Hirdetés

2019. augusztus 26., hétfő

Hozzászólások

(#151) CPT.Pirk válasza Atom_Anti (#149) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Van megoldás:


;)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#152) ricsi99 válasza Atom_Anti (#149) üzenetére


ricsi99
(őstag)

Win 7 alatt nem működnek optimálisan a Ryzen procik tudtommal... lehet 1-2 chipset igen ,de emlékeim szerint a feladatkezelőn is farigcsálni kellett amikor kijött az első verzió.

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#153) Geller72 válasza Kronos3000 (#144) üzenetére


Geller72
(veterán)

Most éppen egy nagy hülyeséget írtál. 6 magra már default szinten írnak játékokat. És itt most ne egy 10 éves gammát nézzünk, vagy egy Windóz (akár W10) telepítőt, ami egy magot/szálat használ. Single eleve adott a hat mag, tesztek mutatják, szal teljesen felesleges hülyeséget írni. Multiban még dominánsabb a dolog. Ezt is kiscsilliárd teszt mutatja, csak be kellene pötyögni a keresőbe, megnézni pár ezer Yt,-s videót. Aki nem játszik, renderel, használ CPU igényelte progikat, hanem csak netezik, vagy hülyeségeket kommentel fórumokon, annak egy 2006-os Quad C2Q is elég egy satás SSD-vel, vagy egy 3k-s i3. Szerencsére nem ezek az igények ezek szerint, legalábbis ami az eladásokat illeti. De, gondolom, neked sem egy ilyen van. ;]

[ Szerkesztve ]

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#154) fanti


fanti
(őstag)

Annyira unom már a játékteszteket....mert szerintetek érdekel engem egy 1070Ti esetében a 3700X vs. 9900K difi? Nem az fps számlálóra, meg a min. fps-re recskázok. Le is szarom mindkettőt nagy ívben.

Kizárólag a programok (virtualizáció, fotoshop, sony vegas, lájtrúm, stb... érdekel).
Azok alatt meg pont olyan gyors a 3700X mint egy 5GHz-es 9900K.
Csak épp 50 ezerrel olcsóbb és nincs teli bekdórokkal....
Számomra egyértelmű a választás!

Na csá!

Eladóak az originál gyári hűtőim (Ryzen 2700, és Ryzen 3700X), priviben érdeklődj.

(#155) ***ANDRÁS***


***ANDRÁS***
(tag)

egy sima 3600 kellett volna a tesztbe, nem az x-es.

MSI Interceptor DS B1 fekete - Új, bontatlan! 3.500.-Ft

(#156) - = Zk = - válasza fanti (#154) üzenetére


- = Zk = -
(félisten)

[ Szerkesztve ]

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! "

(#157) Noukoum válasza fanti (#154) üzenetére


Noukoum
(senior tag)

Ne mond hogy neked nem fontos hogy 143 fps vagy 147 fps, ez a legfontosabb.:)

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#158) Solten


Solten
(őstag)

Ez a Wraith Spire huto valami eszmeletlenul jo "gyari letere", nyilvan nem tuninghoz keszult de becsulettel teljesit egy 65W-os CPU-nal, es szinte teljesen hangtalan. Legkavaroja a Cooler Mastertol van.

Saor Alba

(#159) Noukoum válasza Solten (#158) üzenetére


Noukoum
(senior tag)

Így van. Ez is fontos szempont ám hogy egy átlagos felhasználónak nem kell azonnal +5-10ezres hűtő után néznie.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#160) Geller72 válasza Noukoum (#159) üzenetére


Geller72
(veterán)

..amennyiben a te szóhasználatodban átlagosnak tekinthető az, ha egy átlagos felhasználó 84k-ért vesz procit. ;] Ugye te is érzed? Hogy mennyire átlag user az, aki ennyiért vesz procit? :DD Meg aki 84k-ért vesz procit, az nem vesz egy normális hűtőt, ami biztosan meghűti ezt a procit, mert a gyári elég karesz. Erről beszélünk, nem másikról.. És szerintem aki 84k-ért vett egy ilyen procit, annak már van egy komolyabb hűtője. Ha meg még nincs, akkor abban a pillanatban lesz, ahogy ezt a procit maxon akarja majd használni gémre. Mert miért használná alapfrekin, ha tud többet is? Gondolom, nem azért adott ki éppen most 84k-t egy procira. ;]

[ Szerkesztve ]

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#161) Kopi31415 válasza ricsi99 (#150) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Jó, akkor most elmondanád, ennek a sírámnak mi köze az én adott kommentemhez?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#162) Noukoum válasza Geller72 (#160) üzenetére


Noukoum
(senior tag)

Ryzen szériáról beszéltem, nem csak erről a konkrét cpu-ról.
Az meg hogy ki vesz rá külön hűtőt az mindenkinek a saját dolga, az AMD bőven használható alternatívát biztosít a kékekkel szemben ez a lényeg.

[ Szerkesztve ]

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#163) BerserkGuts válasza Geller72 (#160) üzenetére


BerserkGuts
(aktív tag)

:C átlag user vesz 80k-ért egy komplett i5 régi gépet :DD és játszik gtaV-el boldogan

csak a hájkóroknak fontos a legújabb multitrutymi játék darálja az 500fps 500.000ft-ért

[ Szerkesztve ]

(#164) ricsi99


ricsi99
(őstag)

Bakker ,az aktuális csúcs procik tesztjéről volt szó.
Ilyenkor a legkeményebb software teszt kell.
Lehet /olvasni /lehet kritizálni az eredményeket..de ne harapjátok már le abu fejét mert nem olyan lett a teszt mint szerettétek volna.

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#165) hellboy válasza Kopi31415 (#111) üzenetére


hellboy
(csendes újonc)

Már a bemutatkozó tesztnél is kérdeztem.

Még a választ nem találtam meg rá.

Talán, ha itt is megkérdzem, Abu majd megírja az okát.

"sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"

(#166) Kopi31415 válasza ricsi99 (#164) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Anomália, gond van a teszttel, amit a szövegben nem említenek, de zokszó nélkül figyelembe vesznek az értékelésnél. Ez nem arról szól, hogy mit szerettünk volna. Konkrétan csak a Ryzeneket lehet egymással összevetni.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#167) Habugi válasza Kopi31415 (#166) üzenetére


Habugi
(addikt)

Ez pontosan így van, már februárban is jeleztük feléjük többen is, hogy komoly gond van náluk az Intel tesztconfiggal.
(PH tesztconfigok summája.., Abutól.)

A magam részéről nem voltam rest és egy kis időt is raktam bele, persze egy Offosban nem az adott teszt alatt, jóhiszeműen azt reméltem elindul valami és megkeresik hol a bibi, nem akartam a cikkhez/teszthez plusz feszkót generálni.

A lényeg az hogy ők sem tudják mi a gond, szóval nulla előrelépés történt, ami főleg ezen dolgok fényében nem szerencsés.

Plusz az amit említesz.., nincs feltüntetve. :(
Részemről egyébként nem nagy kaland, rengeteg értékelhető tesztet talál az ember ha akar, a PH-nak is van, az összes amiben nem szerepelt ez az Intel configjuk ( :D ) vagy ahogyan írod is, ahol/amiben csak AMD cuccokat lehet/kell összevetni.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#168) NLZ válasza Abu85 (#114) üzenetére


NLZ
(tag)

Az a baj, hogy a cikkben nem lett kiemelve, hogy fals adatra épül az egész. Kijött a 3.6 röntgen, ami nem jó, de nem is rossz, és hát az eredményt azt pedig ki kell tolni, mert azt minden jó elvtárs tudja, hogy a termelési mutatókat díjazzák, bármi áron.

