Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
"A Santa Clara-i óriáscég tehát egy friss címmel szeretné vonzóbbá tenni az aktuális processzorait" Ez nem kicsit szánalmas.
-
zzola
titán
AMD is csinál/csinált ilyet. Nyilván nem ezért válaztja a vásárló a zIntelt...
-
Jo latni hogy vegre az Intel haza tajan is duborog az innovacio...
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
nubreed
veterán
Tehát az Intel egy legnagyobb jó indulattal is csak egy középszerű játékkal tudja promózni és egybecsomagolni a technológiailag lemaradásban lévő (AMD -hez képest) új cpu-ját, most, hogy már a graphics departmentet is [kukázzák] . Aham, tuti jó lesz ez annak a 20 embernek aki ezt még meg is veszi.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
törölt tag
Ezzel nem hinnem,hogy visszacsabitjak a kiabrandult vevoveket,sokan vartak mar,hogy jo legyen az amd pl en is mindig inteles voltam ,mert az amd sehol sem volt (kiveve p4 -althon 64).most kb 80% ban veszik az amd procikat.(en is)
Hogy miert abrandultak ki,hazugsagok,draga ar,es allando alaplapcsere nem lehetett frissiteni lap csere nelkul......stb.....es ha az amd nem lepte volna meg a sok magot akkor az intel sem soha
4 magos proci lol 152k az amd 3300x 120dollarosaval van egy pariban[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
De, csinált ilyet, ötöd annyi tőkével a hátában, na de a NAAAAGY SANTA CLARA-I ÓRIÁSCÉGNEK is már csak erre telik...na ez aztán a "komoly" hír! És ugye micsoda innováció....aztakurvapicsába...ez igen! Nem jár hozzá egy felfújható Intel feliratú lufi? Na akkor meg se veszem!
Mérnökezrek munkája...szép!
Mondjuk a biztonsági rések foltozása helyett...nos hát igen...úgy látom az intelnél is megvan egy fontossági sorrend...bár ahogy elnézem nem az adatbiztonság van a prioritás csúcsán...De milyen szar már, hogy még új alaplap sem fog kelleni hozzá...mert az az igazi, ha megvettem az olcsó kis 160 ezres lapocskámat, majd fél év után eladom itt az aprón mondjuk 75-ért, és megveszem a hipi-szupi új intel lapomat azaz az "ugyanazvagyokmintamiteladtálcsakmostátcímkéztek" edísönt megint
vagy 160-ért...Kedves Intel!
Gyártsatok inkább....mondjuk fogpiszkálót!
Talán azt még ti sem tudjátok elkúrni...Intel(hetetlen)...[ Szerkesztve ]
-
menpee
aktív tag
Adjanak hozzá játékot, nem gond, de ne egy ilyen "-85% a következő Steam vásáron" típusú rettenetet.
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
törölt tag
ja lemaradt a link
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/intel/core-i7-3770-quad-core-3-4ghz-lga1155-p81575178/aki meg rohogni akar intel mernok
https://www.youtube.com/watch?v=133aifCbyw0&list=PLMs4EyLuAQKv-s7jTqaEdBOSizX-vRrDs&index=36&t=0s
-
veterán
Nem értem a linked, a Sempron 3000+ vagy a Sempron 3400+ nevében nem látok egy játékra utalást se.
Ja leesett, az Athlon -> Sempron átnevezést kárhoztatod, itt játék helyett árcsökkentés volt:
Ez egyúttal azt is jelentette, hogy az AMD az Intellel ellentétben semmilyen újítást nem eszközölt az új processzorok esetében, ami végülis egy logikus lépés volt, hiszen a drágább processzorok piacán az Athlon 64 már jól szerepelt a Pentium 4 ellen, így a már jól bejáratott gyártósorokon a Sempron névre keresztelt Athlon XP-k gyártása zavartalanul folytatódhatott, ennek köszönhetően pedig a Sempron azonnal egy nagyon olcsó processzorrá válhatott.
(#19) zzola: Igen, már látom nem ugyanarról beszéltünk. Azt hittem ilyen Ryzen 7 2700X anniversary editionre gondolsz.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nubreed
veterán
válasz #11083776 #13 üzenetére
A Youtube -os rohadt nagy. Már nagyon sok témában megcsinálták a videót ezzel a csávóval, de ezt sosem lehet megunni. A legvégén: "we should consider entering house heating solution market" mindent vitt. Made my day.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Laraxior
titán
Az AMD kiütötte a Zintelt, mint Thanos Hulkot.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
zzola
titán
Egy kicsit félrecsúszott.
Átnevezésre gondoltam, a cikk arról (is)szól.
Mondjuk ez talán még az Intelnél is szarabb volt..."Az AMD válaszul kiadta az első Sempron névre hallgató processzorokat, melyek gyakorlatilag átnevezett Athlon XP-k voltak."
Csak arra akartam utalni, hogy AMD is nevezett már át CPU-t.
[ Szerkesztve ]
-
exedoc
senior tag
3700X-hez is adhatnának valamit. Mondjuk egy Horizon: Zero Dawn-t kibírnék mellé.
-
tegbashar
tag
Aki azt hiszi,hogy manapság az Avengers nem képvisel reklám-értéket, az bezárva él.
Ez egy nagyon jó marketing fogás, jobb név ez ma szinte bárminél. -
Laraxior
titán
válasz tegbashar #24 üzenetére
Attól még ez nem húzza ki az intelt a szarból...
Kb ugyanaz, mint amit Hofi mondott mari néniről meg a Zepter edényről..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
GodGamer5
addikt
Elég vicces.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
tegbashar
tag
A megfogalmazásból gondolom, elfogult lehetsz a másik irányba. Ebbe nem szólok bele, csak annyit kérek azért gondolkodni ne felejts el.
Egyfelől, ha a logikádat követjük, akkor mára már nem lenne AMD. Mert ugye hatalmas sz*rban voltak...évtizedeken át.
Másfelől meg, de. Pont az ilyen húzások tudnak lendíteni az üzletmeneten. Nyilván kelleni fog valami hatékonyabb hardver is a konkurencia miatt, meg más marketing is, de nem járnak rossz úton.
Harmadrészt, meg vissza az első ponthoz. Azért az Intel most nincs akkora hátrányban az AMD-vel szemben, mint azok voltak eddig velük szemben.
És amikor amd hátrányban volt, akkor is adtak el cpu/gpu-t szép számmal.
Mint ahogy az intel is teszi azt most.
Az meg, hogy neked esetleg AMD az Isten, az tulajdonképpen egyetlen embernek fontos: neked. -
Laraxior
titán
Nem akartam felvilágosítani... köszi srácok
Mellesleg köztudott, hogy az Intel évek óta ugyanazt az architektúrát foltozza, meg told hozzá 2-2 magot..
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
tegbashar
tag
Akkor ebben tévedtem, sajnálom.
És rugózhatunk azon, hogy kéne e csekkolnom kihez szólok.
Szerintem pont nem kéne, főleg úgy nem, hogy pontosan rámutattam mire reagálok. Egy mondatra.
25 éve egyszer sem néztem meg kivel csetelek, fórumozok; lehet egy szakmai fórumon nem ártana.
De a mondandóm lényege nem ez volt.
És igen, köztudott amit írtál. Nem volt markáns fejlődése az Intel CPU-oknak. Viszont azt gondolom, nem nagyon keskenyedett a réteg, akiknek kielégítő amit nyújtanak (azt hiszem számomra egy új generációs felső-közép kategóriájú processzor már olyan volna, mintha a rúdugró a cél fölött 3 méterrel ugrana át).
Tehát továbbra is tartom ellenvéleményemet a kifejezéssel kapcsolatban. -
fanti
addikt
válasz tegbashar #28 üzenetére
"Azért az Intel most nincs akkora hátrányban az AMD-vel szemben"
Mihez képest...
