2019. augusztus 17., szombat

Hozzászólások

(#42) Lidl Jacob válasza doeeg (#39) üzenetére


Lidl Jacob
(addikt)

"Ugyanakkor, ha valaki megteszi (mert hidd el, az egyszeri hívő Marika néni el fogja küldeni az 500 forintot), miért ne tehetné meg? Közösséget kovácsol, összefogást szül, szimbólumról van szó, stb., lehet dobálózni a közhelyekkel, de így van."

Ezzel nem vitatkozok, de ettől még a célja vitatható. Pláne, hogy az összefogás nemes zászlaja alatt egy olyan célra dobálják el a pénzüket, aminek amúgysincs valós értéke, ráadásul már úgy, hogy meglesz a kellő pénz az bőven, egyszeri ember adománya nélkül is. Sokkal hasznosabb gazdaságilag is, ha a saját országunk gazdaságában marad a pénz, azaz, ha a zsebében marad Marikának.
A másik oldal "közhelyes oldal", amit mondtam, hogy ennél hasznosabb és produktívabb helyre is mehetne az a pénz... ezzel kapcsolatosan a köv. megjegyzés:

Ez van. Adhatná afrikai éhezőknek is. Akkor ki döntené el, hogy kinek? Abu kap, de Bubu nem, ő ugyanúgy éhenhalhat? Igazságosabb lenne?

Nem lenne, csak az az első magától értetődő reakció, bár még ez is hasznosabb lenne. De jobban átgondolva nem lowlevel szinten kéne megoldani ezt, hanem oktatással, értelmes kisebb beruházásokkal itt-ott.

De mégegyszer leírom, engem az triggerelt itt, hogy már délig összejött a kellő összeg. Innentől minden csak képmutatás.

Respect, seen?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.