(#169) Geller72 válasza Habugi (#167) üzenetére


Geller72
(veterán)

Egy tisztességes Z370 deszkát kellett volna alátolni, és jól belőni a BIOS-t. Kb ennyi. Én már a 8700k-nál sem értettem, hogyan hozták itt ki a 2700X-et jobbnak a tesztekben, amikor ezer másik külföldi oldalon simán elvérzett. Tutira nem hiszem el (ezt már a másik AMD-s (előző, 3700x) tesztben is említettem) hogy a 9900K@5Ghz-en ennyire tohonya lenne. De ott is és itt is azt a választ kapjuk, hogy "hát gyerekek ez van, a mikroszoft valszeg ennyire leszedálta az inteles procikat a peccsekkel". Pedig már az akkori teszten is szóltam, hogy a fogyi adatok sem stimmelnek, de krvára nem. Az meg hogy (mint most is van ilyen jellegű része - korábbi hsz.-ben leírtam) a 3700X az egyik tesztben szarabbul adta, biztos a 65W TDP miatt van, de az összes többiben meg nem számít akkor, vagy mi a xar? Csak az egyik gammánál van TDP limit? ;] :DDD A következőnél meg már nincs? (Ahol mondjuk jobban teljesít, egészen véletlenül, mint az adott Intel :P )

A 8700 2 éves proci. 6 mag, HT-val. És most xarjam össze magam, hogy 2 évvel később az AMD egy hasonló paraméterű, de 3x nagyobb cache mérettel, fejlettebb architektúrával, fele akkora csíkszélességgel ugyanitt tart? :D.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#170) Habugi válasza Geller72 (#169) üzenetére


Habugi
(addikt)

Kolléga, őszintén, én már semmit nem tudok erre az egészre mondani. :N

Az előző hsz-emben linkelt teszt értékeket ugye egy olyan 2600-al mérték ami náluk gyorsabb volt bárminél amit az Inteles lapjukba raktak, az akkori cikk/teszt alatt pedig azon "sírtak" a népek, hogy a grafikonokról 20méterről látszott, hogy fuldokolnak a kártyák a CPU limittől a 2600 miatt, DXMD-ben pölö amivel mértem is azért is olyan szorosak náluk az eredmények, holott a 2080Ti-nek sokkal de sokkal jobban el kellett volna húznia..

Amit tudtam én megtettem, még azt is felajánlottam h ráérős pár órámban megyek és beállítom azt a qrva configot, segítő szándék vezérelt, nem is a cikk alá reagáltam az abszurdumra.
Mostanra eltelt fél év és még mindig ugyan itt tartunk, lejön ugyan azzal a moslékkal egy CPU teszt, érted.. :U

Látom a főoldalon új tesztjük van, megnyitom és ha meglátom h szerepelt benne az Intel configjuk tudom hogy az egész kuka, nem ér meglepetés, történet vége.
Ezért is döntöttöm úgy h most már ideje hozzászólnom mert látom hogy még sokan nem értik mi van, szerintem mindenki nyugodtan eressze el a témát mert nincs értelme ezen rugózni, sem értetlenkedni sem pedig meglepődni. :N

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#171) Habugi válasza Habugi (#170) üzenetére


Habugi
(addikt)

2600 --> 2700X

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#172) joey04


joey04
(félisten)

Jók lettek az új Ryzenek, de ez a teszt... :DDD

Legtöbb helyen írják, hogy a 3600x pénzkidobás, a 3600 sokkal jobb vétel, nem véletlen, hogy 3600-ból van hiány mindenhol. És nem azért, mert az a legolcsóbb, mert a 3600x feletti példányokból is hiány van. A játéktesztek eredményei meg nevetségesek. A valóságban továbbra is valamivel az intel mögött vannak. Mondom mindezt leendő 3600 tulajként.

(#173) joey04 válasza Cingáriusz (#120) üzenetére


joey04
(félisten)

Mert az jól fogy promó nélkül is. Azért küldi az amd az x-et, hogy arról is írjanak és vegyék/vigyék az emberek.

(#174) MongolZ válasza joey04 (#172) üzenetére


MongolZ
(addikt)

Ugyanez volt az 1xxx szériánál is, ebben nincs semmi meglepő.

(#175) .Z. válasza Noukoum (#157) üzenetére


.Z.
(tag)

Pedig ez a legfontosabb.... valamiből össze kell jönnie az 1000 kommentnek.

(#176) Calibos válasza huskydog17 (#48) üzenetére


Calibos
(addikt)

Das ist wahr! Én is feleslegesnek tartom őket.

(#177) HoyHoy2 válasza Habugi (#167) üzenetére


HoyHoy2
(tag)

szomorú :( :R

It is always more difficult to fight against faith than against knowledge.

(#178) koko52 válasza Calibos (#176) üzenetére


koko52
(addikt)

Gondolom elolvastad az eredeti cikket. De ha nem segítek: ez két felesleges CPU, mert az alattuk lévő tesó pont ugyan ennyit tud jóval olcsóbban. A 3600 és a 3700X

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#179) .Z. válasza koko52 (#178) üzenetére


.Z.
(tag)

3600X -nél a hűtést fizeted kb.
210 euró a 3600, Stealth jár hozzá, amit nagy eséllyel cserélni fogsz, az olyan +30-40 euró.
260 euró a 3600X, Spire jár hozzá, amivel jól használható.
10-20 euró miatt nem annyira érdemes már ezzel foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

(#180) Fecogame válasza Kopi31415 (#3) üzenetére


Fecogame
(addikt)
LOGOUT blog

Na igen, ez nekem is furcsa.

Gyenge a hálózati jel? 4G/LTE antennák, raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#181) warrior93 válasza Dr. Akula (#79) üzenetére


warrior93
(csendes tag)

Van egy pár éves teszt. Ott valamelyik Pentium proci 4kban 1%-on belül van a 7700k-val.
Gondolom azért, mert játékra elég a Pentium, mint 15 éve.
Nincs értelme 4k-ban processzort tesztelni. Még mindig.

Üdv. Woules

(#182) Calibos válasza koko52 (#178) üzenetére


Calibos
(addikt)

1,5 hete szinte teljesen új konfigom van. Rengeteg tesztet olvastam vásárlás előtt.

(#183) Chaser válasza paprobert (#15) üzenetére


Chaser
(titán)
LOGOUT blog

ha már nép processzor, akkor az a 2600-os lesz, a maga 41-42e ft-os árával
jók a zen2-k, de még nagy a felár

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#184) capulet75 válasza Geller72 (#169) üzenetére


capulet75
(addikt)

"A 8700 2 éves proci. 6 mag, HT-val. És most xarjam össze magam, hogy 2 évvel később az AMD egy hasonló paraméterű, de 3x nagyobb cache mérettel, fejlettebb architektúrával, fele akkora csíkszélességgel ugyanitt tart? :D."

Az Intelnél pont emiatt vannak most bajban, hogy nem tudják tartani az órajelet a csíkszél csökkenésével. Ezt valahogy nem képes felfogni a tisztelt nagyérdemű jó része. Szerinted miért van 14nm+++++++++++++ még mindig? Hosszú évek óta ment a leaófaxt a magokba, a zórajel a kiráj című örökzöld sláger, aztán most visszanyalt a fagyi. Van ilyen.

[ Szerkesztve ]

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#185) Chaser válasza capulet75 (#184) üzenetére


Chaser
(titán)
LOGOUT blog

geller úr még azt is kifelejti, ht-t intelnél lassan el lehet felejteni, úh nyugodtan sz@rja össze magát ;]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#186) Fred23 válasza Chaser (#183) üzenetére


Fred23
(veterán)

Pont ebben kezdtem el gondolkodni tegnap este én is, miután elkezdtem olvasni az ASRock fórumát a sok problémáról, amit a B450 + 3600 kombó okozhat. :DDD

Nem is emlékszem már, mikor volt számomra szuper procis teszt PH!-n, szerintem nem is érdemes hosszan rugózni azon, hogy most se lett kiváló; sok hasznos infó mégis leszűrhető belőle, vagyis egynek jó. Elég nagy a net, sok helyről nézi magának össze az ember az egyes procikról való véleményét...

[ Szerkesztve ]

(#187) Polllen válasza Fred23 (#186) üzenetére


Polllen
(nagyúr)

Én talán 1 hete raktam össze egy B450 + 2600-s gépet. Mostani árakon nem találtam jobb ár/érték arányút.
A 3600 most még 1,5x annyiba kerül itthon, ennyi azért nincs közöttük.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#188) koko52 válasza Polllen (#187) üzenetére


koko52
(addikt)

Így, van. Majd szépen beáll az (3600) 50 körülire és jöhet.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#189) Chaser válasza Fred23 (#186) üzenetére


Chaser
(titán)
LOGOUT blog

attól eltekintve is drága, 2600 41-42e vs 3600 69e+, kb 10-15% gyorsasgáért cserébe nálam nem nagy business

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#190) Fred23 válasza Polllen (#187) üzenetére


Fred23
(veterán)

Nekem leginkább Star Citizen miatt kéne egy kicsit erősebb, és simán lehet, elég lenne a 2600 is a 3600 helyett. UserBenchmarknál nézhetem a Peak Lab Bench részt, egy jól beállított gépre inkább lesz érvényes, amit ott látok, vagyis a 1010 pont vs 1130 pont a 3600 javára. (Star Citizen az összes szálat kihasználja, mégpedig elég jól.) Ez 12% difi csak. De ha az Average User Bench-nél maradunk mégis, akkor is csak 16%-ot ver a 3600 a 2600-ra.

Fórumon meg olvastam is olyat, hogy a húzott 2600-a után a srác húzott 3600-ra váltott, és Star Citizenre azt írta, maximum 15%-os átlagos fps-növekedést tapasztalt, ami elég lófütty.

(#191) Kopi31415 válasza capulet75 (#184) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Nekem még mindig konkrétan semmi szükségem 4 magra/szálra se.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#192) Chaser válasza Kopi31415 (#191) üzenetére


Chaser
(titán)
LOGOUT blog

jó neked...4+4-es intel notebookról váltottam 2+2-re, előző 4. gen, mostani 6. gen, ht-t kikapcsoltam, hát sokkal nyiknyikelősebb' böngészni is ( :
kis lakás tervező rendert meg hagyjuk, pedig nagyon nem pro szint

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#193) Silenzio válasza Chaser (#192) üzenetére


Silenzio
(addikt)

Milyen proci lenne szerinted alkalmas erre? Azért kérdem, mert a párom lakberendező, és szerintem a laptop 7. gen i7-ese nem áll a helyzet magaslatán, és a 8 giga ram is kevésnek tűnik.

(#194) Geller72 válasza Silenzio (#193) üzenetére


Geller72
(veterán)

A RAM-ot duplázd meg és nagyon remélem, hogy már SSD van a gépben. A proci nem része a szűk keresztmetszetnek.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#195) Geller72 válasza capulet75 (#184) üzenetére


Geller72
(veterán)

Nem lennék meglepve, ha Intelnél eljönne az az idő, hogy nincs HT. :U

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#196) Chaser válasza Silenzio (#193) üzenetére


Chaser
(titán)
LOGOUT blog

bivaly ( :
4 magos i7-es? ha 2 magos az nem i7, csak ráhazudják, mondjuk már lassan a 4 magos is "csak" i5
valszeg trotylingol' az a cpu rendesen, mai divatnak megfelelően, papíron szép, erős, gyakorlatban a hűtés miatt 5-10 perc után lemegy alapórajel alá, h meg ne főjön az egész
melyik gép ez?

Geller72
de, pont a cpu a szűk keresztmetszet
16gb ramom és 500-as 860 evo-m van, 4 magossal sem volt villám a render, de két magossal nyugodtan lemehetek sétálni a kutyával, nem lesz kész mire visszaérek ( : ramot alig eszi, 8gb is bőven sok neki, ami a ramot is eszi az a photoshop pl

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#197) Geller72 válasza Chaser (#185) üzenetére


Geller72
(veterán)

Amíg én kezelem a peccseket és a BIOS-t, addig ez a része nem hat meg. A többi sem, mert jelen pillanatban olyan VGA-m van, aminél egy 8600 is túlzás lenne, így a 8700-at ha HT szintjén kiherélem, még mindig erősebb procim marad, mint egy 8600. :D. És mivel nekem egy 1060 is elég FHD-ra, ha váltok, akkor majd 1070 körülre - még ott sem lesz CPU limitem valszeg azokkal a játékokkal, amikkel én játszom FHD-n. ;) A "játszós" gépen meg nincs cpu killer MS patch, és nem is lesz.;). Azaz egy jó darabig még nekem nem lesznek problémáim ezzel az egésszel.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#198) satz18 válasza Chaser (#196) üzenetére


satz18
(őstag)

Nem tom te milyen laposokat szoktál nézni, a legtöbb 3 GHz felett tud tartósan ami bőven alap órajel felett van. A notebookchecken mindig lemérik. És akkor még mem beszéltünk alulfeszelésről. Pl. egy i5 8265U nagyon is versenyképes proci.

Asus GL502VS, Lenovo x60, LG G4, PS 3

(#199) Chaser válasza Geller72 (#197) üzenetére


Chaser
(titán)
LOGOUT blog

ettől a probléma él, és nem mindenkinek van 1-2-3 több gépe

satz18
mondjuk fél milliósakat? ( :
rengeteg gép durván trotylingol', nincs fenn nbc-n sem minden gép, és mondtak már ott is zöldséget
egyébént meg takonypasztázás' miatt is lehet gond, nem egy gép van ami gyárilag hitvány pasztázással jön ki, és azoknál nem olyan egyszerű megoldani a cserét ha atomjaira kell szedni a gépet

szerk:
és az allcore érték ezeknél a rendereknél a mérvadó, nem 1-2 szálas turbó, 100%-on használnak mindent ami cpu és a gépben van ( :

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#200) Geller72 válasza Chaser (#196) üzenetére


Geller72
(veterán)

"16gb ramom és 500-as 860 evo-m van, 4 magossal sem volt villám a render, de két magossal nyugodtan lemehetek sétálni a kutyával, nem lesz kész mire visszaérek ( : ramot alig eszi, 8gb is bőven sok neki, ami a ramot is eszi az a photoshop pl"

-Két mag vicc, eleve tök felesleges beszélni róla, ha renderelsz, elég nagy hiba ilyennel nekiállni egyáltalán.
4 natív magtól kezdve nem lesznek problémáid, 4/4HT-el meg főleg nem. Neki azzal az i7-el biztos hogy nem a CPU a szúk keresztmetszet. Nálad a két mag biztos. A ramod meg arányosan a használt/rendelkezésre álló szálakkal használja. Azaz 2 maggal persze hogy nem fog beszippantani annyit, mint 8 szálon, ez evidens.

"de, pont a cpu a szűk keresztmetszet" - Nálad, mert nevetséges 2 maggal állsz neki ilyennek. :D. Minden mag/szál mellé én 1 GB ramot rakok eleve. Ha render van, vagy bármi más, ami RAM specifikus, akkor szál/magx2 RAM.

Tegyél be egy 8 magos/szálas i7-et a 8GB ramod mellé és máris nem lesz sok. :D.
De ez már nagyon off. ;)

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.