Laptop, Desktop, HEDT, Server processzorok szintjén egyaránt tapossa az AMD az Intel nyakát, de nem akárhogy...látszik is az Intel részvényeken...
Tudomásom szerint a Google is lecserélte az adatbiztonság miatt a Xeonjait Epyc-ekre...egy ismi írta, hogy ezer darab fölött vett 64 magos Epyc procikat a Google pont az átállások miatt...ami folyamatosan megy napjainkban is, szépen, fokozatosan.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Vett már valaki azért szarabb processzort / videokártyát, mert adtak mellé egy olcsó bazári ajándékot?
-
Dr. Akula
félisten
válasz tegbashar #28 üzenetére
Ha az Intel is AMD-síti az árait, akkor lehet esélye, de eddig ők voltak a drágábbak, és hát nagyon nagyot kell ahhoz vágni rajta hogy megérje megvenni. Pont ahogy eddig az AMD-nek. 2x akkora csíkszélességen vannak, az IGP-jük mindig is kalap szar volt, most mellé behullott a CPU-juk is, ezt egy vacak játék nem fogja ellensúlyozni. Max egy árfelezés.
-
Sinesol
veterán
válasz Dr. Akula #35 üzenetére
Igazából az átlagos felhasználó szempontjából nézve nem rosszabb a procijuk, érdemes azt is számításba venni, hogy egy nagyon szűk techbolond rétegen kívül senkit sem érdekel a csikszélesség, meg hogy hanyadik refresh széria. Az átlagos vásárló azt látja, hogy játékra továbbra is kb. a legjobb választás, más meg nem is nagyon érdekli. Most nemrég vett egy ismerősöm gépet, 8 magos procit akart, elmondtam neki az opciókat, hogy olcsóbb az AMD variáns meg kb. ugyanazt tudja. Azt mondta a teljes árat nézve az a 20k már nem sokat dob, az előző intel is bevált, nincs miért váltani, jó lesz a 10700.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Csak nem mindegy hogy a 600€-s vagy dragabb processzornal azzal kell kezdeni hogy a garanciat kivagod az ablakon, es elvegzed azt a munkat ami nem a te dolgod lenne. Kupakolas, ujrapasztazas.. Neadjisten kupakcsere, mert a gyari olyan domboru, hogy lehetetlen huteni a CPUt gyari orajeleken.
En megcsinaltam, de azert amikor bekerult a 9900KS a delidelobe, ott azert kicsit szakadt a viz rolam, hogy vajon hasznalhato lesz vagy sem...
Nem nagyon szeretek a gepben 90°C-os alkatreszt latni, holott az Intel szerint belefer. Nekem viszont nem, mert van mas is a gephazban ami fűt, nem csak egy CPU."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Dr. Akula
félisten
De az már érdekel mindenkit hogy ugyanazért a pénzért kap még +2 magot, PCIE 4.0-t, több PCIE sávot, meg ilyenek. Meg hogy egyáltalán annyi magig el tud menni amit az Intel elő se tud állítani, és mindezt normál TDP keretből, meg 400W-ok repkednek az erőltetett gyári tuning miatt. És az is érdekel jópár embert hogy az AMD-t kevésbé érintik a biztonsági rések, míg az Intel teljesítményéből még a patchek is levesznek. Meg kapcsoljuk ki a HT-t és társai, ugye... Annyi apró részlet van már, hogy már csak a lista hossza is elbizonytalanítja az egyszeri usert is.
Persze önmagában,.átlagusernek nem kell 64 mag és hasonló extremitások, de ha csak 8 magban gondolkozol, akkor is drágábban kapod meg az Inteltől az elavultabb technológiát (PCIE 4.0-t pl. nem). Jelenleg még órajelben vezet az Intel egy kicsivel, de ez is inkább már csak alacsonyabb felbontásokon jelent +fps-t, pedig már 4K-ban is szeretne az ember 60Hz fölé mozdulni, és egyre kevesebbeket érint a fullHD.
"Az átlagos vásárló azt látja, hogy játékra továbbra is kb. a legjobb választás"
Ez se igaz feltétlenül. Régebbi játékokban még kicsivel jobb, de már ott se jelentős az előnye, és az is csak alacsonyabb felbontásokon. 4K-ban már kb. tökmindegy.
Mondom mindezt úgy hogy nekem is Intel van, de ma már nem azt vennék.
[ Szerkesztve ]
-
exedoc
senior tag
Egyébként hatalmas Avengers fan vagyok, 8-25 éves koromig gyűjtöttem a képregényeket. Pókember, X-men, Superman, Batman, Spawn, Bosszú Angyalai stb. (Itthon egy ideig a kandi lapok-nal nem Bosszúállók néven ment)
Szóval el lehet adni vele procit, de nem nekem. AMD 8/16 vonalon jobb vétel szerintem. -
fanti
addikt
"Az átlagos vásárló azt látja, hogy játékra továbbra is kb. a legjobb választás"
Nos, ekkora kapitális hülyeséget már legalább egy hete nem olvastam itt a PH-n...
(#37) Laraxior
Totálisan igazad van! Elképzellek gyöngyöző homlokkal...és át is érzem, elvégre egy nagyjából 250 ezres processzort kupaktalanítani azért, hogy visszaadd neki azt a képességet, hogy le tudjon hűlni...De hiába na, Intelnél ezzel kell kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
exedoc
senior tag
Szerintem nem ez a lényeg. Még mindig ugyanazt a lasztit rugdossátok, hogy sokkal több Intel fogy, meg sokkal többen játszanak Intel procival. Valóban. Még. Mert az AMD-nek sajnos volt egy jó 8 évnyi lemaradása. De attól, hogy több konfigban van Intel és kevesebben AMD, attól még az Intel szarban van. Melegszik, sok a fogyasztás, drága, ugyanazt a node-ot 14-edszerre hegesztik( ), új node a habokba. Intel procival a gépemben is a tényekről írok, és AMD-t fogok venni, de nem azért mert a kedvenc színem a piros, vagy mert nem tetszenek az új Intel logo-k. Az Intel nem olyan nagyon szar, egyszerűen sokkal jobb a piros. Árban meg főleg. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Igazabol az atlagos felhasznalo szempontjabol nem rosszabb semmivel a mainstream intel, a 2-8 magos procik megfelelnek a a 99,9 % nak, ott meg nagyon nincs differencia teljesitmenyben, àrban sem akkora, hogy deal breaker legyen. A csucs asztali prociknal persze mar böven nagy a pirosak elönye, de megis kinek van annyi magra szüksege, mennyien vesznek olyat? A HEDT kb annyira megy, hogy szòba került mar a kategoria megszüntetese is. A csikszelesseg, fogyasztas meg xy foltozgatas rajtunk kivul senkit nem erdekel, mi meg maroknyian vagyunk, sokat nem szamitunk.
Privat tartalomgyartas, munka teren sem rozsas a helyzet, az Adobe kinalata pl. alig skalazodik 4-6 mag felett, inkabb szekernyi ramot meg ssd-t vesz, aki ott gyorsulast akar. Ahol meg van gpu gyorsitas, ott meg labdaba se rug a cpu, tökmindegy 6 vagy 12 magos, Quadro-val meg Firepro-val nem egy liga teljesitmenyben.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Kicsit olyan ez mint az autoknal, lehet aki benne van a temaban az latja egyik vagy masik motor miert jo, miben fejlettebb, stb, viszont a vasarlok 99%~a pont magasrol tesz a technikai reszletekre, egyszeruen nem erdekli öket es nagyon nem is kell vagniuk ezeket a dolgokat, ahhoz hogy vezessenek. Ugyanigy a cpu-nal is, a legtöbb embert pont nem erdekli az, hogy milyen csikszelesseg, meg hogy jobban melegedik, ettöl függetlenül is tud Fortniteozni, meg word-el dolgozni. Amugy a melegedes is olysn dolog ami nagyon fel van fujva, par csucsrs huzott procit leszsmitva sose lesz semmi gond. En evekig Phenom-ot is gyari hutovel hasznaltam, volt vagy 60-70 fokis, de kit erdekel, 100 fokig ugyse lesz semmi baja. Màig gond nelkül megy màsodgepben, pedig negymagositva is lett.
Szoval a lenyeg, hogy erdemes elvonatkoztatni magunktòl, a legtöbb emlitett problema csak a magunkfajta techbolondok szàmàra lètezö dolog.
Lehet neked 70-80 fokos cpu sok, de random laikus szamara pont nem mond semmit, ha kicsit kivancsibb max megnezi a support oldalt, ahol azt latja, hogy mondjuk 110 fok a felsö hatar, szal nyigodtan alszik. Vagy vehetjük azt az esetet is, amit talan ipon-os vasarloi velemenykrnt olvastam, ott irta egy srac, hogy hangos a hutes mert melegszik xy cucc, de pont tokmindegy mert fejesben ugysem hallja.[ Szerkesztve ]
-
exedoc
senior tag
Ebben igazad van, kihagytam a magyarázatomól, hogy nekem renderelésre kellene Vray / Corona render, Unreal Engine-hez legalább 8/16-os proci, de inkább 12/24 vagy 16/32 kellene, de azt már nem engedhetem meg magamnak. Viszont 8/16-al nekem best buy jelenleg egy 3700X. Intel vonalon ez drágább most jelenleg. Mivel renderelésnél főleg Vray alatt amúgyis melegszik a jószág, és szinte 100%-ra terheli, ezért tuning nem lesz, a renderelés önmagában is stress test, kell majd mellé egy kompakt víz, nálam jelenleg 5 éve teljesít jó szolgálatot egy Corsair H100i, szerintem maradok is a márkánál. Ami kelleni fog még az egy hűvös, és erős VRM-el megáldott stabil lap.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
"Ami kelleni fog még az egy hűvös, és erős VRM-el megáldott stabil lap."
Mihez? A 3700X-hez? Minek?
Na ahhoz aztán pont nem kell semmiféle különleges VRM!Ha azt mondanád, hogy 3900XT...vagy 3950X. Akkor azt mondanám, hogy azoknál már oda javasolt figyelni a VRM-re, de ott sem kell hanyattesni annyira tőle.
Ez nem Intel "legújabb edísön", hogy OC-zva lazán benyaljon 300 wattot...
-
MeszesKPT
őstag
Rendben, hogy ez csak egy marketing fogás, de ehhez még az Avengers is kevés lesz.
-
VirsLee
őstag
Nézd meg a B550 Tomahawk-ot. Több helyen tesztelték, OC-zott 3900x-szel is, nagyon ajánlott darabnak tűnik, kb. 18-20k-val olcsóbb, mint az általad említett asrock és hűvös a VRM-je. Ne vegyél vízhűtést, nem éri meg a Te felhasználási céljaidra. Sem a processzor teljesítménye, se a felhasználási mód nem olyan, amihez érdemes lenne a víz. Ezen is spórolsz, úgyhogy igazából vehetnéd a 3900X-et
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Új funkciókat hoz a One UI 6 Watch
- Biztosan maradnak a hagyományos tápkonnektornál az ASRock új Arc VGA-i
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Kindle
- Formula-1
- Politika
- Fujifilm X
- Xbox Series X|S
- Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig (doboz mindenhez!): Intel Core i7-10700, ASUS TUF B460M-plus alaplap, 32Gb RAM
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- AMD Ryzen 5 5600G ÚJ BONTATLAN hatalmas készlet van! 12hó jótállás+számlával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest