Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ps Vita
őstag
AZTA
-
kpal
nagyúr
jo lesz ez de majd ha tömeg cikk lesz...
-
Track-R
csendes tag
Ugye senki sem hiszi azt hogy az átméretezés funkció csak annyit jelent hogy képes lineárisan felskálázni a TV a videót a saját natív felbontására?
Arról van itt szó, hogy milyen algoritmussal méretezed át. Magyarra fordítva: a felskálázott kép ne úgy nézzen ki hogy az eredeti anyag 2x méretű pixelekkel jelenjen meg. Helyette okosan kimatekolva valami olyan kimenetet jelenítsünk meg, amin nem látja a szem a pixeleket. Gondolom bicubic resampling vagy valami hasonló lehet bene.
Nézd meg hogy pl egy VLC lejátszó hány féle algoritmussal tud videót méretezni! Valószínűleg a SONY is valami ilyesmit fog megvalósítani. Szemben az olcsóbb tévék sima lineáris átméretezésével, ahol a kis felbontűsú videó szép nagy pixelekből fog állni. -
vinibali
őstag
válasz
Oppenheimer #2 üzenetére
nyilván van rá egy komplex algoritmus. bár mint tudjuk sz@rból várat...
-
kromatika
veterán
eszméletlenül jól néz ki.nekem nagyon tetszik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Biztosan nem engednék be egy ilyet a nappaliba. Olyan, mint egy háborús övezetben megsérült golyóálló üveg.
Egyetlen pozitívum, hogy legalább a hangszórói jobban fognak szólni, mint a 2012-es modelleknek.
-
szab.tam
nagyúr
csak most olvastalak.
totál így van, köszönöm.***
kieg:
valamiért, ha a felskálázás előbbi fázisban kezdődik, (dvd vagy bd lejátszó), akkor igazán értelmezhető, amit írtam.
az említett starwars példánál is ez volt. ott egy első(?) generációs felskálázós dvd volt rákötve a fullhd kijelzőre. -
XtremLor
őstag
válasz
danikollar #14 üzenetére
A hangszorok is pofasak az oldalan, a sony jel az aljan is tetszik a fennyel sincs gondom ha kilehet kapcsolni.
A sony most se hozott szegyent a nevere. -
szab.tam
nagyúr
én 3d érektelen júzer vagyok.
de azért tartalom már van bőven...a "torkon lenyomás" meghatározással egyébként alapból egyetértek:
a gyártókat kényszer hajtja. az életben maradásért.
én értem őket. (csak annyira nem érdekel...)
3d, 4k. sajnos nem nagyon van más fejlődési út...és hát a hardvernek meg kell előznie a szoftvert.
hiába lenne sok 4k tartalom, ha nincs, ami megjelenítse.
tehát valahol el kell kezdeni. -
edward2
addikt
Csak én tartom nevetségesnek amilyen irányba ez az egész TV iparág megy? Értem én hogy mindent le kell nyomni az emberek torkán, de ennyire?
3D-t sikerült 2 év alatt lenyomni rajtunk igaz tartalom még mindig kb semmi. Értelmes meg főleg nulla.
Most jön a 4k őrület amire még annyira sincs tartalom mint a 2-3 éve kezdődött 3D őrületre.
-
bteebi
veterán
Extravagáns, de szerintem ocsmány. Bár... ahogy egyre többet nézem, egyre kevésbé nem tetszik
. Elsősorban a hangszórók miatt nem tetszik (tetszett), de egyébként nem rossz. A képminősége és a tudása gondolom rendben van, minden bizonnyal az ára is
.
-
brekes
tag
Nagyon csúnya, nekem nem jön be a külseje
fura nagyon.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Érdekesen néznek ki rajta azok a hangszórók, élőben is megnézés.
