- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
Kinal a konkurencia 6-8 magos CPU-t desktop vonalon? Esetleg barmit ami csak megkozelitii azt a teljesitmenyt? Ellenben ez a Titan (ami uj "brand"-nek indult) meg csak nem is entry level DP compute kartya hanem a mezei masodik gamer VGA a 295X2 utan. Evidens, hogy gyartasi koltsege tobb mint egy CPU-nak, de addig mig az Intel FAB-et mukodtet,(mindazzal amivel jar) addig az NV chipet gyartat majd ref dizajnt arul a partnereknek (vagy legyertatja a VGA-t nemerdekel).
Intelhez képest lehet úgy is nézni, hogy kifejezetten olcsó:
Nezd, a Sandy Bridge amit hasznalok, lassan 4 eves es meg elegendonek tartom a teljesitmenyet. Ha innen nezzuk, szemrebbenes nelkul fizetnem ki most az 1k dolcsit a 5960X-re (ha kellene a 8 mag) es nem ereznem lenyulasnak A zoldek arpolitikaja? Felaron adni az OEM Titan Z-t mint a retail-t?
(a pofam leszakad, hogy az is mekkora volt)
A Xeont/Quadro-t ne keverjuk ide (irelevans)
-
Loha
veterán
válasz
schwartz #269 üzenetére
Az Intel csúcs i7-es procija pont ugyan annyiba kerül (999$) mint a csúcs GeForce Titan X, úgyhogy nem tudom miről beszélsz:
Intelhez képest lehet úgy is nézni, hogy kifejezetten olcsó:
i7-5960X egy 356 mm2 -es tokozott szilikondarab 999$ -ért, se az alaplap, se a hűtés, se a memória nincs benne az árban.
Titan X egy 601 mm2 -es tokozott szilikondarab + a nyák és tápáramkör (alaplap) + a 12GB memória + a hűtés együtt 999$.Aztán ha munkára szánt Quadro M6000, akkor munkára szánt Xeon árak.
-
válasz
capulet75 #273 üzenetére
Nem kampányolok, mindössze próbálom megértetni veletek, hogy milyen megfontolásból vesz valaki ilyen kártyát. Aki megengedheti magának és kell neki ez a kártya most, az be fogja nyelni a 300 EUR-t. Ez nyilván sokkal kevesebb, mint aki a 980-ra kiadott 150 USD-vel többet, mint a 970 + 20%. A kérdés tényleg csak az, hogy ez mennyi ember lesz - szerinted nagyon kevés, szerintem kb. annyi, mint az eredeti Titan gamer vásárlóközönsége. 3 hónap múlva kiderül
-
capulet75
addikt
Egy szóval sem mondtam hogy ennek a kártyának nincs, vagy nem lesz piaca, de még mindig ugyanott tartunk hogy az 1%-nyi (akkor is megveszem) várárló szemszögéből kampányolsz. Miért? Úgy gondolod hogy aki megengedheti magának az mind simán benyel 300 ( vagy 600) euro veszteséget? Elárulhatom ez nincs így. De tudod mit? Maradjunk annyiban hogy erre a kérdésre visszatér(het)ünk pár hónap múlva, és akkor meglátjuk kinek lett igaza.
(#270) Drizzt: Bocsáss meg a szóért, de ez a multi GPU vs single csak nyavajgás. Nem két kártyát kell venni, attól az még ugyanúgy csak 1, és én használtam multis kártyát, volt 3870X2 és 4870X2 is, nem igazán volt semmi problémám ezekkel, viszont brutális teljesítmény áll mögöttük. Nem helyes úgy előadni mint ha minden második játék nem támogatná a multi GPU-t, mert ezeket kb nagyítóval kell vadászni. Ha nézel VGA összehasonlító teszteket, a legtöbb játékban bizony ott van az élen az aktuális x2.
-
jedis
senior tag
Sajnos ebben igazat kell adnom neked ! Mindennek annyi az ára, amennyiért megveszik ! Pl. az egyik tervező mérnök haverom, már évek óta kint dolgozik, egy nagyon nagy, és nívós "gigamultinál " Hollandiába ! 5000 EU-t keres !
Gondolom őt se hatná meg, ha ilyen kártyát akarna venni, hogy ez most 700, 1000, vagy 1500 Eu ! Évente egyszer kibírná ! Ha az NV csinált volna egy olyan felmérést, hogy 3000 dodoért is vinnék, akkor annyiért adná ! Lehet 2 hónap múlva leengedné 2000-re, négy hónap múlva 1000-re, és 5 hónap múlva 500-ra ( mert pl. kijött a 390X 700-ért, és 40%-al gyorsabb nála
) . Nem érdekelné, mert az elmúlt 5 hónap alatt, eladott 100 ezer darabot !
Nem hiszem, hogy ha kijön pl. az "ARANYOSOKOSALMÁSÓRA" 10.000-ért, nem lesz olyan aki megveszi ! Nem a f..t ! Maximum ott is lesz egy pár hetes/hónapos vásárlási hullám ( ok, ez a hullám azért nem lesz cunami méretű
), de ha kezd lejjebb apadni, max ott is leviszi 8000-re, majd 6000-re stb. stb. az Apple !
Az ilyen ár/értékileg elszállt cuccoknál , két dolog lehet :
1. Vagy úgy teli van lével, hogy lesz.rja az árat, mivel most ez a "TRENDI"
2. Vagy csak a LOGO-t nézi -
válasz
capulet75 #268 üzenetére
Ezt a teljesítményt ma, sokkal olcsóbban is össze lehet hozni.
Te értsd már meg, hogy ez nem mindenkit érdekel. Meg a 300 EUR bukás sem. Az viszont sokakat érdekel, hogy ez jelenleg a leggyorsabb kártya, és megveszik. Vagy azért, mert nem akarnak SLI-t, vagy azért, mert ebből akarnak SLI-t, vagy mert csak. Nem mindenki az ár / teljesítmény bálványt imádja
Ha pedig elég olyan vásárló van, aki bármit megvesz (bár a Titan Z-vel kiderült, hogy ez nem így van), akkor az nVidia miért ne adja ki? Ezzel speciel gazdaságilag kitűnően lehet indokolni egy terméket.
És főleg nem az Nvidia oldalát védjétek
Nem védi senki az nVidia oldalát - ld. #136 Q1. Hogy azt prognosztizálom, hogy a kártya sikeres lesz, azt pusztán a piac ismerete mondatja velem
(#269) schwartz: Jah, az nVidia pofátlan cég, ezt tudjuk róluk
-
Drizzt
nagyúr
válasz
capulet75 #268 üzenetére
Továbbra is elköveted azt a hibát, hogy single GPU-t összehasonlítasz multi GPU-val. Multi GPU-nál mindig csomó mindentől függ, hogy tényleg megkapod-e az extra teljesítményt elfogadható kompromisszumokkal, vagy nem. Akinek kell a kompromisszum mentes sebesség, az megveszi, akinek meg nem, az nem. Én se fogom. De nagyon unalmas ez a nyavalygás, hogy gamer kártya csak, s mégis mekkora felára van. Volt ilyen korábban is. Pl. Ti4200 vs. Ti4600. Duplájába került az utóbbi, pedig ugyanaz a chip volt... Jó, akkoriban még az abszolút értékei az áraknak jóval kisebbek voltak, de azóta 10+ év eltelt.
-
capulet75
addikt
Nem megy át az Istennek se.
Kérlek értsd már meg a lényeget. Ezt a teljesítményt ma, sokkal olcsóbban is össze lehet hozni. Aki ennek ellenére ezt veszi (akármiért), az is jó eséllyel alsó hangon bukik 300 eurót néhány hónap múlva. És a hab a tortán hogy az nvidia azzal indokolja az 1000 dolláros (euros) árat hogy ez egy Titan (pedig nem, szimpla gamer VGA) és van rajta 12GB RAM (totál feleslegesen). Ha lehet ne azokkal indokoljátok már ezt a kártyát akik bármit megvesznek ami (szerintük és a marketinbullshit szerint) top cucc. És főleg nem az Nvidia oldalát védjétek mert sejtésem szerint itt senki sem részvényese a cégnek, úgy hogy itt mindenki a kiadás oldalon van, nem pedig a bevételen. És annak az árnak a "mi" szemszögünkből továbbra sincs semmi értelme. ( Kivétel természetesen Veér István és tsai.)
-
válasz
capulet75 #266 üzenetére
Azért tök értelmetlen a lenti 3 pont, mert van egy termék, aminek önmagában az ára egyértelművé teszi, hogy aki megveszi, az nem pusztán praktikus szempontok alapján fogja megvenni. Akkor minek sorolgatni, hogy milyen praktikus érvek szólnak ellene?
A #3-as pont amúgy önmagában sem értelmes - pontosan azért adja most az nVidia rohadt drágán, mert 3 hónap múlva jön a 390X, és addig lehet sok pénzt elkérni érte. Ezért lesz (valószínűleg) sikeres a kártya, akárcsak az első Titan.
-
capulet75
addikt
válasz
laceszgamer #265 üzenetére
Oké, de most tekintsünk el a nv fanoktól akik egy kupac kakát is boldogan megvennének ha rajta lenne a logó. Maradjunk pusztán a számok és a pénz világában. Kb ez az általános vélemény:
"You're forgetting three things:
1. NO game uses even close to 8GB, let alone 12
2. $1000/1300€ puts it to exactly double the price of exactly the same performance level you get with any other solution: 970 SLI kicks it with $750, 295x2 does the same, 2x290X also...
In Europe, the card is even 30% more expensive than in US and than other cards so even less people will buy it there.3. In summer, when AMD releases 390X for $700 and gives even better performance, Nvidia will either have to drop TitanX to the same price or suffer being smashed around at the market.
Keep in mind HBM is seriously a performance kicker for high resolutions, end-game gaming that TitanX is intended for. No amount of RAM can counter RAM bandwidth, especially when you don't really need over 6-7GB for even the most demanding games out there."
-
capulet75
addikt
válasz
laceszgamer #263 üzenetére
Nem. Nem magyar fórumokról beszélek.
-
capulet75
addikt
válasz
laceszgamer #259 üzenetére
Azért ne hasonlítsunk egy (jó esetben) 2 év alatt, értékben elavuló videokártyát egy Patek Philippe-hez vagy egy Vacheron Constantin-hoz.
Nem fáj senkinek hogy akad olyan ember aki ezt megveszi, engem legalább is ez nem érdekel. Az viszont már igen hogy nem sokára pont ott vagyok hogy vennék valami jófajta VGA-t mert kelleni fog, és akkor ezt rakják elém mint lehetőség. Hát nem az. Na ez a baj. Nem kell ennek a VGA-nak az árát azzal indokolni hogy úgy is van aki megveszi.
Arról ne is beszéljünk amikor kijön majd az EVGA az SSC, FTW, Classfield meg a HC verziókkal és lesz rajta 1200-1500 dolláros árcímke. Azt is megveszik majd, de ettől még nem lesz jó vétel.
-
laceszgamer
addikt
válasz
capulet75 #257 üzenetére
Nem akarom védeni, mert igazából okom nincs rá. De valahogy nem értem, pedig már utaltam is rá.
Most kiadtak egy terméket X áron, kész.
Valaki aki akarja megveszi mert van neki rá és szüksége van rá ilyen-olyan okból.
Ez mért fáj bárkinek?Ilyen alapon lehetne szidni mindent ami kicsit is drágább mint az elvárható. Van aki tízmilliókat költ karórára, pedig az is ugyanazt az időt mutatja mint amit az átlagember megvesz 25.000-ért pl.
Ha most mondjuk 10.000 dolcsi lenne egy Titan X, akkor is biztos, hogy lenne olyan ember aki venne, csak azért, hogy mondhassa, hogy márpedig én vettem, lehet semmi szüksége rá, de csak azért is.
-
capulet75
addikt
Végigolvastam jó sok fórumot, kb mindenhol elég lesújtó a vélemény a titánx-ről. Szvsz ha nem 1000 usd lenne hanem 750 és nem titanX-nek hívnák hanem 990-nek, akkor simán sikeres lenne.
-
jedis
senior tag
Tudod a fanatizmusnak is van azért szintjei ! Én a pirosak felé húzok, nem is tagadom, de azért nem vennék soha másfélszeres áron egy kártyát csak mert piros/zöld/kék/ vagy sárga ! Mi van azon trollság, ha azt mondom :
Nem ér meg ( nekem ) 50%-al nagyobb teljesítmény 4-szeres árat ( 290X vs GTX Titan X)
vagy
Nem ér meg (nekem) kétszeres árat egy kártya, ha ugyan azt a teljesítményt megkapom fél áron is ( GTX Titan Z vs R9 295X2 )
vagy
Nem veszek meg ( én ) egy olyan új fejlesztésű kártyát, aminél van olyan régebbi kártya, ami 20%-al olcsóbb, de néhol mégis 20%-al gyorsabb nála ( főleg olyan vadonat új játékokban, és olyan extrém felbontásban, ahol azt gondolná az ember, hogy az ÚJ-nak lesz min. 20% előnye, nem hogy hátránya az új architektúra miatt ) !!! ( GTX970 vs R9 290X )
Persze mindenki azt vesz amit akar ! De nehogy már egy másfél éves architektúrát hasonlítsunk össze, egy vadonat újjal !
Majd ha kijön a 3xx-es széria, meg a DX12 , akkor nézzük meg KiMitTud ???
-
laceszgamer
addikt
Ez most olyan dolog, hogy megnyerném a lottot vennék belőle 4-et, bár ez se biztos. Inkább vennék pár Porschet csak /just for fun.
Akinek van rá keret ugyanúgy megveszi 400 ért mintha " csak " 200 lenn, hogy elmondhassa neki épp ez van.
Nem mindenhol MO-i anyagi helyzetek vannak.
-
TTomax
félisten
Most akkor mutass nekem alternatívát a TitanX-re egy gpuval...ameddig nincs addig olyan az árcédula amilyen.Mezei hasonlattal te árulod a legfinomabb körtét a piacon,te mennyiért is adnád?Ne hogy azt hidd ha az AMD jött volna egy TitanX kártyával akkor olcsóbb lenne, a 295X2 mennyin is nyitott?Egyébként majd ha elül a hype lesz olcsóbb is,föleg ha nem viszik.Ha nem akkor meg rájuk szárad mert így működik a piac.Viszont amit te művelsz az szimpla trollkodás,mert a fikázáson kívül más vélemény még nem jött,nem a te terméked mint ahogy sok más sem.
-
jedis
senior tag
Mié ??? Én ??? Mit néztem volna el ???
Jahhhhhhh!
Hogy ez az "X", nem a "Z" !!!! Áááááááh wazzzz elnéztem !
Mindegy, utána néztem az "X"-nek is ! Hála istennek, ennek már "sokkal jobb" az ár/érték aránya !
Ha már 2015, akkor legyen 4K ! Ne bszkodjunk már a FullHD-val, mert az már manapság telefonba se "trendi" ! És ugyan így hagyjuk ki a tesztből a kétfejű szörnyeket ( dual GPU ), mert azoknak a támogatása úgy is gázos lesz a közeljövőben ! Maradjunk az 1 GPU-s csúcskártyáknál, és nézzünk megy egy friss címmel, mit mutat !Ahogy látszik, az új Titan 50%-ot ver a 290X-re ! De hát mit várunk egy másfél éves architektúrától !
Jahh, hogy ehhez az 50%-os plusz teljesítményhez majdnem 400%-os ár társul ( 104EFt vs. 395EFt ) ????
Hát az meg kit érdekel ??
A zöldeket biztos nem ! Itt nem az ár/érték számít, hanem a fíííling !
Természetesen a fenti "agymenésemet" nem kell vér komolyan venni, de nem is teljes komolytalanságnak szántam !
-
capulet75
addikt
Tessék. Rendes ár/teljesítmény arány. Jó kis ssc 200 dollárért.
-
jedis
senior tag
Az, hogy ilyen gyenge DP-vel jön a Gamer kategóriába, még megértem mert ott nem nagyon van rá szükség ( egyenlőre ) , de hogy szinte ugyan ezt bedobják a prof.-ba is 5x-es áron !
Ahogy egyik zenész haverom szokta mondani ,
-Ehhez kell pofa, nem a szájhermonikához !!!!!
No, meg ha kell jó DP, vegyémellé Tesla-t !!! Az kéne nektek, Tesla, Teslatorony, másfél milliárd volttal !!! ( id.: C&C Red Allert )
-
capulet75
addikt
válasz
Menthirist #245 üzenetére
Viccet félretéve egészen érdekes amikor valaki egy ilyen lehetetlen álláspontot próbál védeni. Nem is értem hogy miért. Ez egy cég, nem egy vallás vagy bármi ami lojalitást feltételez. Adjanak ki egy szuper ár/teljesítmény mutatójú high end kártyát és méltatom őket akárhol.
-
-
capulet75
addikt
válasz
Menthirist #243 üzenetére
Persze hogy nem, tele van ezzel a net, csak itt nem lehet ezt kifejteni.
Még nv fórumokon is sokan csalódottak hogy nagyon lehúzás szaga van ennek az egésznek.
-
Úgy néz ki nem csak én látom így a helyzetet.
-
de itt FP16/FP32-es számításokról van szó, ami elsősorban a machine learningnél lesz hasznos. Tehát ez nekem nem gaming teljesítménynek tűnik, hanem a következő Tesla-nak. Pláne hogy ez a 8-as nvlink spéci alaplapot és/vagy procit igényel, ami inkább szerver oldali dolog.
-
MK VII
veterán
válasz
Malibutomi #233 üzenetére
Itt most ne a wattokat nézd meg a tflops-ot.
Magát az üzletpolitikát és azt,hogy mit megenged magának az Nv..
Igaz nem jobb az AMD sem.. AMD meg a mostani szériával elbújhat a béka segge alatt két szinttel.
Igen bevallom piros dVGA párti vagyok,de hülye nem.. Szóval engem most egyenlőre AMD kártyákra sem lehet rábeszélni nemhogy NV-ra.
Megvagyok a jó kis 6950-emmel. Az nem melegszik, nemcsíkoz, nem zöldül, nem kell gariztatnom hetente és az igényeimnek tökéletesen megfelel....
Az AMD is bekaphatja részemről jelenleg... -
törölt tag
Nem csak az AMD tud ilyen billiószoros gyorsulásos nyálakat produkálni ezek szerint, hanem az nV is. Na végre. 3x erősebb, hajajjja. Jó lesz az 30%-nak is.
Jövőre vramba fogjuk a játékokat telepíteni. A vram egy fekete lyuk lesz, magába szippant mindent. És mi lesz az ára, 1999 dodó, hm?
Annyira marha mindkét oldal hogy az már valami káprázatos, nem is fogok egy jó darabig még gépet újítani, mert egyik ökör termékét se vagyok hajlandó használni, jó nekem a jóöreg TeraScale, majd ha fejleszteni akarok előbb veszek 6970-et inkább, mint ezt a viccparádét amit ezek művelnek ketten. -
MK VII
veterán
Én erre már nem is mondok semmit..
Valaki nem rendel elő mondjuk kettőt? Lehet majd mire szórni a pénzt..Végül is megéri most befektetni egy 1000 dodós Titán X-be aztán 1 év mulva meg 100 dollárért eladni..
És nem nézi hülyének az Nvidia a vásárlóit.. Neeem... -
capulet75
addikt
-
törölt tag
válasz
capulet75 #226 üzenetére
"Tehát 95%-ot lehúztak kb."
Az, hogy a 95% hülye, nem a termék, nem az Nv hibája. A logikád alapján az öt százaléknak sem kéne gyártani, mert a többi hülye.
Egyébként ha venném nem CUDA miatt venném, ellenben biztos indokolt döntés lenne, s így zokon venném, ha lehülyéznél a saját nulla közeli sugarú világoban gondolkodva."Remélem azért az megvan hogy ha 90% nem a cuda miatt veszi, akkor beszélhetünk általánosításról."
Ergo, fordítva, akkor beszélhetünk arról, a PH népe gémerhülye, mert a 95%-a csak abban bír gondolkodni. Igaz ez így? Nem.
" És az meg hogy ÉN mit gondolok erről, és mi az ÉN véleményem vagy a SAJÁT értetlenkedésem azok előtt akik megveszik ezt a kártyát, az a EGYÉNI szuverén gondolatmenetem."
Ha értelmezve olvasnál, akkor meglenne, nem a gondolatmenetet vitatom el, hanem annak hibájára világítok rá.
"Úgy hogy ha lehet akkor ne kérdőjelezzük már meg a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségét, főleg úgy ne ahogy te teszed."
Mutasd meg, hol tettem!
-
capulet75
addikt
válasz
#06658560 #225 üzenetére
Ennek a vitának semmi értelme. Olyan dolgokon ragadsz le ami teljességgel érdektelen. Remélem azért az megvan hogy ha 90% nem a cuda miatt veszi, akkor beszélhetünk általánosításról. És az meg hogy ÉN mit gondolok erről, és mi az ÉN véleményem vagy a SAJÁT értetlenkedésem azok előtt akik megveszik ezt a kártyát, az a EGYÉNI szuverén gondolatmenetem. Ráadásul ha elolvasod a hsz-eket, jó páran hasonlóképp látják, nevezetesen ez a kártya nettó lehúzás hisz az előbb írtad: "Annak az öt százaléknak is akkor igaz a következő?" Tehát 95%-ot lehúztak kb. Remek hozzáállás, tapsot érdemel. Úgy hogy ha lehet akkor ne kérdőjelezzük már meg a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségét, főleg úgy ne ahogy te teszed.
-
törölt tag
válasz
capulet75 #224 üzenetére
Most veled is kezdjem el, amit már leragtam itt, miszerint ilyen hülyeséget ne terjessz, mint professzionális felhasználás= DP?
"Azonban mondom és vallom, ezen kártyák vásárlói közt 10% alatt van aki valóban a CUDA miatt veszik"
Nekik akkor ne is legyen semmi?
Annak az öt százaléknak is akkor igaz a következő?
"Amikor kijön a 390 és az ≥ mint ez, és fele áron van akkor az van hogy aki ezt vette az kidobott cca 500 dollárt az ablakon.""Gondolom a fenti hszeimből átjött hogy játékra vásárolné kártyát. Nekem nem fontos hogy cuda meg a tesszelláció, az sem érdekel hogy mi van ráírva. Én azt akarom hogy a pénzemért a lehető legrészletesebb felbontásban menjen az akármelyik játék."
Akkor miért beszélsz másokról, lásd fentebbi, már második alkalommal idézett mondatodat?
-
capulet75
addikt
válasz
#06658560 #222 üzenetére
Minden bizonnyal. Azonban mondom és vallom, ezen kártyák vásárlói közt 10% alatt van aki valóban a CUDA miatt veszik, a többiek azért mert nvidia csúcskártya. És ha valóban professzionális felhasználásra lett volna készítve akkor nem lenne ez: " A Titan VGA-k sajátosságának számító dupla pontosságban azonban a Titan X elvérzik, mivel mindössze 0,19 TFLOPS-os számítási teljesítmény áll rendelkezésre. Ez nem szoftveres limitáció, egyszerűen ennyire képes a hardver." Ezt a VGA-t szimplán játékra készítették,csak ráaggatták a Titánok árcímkéjét. Arra is kíváncsi lennék hogy az nvidia vásárlói közt milyen arányban használnak rendszeresen physx-et. Gyanítom ez a szám még az 5%-ot sem éri el és az is jellemzően az Sli rendszerek tulajdonosai közt lehet.
Még annyit hogy ez: "Eme kártya megvásárlását a szoftverhasználat ismerete nélkül nem lehet véleményezni. Se pro, se kontra." kissé visszás. Gondolom a fenti hszeimből átjött hogy játékra vásárolné kártyát. Nekem nem fontos hogy cuda meg a tesszelláció, az sem érdekel hogy mi van ráírva. Én azt akarom hogy a pénzemért a lehető legrészletesebb felbontásban menjen az akármelyik játék. Ehhez szerintem nem kell ismernem semmiféle szoftveres környezetet, sem Open CL-t, sem semmi mást.
