- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A HBM helyére HBF-et kínálna a SanDisk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
1010
őstag
érdekes cikk
-
arty
veterán
de nemár azt mondja valaki, h neki az 1080 kevés és pont a hiányzo 120 soron mulik a kényelem ... vszeg az ilyen tipusu felhasználáshoz 1920x2400 lenne az ideális, de az meg max kétmonitor egymás alá
[ Szerkesztve ]
-
22"-es 16:10-es moncsim van, sokat nézek filmet, de engem nem zavar a két fekete csík fent és lent. Lehet mert egyenlőre új, és el vagyok ájulval a méretétől
Néha még kevésnek is találom a vízszintes sorokat, mert többre lenne szükségem egyébhez.Majd az vesz 16:9-est, akinek arra van szüksége. Csupán a felhasználói igény bővítéséről van szó, ami persze megint jól megosztja az embereket.
Valaki fölöslegesnek, más szükségesnek gondolja. Kinek a pap, kinek a papné effektus...
[ Szerkesztve ]
-
Scalpel
senior tag
Én meg úgy vagyok ezzel a felbontás-képarány dologgal, hogy kinek mi felel meg, ezért a kedves gyártók legyenek olyan kedvesek, és gyártsanak mindenfélét. Tudom, hogy ez csökkenti erősen a profitjukat, hiszen erősen megdrágítja a gyártást a több gyártósor, nagyobb gyár, és ellentmond minden üzleti érdeknek, de akkor is, a gyártó van a vásárlóért, és nem fordítva... nehogy már néhány marketinges mondja meg, hogy mi a jó nekem... most éppen a 16:9... hát az eszem megáll...
Na jó, utópia kikapcs...
mod: off
[ Szerkesztve ]
-
T.Peter
őstag
Azt nem tudom, hogy miért 1920x1080 lett a fullhd felbontás (Saját megítélésem szerint azért, mert látták, hogy a 30"-es monitorok iszonyú drágák, és elég volt nekik a 24"-es monitorok felbontása is 16:9-esítve. Gondolom a monitorokat is figyelembe vették, amikor döntöttek a tv-k felbontásáról. Plusz olcsóbb kisebb felbontású panelt előállítani). Aki tudja, hogy hogyan alakult ki, kérem ossza meg velem, mert érdekel.
-
H.Roland
aktív tag
Nagyobb kategóriában (30") csinálnak 2560 x 1600 felbontású 16:10-es monitorokat. Ez 16:9-es képaránnyal 2560 x 1440, ami függőlegesen is több pixel, mint az 1200, ha csak a Full HD felbontást vesszük alapul. Az más kérdés, hogy lesz-e ilyen monitor, de miért ne lenne. Az ár megint más kérdés.
Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogyha megfelelően nagy a függőleges felbontás egy széles monitoron, akkor az csak pluszt nyújt a keskenyebbhez képest. Én legalábbis így látom a "jobb-e a szélesebb monitor" vitát. -
T.Peter
őstag
Attól függ. Orbanonak a sorok száma fontos, ezért neki a 16:10 (gondolom, de majd ő pontosítja). Másnak lehet, hogy a szélesség, vagy az, hogy a fekete csíkokat ne lássa a képernyő tetején és alján, ezért neki a 16:9. Amúgy szerintem így nem lehet rá válaszolni, hogy melyik a jobb. Nekem például mindegy. A 16:9-es azért tetszik, mert széles, és jobban visszaadja a látóterünket. A 16:10-es meg azért, mert engem nem zavarnak a fekete sávok, és több pixelsor van (ha ezek, amiket leírtam, nem helyesek, kérlek javítsatok ki).
Amúgy mivel neked van tv-d meg monitorod is, gondolom már kitapasztaltad, hogy neked melyik a jobb.[ Szerkesztve ]
-
T.Peter
őstag
válasz
Hedgehanter #13 üzenetére
Nem képarányra írják a játékokat.
-
Olasza
aktív tag
válasz
Hedgehanter #13 üzenetére
Arra befizetek, hogy valaki ilyen felbontással fog játszani.
-
Hedgehanter
őstag
Akkor a jatekoknal 16:10 re vannak irva lesz ket fekete csik oldalt....???????
-
Psych0
őstag
Kitalálhatnák végre "A képátlót". Szerintem géphez szar a 16:9. A 16:10 az kényelmesebb sokkal. Aki meg csak videózásra használná az vegyen tv-t.
-
neduddki
nagyúr
HI!
na atennapi hirrel nem fordsitva jeplnt meg???:- )))
udv
neduddki
-
simonzé
addikt
Hasonlóan látom én is, legfeljebb a 4:3-nak és a 16:9-nek látom létjogosultságát. A céges notim 16:9-es, és szenvedek rajta pl. Excelben. Kénytelen vagyok külső monitort is használni. Filmezéshez viszont tényleg jobb a 16:9.
A privát notim 4:3-as és élmény rajta pl. a netezés. -
Khaal
őstag
Nem értem minek kell ennyit kavarni a képarányokkal. 4:3, 5:4, 16:10, 16:9, eepc és társainak különféle képernyőfelbontásairól nem is beszélve.
-
erdoke
titán
-
Nem teljesen értem, hogy miért nem kezdik el a 32" Full HD LCD TV-k paneljeit monitorokba szerelni. A panelek már kint vannak egy ideje... Vagy a piac nem lenne vevő rájuk?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A HD videókhoz igazodó képarány mellett a LED-es háttérvilágítás is terjedni fog, igaz, lassabban.
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mesterséges intelligencia topik
- Max
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- További aktív témák...