-
nismoka
addikt
Nagyon jól néz ki, van benne egyediség szerencsére nem álltak be az "egyentévék" sorába.. Érdekesek a beépitett mágnes folyadékos hangszórók. Az nem árt ha házi mozi nélkül is aránylag normálisan szól, nem mindenki szereti bekapcsolni a mozis hang rendszert a tv hiradó vagy a youtube miatt..
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #20 üzenetére
Az hát, nem is értettem, hogy korábban miért írtad a 4x-es információt.
-
elefant
őstag
válasz
danikollar #14 üzenetére
szerintem is nagyon király! ok,a vékony kávák mentek a levesbe, de emiatt megéri.
-
MaUser
addikt
válasz
Oppenheimer #20 üzenetére
Mi ebben a nagy szám???? Láttál már marketingest, amikor meghallja, hogy "upscaling"? UP, azaz fel, azaz jó irányba halad és pozitív, hát még SCALING, az meg olyan "techy" szó, azaz ezt így egybe nagy betűkkel rá kell írni a TV dobozára, mert ennél jobbat nehéz lenne találni.
-
tajcsi
őstag
BETEG, azta rohadt mindenségit.
Tátva maradt a szám. Jézus!!! Ilyet akarok!!!
-
MaUser
addikt
Szerintem ugyan azt mondjátok.
Annyit még talán, mert kicsit félreérthetően írtad, hogy természetesen egész többszörös skálázásnál sem simán csak fogják a képpontokat és többszörözik, de nyilván jóval szebb lesz a felskálázás eredménye így is, mert a többszörözés eredményénél még nincs információvesztés, az csak az utólagos simításnál van, de nem jelentős.
-
dabadab
titán
Nem, a felkonvertalasra azert van szukseg, hogy kitoltse a kep a kepernyot. Felkonvertalas nelkul egy 720p adas egy 1080p kijelzon 1280x720 pixelen jelenne meg (az SD adas meg 720x576 pixelen), a tobbi meg ures lenne. Pont ezert nem ertem ezt, hogy miert meselik mindig ilyen lelkesen azt, hogy tud felkonvertalni, amikor az osszes TV tudja ezt, alapkovetelmeny. Ami erdekes lehet, az az, hogy hogyan konvertalja fel a kepet (erre van rengeteg algoritmus, olyan is, ami szinte 0 szamitasigenyu meg olyan is, ami baromi bonyolult).
A felkonvertalas egyaltalan nem jelenti azt, hogy nem lesz fog romlani a kep (ez foleg akkor jon elo, ha a forras meg a cel kozott nem egesz szamu arany van (mint pl a 720p es az 1080p eseteben), az UHD - 1080p relacio ilyen szempontbol szerencses, mert pont megduplaztak a felbontast), monitorokon ezert is szokott lenni 1:1 uzemmod, amikor tenylegesen nem csinal felskalazast, hanem annyi pixelt rak ki, amennyit kap, igy a megjelenitett kep kisebb lesz ugyan, de jobb minosegu (nem veletlen, hogy az Apple is ugyelt arra (legalabbis egy darabig), hogy az ios cuccok felbontasat mindig duplazza, hogy a felskalazas ne okozzon durva minosegromlast).(#11) Oppenheimer: persze, hogy nem lehet uj informaciot generalni, de azert jelentos minosegi kulonbseg van pl. egy sima pixelketszerezes meg egy Lanczos-interpolacio kozott.
-
freemanone
addikt
Vágjuk le a hangszórókat oldalról és idevele!
Nagyon szép lett!
-
Retekegér
MODERÁTOR
Nem semmi dizájn, le a kalappal, hogy még ebben is tudnak újat mutatni.
-
snowball
tag
Na ezt nevezem szép TV-nek. Letisztult de még is kicsit futurisztikus. Nem a szokásos tucat kinézet. Hajrá SONY
-
danikollar
őstag
Nekem nagyon bejön a dizánja! Mocskos jól néz ki szerintem!
