Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A jelek szerint ez a foglalat lesz vagy annyi ideig, mint az LGA 775 volt. S processzorok terén is érkezik hozzá később erősebb, így ha erősebb proci kell, fogsz tudni venni bele zt. Sőt, lehet meglepő amit modnok, de ebbe is tudsz tenni diszkrét VGA-t, így ha ezt felhoztad, mint előnyt az AMD rendszernél, akkor ennél sem lenne szabad elfeledkezned róla. Vagyis kettős mércével dolgoztál.
-
Tenken
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #15 üzenetére
Én meg úgy tudom, hogy elvileg pont AM3 foglalattal jön majd ki, így egy kis frissítés után megint bele lehet tenni őket az előző konfigokba...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
D4rkAv3ng3r #15 üzenetére
Ha annyira kell a kakaó, elvileg a Phenom X6 bele fog menni. Amire kijön a bulldozer, az még 2-3 év.
-
Tyberius
aktív tag
Szegény ASRock, ezt a viccet már az összes alaplapjánál elsütik...
Úgy jártak, mint Joe a kis vadnyugati városban. Ha valaki nem ismerné Joe történetét, az aranyláz idején az egész környéken egyedül ő talált aranyrögöt... aztán amikor felépült a város, ő egyedül öt házat is felhúzott... amikor megérkezett a vasút, tíz évig ő volt az állomásfőnök... aztán nyugdíjba vonult, és a kertészkedésnek él, húsz éve az ő konyhakertje a legszebb a városban... mégsem hívják se Aranyásó Joe-nak, se Házépítő Joe-nak, se Vasutas Joe-nak, se Kertész Joe-nak... a vezetéknevét annak köszönheti, hogy egyszer, egyetlenegyszer megdugott egy csirkét
-
törölt tag
ASrock lap? Akkor minimum öt memóriaslot, vagy DDR2 lehetőség kellene rá.
-
Ren Hoek
veterán
Athlon X4 2.8 Ghz- 22K Áfával
AM3 785 lap HD4200-al - 20K ÁfávalKijön egy HD mozizásra alkalmas 4 magos gép, amin pl a stalker is elfut. Intel GMA-t, meg amit belehánynak most a CPUhoz, rommá veri. Ha úgydöntök kéne a kakaó mégis, rakok bele egy erősebb procit (bár annyira nem is kell) meg egy HD5870-et... Máris játékgép lett.
De nem vagyok AMD fan, hiddel nagyon sokat nézegettem az i5-öt. Már majdnem megvettem, mire utánaszámoltam, és átgondoltam.
D4rkAv3ng3r:
3-5 évre tervezek gépet, szóval lehetőleg olyat akarok, ami nem azonnal kerül a süllyesztőbe, hanem még minimum 3 évig létező foglalat. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nem üt vissza aki nem évente cseréli a gépét annak rohadtul mindegy milyen foglalat van/lesz. Ha az ember 2-3 évente cserél gépet akkor úgyis új deszka + CPU + VGA + RAM. Aki meg évente (van olyan?) az csak ért hozzá és átlátja a piacot.
A Core i5 kapcsán meg nem kell keresgélned, trial channel ott nincs.Nem bonyolult P55/P57 vagy ugyanez H-val. Egyébként is 5 perc kigoogle-zni hogy melyik CPU-hoz milyen lap való. AMD-nél is utána kell nézni, hogy miben butább például egy 760-as chipset a 780-hoz képest senki sem vágja fejből. (Sőt egyes PII X4 modellnél az után is, hogy 140W ready az adott deszka)
-
g@bo
nagyúr
miért ütne vissza? piacvezetők, brutál technológiával, zabálja a nép a cuccaikat akkor is, ha ezt a kavalkádot megcsinálják.
i5 meg jó, úgy ahogy van. 33+fa pénz áron már megvehető egy i5 750, lap 20k+fa. mire nem lesz elég ez a 4 mag, esetleg jól meghúzva... már az 1366 is nyugdíjazva lesz.
-
Ren Hoek
veterán
Azért durva amit az Intel levág itt a foglalatokkal meg chipsetekkel. Gyakorlatilag kaotikus és átláthatatlan az egész, mi mivel kompatibilis. Jó oké számunkra világos, de kb 10% az a népeknek aki járatos a mai hardverekben. 90%-nak meg fingja nincs róla, és nem is érdekli a téma. (Sok informatikus is így van) Mellesleg fontolgattam egy i5 rendszert, utána is olvastam de így hirtelen nem tudnám felsorolni az intel foglalatokat, meg chipseteket.
AMD-nek sokkal ésszerűbb, átláthatóbb, és logikusabb. AM2+ DDR2, AM3 DDR3, és ennyi.
Pont azoknál számít ez, akik most Intel gépet szeretnének venni, és hirtelen a nyakukba zúdul ez a számtalan adat. Milyen foglalat? Milyen chipset? Dual, Trial channel? Integrált GPU / külső? Egyáltalán nem olcsóbb, ha lapra van integrálva?
Még hozzáértőknek sem egyszerű feladat kibogozni, mi mihez, hová... Jövőbeni foglalat-tartósságról meg ne is beszéljünk. Hiába vanak a topon, ez még vissza fog ütni, de csúnyán.
-
atkahun
tag
Nem rossz lapok. Az Asrocknak általában jó lapjai vannak, (kettő már átcsúszott a kezeimen,most a harmadik van) és diszkrétek, nem túlozzák el a cicásítást, mint az asus.
-
kcsa
veterán
közepesen offtopic
Nem tudja valaki, hogy lehet itthon bárhol asrock notebookot vagy netbookot tapizni, illetve árakat egyáltalán?
Igazából se németországban se usában nem találtam (ebayen néztem főleg, meg amazonon)
-
.mf
veterán
Ahova ezt szánják, ott átlagban egyszer fognak matatni a ramokkal, amikor beteszik; s annál az egy alkalomnál a 8 helyett csak 6 csavarral még ki lehet bírni. Az én lapom is hasonlóan rövidebb, bő két centi van még a +2 csavar helyéig, mégsem volt vészes a ram behelyezése. Másrészt ekkora tételeknél már az a másfél-két centi is számít
-
H55M-ről azt a másfél centit lespórolni (és ezzel az alátámasztást... öröm lehet benne ramokkal matatni), hát rosseb tudja - szerintem még olcsóbb is lett volna a Pro nyákját használni.
-
PH-User
addikt
Jók lesznek ezek.
-
Móci
addikt
Pofás deszkák, nekem legalábbis tetszenek! Jó áron szerintem jó választás lesz egy ilyen lap.
Go, Asrock! -
Frankó lapok, nagyon támad az ASRock. Kíváncsi leszek az árazásra, csak érdekességképp, hogy hogyan viszonyul a konkurenciához. Választékból viszont nincsen hiány náluk az biztos, nem kell e téren szégyenkezniük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új modellek között egy ATX és két microATX formátumú változatot is találunk.
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- TCL LCD és LED TV-k
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest