Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Csak arról beszéltem, hogy nincs semmi varázslat a gigabites wifi router mögött, itt lényegében már évek vagy évtizedek óta létező technológiákat alkalmaznak, csak mostmár elég olcsóak és kis fogyasztásúak ahhoz, hogy tömegtermékké váljanak.
Erre hoztam fel példának az LTE-t, ami lényegében az ADSL által használt technika a COFDM modulációs eljárás átültetése a vezetékes hálózatokról a rádiós (WIFI, mobil stb.) hálózatokba. Erre azért kellett közel 20 évet várni, mert ekkora sávban ilyen komplex modulációs technikát használni brutálisan számításigényes (volt), és 15-20 éve még nem tudtak volna például olyan mobilt gyártani, ami kibírt volna akárcsak egy órát is, ha COFDM moduláció lett volna használatban. Kb. egy P3 képességű chipre lett volna szükség ehhez akkor amikor még a P3 is nagyon újnak és korszerűnek számított. Nyilván nem építhettek ilyen hardvert egy mobilba 10-15 évvel ezelőtt.
Remélem mostmár tiszta
Dchard
-
dchard
veterán
Most nézem, hogy tényleg beállították
Egyébként azért írtam ezt le, mert mostanában minden WIFI téma erről szól, és kicsit beleuntam, szóval preventív jelleggel megy a fejtágítás.
A távközlés területén egyébként az elmúlt 1-2 évtizedben nem nagyon volt új a nap alatt, csak sok ideig tartott mire a vezetékes technológiából bizonyos technikákat át lehetett ültetni rádiós területre (lásd például: COFDM (xDSL) --> LTE) úgy, hogy attól nem merül le a készülék fél óra alatt.
Ezért mondom mindig, hogy meg kell vizsgálni a felhasznált technológiát, és nem fröcsögni a semmiről, meg hogy "egy haveromtól azt hallotam hogy". Érdekes, hogy amikor az ember rávilágít a tényekre, ezek a havertól hallós figurák gyorsan eltűnnek. Még az a szerencse, hogy az 5 perces limit után megmarad minden baromságuk és nem tudják semmissé tenni.
Dchard
-
dchard
veterán
Mielőtt valaki megszólalna, hogy mekkora vakítás ez, meg a fele sem jön ki, inkább olvassa el ezt:
http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11ac
A nagyobb sebességhez a megoldás:
1. Magasabb rendű moduláció (64QAM vs. 256QAM)
2. Nagyobb sávszélesség (40MHZ vs. 160MHz)
3. Több antenna (3x3MIMO vs. 8x8MIMO)Szóval sem spanyolviasz feltalálásáról sem vakításról nincs szó.
Dchard
-
radi8tor
MODERÁTOR
Csak kábelek nélkül néz ki ilyen jól.
De ugye, úgy használhatatlan. -
lujó55
addikt
jó kis adatátvitelt tesz lehetővé, ezzen nincs baj, de a burkolat egy kicsit fényesre sikeredett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két útválasztót is piacra dob a gyártó a Broadcom chipjére alapozva.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest