Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Linux alatt működhet ez a ketyere?
-
ArchElf
addikt
Nem hinném. Ahhoz
1a) át kellene csapni a FW-t a pendrive IC-n, hogy az egész CDFS-nek lásson
2) az adatokat át kellene szervezni CDFS-be
3) és meg kellene írnod a FW-t úgy, hogy
3a) a rendszer CD írónak lássa és CD író szoftverrel tudjad az adatokat módosítani
3b) vagy kell írnod valami segédprogit, ami a win-api-t megkerülve direkt tudja írni a cdfs-t a pendrive-on1b) ketté kell partícionálni a pendrive-ot (FW szinten) egy minimális CDFS részre és egy nagyobb RemovableMedia részre (kb ahogy a nagyok csinálják)
.. innen ugyanaz a CD-s partícióval, viszont a maradékhoz nem kell nyúlni, az megy magátólAE
-
VIC20
őstag
Egyet nem értek: azt hittem, Win7 alatt, sőt, már valami hibajavítás óta XP-n is tiltott a pendrájvos autorun. Szóval hogyan is ugrál elő az a ablaka behelyezéskor?
-
A laikusok kedvéért elmondanám akkor, hogy a kupak nélkül is müködik a pendrive.
-
sti10p
senior tag
A csatlakozóvédő csúsztatható megoldások még túl bonyolultak egy átlag business man felhasználó számára, és egy olyan professzortól aki épp a nobel várományos felfedezéseit mentette le a pendrive-ra, szintén nem várhatjuk azt a mentális szintet, hogy képes legyen megbírkózni egy kupakosnál bonyolultabb megoldással, ha szórakozottságában elhagyja a kupakot még mindíg jobb mintha nem tudná kinyitni egyáltalán.
Ja és persze nem mindenkinek volt gyerekkorában Transformers-e, ők jelentős hátránnyal indulnának azokhoz képest akiknek a pendrive burka alol egy könnyed mozdulattal előbújtatható USB csatlakozó már nem tartozik a science fiction magaslataiba.De ezt most nem kellett komolyan venni
!
És most a Kontra, de komolyan (hogy azért ez is legyen
).: minél kevesebb mozgó alkatrész, minél egyszerűbb szerkezet, annál kissebb a meghibásodás esélye, pláne egy ilyen biztonsági szempontokat előtérbehelyező adatvédelmista eszköznél, ezt el kell ismerni.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Éppen pendrive után kell, hogy nézzek, ugyanis régebben egyik haveromnál felejtettem, aki letagadta, hogy otthagytam.... Hát az tuti, hogy a kövi pendrive-omat valahogy titkosítani/védeni fogom. Ha már elhagyom a rajta lévő adatokhoz ne férhessen hozzá más, illetve ne használhassa más felhasználó egyáltalán.
-
ddekany
veterán
Sokan említik itt a TrueCrypt-et... Legutóbb mikor próbáltam az volt vele a gond pendrive esetén, hogy csak olyan gépeken működött róla a TrueCrypt, ahol rendszergazdai jogosultságom volt. (Vagy persze ahova már eleve telepítve volt a TrueCrypt.) Úgy tűnt a gyári megoldások hardveresen megoldanak valamit, amit amúgy csak rendszergazdai jogosultsággal lehetne.
-
_Atesz
addikt
Értem, ezentúl ezt a véleményt/tapasztalatot is figyelembe veszem.
Viszont van ismerősöm, aki használt számítógépeket hoz be Németországból, Ő ennek pont az ellenkezőjét állítja. Állítása szerint az energián megspórolt összeg miatt is megéri váltania egy cégnek, plusz az új gépek hatékonyabbak, csendesebbek és "zöldebbek".
Az új szabványoknak meg csak örülnek, mert gyorsul a munka. Persze már jártam én kis városomban világszínvonalú biztosítónál (Aegon), ahol p4-es poroszkált.
Így nehéz homogén összképet kialakítani. -
ArchElf
addikt
A nagy cégek mindig konzervatívabban fejlődnek, mint a kicsik - és nem ők viszik el a hátukon a prémium piacot. Nálam otthon már kb 10 éve nincs FDD, de az ügyfelek még 2-3 évvel ezelőtt is hoztak be ilyeneken megbízást.
Egy nagy cégnél nem az a lényeg, hogy state-of-the-art cuccok legyenek, hanem hogy olyan gépparkot tartsanak, amin simán fut a böngésző, meg az office. Ennek nem előfeltétele az USB 3 (sem a prémium videokártya, sem a külső meghajtók), a prémium alaplap. Ami számít:
- memória
- hálózati sebesség
- megjelenítő (monitor), de ez is ritkánNálunk (és a nagy cégek nagy részénél), még pl. kell 1-2 év, mire Win7-re átállunk - itt még XP a szabvány.
Ja a géppark általában 3+ évig szolgál, ennyi idő alatt írják ugyanis nullára a könyvekben.
AE
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
Nyilván az OTP.
TV-be hallottam, meg sok embertől (akik külföldön élnek, dolgoznak), hogy sokáig nem szolgál egy géppark ilyen helyeken, most akkor kinek higgyek?Maga a dolog lényegtelen, ha csak a fejlődést nézzük. Jelenleg csak megjegyeztem, hogy lassan 2012 és még mindig az elavult technológiával jön ki, ha ez jövő év közepén történik, úgy már inkább lenne érdekes és részint felháborító.
Persze minden gyár azt gyárt amit akar, csak akik nem haladnak a korral - főleg a számítástechnikában - azok el szoktak bukni.[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Nézd meg a nyugati irodákat, biztonságtechnikai cégeket, bankokat, stb.
Bankban dolgozom - tudom, milyen gépek vannak itt, milyen cuccokat használunk, és kipróbáltam már 4-5 ilyen titkosított pendrájvot.
Volt olyan típus - pendrive+smartcard - amiből a 2GB-os több, mint 30 ezer forint (és a smartcard-on kívül nem tud többet ennél).AE
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
-
Megértenem, ha az USB 3-as kütyü nem támogatná az USB 2. vagy USB 1.1 szabványt, de így csak bukik rajta aki nem ezt választja és már akkor elavult az cucc mikor kijön vele a bolt ajtaján.
Samsung BADA...Samsung Wave a hullámok ereje! Bada 2.0 : A Tenger ereje
-
_Atesz
addikt
Ezt a 20k-t honnan vetted?
Amúgy jó cuccnak tartom, csak jó lenne, ha előre mutató dolgok jönnének ki az elavult technológiák helyett. A Te gondolkodásmódoddal sosem fog elterjedni az usb3, sőt valószínűleg még a pentium 2-es korszakba lennénk, de tudjuk, már rég nem ott vagyunk.
Nézd meg a nyugati irodákat, biztonságtechnikai cégeket, bankokat, stb. (de mondhatnám az átlagfelhasználók jelentős részét is) évente - kétévente cserélik le a gépparkot. Az usb3-as alaplapok bő 1 éve simán elérhetőek.
-
geoff
tag
Szerintem is sokkal jobb - és olcsóbb - megoldás egy hagyományos kulcsot mondjuk truecrypt-el titkosítani. Sőt, használható hordozható módban és akkor ugyanígy működik az is, rajta a bináris valamint a titkosított adat, és ha tudod a jelszót megjelenik második meghajtóként a már titkosítatlan terület.
-
_Atesz
addikt
1, egy cégnek nem hiszem, hogy számítana +2k
2, aki manapság vesz alaplapot, az szvsz megfizeti az usb3 felárát (~+2k)
3, csináljanak gyorsabb titkosítást, ez már nem az én asztalom, esetleg valamit rá lehetne bízni a processzorra is, nem kellene mindent hardveresen kezelniA gyártók sorba nyomják ki az usb3-as cuccokat
-
ArchElf
addikt
1) Mert drágább az USB3 kontroller IC -> nincs rá kereslet
2) Mert nincs akkora eszközpark a piacon ami támogatná -> nincs rá kereslet
3) Mert a titkosítás miatt (olcsónem prémium HW megoldásokban) nem az USB a szűk keresztmetszet az adatátvitelben. A drágább HW-es titkosító meg nagyon megdobja az árat (most is minimum 2-3x drágább egy titkosított usb, mint egy sima mezei) -> nincs rá kereslet+1) Ha neked kell ilyen, találsz rá gyártót, aki egyedileg legyártja neked.
AE
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Te is ismered Druidia légkörvédelmi kódját?
Miért nem simán beépített ujjlenyomatolvasós? Mondjuk kellene egy segédprogram az első használathoz, beállítani legalább két ujjlenyomatot, nehogy már egy konyhai baleset után a titkosított állományainkat se érjük el (állítólag egy mostani ujjlenyomatolvasó meg tudja különböztetni az élő ujjatt a hamis/halott ujjtól), de utánna már teljesen hardver/szoftverfüggetlen lenne.[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
AHogy a cikkben is írták, ezeknek a cuccoknak a titkosítás (inicializálása) elég nagy overhead. Kis fájlok esetén (10 - 100 kB-os) a sebesség 100 kB/s-os nagyságrendű.
Amúgy a tisztességesen implementált HW-es titkosításnak meg van az előnye, hogy nem kell telepíteni semmit (csak futtatni azt a futtatható fájlt a cuccról). Hiában használ az eber szoftverest, az is csak ott működik, ahol telepítve van (vagy viheti magával az ember a titkosító programot is).
Ja és még egy: a HW-es titkosítás kikényszeríti, hogy az adatok titkosítva kerüljenek az eszközre - ezt szoftveres megoldás mellett ki tudja kerülni a júzer. Ezek az eszköszök nem otthoni használatra vannak tervezve, ahol senkit nem érdekel, mit tesz az ember a hordozható eszközökre, és szeretné titkosítani, vagy sem. Ez egy "ipari" eszköz, aminek az a feladata, hogy kikényszerítse a titkosítást.
Persze az idióta jelszavak ellen szerintem ez sem véd:
12345678
Password
*****Z0mbi: mióta is lehet kapni USB3-as alaplapokat?
AE
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
szomoru hogy meg fejlesztenek usb 2 kutyuket... bar forgotarcsas hajdu mosogep is kaphato a mai napig
-
törölt tag
Jó cuccok.. Olyan slimet már sajna vesztettem el... bár csak 1GB-os volt, de akkor még elég drágán mérték azt is
-
-
dave666
aktív tag
Nekem is Verbatim van 8Gb, csak régebbi kiadás, meg vagyok vele elégedve
-
Dr. Akula
félisten
2011-ben usb2 elég karcsú.
-
A végén: "Verbatim Small Business Seurity Pack pendrive" nem SeCurity akart lenni?
[ Szerkesztve ]
-
zrubi
senior tag
Az még hagyján, hogy ezek általában "windows only" megoldások, de az kicsit már neccesebb, hogy a lelkels felhasználó kap egy újabb külső implementációt egy teljesen standard szabványos titkosítási megoldásra... az ehhez tartozó szoftver persze települ a gépére, bépül, stb.
Vesz a lúzer egy más gyártótól származó hasonló "tudással" ellátott csodakütyüt, és annak is lesz saját szoftvere... Hurrá.Ahelyett, hogy egy teljesen átlagos pendrive-ot MEGLÉVŐ tesztelt, megbízható szoftvermegoldásokkal titkosítana. pl Truecrypt, Luks.
A hardveres titkosítás ilyen esetben mega LOL.
A legratyibb PC-ben lévő processzornak sem tűnik fel hogy AES256-ot kellene csinálnia a fájlrendszerműveleteknél... egy ilyen kütyübe épített "hardveres" AES titkosítás, csak lassít, bonyolít, és újabb implementációs hibákat hoz a rendszerbe.Ha a paranoniásan nézzük mindezt, akkor sokkal esélyesebb hogy a kedves gyártó épít be hátsó kapukat különböző indokokkal... (vagy titokban)
Véleményem szerint, akinek erre (pendrive titkosítás) valóban szüksége van, az már rég így használja az átlagos pendrive-jait... ami működig bármelyik oprendszere alól is
-
ddekany
veterán
"Kupakja hátuljára illeszthető, tehát jó eséllyel azt sem veszítjük majd el."
Tudom, hogy ez ma még sci-fi kategória, de a nanotechnika fejlődésével előbb-utóbb lehetséges lesz, hogy a kupak és a pendrive testét egy u.n. madzaggal összekössék. A dologban az a rendkívüli, hogy a madzagban lévő nagyméretű kőolaj-származék molekula láncok megakadályozzák, hogy a kupak és pedrive teste közti távolság egy adott távolságot meghaladjon (ez az u.n. madzag hossz). Még sehol nem láttam ezt a technológiát valós alkalmazásban, de mint mondtam, valószínűleg ma még nem kivitelezhető, vagy méreg drága lenne. Bár nekem házi körülmények közt egy gumi testű Corsair GT-n már sikerült ilyet előállítanom varrótű és a cérna nevű űrtechnológiában (és ruhaiparban) alkalmazott speciális anyaggal.
Ja, a cikkből meg kimaradt, hogy ez csak Windows-on működik. Gondolom legalábbis... Az hogy Linux-on nem, természetes, de talán azért az OS X támogatás kérdése beleférne egy ilyen hosszú cikkbe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A "hardveres" Kódolás/dekódolás milyen sávszélességet engedhet ezen az eszközön?
-
Egy másik érdekes dolog mikor a mezei user elfelejti a titkos jelszót és azon elmélkedik, hogy mért nem mentette le a cuccot a gépére mikor még tudta.
Samsung BADA...Samsung Wave a hullámok ereje! Bada 2.0 : A Tenger ereje
-
ddekany
veterán
válasz
Silentfrog #1 üzenetére
Ha nem inkompetensek akik csinálták (és ez mondjuk egy nagy "ha"), nem valószínű, hogy értelmes befektetéssel törhető... Mert ha nem bénázták el, akkor a pendrive nem tudja mi a jelszó, és kénytelen vagy izomból eltrafálni.
-
válasz
Silentfrog #1 üzenetére
Jogos megálapítás
-
Silentfrog
veterán
Ha az ember az utcán talál egy hiper szuper drága pendrive-ot bedugja a gépébe és látja,hogy csurig van,és ráadásult titkositva akkor lehet ,hogy nem fogja törölni,hogy használni tudja hanem esetleg "szakértő" kezekrebizza,hogy feltörjék.
Mivel ha valaki nagy mennyiségű pénzt áldoz egy biztonságosnak kikiáltott pendrive-ra akkor lehet,hogy fontos neki,hogy védve legyen a rajta lévő adat,igy "sokat érhet" az ami rajta vanViszont ha egy Kingston penddrive-ot talál ami titkositva van azt csak simán leformázza,hogy használni tudja.
Feltörni azt sem tudja,inkább használja.... szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Bemutatjuk a gyártó AES256 titkosítással és végpontbiztosító szoftverrel ellátott külső tárolóit.