még, hogy más-más CPU-kkal van tesztelve. Most pl az AMD tesztjeiről nem tudunk semmit. Valószínűleg piacon lévő CPU-kon készült a teszt, de hogy min, hol jön ez a különbség az nem derült ki. Nálam simán lehetnek CPU limites helyzetek, amikor nem ilyen lenne a különbség.

Ezek Pro kártyák játékosoknak "szánt", talán inkább helyesebb, hogy kiadott változata, és nem egy szimpla Vega 10 zsugorítás, ez bizony eléggé áttervezett megoldás, ha nem az lenne akkor vagy 16-17milliárd tranyóból állna, de ami a lényegesebb, hogy nem kifejezetten játékosoknak készült.

Nem lehet pár hónap alatt új VGA-t letenni az asztalra, korábbi vezetéssel is többszörösen megszívták, és ebből a már-már rájuk omló sz@rtengerből kell kievickélni. Ott volt Rory Read, aki úgy ahogy van kinyírta a GPU-s fejlesztéseket (részben azért, hogy legyen pénz a Zent fejleszteni, részben azért, hogy a befektetők felé a számok teljesüljenek, na ennek meg tudjuk mi a vége, lásd most Intel) Előtte jött 6-8 havonta egy GPU, folyamatos volt a fejlesztés, majd jött látott, és amit csak ért szétzúzott, majd jött Lisa Su és kezdődött az építkezés időszaka, de ez idő. Közben odakerült Koduri, akinek ugyan lehet, hogy vannak remek ötletei, de semmi több, a keze közül ütőképes VGA az életben nem fog kikerülni. Viszont amikor Lisa Su odakerült, bizalmat kapott, elvégre a lassan elkészülő Zen-re akart koncentrálni, és azt gondolta, hogy a VGA fejlesztés jó kezekben van. Tévedett. Volt valami interjú, ahol volt is valami összezördülésük, na ott már lehetett érezni, hogy Koduri napjai meg vannak számlálva. Jött a Vega 10 és teljesen leszerepelt. Ezek után szépen repült is, ott volt minden Vega 11 stb fejlesztés, és tudják, hogy nem működik, nem elég jó, ha a nagy nem működik a kicsi sem fog. A Vega 20-at átdolgozták, közben dolgoznak az új konzolok hardverein, és a kövi generáción (Navi) és ez sajnos ennyi idő. De ahogy CPU fronton képesek voltak villantani, úgy, nincs kétségem, hogy GPU is jönni fog ütőképes megoldás, és szerintem már nem is kell sokat várni erre.

Egyébként, hogy mennyire tré volt az AMD korábbi ATI felvásárláskori vezetése, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy ma olyan megoldások kerülnek elő, amivel az ATI már a R420-al kísérletezett. A felvásárlás után egy csomó mindent kukáztak, a hozzá nem értés miatt, nem tudták, mire jó, mire fejlesztik, csak mentek a saját fejük után, meg is lett az eredménye.

Most jó kezekben van a vállalat, csak hagyni kell nekik időt, bár a mai rohanó világban épp ez a legnehezebb.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#355) andy19770128 válasza bear_ (#17) üzenetére


andy19770128
(tag)

hja borzalmasak ezek a műszaki tudás nélküli biorobotok.... (zőőd zőőőd.. pirooos pirooos) ugyan nem ide tartozik de tessék megnézni a politikai fórumok hangulatát.... ez borzalmas. szerintem aza jó vga ami az általad használt akármielyen játékot 4k ban full minőségben képes futtatni a legnagyobb terhelés melett 30 fpssel.. a többi a parasztvakitás.

(#356) andy19770128


andy19770128
(tag)

Várom a sok idióta lúzert aki arra maszturbál hogy az xy ujság milyen berhelt infografikákkal bizonyitja hogy ez egyik a jó amásik a szar...... Egyél szart hatvanmilliárd légy nem tévedhet

(#357) t72killer válasza Duck663 (#354) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Izé, a 342-t nem én írtam:DDD, 340:F?

CPU-teszteket láttam már, komolyabb felbontáson/részletességen nem sok vizet zavar manapság egy CPU. Amúgy pl a Guru ugyanazt az 5960X-et használja már jópár éve.

"Nem lehet pár hónap alatt új VGA-t letenni az asztalra" - mikor is tettek le érdemi VGA-t az asztalra utoljára? Tuti nem pár hónapja. És panaszra semmi okuk, vastagon dőlt a bányapénz az elmúlt 2évben, lett volna miből fejleszteni.

A felvásárlás nagyon sokat ártott a vga-gyártásnak, de sajnos önmagában vga-kból nem lehet már megélni, mint a régi szép radeon 9600-as időkben:(

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#358) Fitzgerald


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Engem leginkább az érdekel az egészből, hogy a processzorpiacon hol marad már a 2 éve beharangozott árverseny? Illetve ha egészen pontosan akarok fogalmazni, akkor inkább az foglalkoztat, hogy az Intel mikor fog elkezdeni azzal az aprósággal foglalkozni, hogy az évről-évre egyre jobb, egyre kompetitívebben árazott Ryzen-paletta lassan az összes szegmensben komoly konkurenciát fog jelenteni számukra, és nem lesz elég évente plusz 2 magot és 4 szálat rakni az ikszedik refresh rókabőr szar processzorukba, majd ezek után tovább folytatni a pofátlan árazás-politikát?

(#359) t72killer válasza Fitzgerald (#358) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Magad válaszoltad meg a kérdést: ha a Ryzen egyre kompetitívebb - és ténylegesen beelőzi az intelt, akkor azt kell venni, slussz. A cinébencsen kívül én továbbra se látok sok intel-gyalázást, ez a 7nanós széria lesz az első:R.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#360) Fitzgerald válasza t72killer (#359) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Nem kell beelőznie, vagy földbe döngölnie az Intel-t teljesítményben. Elég ha ugyanazt hozza számottevően olcsóbban. Aztán persze hosszú még az év, lehet az Intel is összekapja magát még (vigyázz).
Nekem amúgy 7700k van az otthoni gépben másfél éve, a melós gépben meg Ryzen 2400g volt, 2700 lett helyette. Szóval még csak részrehajló sem vagyok, de tényleg nem értem a dolgot.

(#361) andy19770128 válasza Fitzgerald (#358) üzenetére


andy19770128
(tag)

a ryzen egyetlen igaz előnye a frissessége. az intel egy 12 éves technológiai koncepciot reszelget. igazi fejlesztés nem volt csak némi modernizálás. Innovácio sehol. Az amd cpu i ebbe az állóvizbe robbantak be. Magyarázat: az hogy tolom fel a következő generáció orajelét és hatékonyabbá teszem az energetikát nem innovativ dolog. Ivy Bridge óta nem láttam előre lépést. mondjuk a 3770k a mainapig használható. megnézném hol lesz 5-6 év múlva egy 8700k pl..... igazán összesedhetné magát az intel és visszaülhetnének a kályhához. és csinálhatnának valami ujjat. Egy érdekes kérdésem lenne hozzátok: miért van szerintetek az hogy az amd 2600 as cpu ja 6 magos 12 szálas szembe állitottam egy 8700 assal. mindekettőt 32 gb rammal és 1080 nnal teszteltem 4 kban. tt nem érdekes jelenleg a végeredmény. viszont egy érdekes problémát észrevettem, Az intel 6 magját a dx 12 es játékok 4 magig használták ki az utolsó 2 mag kihasználtsági mutatói 10% körüliek. a 2600 esé mind a 6 mag üzemelt 60-80%kon. Bevallom nem ástam bele magam nagyon a több magos vezérlésekbe de érdekes anomália.

PS: Kedvenc intel cpum a 7640x 4 magos vadállat. 4,5 ghz tekerve. berhelt muszka biosszal 4 mem csatival. miért ment az intel bele az i5 esetében magok számának emelésébe? a 4 mag mellé nem lett volna életszerübb 4 Ht szál?

ps2 7640x léte kisértetiesen hasonlit nekem a P4 Netburst vonal halálára. mondjuk azok éppen szerintem nem voltak jók. ez a kis i5 viszont nyami

Légyszi fanok kiméljenek.

[ Szerkesztve ]

(#362) Duck663 válasza t72killer (#357) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Nem-nem, te válaszoltál a 342-re. :) Tudom is én, hogy a tiéd melyik volt. :)

Pár FPS simán lehet a difi még 4K-n is.

Persze, nem pár hónapja. De folyamatban voltak fejlesztések, csak el kellett kaszálni őket. Ott a Vega 11. Amit a Polaris 10 helyére szántak. Ahelyett, hogy azt kiadták volna jött 3* is a Polaris 10. De honnan tudhatjuk azt, hogy közben nem próbálták-e kijavítani, amire elmegy feleslegesen az erőforrás és az idő, közben pedig belekényszerülnek egy újrakiadásba. Közben ott van egy másik fejlesztés ami mondjuk a korábbi fejlesztésre épül, csakhogy az nem működik, akkor hiába akarunk rá építeni, ha az alapfejlesztés nem jó, akkor előbb azt javítani kell, egyáltalán megtalálni az okát, miért nem működik. RPM pl. Mi volt az ígéret? Mi teljesült belőle? Driverből majd gyorsítani tudnak minden játékon, majd miután nem jött össze, kijelentik, hogy kell a játékok részéről a támogatás, jött a FC5 és hát olyan veszettül nem estünk hasra a tempójától. Biztos vagyok benne, hogy nem Hawaii-on lógatták a lábukat a fejlesztők, bár lehet most Vegasban leültek pókerezni kicsi. :DDD

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#363) b. válasza andy19770128 (#361) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

ha a 8700 procin aktív volt a HT, akkor az lehetett a probléma.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#364) t72killer válasza Fitzgerald (#360) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Pedig nagyon egyszerű: az intel és az AMD korántsem azok a halálos ellenségek, mint ahogy a két fan-tábor szereti egymást nyírni. Két cég, akik csupáncsak arra koncentrálnak, hogy a saját profitjukat maximalizálják. Ez nem azonos a versenytárs kifingatásával. Sőt, az AMD-s igp-vel szerelt intel procik esetében még azzal a gyanúperrel is élnék, hogy amikor ezt vki az intel berkeiben kitalálta (valszleg még ryzen előtt), némi bujtatott tőkeinjekciót akart az elég bánatos képet festő AMD-be pumpálni, nehogy egy tényleg combos piaci cápa (apple, samsung) felvásárolja őket a szabadalmakkal együtt.

Ha az intel magasan tartja az árait, akkor az AMD-nek se kell a pincébe másznia, mind2-en jól járnak - kivéve a vásárlót.

#362: pár fps hiba mindíg van, ha 2x lefuttatok ugyanazon a gépen egy 3DMarkot, nem fogja ugyanazt az eredményt kidobni. A drivereknek is lehet mondjuk 5%-os hatása, nem beszélve a game-patchekről, ami ugye totál "életmentő" lehet.
Kisebb kártyák voltak, a legnagyobb baj a vega elcsúszása volt a jégen. Nem lett igazi felsőkategóriás kártya, amit még megtetéztek azzal, hogy a fogyasztását indokolatlanul magasra lőtték be, azaz felső-középkarinak már nem volt jó, mert 300+W-os hűtő kellett rá.
A most bejelentett Radeon VII újra csak a versenytárs utáni loholás - amit persze lehet okosan csinálni, ha pl jól lövik be az alap fogyasztást.

Apropó fogyasztás: itt gépelek egy kicsit faramuci 4770k+2080Ti konfigról (minden alapon), fogyimérő a konnektorban: idle: 59-65W (35 chrome ablak, tálcán ez-az) - ennyi volt a 1050Ti alatt is. Superpositionnal befűtve ~350W, teljes gép a veszteségeivel (ez ugye egy cseppet több a 1050Ti-nél;]).

Amit az AMD elkövethetne ezzel a GPU-val, hogy 2db-ot tesz belőle egy kártyára, mintha lenne is ilyen terv...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#365) andy19770128 válasza t72killer (#364) üzenetére


andy19770128
(tag)

logikus érvek.... és főként gazdasági szempontból.. Az a i7 amd vga val igen érdekes jószág egy laptopban. kár hogy desktop verzio nincs

(#366) andy19770128 válasza b. (#363) üzenetére


andy19770128
(tag)

most hogy mondod.... valamit olvastam erről.. mi is a gond pontosan leirnád kérlek?

(#367) Fitzgerald válasza t72killer (#364) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

De ha fogyasztói szemszögből vizsgálod a dolgot (adott cég tündöklése vagy bukása elsősorban a fogyasztón múlik), akkor egy nagyon egyszerű kérdés fogalmazódik meg:
Miért vegyek Intel-t?
És ha ez egy idő után 10 emberből 8-nak szöget üt a fejébe, abból komoly problémája lesz az Intel-nek (legalább is ezen a területen, szerverbizniszről nem sok lövésem van), hacsak nem megy át egy ilyen kifacsart "crossover Tik-Tok" dologba az egész, hogy egyszer az AMD jön elő valami jóval, aztán az Intel meg pár hónap múlva rákontráz a dologra úgy teljesítmény/fogyasztás témában, mint árazásban.

@andy19770128

A Sandy és az Ivy Bridge között sem volt már sok különbség igazából, én még egy évvel korábbra datálnám a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#368) andy19770128 válasza Fitzgerald (#367) üzenetére


andy19770128
(tag)

a sandy bridgnek volt valami komoly baja a stabilitással és overlow johett létre emiatt az eve bridge át lett tervezve és a turbo core is jobb lett.. ezért mondom hogy szerintema legjobban sikerül széria talán a 3 madik volt. de ez természetesen szubjektiv

(#369) t72killer válasza Fitzgerald (#367) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Idén már abszolúte nem vennék intelt (ok, persze kijöhetnek még vmi érdekességgel), ha hinni lehet a bejelentésnek, akkor a 7nanós ryzenek végre már kevés szálon is beérik a 9900k-t, és akkor a vmilyen rejtélyes "véletlen" folytán egyre erősödő Spectre mellékhatásokat még nem is említettük.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#370) Remusz911 válasza andy19770128 (#368) üzenetére


Remusz911
(PH! kedvence)

Szerintem meg az öreg hatmagos X58-as lappal a legjobbak, Triple Channel Mem-el, abból legalább nem spóroltak ki semmit mikor megalkották. Ezt Coffe Lake-esek ne nézzék 7:12-től: [link]

Mindenkinek a sajátja tetszik valljuk be. ;)

[ Szerkesztve ]

Csekkold: https://hardverapro.hu/apro/keresek_felsokategorias_earbud-ot_hibasat_is/friss.html

(#371) andy19770128 válasza Remusz911 (#370) üzenetére


andy19770128
(tag)

az igaz

(#372) b. válasza andy19770128 (#366) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

HT a spectre botrányra kiadott patchek és winfrissitesek miatt kb lassítja a CPU-t nagyon sok esetben. Hektikusan működik sok esetben játékok stream alatt mikroakadasokat erős FPS dropokat okoz, ütközik a win skalazoval (nálad ez lehetett).
Én 6800K-n kiiktattam már teljesen, nem használom. Ez is egy plusz pont Ryzennek egyébként.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#373) syberia válasza t72killer (#369) üzenetére


syberia
(PH! kedvence)

Optimisták a várakozások.

"A hazug embert hamarabb utólérik, mint a sánta robotot."

(#374) t72killer válasza b. (#372) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

A spectre foltokat is ki lehet iktatni, még senkinek se sikerült értelmesen elmagyaráznia, hogy egy home usert, aki:
1. jelszavazza a biosát
2. a rendszert egyébként full frissen tartja, beleértve a böngészőt
3. nem tölt le kecskepornót és a böngészőt se arra használja, hogy a világ összes js-je és hirdetése a képernyőjén tobzódjon
4. tart egy ébren lévő házőrzőt, ami pár klasszissal jobb a beépített defenfosch-nál

Mégis mi a rák fenyegeti konkrétan, ha ezt az egy kaput nem csukja be:F?

#373: megint elmegyünk olyan irányba, ami teljesen felesleges. Fele királyságomat adom annak, aki ténylegesen használt otthoni környezetbe való programban 20%-nál nagyobb teljesítménynövekedést mutat fel egy 16magos szörnyben a 8magos, de 4.5-5GHz-en szaladgáló tesóhoz képest. Főleg, hogy az AMD-nél élnek és virulnak a virtuális magok, azaz a 8mag = 16szál.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#375) b. válasza t72killer (#374) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

Én nem patcheltem meg magát a procitt, BIOS-t, semmit, csak a win szívta le a frissiteseket. Azt meg sajnos muszáj a melóm miatt állandóan lehuznom a céges support miatt. Sajnos a HT-t kivegezte nagyjából.Amúgy tok igaz amit írsz a kecskés részén hangosan felröhögtem. :DDD

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#376) t72killer válasza b. (#375) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Ha jól tudom, a win-es frissítés a legrosszabb, BIOS-ból megoldva egy fokkal jobb - de nem vennék rá mérget.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#377) Hopkins95


Hopkins95
(őstag)

Emberek, erről tudtatok? :Y
NVIDIA’s CEO is the Uncle of AMD’s CEO

Most kommentelte valaki az egyik AMD-s youtube videó alá és rákerestem és...WTF! :Y

Itt van egy másik cikk videóval: Nenny Juan Huang CEO of NVIDIA and Lisa Suu of AMD are actually relatives

[ Szerkesztve ]

