Új hozzászólás Aktív témák
-
Exoon
csendes tag
válasz
Aprósólyom #3 üzenetére
Üdv.
Melyik monitorokra gondolsz ? Mert én pont ezt néztem ki csak az S verzióját Xbox X mellé. Az 90-ért megy most. Ezt találtam megfelelőnek 27" fhd-ban ami IPS ( fps játék ) és tudja HDMIn a 120 hz. Dellből 90-ért csak 25" van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
2009 óta hajtok valamilyen 24”(+/-0,5”)-os Fhd monitort játékra, és ez a méret a leges-legvége ennek a felbontásnak. Mert a legjobb pixelstruktúrájú ilyen panelek felületére is kell a hard coating, ami kicsit összemossa, szabálytalanná teszi az egymás mellett lévő pixelek határait. Így lesz képes arra a hatásra, hogy karnyújtásnyi távolságból, - ahogy egy monitort ált. használni szokás - első ránézésre, agytorna nélkül össze áll a stabil kép!
Azért gondolom, hogy ez a határa, mert ha a kéztávolság(+egyenes hát/gerinc, így van beállítva a magassága, így kényelmes)-nál 5-8cm-rel előrébb hajolok, akkor már instant a pixeleket látom, nem a képet egyben. ( ez az egyszerű, gyors váltás néha tök hasznos tud lenni, lásd az előbbi példámat)
27 ill. 32”-on egy átlagos panellel, mar nem is a pixeleket külön, hanem a köztük lévő rács az amit elsőnek meglátsz, onnan nagyon fárasztó a rács mögött lévő 3d-s hatást kiszedne/dekódolnia az agyadnak.
Nekem 13 év Fhd-zés után a felbontás megkétszerezése hozna érdemi változást, de jelenleg az elérhető legjobb hardvereken keresztül is az látszik, egyre jobb minőségben közvetítve, hogy a tartalom néhol annyira műanyag hatású, és rapszodikus minőségnek örvend, hogy nem érdemli meg a 4k-s felbontást.
munkára szívesen vennék egy 27-28”-os max. 30”-os professzionális kijelzőt 4k alatti felbontással, ha windózzal lenne használva. Ha meg van oldva a skálázódás, akkor 4k felett is jöhet.[ Szerkesztve ]
-
jbcs
tag
Volt 27 collos FHD Benq monitorom, használtam játékra is, mozira, de ha közelebb ültem, mindig zavart, hogy látom a pixeleket. Amire talán el tudnám képzelni, ha valaki arra veszi, hogy távolabbról filmeket nézzen. Mikor munkára kerestem nem rég monitort 27 collon, nem is gondolkodtam fhd-ben, 1440p lett, munkára tökéletes.
-
törölt tag
Amíg folyamatosan ugrálok és futok, közben a képernyő közepére koncentrálok, addig nekem sincs hiányérzetem az Fhd-vel. Aztán amikor sniperrel, optika nélkül, két-három a környezettől eltérő színű pixel közül a felsőt célzom be, akkor mostanában egyre gyakrabban eszembe jut, hogy ez azért gáááz.
-
ceia
őstag
Nem rossz, de szerintem drága. Nekem is éppen ilyen kéne, fhd, 27-es. De nem ennyiért. Ha nincs pivot, és kispórolják a talpból az anyagot, az nem ér többet, mint 75k. Stabil a talp? Addig, ameddig nem kap egy lökést srégen hátrafelé. Számomra a freesync teljesen felesleges, és anélkül olcsóbb lehetne. Elég lenne 75Hz. A hangszórót sem értem, miért erőltetik a monitorokba. Sosem tapasztaltam, hogy valaki használta volna. Az árából inkább tennének előre kezelőgombokat. Tudnám használni, meg is felelne, mivel van vesa felfogatású talpam. De ez az ár túl sok érte. Persze nem hozzánk árazták, nyugatabbra még olcsó is ennyiért. Négyszeres fizetéssel kit érdekelne 107k?
-
Nekem nincs bajom a FHD felbontással.
-
törölt tag
Az Alzánál már listázzák az első fecskét, ami az eddigi beszámolókból játékra is (sőt, elsősorban játékra) ajánlható.
De azért egy 100 ezer forintos monitor meg az OLED a spektrum két vége, sokat kell még várni, amíg ezeknek köze lehet egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Nem értem a Benq árazását. A belépő monitorok is elég jók és ma már 90K-ért 240Hz monitort kapni. 50-60-70k-ért pedig dúskálunk a 144Hz-ben.
Amennyibe ez kerül pedig már ott van 2db nagyon jó 240Hz monitor a Dell-től és az Asus-tól. -
Low Noise
senior tag
A játékosok régóta az OLED monitorokat vàrják, LCD mostmár nekem ingyen se kéne, megvárom az OLED-eket.
-
törölt tag
Hát erre jár egy:
(néma sikoly)
Bevilágítás és szöveg olvashatóság tesztek nélkül, megfelelő távolságból bottal..
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megnéztük működés közben és bemértük a 27 hüvelykes, 144 Hz képfrissítési rátájú kijelzőt.
- Egyetlen dologban különbözik majd a Nothing (3a) és a (3a) Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- OLED TV topic
- Kerékpársportok
- E-roller topik
- További aktív témák...