-
blu79
addikt
Titan X kínálat
[link]
-
törölt tag
válasz
capulet75 #221 üzenetére
Egyáltalán nem gondolom, mondom, hogy agitálsz a 390 mellett, pusztán az állításod problémájára hívom fel a figyelmet. Ugyanis általános kijelentésnek tetted, mindenkire érvényesként. Ami viszont nincs. Az, hogy neked nincs Physixes ismerettséged, nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs. Ami nem CUDA, az pedig CUDA használat esetén pont nulla értelemmel bír. Eme kártya megvásárlását a szoftverhasználat ismerete nélkül nem lehet véleményezni. Se pro, se kontra.
-
capulet75
addikt
válasz
#06658560 #220 üzenetére
Te úgy gondolod hogy meg akarok bárkit is győzni hogy vegyen 390-et. Nem. Oda is írtam a hsz-eiben hogy "szerintem" vagy "számomra". Tőlem az vesz titán X-et akinek kedve szottyan ra, pusztán annyit írtam hogy szerintem értelmetlenül drága. A Physx-hez annyit fűznék hozzá hogy biztosan szuperül fodrozódik a főhős ruhája a szélben, csak épp elvesz a teljesítményből nem is keveset. Egy darab embert sem ismerek aki tartósan physxet használt volna. A cuda-ról meg annyit hogy ha emlékeim nem csalnak az AMD.nek is van valami megoldása erre. Strem vagy mi, nem tudom pontosan és lehet hogy tévedek is, de ha munkára (is) kéne egy VGA akkor 10x inkább a régebbi titán mint ez.
-
válasz
capulet75 #218 üzenetére
még mindig nem a villanyszámláról van szó, hanem hogy milyen hangerővel és milyen felárral sikerül azt a watt mennyiséget egészséges szinten tartani. Mert az sokat nem fog segíteni, ha +30k a kártya ára, mert csak vízhűtéssel bír életben maradni...
Ennek ellenére szerintem a 390X némileg überelni fogja a Titan X-et, olcsóbban, de nem túl olcsón (én is 7-750 dolcsi köré tippelném). Ha a 290X fogyasztásából kihozzák ezt a tempót, akkor egy szavunk nem lehet. Igaz vettem egy 290X-et amíg várok a 8 gigás 390X-re (az lehet hónapokkal később jön ki mint a 4 gigás), de amíg max 200-250k körül lesz az ára, nálam okés vétel lesz.
-
capulet75
addikt
Amíg nem a 400W+ kategóriát karcolja addig nem igazán fontos h 250 vagy 310. Úgy gondolom hogy ha összerak az ember egy 400k+os gépet akkor az a havi plusz pár száz forint a villanyszámlában, nem fontos.
Remélem lesz már a startnál Msi Lightning vagy hasonló korrekt bordázattal ellátott kártya. -
Malibutomi
nagyúr
Szerintem is a 700$ a reaális jóesetben.
Egyébként a teljesítmény mellett engem az érdekel legjobban hogy a fogyasztás terén tud-e lépni az AMD.
Ha tényleg ~ ugyanezt a teljesítményt hozzák, és ~ 290x fogyasztást, akkor mondhatjuk hogy ők is megcsinálták a leckét. -
capulet75
addikt
válasz
GeryFlash #214 üzenetére
Meglátjuk. A keretbe beleférne a titán de én mindenesetre mindenképp megvárom a 390 startját. Ha "csak" 300 dollárral (euro) lesz olcsóbb, azt beletolom egy erősebb prociba ( ami szintén sebességnövekedés) és/vagy akármi másba. Engem nem hat meg hogy AMD vagy NV, csak az ár/teljesítmény számít. Ja, és ez a hűtés sem igazán tetszik, ezek a refhűtések hajlamosak porszívó hangeffekteket produkálni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
GeryFlash #206 üzenetére
SLI-t egy GPU-s kartyahoz nem lehet hasonlitani. SLI-vel mindig benne van a potencialis szopas/massziv driver es alkalmazas fugges, ami single GPU-nal elenyeszo. 390x-rol egy darab hivatalos eredmeny sincs, AMD-tol meg annyi csodat lattunk mar, hogy inkabb hagyjuk az egeszet a megjelenesig. Majd kiderul mi lesz a realitas a csodas pletykakbol. Hiszem, ha latom. Totalis 2900XT feelingje van a dolognak.
-
Malibutomi
nagyúr
Igen, ez egy nagyon jó chip (szuper teljesítmény-fogyasztás arány)...maga a kártya mint egész nem győzött meg, úgy fest a hűtést alulméretezték(meleg, hangos, throttlingol), ez nem kis baki egy 1000$-os cuccon.
AMD téren látszik nem nagyon vagy képben. 300W körül a 390X lesz ami kb ugyanilyen gyors lesz.
-
Erinb
csendes tag
Ez egy lenyűgőző kártya, 250W-ből ekkora teljesitmény jelenleg konkurencia killer. Asszem AMD jobb ha be se mutatja 380X-ket, ugye már most tudjuk 300W-s lesz és feltételezhetjük alig lesz gyorsabb jelenlegi 290X-nél hiszen még mindig az 5 éves GCN architektúrát fogják használni.
-
-
Erről hirtelen csak a 115k-s Nexus 5 vs 200k-s ugyanakkora háttértárú iphone 5S jutott az eszembe. Mint ahogy az lehet hogy az xps 13 rohadt drága, de vannak más olyan notik, amik ugyanazt tudják, de nem olyan rohadt drágák. Nem azért lesz egy termék árképzése jó vagy rossz, mert összehasonlítod egy másik őrült drágával, hanem azért, ha összehasonlítod egy ugyanannyit tudó, ugyanolyan kategóriás de legolcsóbb termékkel. Ami lehet hogy nem 13mm-es hanem 20, de cserébe nincs lespórolva róla minden csatlakozó hogy az ember rákényszerüljön hogy instant vásároljon 50k értékben elosztót és kábelt is az új notija mellé (az új macbookhoz 27k-ba kerül az az elosztó, ami egy type c-ből csinál neked egy monitor kimenetet, egy másik type c-t hogy tölteni tudd miközben külső monitoron van, és egy usb-t) és még esetleg későbbi igény esetén bővíthető épeszű áron.
-
MK VII
veterán
Nem hiszem,hogy csóróságra és a szűk látókörre kell mindenképp ráhúzni a nehezen érthetőséget.
Egy teljesen jól gondolkodó, nem csóró, reális ember is beláthatja,hogy mekkora faszság egy ilyen kártya.
És természetesen egy szűk látókörű csóróbb ember is gyűjtögethet egy ilyen kártyára,hogy megvegye.
Szerintem egyáltalán nem emberi élethelyzet határolja be,hogy valaki megveszi vagy nem veszi meg a kártyát.
Kell valakinek és annyira hülye,hogy kiad ezért a kártyáért 1000 dodót vagy annyira reális és átgondolt ember aki meg nem veszi meg. Ennyi az egész.
Igazad van amúgy,mert pont jó példák erre az Apple termékek. Vagy megveszed,hogy oda tartozz ahova az Apple tulajok és akár eladod a gyerek biciklijét miatta. Vagy van sok pénzed , de nem veszed meg ,mert belátod,hogy van több olcsóbb alternatíva és miért baszd a pénzed feleslegesen. Szóval nagyon ember függő ez a dolog. Én pl,ha Paplo Escobar reinkarnációja lennék sem vennék Apple terméket,mert miért fizetnék százezrekkel többet valamiért,ha nem muszáj.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az újdonság a GM200-as GPU-ra épít, de elveszti a Titánok egyik sarkalatos képességét.
- Gitáros topic
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Vanguard
- Tökéletes egyensúlyban a OnePlus 13T
- További aktív témák...
- ASRock RX 7900 GRE 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 6900 XT 16GB GDDR6 TOXIC OC Eladó!
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest