Hozzászólok Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
Kár, hogy ebből a rivalizálásból az árakon semmi nem fog látszani.
Az utóbbi években minden gyártó megtanul úgy acsarkodni a konkurenciára, hogy egymás árait ne bántsák.
[ Szerkesztve ]
The serpent is crawling inside of your ear - - - He says you must vote for what you want to hear - - - - - - - - - - - Don't matter what's wrong as long as you're alright - - - Pull yourself stupid, rob yourself blind
-
gerii
addikt
Az azért remélem mindenkinek megvan, hogy a Samsung a qdot-ot az oled ellen küldi, míg az LG az altípus LCD-jét a qdot ellen.
Samsung fail
-
bteebi
addikt
Végre nem csak a Samunak lesz SUHD-ja...
Kíváncsi leszek az új technológiákra a gyakorlatban. Ha fele igaz lenne a marketinges hülyeségeknek, már akkor is elég jó dolgunk lenne, legalább a képminőség terén.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
csicso82
félisten
Valami pedig kellene, mert az IPS Glow és társai miatt nem vagyok elszállva a mai kor kijelzőitől. Elvileg ezek az új technológiák talán végre megvalósítanák azt amivel már évek óta hitegetnek minket, mégpedig azt, hogy nem kell háttérvilágítás hanem mindegy egyes pixel önállóan bocsájt ki fényt bármilyen színt és akár ki is kapcsol - na az az igazi fekete, és nem lenne ips glow sem hisz nincs bevilágítás.
-
Az másféle quantum dot. Kétféle létezik, az egyik fény a másik elektromos töltés hatására bocsát ki fényt. Mindegyiknél közös hogy szerencsére nem szerves alapú, hanem kristályos anyag. A kristályszemcsék méretétől függ a kibocsátott szín.
A mostani régóta létező quantum dot technológia a LED háttérvilágítás kékes fényét alakítja át egy tiszta fehér fénnyé. De itt a quantumpöttyök fény hatására bocsátanak ki fényt. Így szebb kép és nagyobb színtérlefedettség érhető el. De attól még LCD. Ez ellen küldi harcba a nanocellát az LG. A funkció ugyan az.
Amit a Samsung csinál/akar. Az a valódi quantum dot-os TV, aminek a működési elve az OLED-ével egyezik meg, az egyes alpixelek különböző színű fényt kibocsátó elektrolumiscens quantum dot-ok. Ugyan úgy fényt bocsátanak ki az egyes alpixelek elektromosság hatására, csak nem szerves, hanem kristályos. Ergo nem bomlik, nem csökken a fényereje azaz nem ég be.
Remélem az OLED csak egy hamar kihaló lépcső lesz TV fronton. Szerintem úgy fog járni az LG mint a plazmával a Pioneer. Csak itt lesz alternatíva.A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Ren Hoek
veterán
A kék e.lumi QD ugyan úgy bomlik és rosszabb az élettartama a többi színnél. Az első prototípusok ugyan úgy szenvednek ettől. Sajnos a pixeles QD sem mentes az inhomogén öregedéstől, de talán egyszer sikerül javítani majd rajta, OLED-nél is jobban. OLED amúgy már elég stabil, mint mondtam a töltésfelhalmozódás a gond inkább. Ez okozza feltehetőleg az image retentiont is.
Igazából a pixelenkénti külön világítás minden esetben inhomogen módon öregszik, ezt nem lehet kikerülni ha 100 órát nyomatod rajta a Win logót.
Az LCD réteg is beéghet, csak ott ez a folyamat sokkal de sokkal lassabb. Elég csak végiggondolni miért, hiszen sokkal kisebb degradáló hatású folyadékristály molekulákat polarizálni, mint az elektrolumineszcencia.
Tény, hogy az elu QD egyelőre sokkal nehézkesebben megvalósítható, mint a homogén fotolumi QD film. Ami ha öregszik is, legalább homogén módon teszi, nem pixelenként.[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
A jobbaknak elég egy üst.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+8GB Windows 10 20175 200717-1349 x64 Ubuntu 21.04 x64
-
Mentolka
senior tag
Tudom, már unalmas, de BEZZEG a CRT meg a plazma... (és ezt komolyan gondolom)
-
Én az LG Oled tévének az ár mérséklődését várom, és beruházok rá.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,IPhone SE 2020,Android One R.I.P
-
FefeeX
veterán
válasz
Interceptor #6 üzenetére
Először nem nagyon értettem, mivel tegnap jött a Samsung bullshitTV híre, ahol kibeszélték, hogy gyakorlatilag ugyanez csak más néven, de aztán megnyitottam az adatlapod... Igazad van, a Samsung sokkal illatosabbat sz@rik, ha hozzáképzeled az illatot.
-
Interceptor
addikt
Egy adatlap alapján sikerült megítélned, zseniális
Ne zavarjon, hogy egy 8 éves termékről beszélünk. Nem ragaszkodom a samsunghoz, csak unalmas már az állandó pocskondiázás, holott egyik gyártó sem különb a másiknál, mind a te pénzedet akarja.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Pedig az OLED szerintem a mobilokon kívül nem lesz túl hosszú életű. Monitornak 100%-ban alkalmatlan, TV-nek se nagyon hosszútávon. Mihelyst jön egy jobb technológia nem fogják keresni.
Márpedig a QD-nek annyi előnye már rögtön van hogy nem szerves.A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Ren Hoek
veterán
Nem teljesen pont, hogy a jelenlegi QD-ben szerves anyagokat is alkalmaznak. Ezt próbálják helyettesíteni szervetlen anyagokkal és talán stabilabb lesz, de ezek még kísérleti fázisban vannak.
Both ETL and HTL consist of organic materials. Most organic electroluminescent materials favor injection and transport of holes rather than electrons.
Plusz még két tény, hogy a kék QD épp limithatáron van méretben is, energiaszint szempontjából is sérülékenyebb, ráadásul az emberi szem kék színnél 5x nagyobb fényességet is igényelhet. Tehát túl kell tolni a kijelzőkben .
"However, blue quantum dots require highly precise timing control during the reaction, because blue quantum dots are just slightly above the minimum size. Since sunlight contains roughly equal luminosities of red, green and blue, a display needs to produce approximately equal luminosities of blue, red and green. The human eye requires blue to be about five times more luminous than green, requiring five times more power."
(Érdekesség, hogy a retinában a sárgafolt közepén a foveában, szinte nincsenek is kék receptorok, úgy számolja ki a többi része a szemnek, hogy ott kéket kéne látni. Nekem pl van egy kis defektem ott, ezért egy foltban nem látom a kéket az éleslátásom közepén, mert megsérültek azok a sejtek amik kompenzálják a kék színt.)
-
fura hogy a kék szín a földön viszonylag sűrűn előfordul, maga a bolygó az űrből nézve is kék. Élőlényeknél viszont viszonylag ritka a kék szín. Elég rossz rejtőszín.
Ami a legfurább, hogy ahány féle fénykibocsátó, vagy megjelenítő technológia, a kék szín valamiért mindig szopás
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
Hozzászólok Aktív témák
ph Az LG Super UHD LCD tévéit a korábbinál szebb, tisztább, gazdagabb színeket biztosító technolóiával látják el.
- Autós kamerák
- Komoly Covid Kocsma
- DIGI kábel TV - digitális adás
- World of Warships
- Laza koronavírus topik
- Konzol Screenshot
- [Re:] WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Jövedelem
- [Re:] Battlefield - Megjelenik vajon az előző generációra?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Andrews IT Engineering Kft.
Város: Budapest