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#378) t72killer válasza Hopkins95 (#377) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Ütős egy család, kitermelnek 2 CEO-t:R.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#379) Komplikato válasza andy19770128 (#361) üzenetére


Komplikato
(PH! kedvence)

"mondjuk a 3770k a mainapig használható."
Bár Intel igyekszik, hogy NE legyen az. Körbe ment előző évben egy teszt a web bugyraiban, ahol egy srác játékokkal tesztelte a 3770 procit, de olyan módon, hogy éves bontásban az egyre frisebb driverekkel. A referencia proci egy öreg 8350-es AMD volt. Az eredmény az volt, hogy minden évben egyre lasabban és lasabban mentek rajta tök ugyan azok a játékok, "hála" a friss drivereknek. Míg a nem éppen combos AMD procin egy fikarnyi változás sem volt. Ez lagalább olyan csúnya dolog, mint az iPhon szándékos lassítása. ;]

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#380) atok666 válasza Hopkins95 (#377) üzenetére


atok666
(őstag)

Mar tobbszor volt tema/emlitve.

Atok

(#381) arn válasza Hopkins95 (#377) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

Ez minek szamit? Az egyiknek a szuloje a masiknak meg a nagyszuloje - akik testverek.

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#382) atok666 válasza Yany (#276) üzenetére


atok666
(őstag)

Kar, hogy a PH nem csinalt (vagy legalabbis nem remlik, hogy lattam volna) egy HBCC on/off tesztet, hogy mikent viselkedik kulonbozo memoria konfiguraciok mellett. A ket merest, amit lattam, ott egy 8GB kartyaval nem tudtak (4k felbontason teszteltek max. texturameretekkel a jatekokat), akar csak 1fps kulonbseget is produkalni bekapcsolt hbcc-val (egyetlen szintetikus teszt tudott kihozni 4% difit).

Atok

(#383) wwenigma válasza atok666 (#382) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Mivel a 8GB-ot sem töltötték meg, így a lényege veszlett el.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#384) janeszgol


janeszgol
(PH! nagyúr)

Én azt látom, hogy az AMD és az NV felosztotta a piacot. Mert ez a piac hatalmas. Az AMD elvan a konzolokkal és pl a Google és MS játékfelhőjével, az NV meg marad a desktop vonalon, illetve van szerveres jelenléte is (és lesz felhős is). A piac akkora, hogy egyik sem tudja bevenni minden szegletét, ezért felosztották maguk között.
Szóval kár kardoskodni egyikért vagy másikért. Lisa Su amúgy elég ügyesen vezeti a céget.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#385) t72killer válasza Komplikato (#379) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Cpu driver:F?? Nem Spectre patch lesz az:F?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#386) ->Raizen<- válasza Hopkins95 (#377) üzenetére


->Raizen<-
(PH! nagyúr)

Mind a ketto szupersztar lassan. 😀😂 En szeretem a bejelenteseiket nezni.

[ Szerkesztve ]

(#387) syberia válasza t72killer (#374) üzenetére


syberia
(PH! kedvence)

Ezért jönnek később a nagyok, hogy a TR ne pusztuljon ki miattuk. Most bőven elég 8C/16T általános felhasználásra, játékokra. Ami nyáron itt is lesz, i7-8700 sebességet hozzon, túléljük ha nem fogja be a 9900K-t. Jó kérdés hogy a jelenlegi (X370/X470) lapok támogatni fogják e a PCIe 4.0 szabványt, a CPU-ban van ugye a vezérlő.

"A hazug embert hamarabb utólérik, mint a sánta robotot."

(#388) varmi2 válasza syberia (#387) üzenetére


varmi2
(PH! kedvence)

Nem fogják támogatni. A vezérlő a cpu-ban van, de a lap adja a fizikai kapcsolatot, és ezzel szemben is van elvárás a pcie 4 felé, így ezeken a lapokon marad a 3.0. De igazából lényegtelen, mert a vga-k ugy sem használják ki a pcie 3.0 x16-ot sem.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#389) arn válasza janeszgol (#384) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

azert ehhez annak is koze van, hogy mik a termekek :) ha ot ev mulva is o lesz ott, es meg mindig jo az amd, valoban. az nvidia ceoja mar atelt egysmast.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#390) Dragon3000 válasza varmi2 (#388) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Ezt majd megtudjuk a megjelenés után, valaki említette, hogy volt erről is szó és elméletben tudnák a x370,x470 lapok. Volt már ilyenre példa az intel oldalon is a z68as lapokkal.

[ Szerkesztve ]

(#391) Ribi válasza syberia (#387) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Nem véletlen lesz X570-es lap, amit a bemutatón mondtak.

andy19770128: Sajna az újabb játékok néha meg is követelik, hogy cserélj.
Most is van olyan játék ami csipog, hogy ha nem cserélem akkor lehet grafikai problémák lesznek. De van ami tényleg el sem indul ha nem frissítesz.

[ Szerkesztve ]

(#392) andy19770128 válasza Komplikato (#379) üzenetére


andy19770128
(tag)

felmerül a kérdés hogy feltétlen le kell cserélni a drivereket???

(#393) snecy20 válasza varmi2 (#388) üzenetére


snecy20
(PH! kedvence)

De, a 2080Ti-vel jött el az az idő, amikor 3.0 x8 vs 3.0 x16 viszonylatban a 3.0 x8 már limitál.

A globális illumináció az, amikor úgy bebaszol, hogy forog veled a világ.

(#394) andy19770128 válasza janeszgol (#384) üzenetére


andy19770128
(tag)

ez mondjuk tökéletesen látszik. hogy igy van

(#395) t72killer válasza snecy20 (#393) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Jó, de ha nem 2080Ti SLI-ben tolod, akkor megvan a 16x-os kapcsolat és csókolom.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#396) andy19770128 válasza snecy20 (#393) üzenetére


andy19770128
(tag)

elméletben igzad van. de tudod mennyi 2080 eladással kalkulálnak????? a melóhelyemen megnézem mert nem vagyok benne biztos de utoljára a mikor nálunk jártak az nvidiatol az hangzott el hogy a 2000 sorozat ugrodeszka szerepet tölt be . megy az agyalás a gdr6 os ramok lekukázásáról..... egyenlőre kivárnak hogya hmb elérje a 2000 mhz-t és át térnek arra.

(#397) b2fodist válasza varmi2 (#388) üzenetére


b2fodist
(újonc)

Korai azért ezt így kijelenteni. Elvileg tesztelgetik az alaplapgyártók, hogy meg lehet e oldani régebbi lapokon. Eddig bíztató, a tesztjeikben bios frissítéssel ment a pcie 4.0 a CPU foglalathoz legközelebb eső slot-ra a többire (nvme stb) viszont csak a pcie 3.0

Nyílván az egyik feature-e pont az lesz az új lapoknak, hogy minden ami pcie viszi a 4.0-t.

Tomshardware

But after speaking with several motherboard vendors here at CES 2019, we've learned that many of them have successfully tested PCIe 4.0 on 300- and 400-series AMD motherboards, meaning that the feature could be enabled with a simple BIOS update, at least partially.

Our sources tell us that after unlocking the feature via a BIOS update, the older motherboards supply a PCIe 4.0 x16 connection to the first slot on the motherboard, but the remainder of the slots revert to PCIe 3.0 signaling rates. That's because any trace routing on the motherboard that exceeds six inches requires newer redrivers and retimers that support PCIe 4.0's faster signaling rates. That means the PCIe slot nearest to the CPU will easily support PCIe 4.0, while the other slots, including M.2 ports, will run at a PCIe 3.0 signaling rate.

[ Szerkesztve ]

(#398) Pinky Demon válasza b2fodist (#397) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

Kerdes, hogy vegul akarjak-e? Ugye az alaplapgyartok erdeke, hogy cserelj, ezert szeretik a foglalat valtasokat. Nem hiszem, hogy ilyen ziccert kihagynanak.

(#399) b2fodist válasza Pinky Demon (#398) üzenetére


b2fodist
(újonc)

Hát igen, ezen múlik majd. Tippre lesz pár gyártó aki meglépi ha nem is minden lapra, de lesz ami kimarad.
Majd kitalálják hogy a pénz kell jobban vagy a vásárlói elégedettség.

(#400) h_143570 válasza Yany (#276) üzenetére


h_143570
(PH! kedvence)

A Radeon VII valojaban egy Radeon Instinct MI50-es kartya atnevezve. Foleg tartalom gyartoknak kiadva ami mellesleg egesz jo jatekra is.

A kartyanak 4 stack HBM2 memoria kell a mukodeshez visszont abbol 4GB stacknel nem nagyon van kisebb.

Roviden olcson kiadtak egy high-end kartyat ahogy megigertek, hogy legyen min ragodnia a nepnek mig kijon a Navi.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.