Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
"Példásan jó képminőség, a nagy felbontás ellenére minimális a zajszint, és az elmosódás."
Azért ilyet beírni egy olyan kép alá, amin a deszkakerítés egy homogén massza, elég meredek
-
Kormi76
aktív tag
Hát nem tudom, én azért ennyi pénzért nem vagyok elájulva tőle... Főleg, hogy korábbi Canonok is ugyanígy tudták a manuális módokat. Egyedül az érzékelő méret az, ami kirívó, de ehhez is 14Mpixel párosul, amivel elvették a dolog élét. A többit nem értem miért nagy szám, a képtstabi is már-már alap, főleg ilyen árban...
-
Champipi
aktív tag
Nagyon dizájnos, nagyon modern, de szerintem könnyen lehet, hogy nem ver rá szignifikánsan egy Ixus 70-re, ami viszont bikaszott jó kicsi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hát azért a használható ISO 800 erősen kérdéses, a festménynél írt "kevéssé látszanak a vászon rücskei" enyhén szólva is eufemizmus.Az első tesztképnél ISO 200-ig korrekt, a 400 még elmegy. Előnyeként fehozható lehet, hogy egyenletesen romlik a minőség az érzékenység növelésével. Persze kérdés, hogy az érzékenység növelését követte.e a megvilágítás csökkentése is, mert ha másként történt, akkor csak azt látjuk a tesztben, hogy úgy felejtett ISO értékkel mennyit romlik a kép esetleg.A második tesztképen ISO 400 ami még jónak mondható. A festménynél a 800-as és 1600 -as érzékenység már igazából gyenge szvsz. Az úgynevezett "nagylátó" 35mm azért mindennek mondható csak nagylátónak nem, viszont katasztrofális kép számomra. Pont azon a területen teljesít a legrosszabbul a gép, ahol leginkább használni fogják a beltéri bulifotókon kívül. Minden hiba, ami csak előjöhet egy képnél megvan szinte. A CA-ról a cikk is ír, arról nemigen érdemes beszélni. A kép sok helyen kiégett, a ki nem égett részek sem igazán részletgazdagok, ott erős mosás látszik. A tele állásban már csak a mosás.
Összességében a gép azt hozza, amit egy ekkora géptől nagyjából várhatunk, viszont messze nem azt, amit egy 85 k-s gépnek nyújtania kellene. Azt meg, hogy
"Meglepően jó azonban a részletek megtartása, még dSLR gépnél sem látni hasonló képminőséget közepes árkategóriába sorolható nagylátószögű objektívvel." nem értem egyszerűen, melyik objektív ennyire rossz? -
MLaca
őstag
Ez még ide vág: A Canon eladta a 100 milliomodik (!) kompaktot, ezért ebből az ünnepi alkalomból kifolyólag limitált számban piros színben is kapható az Ixus 980 IS.
Nem is csúnya pirosban sem: [link] -
infectedmann
őstag
Jó ez az IXUS sorozat.
Nekem a 950 -es van, először el sem akartam hinni, hogy mi mindent belepréseltek. Nem egy mai masina, de még egy ideig biztos nem fogom lecserélni. Arra még bőven jó amire én használom -
lesaux
veterán
És mennyi az ára? Vagy csak nekem kerülte el a figyelmemet?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Brutális képességekkel rendelkező digitális szépséget mutatott be a Canon az Ixus 980IS személyében.
- Gitáros topic
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hyundai, Kia topik
- Ukrajnai háború
- Sportfülhallgatót is bejelentett a Huawei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bestbuy játékok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Mobil flották
- További aktív témák...