Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ennyibe kerülhetnek Európában a Xiaomi Pad 7 tabletek
- A Metának tervezhet szerverprocesszort az ARM
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
ted_mosby
senior tag
Hát a benchmark eredmények nem győztek meg
azért többre számítottam. Jó ez , csak még egy kicsit több kéne.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz
Kronos3000 #18 üzenetére
annak mi koze van a gpu -hoz ? mert valoszinuleg elhasalna alatta.
-
Kronos3000
senior tag
Egy tesztre lennék kíváncsi,egy 4k-s videót 60fps-el milyen terheléssel futtatja,ez számomra elég sok mindent elárulna gyorsan....
-
F34R
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13 üzenetére
nem hinnem a phoronix lekozli, menni fog az APU az mas kerdes hogy milyen eredmenyeket fog hozni.
-
xmaas
őstag
Jojjenek majd a megbizhato tesztek majd utana lehet nyilatkozni hogy mennyire jo vagy sem
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A specifikáció márciusban lesz publikus, de Johan nyilatkozatai alapján a core specifikációkat úgy tervezték, hogy egy DX11-et támogató, de egyben bindlessre képes hardver működhessen. Emellett a core nem követeli meg a végtelen mennyiségű memória- és leképzőzóna támogatását. Ezeket nyilván azért alakították így, hogy ha más is akarja támogatni, akkor nem kell négy-öt évig hardvert fejlesztenie hozzá. Ezzel az új binding modellből és a párhuzamos leképzésből képesek profitálni.
Az összes kiterjesztéshez azonban GCN kell. De nyilván más, de hasonló architektúrával ezek is támogathatóvá vállnak. A főbb extrák között végtelen mennyiségű memória- és leképzőzóna támogatása, illetve a hardver párhuzamos etetése szerepel. Ezekből a kiterjesztésekből lehet sokat nyerni.[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Radványi
aktív tag
Csak jonne mar a Mantle BF4 hez.
-
stratova
veterán
Ezt is megértük, a 2012 óta dédelgetett Lightning Bolt -> DockPort hivatalos kiterjesztése/bővítése (nem tudom szabvány esetében melyik jobb) a DisplaPort szabványnak. Nemrég hápogtam, hogy sehol sem kapható ilyen dokkoló. Talán majd most.
Lenovonál FLEX 14 és 15 néven futó modell kap látszólag kis tesót FLEX 14D és 15D képében. Ha olyan APU-kal szerelik, mint az S415-öt (E1-2100 - A6-5200), akkor az erősebb verziók az Intel Celeron 2955U és Pentium 3556U, jó esetben i3-4005U ill. i3-4010U-val kelhetnek versenyre felhasználói élményben.
Szerintem ez akár SteamBox is lehetne.
Versus: Beema vs. Atom Z3770 és Mullins vs. Pentium N3510Ingyenes G-Sync alternatíva AMD módra.
forrás: AnandTechAbu le ne nyakazz.
Hogy kérdezzek is. Jól értelmezem, hogy Kaveri 8 CU egysége 8 ACE-t kap, amiből anno 2 terelgethetett 32 CU-t HD 7970-ben?
[ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
Na, úgy néz ki, lesz egy Mantle játék amin ki is próbálhatom majd, milyen lesz... SE3; aban legalább van kihívás.
#8 Ed3r_X_: Igen. Vagy azzal végrehajtás szempontjából kompatibilis. De párszor már leírták itten. Mert az az architektúra képes végrehajtani a benne foglalt utasításokat.
-
Ed3r_X_
nagyúr
A Mantle mindenképpen GCN-t határoz meg minimumnak?
-
wednesday
őstag
Tehát itt a "8 mag" a GPU/IGP-re utal a "4 mag" meg a 2 modulra.
Máshol úgy jött le a Kaveri hír, hogy 12 magos lesz az APU. Mondom mi van?
De akkor érthető, hogyan jött ki ez a szám. Már a rajtnál szükség lesz olyan programokra, amik kihasználják ezt a heterogén felépítést, mert csak így lehet Intellel szembe állítani. Játékos vonalon is csak így tudja kiváltani pl: az FX-et.
-
Fiery
veterán
Ennel azert kicsit tobb (tobbfele) HSA benchmark eredmenyt vartam a CES-tol... Na de majd a kovetkezo honapok...
-
bbTamas77
aktív tag
Elég már a számokból és a hírekből videókból.
Én már látni akarok egy Mantle játékot saját gépemen futni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Kaveri előzetes bemutatóján a HSA, a Mantle és a TrueAudio volt a főszerepben.