-
Felskálázást sztem muszály elérhetővé tenni, amíg nincs megfelelő mennyiségű tartalom. Vagy rosszul gondolom?! "Sima" full HD tartalom hogy nézne ki középen, körülvéve fekete sávokkal. Esetleg kinagyítva?!
-
szab.tam
nagyúr
a felkonvertálás egy igen szükséges dolog. ahol van egy gyengébb felbontású forrás, de nagyobb a kijelző felbontása.
elvleg ez azért (is) kell, mert így nem lesz rosszabb a megjelenített kép.
tehát a felkonvertálás nem azért kell, hogy jobb legyen, hanem azért, hogy ne legyen rosszabb.valamikor 2006-2007(?) tájékán a westend hiltonban, ki volt téve egy nagy fullhd tv. azon egy starwars dvd futott, felskálázva. az volt az első ilyen felskálázós találkozásom. ott szembetűnő volt a hatás...
4k -> "olcsóbb lesz a régi széria" téma.
nem lesz olcsóbb. sosem lesz az, csak várjuk.
ugyan folyamatosan csökkennek az árak, de a 3d megjelenése sem csökkentette a pusztán 2d képes tv-k árait. egyszerűen szép lassan kikopnak a piacról, és csak 3d képes lesz.
a 100k-s 32"-os 2d fullhd tv sem lett hirtelen 70k, mert van 150-ért 3d-s...****
kicsit valóban fura kinézete van.
de valamit ki kellett találniuk, hogy más legyen.
tuti fogják koppintani.****
a mammut-ban, a néhai fukarban, 1x hallottam egy nagy sony tv-t. keresgéltem a hangszórókat a hátam mögött, és a mélynyomót a tv melleltt. de nem voltak. én nem tudom, milyen hagszórókat raktak a tv-be, és hogyan oldották meg a virtuális hangzást, de csak pillogtam...
-
nednez
tag
2 oldalt mik azok az indukciós lapok
-
ewhu
csendes tag
"élethűen reprodukálja a tömött stadionban hallható üvöltéstől a leghalkabb suttogásig terjedő hangokat"
Erre a produkcióra módfelett kíváncsi lennék. Csúnyának nem nevezném a megjelenítőt, de érdekes a külalakot érintő elgondolás. -
törölt tag
válasz
Oppenheimer #2 üzenetére
Szerintem kb. úgy, ahogy mondjuk a 720p-t 1080-ba, csak itt több képpontra kell kiszámolni a kiszámolnivalót.
Más: az a hangfalutánzat mi a csöcsért kellett rá?
-
Angel1981
veterán
Ilyen "felkonvertálós" dolog volt a Blu-Ray debütálásakor is, szerintem annyit ért, mint egy marék zöldborsó - valahogy nem hiszem, hogy most más lenne a helyzet.
Persze jó a 4K, majd lenyomja a mostaniak árát! -
Bloksma
aktív tag
Éljen, felkonvertálás! Hát nem mindenki erre vágyik? Már látom magam előtt, ahogy a tömegek rohannak a boltba 4K tévéket venni
-
szilagyiv
senior tag
'rvajól néz ki, de az a kék fény az alján... jáhháhhájj....
-
Oppenheimer
nagyúr
Szerintem csúnya. Meg nem értem, hogy lehetséges egy HD anyagot felkonvertálni UHD-ba... Valaki elmagyarázhatná
-
zserbox
őstag
elég futurisztikusan néz ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 65 és 55 hüvelykes méretben érhetőek majd el az X9000A sorozat tagjai.
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- LG OLED65C3 EVO Smart OLED Tv! 48"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/
- Astrogaming A10 Gen2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Razer Kraken Ultimate Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Razer Kraken X - Multi Platform Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! HP X2 210 G2 Tab - Intel Quad Z8350 I 2-4GB I 32-64SSD I 10,1" TOUCH I Cam I W10 I Gar
- AKCIÓ! Asus Prime Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman600
- AKCIÓ! ASUS Vivobook Pro 16X OLED 4K notebook - i7 11370H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest