Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • stopperos

  senior tag

  válasz Dave™ #6 üzenetére

  Az SMR merevlemezeken meg vannak határozva előre a szektorok. A PMR lemezeken nincsenek, hanem hogy fogalódik be, úgy kerülnek meghatározásra. Normál raid-nél nincs gond, mert ott a "buta" hardveres vezérlő minden szektort visszaír a cserélt lemezre az elejétől kezdve sorban. ZFS-nél (a cikk ábrája is ezzel kapcsolatos) máshogy történik, ott csak az adatokat tartalmazó szektorokat írja vissza, és nem is az elejétől kezdve.

  Ha valaki egy Synology-ban vagy Qnap-ban akarná használni, akkor normális rebuild időket fog kapni. Egyedül a véletlenszerű apró írási sebessége lesz gyenge. ZFS-nél lehet ráfutni erre.

  Én két éve futottam bele egy Seagate Barracuda (ST4000DM004 SMR) 4TB-os lemezbe. Párnak vettem a korábbi Seagate Barracuda (ST4000DM000 CMR) 4TB lemez mellé.
  ZFS alatt nem is sikerült beraknom a tükörbe. (Konkrétan Minden adatot át kellett küldenem a korábbi ST4000DM000 CMR lemezről az újra, és a régit, már hozzá tudtam adni tükörként.)
  A Barracuda az asztali felhasználásra van, de a fene sem gondolta volna, hogy egy számot változtatnak csak a betűben. 22 hónap alatt amúgy ki is hullott az SRM-es HDD szektor hibákkal, és a Seagate előző héten küldte a cserét.

  [ Szerkesztve ]

  "What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy

 • BullZeye

  addikt

  válasz Dave™ #6 üzenetére

  Van akadálya, pár napja pont ezt olvastam itt PH-n valamelyik NAS topicban, hogy 4TB CMR és SMR vinyók 90%nál hibára futottak (utólagos bővítés SMR-el).

  Srác nem értett hozzá, csak kérdezte, hogy mi lehet a hiba oka, mikor kiderült a turpisság

  Amúgy WD lassan, de javítja a hibát, nekem WD60EFAX (smr) helyett küldenek egy WD80EFAX-ot (cmr).
  Csak konkrétan mondani kell, hogy REFURBISHED vinyót nem fogadsz el, mert alapból arra cserélnék....egy WD60ERFX Refurbishedre, és persze alapból a futárt is neked kéne, és alapból neked kéne a vinyót kiküldeni "gariba".

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés