- Hisense LCD és LED TV-k
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Ó, mesevilág ez
Tudod makkorát esne a dokkolók ára, ha egy szabványos csatlakozó lenne rajtuk és kb. mindenki gyárthatná őket? Szerinted akarják ezt azok a notebookgyártók, akik még az egységes töltő csatlakozót sem tudták (pontosabban nem akarták) megoldani az elmúlt 20 évben? Szépek meg jók meg értékelendőek ezek a szabványügyi törekvések, csak nem sok realitás alapjukat látom a világ jelenlegi piaci berendezkedése mellett...
-
PPatrik
aktív tag
Értelek, ezzel az egésszel nekem csak két gondom van:
- Ha már van egy nagyon jó csatlakozó, akkor miért nem azt használják, miért kreálnak még egyet?
- Arról nem szólt semmi sem, hogy ezt a laptopok hogyan fogják támogatni... Nem hinném, hogy minden DP portos laptoppal menni fog ( amiből most sincs sok, igaz több mint amennyin TB van).Ennyi erővel simán szövetkezhettek volna az Intellel, hogy a TB-vel lehessen tölteni, legyen olcsóbb, stb. De szerintem a legszebb az lenne, ha az intel rakna a procikba vezérlőt hozzá ( vagy chipsetbe) és akkor rögtön jobban terjedne a TB.
De mondok még jobbat: ott az usb 3.1, abban megoldhatták volna pl, hogy tudjon visszafele is áramot adni ( eszköz a gépnek, ne a gép az eszköznek) és rögtön ott lenne a legolcsóbb és elterjedtebb csatlakozó. -
rudi
nagyúr
Szerintem inkább csak más irányból közelíti meg a dolgot. Igen, van értelme a noti bedokkolásának a 2. monitor és a hatékonyabb kurzormozgató érdekében, de annak is, hogy a notebook egy láthatatlan helyre kerül egyetlen vezetékkel bekötve és leváltja egy ergonomikusabb irodai környezet, optimális magasságba helyezett képernyőkkel, esetleg egy ergonomikus vagy éppen mechanikus billentyűzettel. Persze, mind a kettőt meg lehet csinálni jól és rosszul is.
Személyes vélemény, de ahogy haladnak előre időben, úgy romlanak a ThinkPad billentyűzetek, az utóbbi két generáció szigetes megoldását már nem dícsérik annyira, mint a régieket.
-
franc0
őstag
Hátmondjuk így kapásból, két monitor... Egy a rendes, egy a monitoré.
Sőt, én már használtam úgy dokkolót, hogy csak a 2. monitor és az egér miatt tettem fel. Tehát gépeltem is rajta (mivelhogy egy rendes ThinkPad bill az asztali billek 90%-át is hazavágja).
De ha gondolod én is beszélhetek olyasmiről amiről fingom sincs. Mit szólnál például a tamponokhoz? -
.mf
veterán
Az egész rendszer-szinten szabványos és sokkal olcsóbb lesz, mint a Thunderbolt.
Egyetlen, széles körben elterjedt, szabványos és ingyenes / licensz-díj nélküli (szemben a HDMI és a Thunderbolt) interfésszel (Displayport) mehet továbbra is a kép, a hang, a töltés, az USB3-as perifériák. Kompatibilis a DP1.2-vel -- hány ilyen van, szemben hány olyan van, amin Thunderbolt van? -
LordX
veterán
Nem tudom te hogy vagy vele, de én "dokkolva" nem akarom használni a laptop billentyűzetét és monitorát is max másodlagosan, mert akármilyen jó, nem lesz olyan, mint pl. egy Logitech Illuminated K800 és egy akármilyen 27 colos TFT.. Úgyhogy a hagyományos dokkoló kb. felesleges, és csak a helyet foglalja, az az ezer csatlakozó meg lehet a monitor hátuljában is, kevesebb lesz a kábeldzsungel elöl. És legalább szabványos, nem kell kidobni a "dokkolót" ha új laptopot veszel.
-
derive
senior tag
Ja de most mar olyan dokkolo kell, amit nem csak uzleti notebookon v felso kategorias tableten talalhatunk, hanem mar a consumer szeriakban v akar okostelefonon is kotelezo. Egy ilyen dokkolo az egysegsugaru usernek mar tul sokat tud, neki eleg, ha mobilrol kirakhatja az angrybirds-t a 80 colos TVre.
-
PPatrik
aktív tag
Hjajj, erre nem írok semmit, a cikkben ez szerepel:
"Ehhez azonban speciális kábel kell, amit természetesen a partnerek biztosítani fognak. A VESA ígéri, hogy ezek passzív mivoltuk következtében olcsó megoldások lesznek, nem úgy, mint a Thunderbolt kábelek."szerk: a dokkolók áráról azért nem írtam, mert azt körülbelül ugyanannyiból ki lehet hozni, persze a TB-s kicsit drágább lehet ugyanolyan funkcionalitás mellett. Cserébe ott még mindig bele tudsz dugni egy második, harmadik... TB eszközt.
-
PPatrik
aktív tag
Nem értem az ilyeneket... Ha most ehhez is speciális kábel kell, akkor lehetne már Thunderbolt is.
Ennek egy előnye lesz: olcsóbb a kábel, szemben azzal, hogy a Thunderbolt-al szó szerint bármit a gépre lehet kötni, egyszerre akár több dolgot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD által megálmodott Lightning Bolt koncepció végül mindenkinek elérhető lesz.
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Horgász topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- ASUS notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest