- A Copilot+-ra szabta az új Ryzen PRO sorozatot az AMD
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen asztali médialejátszót?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarabaeus
őstag
És tényleg
(Más: ami feltűnt, az a másfélszeres tömeg a GX1-hez képest - a palacsinta kitzoommal vagy egy 20/1,7 fixszel együtt is könnyebb a GX1, de még egy Olympus 45/1,8 fixszel is)Quoth the Raven "Nevermore."
-
FEDman
addikt
válasz scarabaeus #1 üzenetére
Gyanítom az EVF-en túl komolyabb építést is kapott.
Ettől függetlenül azért nem lett azért olyan sokkal nehezebb. Gyanús nekem, hogy te GX1-nél az akksi nélküli adatot vetted alapul.Akksival együtt:
GX7: 402g
GX1: 318g -
gianni85
veterán
És bejöttek a tippek, egyedül a névválasztás nem. Én egyenlőre jól elleszek még a GX1-gyel, aztán majd beruházok erre, ha kifutó modell lesz már.
-
scarabaeus
őstag
A prohardveres adatlapot néztem: "272 g (akkuval és memóriakártyával együtt)"
De máshol valóban az akku nélküli tömeg az.Quoth the Raven "Nevermore."
-
Dare2Live
nagyúr
Mindenesetre találó a "Birtoklási vágyat kelt a Panasonic DMC-GX7" cím.... tán az első m43 ami tényleg azt kelt.
szerk: az obi meg gyönyörű... csakhát az ára az horror lesz.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Tulku
veterán
"a gyártó stabilizált optikáival karöltve dolgozik; helyzetfüggően dönti el az elektronika, hogy a két stabilizátor együttesen, vagy csak a vázba épített dolgozzon"
Ha együttesen is képesek lesznek dolgozni, akkor azért meglepően jó eredményeket is kaphatunk stabi téren...persze a puding próbája....
-
k1csi
senior tag
A Pana most tényleg jól eltalálta mi kell azoknak akik komolyan gondolják a fotózást mint hobbi és nyálcsorgatós lett (vsz. sokkal jobban is mint az EP-5). Mostanában annyi jó mFT váz jött/jön ki, hogy az mFT kezd a minőség szinonimája lenni és a belépő APS-C DSLR-ek lassan az olcsó, de felejthető kategóriába szorulnak.
Viszont pl. a stabi leírása elég talányos: "helyzetfüggően dönti el az elektronika, hogy a két stabilizátor együttesen, vagy csak a vázba épített dolgozzon."
Már egy ideje ott motoszkál a fejemben (lévén a szivárogtatások elég jók voltak), hogy mi lesz a stabival videó esetén. Eddig arra tippeltem volna, hogy videóra nem lesz vázstabi. Viszont a fenti idézet elég zavarossá teszi ezt, azzal, hogy nem tisztázza mi a döntés alapja. Eddig úgy tudtam két stabi nem mehet együtt mert egymást zavarják. Most tényleg mehet. Mikor? Nagyobb teléknél mint pl. 100-300?
Más. Dpreview megadta a vakuszinkront is: 1/320. Ez csak belső vakuval igaz vagy külsővel is (ahol tip. 1/250)?
Számomra igazán nyálcsorgatós a fázis AF-el lenne ami gondolom a következő verzióban jön majd vagy esetleg a következő csúcs Oly vázban. Persze így is nagyon jó, de ez lett volna a hab a tortán. A videó kicsit gyengébb lett mint a GH3-nál, de vsz. hobbi szintre így is bőven elég. Ebben a Pana eddig sem volt gyenge.
A NOCTICRON a blende gyűrűvel gondolom csillagászati árakat céloz meg, mert azt valahol ők is érezték, hogy az 1.2 önmagában kevés indok lenne.
[ Szerkesztve ]
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Ijk
nagyúr
NEX-7 m43-as változata, ami nagyon jó, mert a sony azt a vázat nagyon eltalálta. Ez már túlnő az eddigi játékszereken (kivéve GH vonal, G6), komolyan lecserélném rá a tükröst. Persze az álomrendszer egy ilyen váz foveonhoz hasonló érzékelővel lenne.
Az ára viszont számomra nagyon magas, talán pár év múlva használtan. Valószínűleg az a 42.5 f1.2 sem a nikon 85 f1.8g árában fog mozogni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
k1csi
senior tag
OK, köszi.
Mintha a Pana meg az Oly mostanában gyakran egy forrásból szerezne be dolgokat most pl. a zár nagyon egyformának tűnik speckó alapján az EP-5-el.Persze ez nagyon jó, sokkal jobb mint a DSLR-eknél ahol valami ebben a rendszerben jobb más meg másban mert mindenki saját rendszert épít. Itt meg szimplán átveszik máshonnan ha valami jó.
Ijk
Ezt a foveon lelkesedést sosem értettem. A foveon színszétválasztásával elvi gondok vannak ellentétben a mikro diffrakciós/prizmás módszerekkel. Remélem valamelyik módszert végre használhatóvá teszik és lényegesen jobb lesz mint a Bayer. A fázis AF mellett kb. ez lenne még egy tényleg izgalmas nagy dobás amire ott van a lehetőség és még hiányzik. Az elektronikus zár is jó lenne, de ott még legalább egy nagyságrend sebesség lemaradás van.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
jjeahh
nagyúr
"A beépített rendszerrel a régi manuális objektívek is használhatóak: ehhez csupán a gyújtótávolságot (8-1000 mm közt) kell megadni a menüben"
itt az ekvalens értéket kell megadni vagy ami az obira van írva?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
.mf
veterán
Várjuk a teszteket Meg azt, hogy csökkenjen az ára
Javítás a cikkhez:
"APanasonicDMC-GX7 az első olyan Panasonic cserélhető objektíves rendszerkompakt, amely vázba épített képstabilizátorral rendelkezik."Ne feledjük, hogy az összes Oly IBIS-es.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
cattus
őstag
A vázstabi saját Panasonic kreálmány, vagy az E-M5-ből vették át (voltak híresztelések, hogy igen, bár én ezt eléggé kétkedve fogadtam)?
Do the thing!
-
félisten
Nem.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Ijk
nagyúr
A Nex-7 tükörnélküli váz, és szerintem jobban is hasonlít. Az L1 4:3-as DSLR, nem m43-as váz.
k1csi: Nem érted? Volt DP1-em, még a D200-am 12Mp-es érzékelőjét is helyben hagyta az a 4,5MP-es érzékelő iso 100-200-on (pl). A 16MP-es Merrilek pedig középformátum minőséget nyújtanak.
Egyetlen probléma vele hogy csak alacsony iso-n használhatóak, de azon minden bayer érzékelőt "lealáznak".[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
madgie
titán
Mi volt a Micro 4/3 elődje? Ki gyártotta le az L1-et? És a GX7-et? A NEX-nek hasonló a markolata?
Mindegy, nem vitázok: nekem volt L1, volt NEX vázam, te meg valószínűleg pár termékfotó alapján eldöntöd, hogy ez bizony NEX utánzat. OK, a te dolgod.
szerk: én ezen a foveon-os képen csak a túlélesítést látom, szabad szemmel semmi sem ilyen, főleg nem a faágak. Persze a bayer-féle mosoda sem az igazi
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
Az új Sony szenzorok alacsony ISO-n épp elég jók kis pixelekkel is. A hatékonyabb színszétválasztás a magas ISO-t segítené ahol a foveon tudtommal nem remekel (azaz most is alulteljesít).
Azaz röviden: Nem.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Ijk
nagyúr
Arról én sem akarok vitatkozni ki szerint mire hasonlít.
A foveon szerintem inkább közelebb van a valóságoshoz, mondjuk nehéz néha utófeldolgozással a színeket jól megtalálni.. Épület, táj fotózásra szerintem jobb a foveon, minden másra bayer. Főleg füves, faleveles területen vérzik el az utóbbi.
Jó lenne egy új X3-as fejlesztés, ami nem döglik meg iso800-on, nem kínlódik időnként a színekkel. Illetve a dinamika tartományt jó lenne még növelni. Mondjuk engem a mai napig leginkább a digitális gépek undormány beégése zavar, a filmes kép is beégett, de valahogy sokkal jobban nézett ki./人◕ ‿‿ ◕人\
-
jjeahh
nagyúr
nem méretarányos, de megfelel...mindenki döntse el maga...
amúgy az első rangefinder style keresős m4/3 váznál sztem várható volt, hogy sokan a nex-el kezdik hasonlítgatni...szerintem amúgy pana-oly-ék sosem nyúlnak sehonnan, ha dizájnról van szó...ez nem mobilbiznisz kéremszépen...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
Fenét, jön egy mobilos hír, másnap már 2k hozzászólás.
Ráadásul a fényképezésről szerintem jóval többet lehet beszélni mint a telefonokról.Jó lenne ez a kis GX leváltani a tükröst, de egy vagyonba fájna. Ráadásul néhány dologra praktikusabb a már kiépített rendszerem. Lehet hogy majd jövőre nézek megint valami másodgépet, fuji x100 használtan, túl drágák nekem ezek az új milc-ek.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
titán
Mert az okostelefonok piaca sokszor nagyobb, mint a fényképezőgépeké. Ha egy-egy Nikonból is annyit adnának el, mint Almából, akkor itt még több fölösleges hozzászólás születne.
Ez a masina megdobogtatta a szívem. Szerelem első látásra. Ez végre mindenben olyan, amilyennek elképzeltem egy rendszerkompaktot.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
nord_
veterán
Nohát, az ember megjön nyaralásból és ilyen kellemes vázacska várja a hírekben!
-
FEDman
addikt
válasz eclipse006 #40 üzenetére
Na látom félreérthető voltam, konkrétan a képpel összekötve csak arra próbáltam utalni, hogy végre kapott a Panasonic GF1 egy méltó szellemi utódot a GX7 személyében.
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
Eh, ha most kéne döntenem (de szerencsére - vagy sajnos - nem), akkor komoly dilemmában lennék, hogy Pana oder Fuji. Pana mellett szól a fókusz és az olcsóbb obiválaszték. Fuji mellett a nagyobb érzékelő, a jpeg motor. Meg a expókorrekciós tárcsa.
De a 20 1.7 és a 45 1,8 komoly érv! Hopp, a 17 1.8-at majdnem kifelejtettem, pedig a 45-össel párban az ideális minimálszettet alkotja. -
Stauffenberg
nagyúr
Azért érdemes benézni a vásárlási tanácsadóba... Amikor az illető segítséget kér, kap is, majd közli, hogy az adott Nikon/Canon DSLR neki nem megfelelő, mert régen volt már egy szutyok kompaktja a gyártótól és ő nem hajlandó többet olyat vásárolni. Hiába mondják neki tízen, hogy az ő igényeihez az a legmegfelelőbb rendszer/gépváz...
Szerintem az átlag vásárló csak trollkodni jár a tanácsadóba. Kikéri a véleményeket, majd elmegy valamelyik elektronikai üzletbe és megvásárol egy teljesen mást. Ajánlod nekik a Pentaxot, kiváló ár/érték aránnyal és azt mondja oké, az lesz, majd jön 2 nap múlva, hogy vett egy iszonyúan felül árazott Canon vázat...
De ez van a MILC vázakkal is. Ha neki az felelne meg jobban és ajánlasz egy bestbuy-t, akkor is a boltban a DSLR-t veszi le a polcról...
Szóval agybaj az bőven akad itt is, nem kell a mobilosokra mutogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Nekem ezek a számok semmit se mondanak. Nézzük inkább gyakorlati oldalról! ezzel tudok normális minőségű fotókat készíteni, amelyik nem úgy néz ki mint egy szarrá tömörített .jpg, telefonnal készítve? Sötétben is? Mondjuk olyat amilyet szívesen beraknék háttérképnek, és nem azt mondom rá hogy mi ez a szar?
-
cattus
őstag
válasz Dr. Akula #47 üzenetére
Ha ezek a számok semmit sem mondanak neked, akkor igazán megtehetnéd, hogy legalább egy kicsit utánaolvasol a dolgoknak.
Egy kép milyensége meg nem csak és kizárólag a fényképezőtől függ. Persze vannak helyzetek (pl. sötétben fotózás), ahol kellenek bizonyos funkciók. Egy telefonnál meg - megfelelő kezekben - fényévekkel jobb kép készíthető vele.Do the thing!
-
Dr. Akula
félisten
A doki is mondhatná neked amikor hozzá mész hogy olvass utána a neten...
Én bevallom hogy lövésem sincs hozzá, meg időm se hogy minden csínját bínját kitanuljam, inkább megkérdem egy hozzáértő(bb)től. Én csak olyan fotókat szeretnék csinálni, ami nem a piros-zöld-kék hangyák háborúját ábrázolja, van-e esély megfizethető, nem profi kézi mahinálást igénylő cuccokkal olyan képeket készíteni mint amilyeneket pl. a webshots-on látni háttérképként, vagy felejtős? A színátmenet legyen színátmenet, ne színes kockák közelítő kavalkádja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- EA Sports WRC '23
- A Copilot+-ra szabta az új Ryzen PRO sorozatot az AMD
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- DIGI internet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok