Hirdetés

2019. augusztus 24., szombat

Hozzászólások

(#51) satz18


satz18
(őstag)

Sztem a PH az egyetlen oldal a világon ahol az i9 9900K kikap játékokban. A valamit nagyon tudnak a srácok.

Asus GL502VS, Lenovo x60, LG G4, PS 3

(#52) Noukoum válasza fanti (#47) üzenetére


Noukoum
(senior tag)

Még eddig csend van szerencsére

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#53) huskydog17 válasza fanti (#50) üzenetére


huskydog17
(addikt)

Pontosan, konkrétan a sima 3600 értelmetlenné teszi a 3600X-et.

60fps gameplay videók: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#54) wwenigma


wwenigma
(Jómunkásember)

A tesztkörnyezetbe még szót érdemelne a Windows verziószáma mert a Win10 ütemező javítása ugy emlekszem utána jött ki illetve a chipset driver, az AGESA verzió és az IF sebessége...

Az egyértelmuen latszik hogy normalisan meg van hutve és ez jót tesz neki ugyanakkor az elozoek miatt láthatjuk a 3700x érdekes eredményeit szerintem.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#55) soundsonic


soundsonic
(tag)

Bevallom nekem ez nem sokat mond, de hátha valakit érdekel:

Eladó UGEE 1910B Digitális rajztábla monitor ( http://ugee.net/goods/56.html )

(#56) Magnat


Magnat
(veterán)

Sajnos a megfelelő BIOS megléte sem garancia arra, h a proci menni fog az adott deszkában, az Asrock fóruma tele van anyázásokkal mert nem működött B350-es meg B450-es deszkákban ez meg a sima 3600-as proci vagy ha működött, az ssd-t nem ismerte fel ... haverom pont ezt az utat járta végig, mire végül vmi Gigabyte deszkában hajlandó volt neki működni a proci.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#57) vásárlow


vásárlow
(aktív tag)

Beszólás On:

Az előző tesztnél láttátok, hogy valami nem stimmel 9900K játékos (F1) értékeivel, ráadásul ezzel a játékkal csináltátok a fogyasztás méréseket is. Mivel félgőzzel sem megy a proci és a vga, így nem meglepő módon jóval legkevesebbet kért a konnektorból a konkurenciához képest. 2 perc alatt kiszúrtam mezei júzerként.
Szóval ha látjátok, hogy valami nem jó, akkor miért kell folytatni?
Most is tökéletesen látszik, hogy valami nem jó azzal a játékkal, mégis ugyanezzel csináljátok a fogyasztás tesztet, hogy véletlenül se lehessen összehasonlítani a konkurenciával.
Rémisztően süllyed a színvonal, nv középkategóriás vga tesztek a mai napig nem jelentek meg, pedig arra biztosan kíváncsi lenne a nép. Tudom, hogy én leszek a rossz/gonosz/csúnya/sörös/migráncs, amiért szóvá merem tenni, ezzel a fiókkal még prémiumra sem fizettem elő, és ilyen tesztek láttán nem áll szándékomban előfizetni.
Reményeim szerint kevésbé sértődött válaszadóval lesz szerencsém, ezen oldal hasábjain nőttem fel, és szeretnék még jó sokáig olvasni normális és szakmai cikkeket.
Talán a legjobb példa ez a random alkatrészekből összerakott gép, amire jött is pozitív visszajelzés egy laikus anyukától (!), de aki már látott gépet, sőt akár még rakott is össze, annak ordít az átgondolatlanság szinte mindenhol. Elvileg pont nektek nem illene félrevezetni a kevésbé hozzáértőket. Persze rá lehet fogni a támogatókra, hogy csak és kizárólag ezzel tesztelhettetek. Mellesleg ez volt PH történelmében az egyetlen AM4 "teszt", ahol 2133 mhz-en mentek ramok.
Felajánlottam a komplett gépem teszteléshez, egy hónapra a 2400G-t is felajánlottam privátban, még választ sem kaptam.

Ettől független nem adom fel, hátha egyszer valaki elgondolkozik az eszmefuttatásomon, és nem csak nettó fikát lát.

(#58) Abu85 válasza huskydog17 (#48) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Foglalkoztunk vele. Nem megy gyorsabban, ha a májusi Windows frissítés van telepítve, és nem kapcsoljuk ki a biztonsági javításokat.

(#57) vásárlow: Mivel elment a többi Ryzen, így nem tudjuk újramérni egy másik játékban a fogyasztást. Az F1 2019-ben pedig egy istennek sem meg gyorsabban az Intel a legújabb Win10 frissítéssel, illetve a biztonsági javításokkal.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#59) Sinesol


Sinesol
(addikt)

Rejtély, hogy miért nem sikerül sorba rendezni a grafikonokat, nagyon igénytelen így az egész kinézete és elég átláthatatlan is. Biztos van a lapnál valaki, aki ért az office-hoz, nem szégyen segítséget kérni, ha valami nem megy...

[ Szerkesztve ]

(#60) s.bala31 válasza vásárlow (#57) üzenetére


s.bala31
(aktív tag)

Ne légy ennyire naiv. Szerinted újra mérték a játékokat a kedvünkért? :D Letesztelték a 3600x-et a többi eredmény pedig copy paste volt.

(#61) Duck663 válasza Kopi31415 (#3) üzenetére


Duck663
(aktív tag)

Ez a grafikon nekem is furcsa, de nem az AIDA teszt miatt, hanem a játékok alatti eredmény miatt. A tesztelt VGA-nak önmagában nagyobb a fogyasztása, mint amennyit a F1 2019-nél az i7-es gépnél a komplett rendszerre feltüntetnek, de az i9 is sántít. Az szerintem 348 és 288 akart lenni, bár utóbbinál azt is keveslem.

(#7) - = Zk = -: Nem lehet, hogy SMT nélkül mentek az Intelek? Vagy az OS frissítése ennyire kinyírja őket? Mert sok helyen régebbi Win10-et használnak. Ez meg elég friss!

[ Szerkesztve ]

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#62) ledgeri


ledgeri
(veterán)

Konklúzió

A Ryzen 5 3600X igen pozitív benyomást tett ránk szerkesztőségi tartózkodása alatt, mivel árban párezer forinttal van az Intel Core i5-9600K felett
...amit elfelejtettünk tesztelni, de azért beírjuk.... :(((

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#63) paprobert válasza Abu85 (#58) üzenetére


paprobert
(tag)
LOGOUT blog

Akkor hadd fordítsam meg a kérdést.

A jelenlegi Intel tesztgépetek képes egyáltalán azokat a számokat hozni, ami mindenhol máshol tapasztalható?

Bármilyen Win verzióval, bármilyen patch konfigurációban.

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#64) Abu85 válasza Duck663 (#61) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nem. Annyit kiderítettem, hogy eléggé komplex a probléma és pont beletenyereltünk. A májusi Windows 10 óta nagyon nagy lett a jelenetek közötti variancia. Tehát effektíve előfordulhat az, hogy ugyanabban a játékban egy pályán kifejezetten jó a teljesítmény, jól működik a proci, míg egy másikon kifejezetten rossz. Nem tudják még, hogy ez miért van, de annyit tuti, hogy vizsgálják ezt a furcsa következetlenséget. Azt ajánlotta nekünk az egyik OEM-gyártó, hogy náluk ez a probléma helyrejött, ha Szingapúr volt a tesztpálya, és ott már működtek az Intelek, csak ugye mi amikor elkezdtük mérni Németországot választottuk, és ott úgy néz ki, hogy valamiért nem működnek. Nem tudjuk, hogy miért, de más sem adott még erre magyarázatot, maximum annyit, hogy vizsgálják.

(#63) paprobert: Képes. Azóta van problémánk, amióta megjöttek az első javítások a CPU-s sebezhetőségekre. A gondunk valószínűleg abból is ered, hogy kifejezetten nem azt csináljuk egyetlen tesztben sem, amit a gyártók ajánlanak. Tehát szándékosan nem azokkal a beállításokkal és pályákkal mérünk, amit az Intel és az AMD mond, mert ugye játékon belül is kitesztelik maguknak, hogy hol a legjobbak a hardvereik, emiatt kerüljük ezeket. Még a javításokra való ajánlásokat is kerüljük. Az Intel és az AMD is azt ajánlja, hogy a javítások zömét kapcsoljuk ki, de nem igazán értjük, hogy ez miért is lenne jó. A Microsoft például pont azt ajánlja, hogy nem szabad őket kikapcsolni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#65) oettinger01 válasza vásárlow (#57) üzenetére


oettinger01
(senior tag)

Ennek az oldalnak a hasábjain nőttél fel!? 1 év leforgása alatt? :DDD Bocs de ezt nem tudtam kihagyni.... Amúgy kb egyetértek veled, csak amit Te látsz 1 év távlatából abból nem sok mindent lehet leszűrni saját tapasztalatból, max elmondások alapján írhatod...

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#66) mtomi95


mtomi95
(aktív tag)

Hibás az OS, hibás az update, hibásak a játékok, hibás a teszt környezet, maga a tesztelő is, konkrétan minden és mindenki...
Pedig ezek az új Skylake processzorok jobban is tudnak teljesíteni!

Köszönjük a tesztet! :)

(#67) wwenigma válasza mtomi95 (#66) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Természetesen!

Kár hogy nincs olyan teszt hogy hány ezredmasodperccel nyit meg egy excel tablat vagy weboldalt gyorsabban, ugye intel ajanlas ilyenekkel tesztelni... :DDD

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#68) mobal válasza Abu85 (#64) üzenetére


mobal
(MODERÁTOR)

Szerintem a gyártói beállítás egyfajta referenciának jó lenne a saját tesztek mellé. Én kifejezetten örülnék neki.

i = 0x5f3759df - ( i >> 1 );

(#69) Kopi31415 válasza Duck663 (#61) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Nekem az AIDA is furcsa, hogy stresszteszt kevésbé terhelje a rendszert, mint egy mezei játék? Nem önmagában furcsa, hanem az F1-gyel együtt nézve és a viszonyok a CPU-k között. Arányok.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#70) vásárlow válasza oettinger01 (#65) üzenetére


vásárlow
(aktív tag)

Kipróbáltam a fiók törlése funkciót nem is egyszer :DDD
Nagybetűsként besokalltam, illetve megye szinten legjobb referenciám volt, ami főleg a rokonoknak és ismerősöknek nyújtott segítségnek volt köszönhető, és épp ezért is nyaggattak. Gondoltam, ha nem lesz referenciám, akkor nem terrorizálnak. Illetve volt egyéb ok is.

[ Szerkesztve ]

(#71) Abu85 válasza Kopi31415 (#69) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Mert a stresszteszt nem terheli a VGA-t, míg a játék igen, és az +150-200 watt.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#72) ricsi99 válasza Abu85 (#64) üzenetére


ricsi99
(őstag)

Ha a csúcs procik sebességére ilyen hatással van a rendszer... mi van az átlag felhasználókkal?
Ha tennétek egy azonos órajelű i5 ös proccot a rendszer mellé /vagy letiltott HT ,az nem mutatná a difit?
Az sem lenne 100-as megoldás , de a kiadott finom kis javítások talán igy érzékelhetőbbé válnának.
Vagy hülyeséget irok?

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#73) Athlon64+ válasza ricsi99 (#41) üzenetére


Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

(#74) Dr. Akula


Dr. Akula
(nagyúr)

Jó lett volna némi GTA5, Witcher3, Kingdon Come: Deliverance, Doom, Metro: Exodus teszteredmény a játékoknál, mert ezek amik a listában vannak, sajna annyira nem mérvadóak. Lehet hogy nagyon 21. századi az enginejük, meg újabbak mint a felsoroltak, de akkor se azok fognak futni rajta.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#75) Abu85 válasza Dr. Akula (#74) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A Metro: Exodusról lehet szó, csak szarul skálázódik, így egymás mögött sorakoznának a procik 1080p-ben is.

(#72) ricsi99: Nem tudni. Amibe mi beletenyereltünk, az egy nagyon worst case szituáció, aminek az oka sem tisztázott.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#76) Armagedown válasza Abu85 (#64) üzenetére


Armagedown
(senior tag)

A tesztek egy részét, ha nem is mindet, meg lehetett volna csinálni kikapcsolt Spectre és Meltdown javításokkal, esetleg egy régebbi Winx buildel is, szerintem az olvasók közül sokakat érdekel, hogy mennyit lassulnak az Intelek tőle.

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#77) Noukoum válasza Dr. Akula (#74) üzenetére


Noukoum
(senior tag)

Ha 4 éves játékok beleférnek, akkor mehet a lol dota pubg fortnite csgo stb is:)

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#78) Dr. Akula válasza Noukoum (#77) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Nem az évjárat a lényeg, hanem hogy az fog-e futni rajta otthon, vagy nem. Erre egy rétegjátéknak sokkal kevesebb esélye van, mint egy blockbusternek, így ha ebből von le következtetést a vásárló, csalódni fog valós használatban.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#79) Dr. Akula válasza Abu85 (#75) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Valamint a fullHD-t nem kéne ma már erőltetni (IGP-nél még érthető lenne), szerintem indulhatna egy teszt WQHD-ről, és a 4K is eléggé indokolt.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#80) Abu85 válasza Dr. Akula (#79) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A CPU-knál? Mindegyik CPU ugyanazt az eredményt tudná kb. Talán az AotS-ben nem, de ott is eléggé közel lennének egymáshoz.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#81) petison válasza Pakmara (#29) üzenetére


petison
(tag)

Szia.

Én egy "sima" 3600-ast nyúzok lassan egy hónapja.
Nagyon jó. Egyébként szerintem, ha valakinek van már jó hűtője és-vagy nincs szüksége a Wraith Spire hűtőre, akkor nem igazán éri meg az X-es. Az a plusz ~5% különbség ill a 200Mhz-zel több órajel nem mérvadó.
Egyéb különbség nincs a két cpu között.

[ Szerkesztve ]

Ha egyszer sok pénzem lesz, felülök a biciklire....

(#82) koko52 válasza Dr. Akula (#79) üzenetére


koko52
(addikt)

Full HD 144 Hz? Indokolt.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#83) Pakmara válasza petison (#81) üzenetére


Pakmara
(aktív tag)

Igen, ezt olvastam kb. mindenhol én is. Jó lett volna viszont megnézni egy közös tesztben mik a különbségek. Csak érdekesség képen.

Mondjuk már meggyőztem magam, hogy nem váltok :)

[ Szerkesztve ]

(#84) ricsi99 válasza Armagedown (#76) üzenetére


ricsi99
(őstag)

Egy ilyen apró kis teszt lefuttatása se 5 perc, most ahány win verzió annyiszor dupla munka.
Azon felül széttépnék a fanatikusok is ,hogy hőőőő nincs patch ... ami úgyi kötelező és kikerülhetelten... szal a leggyorsabb proci azé aki tejel az ms-nek ,a heti patch ért....aztán ha nagy a hőbörgés akkor "javítunk a feladatütemezőn"....nem mintha hetekkel ,hónapokkal elött nem kaptak volna tesztpéldányokat

[ Szerkesztve ]

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#85) Kopi31415 válasza Abu85 (#71) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

És akkor az intelek esetében hogy lesz mégis nagyobb a fogyasztás az Aida alatt, vagy alig valamivel kevesebb? Valamint ugyanazon a pályán hogy lesz egyik Ryzen mellett kb. 100m másik mellett 200W a plusz terhelés?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#86) wwenigma válasza Dr. Akula (#79) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

FHD 60Hz tovabbra is indokolt szvsz 80%+ embernek.

ricsi99: az utemezo javitasa ugyanolyan optimalizalas mint az intel kapott mar nem egyet az evek alatt...

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#87) Dr. Akula válasza Abu85 (#80) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Nem baj az, akkor legalább látja az ember hogy nem ebbe kell pénzt feccölni, hanem vga-ba.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#88) Abu85 válasza Kopi31415 (#85) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Mert valamiért nem működik jól az F1 2019-ben a rendszer az Intel procin, és ez abban nyilvánul meg, hogy a processzor is sokkal kevesebb jelenetet számol, ami miatt a GPU is sokkal kevesebb képkockát számol ki, vagyis összességében rengeteg lesz az üresjárat az érintett programon belül. Az olyan üresjárat, ami konkrétan idle órajelre vágja a GPU-t. Hát ezért. De ezt látod az F1 2019 eredményeken is.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#89) fanti válasza wwenigma (#86) üzenetére


fanti
(őstag)

szerintem is!

a többség fullhd-ban tolja, és nem 2080ti-vel.....

másik meg az, hogy ilyen kaliberű procik inkább melóra kellenek, játékra untig elég egy 2600-as ryzen és egy rx580 (ugye ha rendesen megírt a játék, pl. FarCry5, ami gyors, és nagyon szép)

[ Szerkesztve ]

Eladóak az originál gyári hűtőim (Ryzen 2700, és Ryzen 3700X), priviben érdeklődj.

(#90) Dr. Akula válasza wwenigma (#86) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Miért, ez annyira lowend hardver hogy ezzel följebb már nem is érdemes menni? Szerintem aki ilyet akar venni, azt már nem az IGP szekció érdekli.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#91) Noukoum válasza Dr. Akula (#78) üzenetére


Noukoum
(senior tag)

Hát ezaz. Amiket írtam azok olyan címek mellyel manapság is rengeteg ember játszik.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#92) Kvg válasza snecy20 (#49) üzenetére


Kvg
(aktív tag)

Nem rossz a 9900k csak nem jó.
Van más alternatíva, Így helyes?

[ Szerkesztve ]

(#93) b. válasza Abu85 (#88) üzenetére


b.
(nagyúr)

akkor miért azt használjátok,a fogalmatok sincs róla miért rossz vagy mi a hiba? Nincs más játék a piacon? :F

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#94) Abu85 válasza b. (#93) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Egyrészt, ez is eredmény, másrészt, ha nem tudjuk meg, hogy mi a hiba, akkor állandóan belefutunk. Például attól semmiképpen sem lettünk előrébb, hogy a Deus Ex: MD és a RotTR furán viselkedett a korábbi tesztben, mert hiába cseréltük le mindkettőt, az F1 2019 ugyanúgy furán viselkedik, sőt még furábban, mint a Deus Ex: MD. Tehát a probléma oka még megvan, csak most más játékkal. Amióta feldobtuk a CPU sebezhetőségeket javító Windows frissítéseket, azóta ez van, és alapvetően arra kellene rájönni, hogy melyik sebezhetőség javítása okozza ezt, mert akkor azt ki tudjuk kapcsolni, és mérhetünk egyet vele, illetve nélküle. Ha most lecseréljük egy másik játékra, akkor nincs garancia, hogy az nem lesz ugyanilyen.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#95) L4mie válasza b. (#93) üzenetére


L4mie
(veterán)

Simán rá lehet csapni egy apex legends-et az nálam pont eléggé terheli a gépet (100% CPU-t zabbant WQHD-ban)...ráadásul ingyenes, de tutti van egy valag játék ami jó stresstesztnek és ingyenes.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#96) Kopi31415 válasza Abu85 (#94) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Így mást kéne használni akkor is, mert a fogyasztásra normált és fogyasztási eredmények fals adatokat adnak.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#97) Ragnar_ válasza Dr. Akula (#79) üzenetére


Ragnar_
(őstag)

Ugye QHD és 4K-nál már olyan max.2-5% eltérést mérnek átlagban szinte mindenhol 2080 Ti-al Az R7 és i9 között. Ha gyengébb VGA-val használod akkor még kevesebb lesz, mert azon a frlbontáson már VGA limit lesz. FHD-ben még elmehet játékfüggően átlagban 10%-ig is az FPS difi 2080Ti-al.

Íme, 2 % van a 9900k és a 3700x között QHD-ben. :

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#98) Polllen válasza L4mie (#95) üzenetére


Polllen
(nagyúr)

Abban semmi fix jelenet nincs, se benchmark. Nehéz ugyanazt értelmesen mérni így.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#99) L4mie válasza Polllen (#98) üzenetére


L4mie
(veterán)

Training, de amúgy igazad van, ezért is írtam, hogy vagy valami másik ingyenes ami jól terhel :K

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#100) MongolZ válasza Abu85 (#94) üzenetére


MongolZ
(addikt)

Várható teszt arra vonatkozóan, hogy az egyes patcheknek milyen hatása van a különböző Intel procikra? Akár egy spectre/meltdown előtti vs mostani is jó lenne.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.