Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
eventus
veterán
Többi: [link]
-
törölt tag
válasz
Meteorhead #23 üzenetére
Nem csak a por. Szabadabban szív egy olyan rendszer, amely nem egy deszkával szemező bejárattal bír, így a teljes áramlás hatékonyabb.
A por elég gond, rettentően porosodik a munkahelyi notim alja, pedig azt elemeli a dokkoló. -
Meteorhead
aktív tag
válasz
#06658560 #20 üzenetére
Ja, ha lenne 800.000 forintom notebookra, akkor én is Alienware-t vennék. Nem hiszem, hogy ha annyira jó lenne a felülről szívott levegő, akkor a csóró gyártók ~10 év alatt ne másolták volna le Alienware valamelyik dizájnját, még ha rosszul is, csak azért, hogy parasztvakításnak eladják, mint "prémium" dizájn. Értem én, hogy alul van a por, de ha nem tologatod, mint egy porszívót, akkor a gömb érzékem azt súgja, hogy porosodás szempontból teljesen mindegy, hogy alulról, vagy felülről szívja a levegőt. De lehet, hogy neked van igazad, és mégis annyit számít.
Én csak azt sajnálom, hogy a notebook tervezők aránylag keveset újítanak. Ha már a hűtés módjáról beszélünk, szerintem egy keresztáramú ventilátor sokkal halkabban tudna üzemelni a manapság egyre divatosabb vékony dizájnokban, mint a hagyományos ventilátorok. Hűtő teljesítménye is lenne, ha a noti egész háta levegő kivezetés lenne.
-
r0ach
tag
Júj az a ház nagyon szépnek ígérkezik. Bár az új Corsairek is bejönnek. Gyere malacpersely kapsz minden nap 150 Ft-ot és karácsonyra meglesz a szoba új dísze.
off topic teljesen, de nem tudja valaki, hogy mi van a gamepoddal?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz
Meteorhead #18 üzenetére
"Amúgy mi a baj az alul szívott levegővel? Az ASUS G73 is avval volt reklámozva, hogy a billentyűzeten keresztül (is) szívja a levegőt, de egy nagy túróst. Onnan nem lehet annyit szedni, ami elég egy gép hűtéséhez."
A szar áramlás, könnyű megfőzés. Rettentö gyors porosodás. Munkahelyi WS notimnak is nagy baja ez, pedig dokkoló miatt meg is van emelve. Referencia jó hűtésre: Alienware.
Amennyiben gamer notebookban gondolkodnék, akkor bizony Alienvware, Maingear, Clevo vonal környékén gondolkodnék.
-
Meteorhead
aktív tag
Ami azt illeti, hogy pont hogy igen. A Razer Blade egy klasszikusan olyan masina, aminek semmi de semmi értelme nincs CPU+dGPU kivitelben. Ahol annyira kritikus a fogyasztás és a hűtés, mint egy tabletben, ott sokkal jobban teljesít egy APU.
Oda leginkább egy kövér IrisPro-s Skylake kéne tuningolt RAM-mal és max 1366*768-as felbontással, vagy egy Kaveri/Carrizo szintén tuningolt RAM-mal. (Inkább egy AMD APU, ha játékokra kerül a sor.)
Beszélgettem az ASUS hazai képviseletétől egy arccal, aki maximálisan megerősített abban, hogy tökéletesen tisztában vannak vele, hogy nonszensz konfigurációkat árusítanak, de erre van igény; ezt veszik az emberek. A GeForce 920 abszolút haszontalan, de a 940 is kétséges létjogosultságú. Ma már egy i5-ös Skylake vagy egy jó AMD APU lenyomja őket grafikus teljesítményben. De ha a polgár bemegy a madaras teszkóba, akkor azt a gépet fogja venni, amin van zöld matrica, és rajta van, hogy (2GB VIDEO), mert hogy az majd jó lesz játékra is biztos. Média Marktban is hallottam már eladó szájából akkora baromságot, hogy majdnem hangosan felröhögtem.
Tudatlan eladók ajánlanak hozzá nem értőknek dolgokat. Az utóbbival nincs is semmi baj, nem kell hogy mindenki értsen a gépekhez, de az előbbire meg nem érdemes hallgatni, mert ő nem abban érdekelt, hogy a legolcsóbb, neked megfelelő cuccot vedd meg. Hanem azt, amiből nekik sok van raktáron, és tudja hogy rájuk fog rohadni.
És igen, a Maxwell egy nagyon jól sikerült széria, már ami az energia hatékonyságot és teljesítményt illeti, de a konkurencia nincs annyival mögöttük, mint amennyire hanyagolva vannak. AMD rosszul tette, hogy Tongára nem épül középkategóriás mobil GPU, pedig az már sokkal közelebb van Maxwellhez perf/watt mutatóban. De az összes 940-ig terjedő NV-s noti 30-40k-val olcsóbb lehetne, ha egy top Carrizo lenne benne 1866-2133 MHz-es RAM-mal, és kihagynák a dGPU-t ahogy van.
-
Meteorhead
aktív tag
válasz
#06658560 #17 üzenetére
De nincs nagyon más. Lehet azt mondani, hogy az ASUS meg az MSI rossz, de ez nem ellenük indul. Amilyen árcédulája van ennek az EVGA jószágnak, ez az Alienware, Razer, Aorus ellen akar labdába rúgni. Őszintén szólva nem hiszem, hogy olyan nagy a prémium gamer noteszek piaca, hogy még egy szereplőt elbírjon. Még Amerikában sem.
Ami a mainstreamet illeti, ASUS és MSI gépek szerintem nem rosszak. MSI-nek mondjuk rossz szokása alul méretezni a hűtést, de nem rossz masinák. Lenovo is nagyon jön fel az Y sorozatú notikkal, főleg az Y50 Y70 és Y700 sorozat nagyon jól néz ki. Az Y900 szerintem rosszul lesz pozícionálva. A RoG-ok kategóriájába nem tudom be tud-e törni majd a Lenovo ezekkel a gépekkel.
Amúgy mi a baj az alul szívott levegővel? Az ASUS G73 is avval volt reklámozva, hogy a billentyűzeten keresztül (is) szívja a levegőt, de egy nagy túróst. Onnan nem lehet annyit szedni, ami elég egy gép hűtéséhez.
-
törölt tag
válasz
Meteorhead #5 üzenetére
Gamer notiban pont ezt a két gyártót kerülném ki első körben. Utálom, ha a hűtés alulról szív, a kommersz gyártók pedig mind ilyenek.
-
F e Z o
veterán
Kíváncsi leszek a megjelenési árakra, bizonyára vastagon fog a evga cerkája is. Gondolom ezeknél is lesz garanciabővítés, csere lehetőség ráfizetés.
-
Azt a házat, és a hangkártyát zokszó nélkül elfogadnám. Na jó, hozzá csaphatnák a többi cuccot is.
-
Yllgrim
őstag
A Samsungnak az NVidia-val valo szabadalmi perekhez van koze, amiatt az osszes NVidiahoz kotheto ceget is bepereltek, ha nyernek, jo reszuk eleg komoly anyagi problemak ele nezhet. NVidia elkezdett valami kakaskodni (bar a fene se tudja mikor ki kezdi...) a Samsung meg elovette az osszes OEM-juket.
Ne csak a Fury topikon sopankodj, hanem NV haza tajan is
-
Yllgrim
őstag
Jo termekeknek tunnek, lassan egy majdnem teljesen EVGA gepet is lehet epiteni. Jo ceg, kar hogy Samsung nem fog kesztyus kezzel banni veluk, remeljuk a legjobbakat!
Tobb ilyen minosegi ceg kellene a piacra.
-
unrealnoise
senior tag
EVGA lesz a következő kártyám. Jól néznek ki a cuccaik. Az a ház is... Talán életemben nem láttam szebbet, "vonzóbbat". oO
Az a kivezetés meg valami nagyon állat ötlet. És hasznos és kell. Remélem többen lecsapnak az ötletre, illetve nem csak 980 Ti-nél lesz ez elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
XmoD
senior tag
válasz
Snip3r_HUN #4 üzenetére
Hadron egy nagy kedvenc számomra. Kiváncsian várom erről én is az infokat.
A VR kivezetésről meg csak annyit, majd akkor lesz életképes ha elérhető áru kütyük is lesznek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Ez a VR-es kártyakivezetés előre nem hülyeség, pedig egyre több ház jön ilyen bővítő nélkül.
-
Mustaros
aktív tag
válasz
Meteorhead #5 üzenetére
Mert az AMD mobility életképes nemede?..
Nincs más alternatíva a gamer noti piacon szerintem... az ár és a hűtés dönt sok esetben , meg persze a garancia -
h1mpi
félisten
válasz
Meteorhead #5 üzenetére
USA-ban az eVGA etalon, azért ott el fognak adni pár darabot.
-
Meteorhead
aktív tag
High-end Intel+Nv noti. Hűű... Ilyet se láttunk még.
A múlt heti hír hallatán, hogy ASUS+MSI birtokolja a gamer noti eladások 50%-át, az EVGA feltétlen szükségét érezte egy ilyen eredeti ötlettel nekiállni marakodni a maradék 50%-on 10 másik gyártóval?
-
Snip3r_HUN
addikt
Az a ház kiváncsivá tett, remélehetőleg hamarosan lesz róla infó bővebben.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Köszönjük a cikket! Van benne egy kis baki: Nem ez a kuckó az EVGA első háza, az EVGA hadron volt az.
Engem ezekből csak a ház érdekel
Ha noti akkor alma vagy alienware, nekem túl vékonynak tűnik az a cucc, a megfelelő hűtéshez, de majd meglátjuk!
-
h1mpi
félisten
Megint minőségi cuccokkal jön az eVGA
Az a kompakt hűtés eléggé ott van
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Notebook, VGA, ház, hangkártya és vízhűtő. Van itt minden, mint karácsonykor.