- Milyen billentyűzetet vegyek?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hobby elektronika
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Mini-ITX
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
1010
őstag
érdekes cikk
-
-
arty
veterán
de nemár azt mondja valaki, h neki az 1080 kevés és pont a hiányzo 120 soron mulik a kényelem ... vszeg az ilyen tipusu felhasználáshoz 1920x2400 lenne az ideális, de az meg max kétmonitor egymás alá
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
senior tag
22"-es 16:10-es moncsim van, sokat nézek filmet, de engem nem zavar a két fekete csík fent és lent. Lehet mert egyenlőre új, és el vagyok ájulval a méretétől
Néha még kevésnek is találom a vízszintes sorokat, mert többre lenne szükségem egyébhez.Majd az vesz 16:9-est, akinek arra van szüksége. Csupán a felhasználói igény bővítéséről van szó, ami persze megint jól megosztja az embereket. Valaki fölöslegesnek, más szükségesnek gondolja. Kinek a pap, kinek a papné effektus...
[ Szerkesztve ]
-
Scalpel
senior tag
Én meg úgy vagyok ezzel a felbontás-képarány dologgal, hogy kinek mi felel meg, ezért a kedves gyártók legyenek olyan kedvesek, és gyártsanak mindenfélét. Tudom, hogy ez csökkenti erősen a profitjukat, hiszen erősen megdrágítja a gyártást a több gyártósor, nagyobb gyár, és ellentmond minden üzleti érdeknek, de akkor is, a gyártó van a vásárlóért, és nem fordítva... nehogy már néhány marketinges mondja meg, hogy mi a jó nekem... most éppen a 16:9... hát az eszem megáll...
Na jó, utópia kikapcs...
mod: off
[ Szerkesztve ]
-
T.Peter
őstag
Azt nem tudom, hogy miért 1920x1080 lett a fullhd felbontás (Saját megítélésem szerint azért, mert látták, hogy a 30"-es monitorok iszonyú drágák, és elég volt nekik a 24"-es monitorok felbontása is 16:9-esítve. Gondolom a monitorokat is figyelembe vették, amikor döntöttek a tv-k felbontásáról. Plusz olcsóbb kisebb felbontású panelt előállítani). Aki tudja, hogy hogyan alakult ki, kérem ossza meg velem, mert érdekel.
-
H.Roland
aktív tag
Nagyobb kategóriában (30") csinálnak 2560 x 1600 felbontású 16:10-es monitorokat. Ez 16:9-es képaránnyal 2560 x 1440, ami függőlegesen is több pixel, mint az 1200, ha csak a Full HD felbontást vesszük alapul. Az más kérdés, hogy lesz-e ilyen monitor, de miért ne lenne. Az ár megint más kérdés.
Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogyha megfelelően nagy a függőleges felbontás egy széles monitoron, akkor az csak pluszt nyújt a keskenyebbhez képest. Én legalábbis így látom a "jobb-e a szélesebb monitor" vitát.Minden relatív.
-
T.Peter
őstag
Attól függ. Orbanonak a sorok száma fontos, ezért neki a 16:10 (gondolom, de majd ő pontosítja). Másnak lehet, hogy a szélesség, vagy az, hogy a fekete csíkokat ne lássa a képernyő tetején és alján, ezért neki a 16:9. Amúgy szerintem így nem lehet rá válaszolni, hogy melyik a jobb. Nekem például mindegy. A 16:9-es azért tetszik, mert széles, és jobban visszaadja a látóterünket. A 16:10-es meg azért, mert engem nem zavarnak a fekete sávok, és több pixelsor van (ha ezek, amiket leírtam, nem helyesek, kérlek javítsatok ki).
Amúgy mivel neked van tv-d meg monitorod is, gondolom már kitapasztaltad, hogy neked melyik a jobb.[ Szerkesztve ]
-
T.Peter
őstag
válasz Hedgehanter #13 üzenetére
Nem képarányra írják a játékokat.
-
-
Olasza
aktív tag
válasz Hedgehanter #13 üzenetére
Arra befizetek, hogy valaki ilyen felbontással fog játszani.
-
Hedgehanter
őstag
Akkor a jatekoknal 16:10 re vannak irva lesz ket fekete csik oldalt....???????
-
Psych0
őstag
Kitalálhatnák végre "A képátlót". Szerintem géphez szar a 16:9. A 16:10 az kényelmesebb sokkal. Aki meg csak videózásra használná az vegyen tv-t.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
neduddki
nagyúr
HI!
na atennapi hirrel nem fordsitva jeplnt meg???:- )))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Enton
addikt
Az ökölnyi pixelek azért már egy kicsit tulzás.
De kinek mi és mire kell nekem a 32' os jó netezni is meg filmezni is meg TV-zni is."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
simonzé
addikt
Hasonlóan látom én is, legfeljebb a 4:3-nak és a 16:9-nek látom létjogosultságát. A céges notim 16:9-es, és szenvedek rajta pl. Excelben. Kénytelen vagyok külső monitort is használni. Filmezéshez viszont tényleg jobb a 16:9.
A privát notim 4:3-as és élmény rajta pl. a netezés.I don't fit in. I fit out.
-
Khaal
őstag
Nem értem minek kell ennyit kavarni a képarányokkal. 4:3, 5:4, 16:10, 16:9, eepc és társainak különféle képernyőfelbontásairól nem is beszélve.
-
erdoke
titán
Íróasztalra túl nagyok, illetve normál asztal-szék távolságból öklömnyiek a képpontok. A 27-es 16:10 arányú monitor pixelmérete már elég nagyítás nélküli webes szöveg olvasgatásához, annál nyilván nagyobb a 27" és 16:9-es monitoré, és még sokkal nagyobb a 32-esé.
A legjobb aláírás a héten
-
Nem teljesen értem, hogy miért nem kezdik el a 32" Full HD LCD TV-k paneljeit monitorokba szerelni. A panelek már kint vannak egy ideje... Vagy a piac nem lenne vevő rájuk?
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- SQL kérdések
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali játékos kérdések órája
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG950SUXEN) 49" 240HZ OLED GAMER ! AKCIÓ
- LG (27GR95QL-B) 27" 240HZ OLED QHD MONITOR ! AKCIÓ!
- Újszerű Samsung Odyssey OLED ((G8)) S34BG850SU (2025.08.28-ig Garis)
- Fujitsu B22T-7 Pro IPS LED monitor eladó (21.5", Full HD, hangszóró, USB HUB)
- SAMSUNG LS32BG700EUXEN 32" Q-LED G7 144hz MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest