- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fujifilm X
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Csak arról beszéltem, hogy nincs semmi varázslat a gigabites wifi router mögött, itt lényegében már évek vagy évtizedek óta létező technológiákat alkalmaznak, csak mostmár elég olcsóak és kis fogyasztásúak ahhoz, hogy tömegtermékké váljanak.
Erre hoztam fel példának az LTE-t, ami lényegében az ADSL által használt technika a COFDM modulációs eljárás átültetése a vezetékes hálózatokról a rádiós (WIFI, mobil stb.) hálózatokba. Erre azért kellett közel 20 évet várni, mert ekkora sávban ilyen komplex modulációs technikát használni brutálisan számításigényes (volt), és 15-20 éve még nem tudtak volna például olyan mobilt gyártani, ami kibírt volna akárcsak egy órát is, ha COFDM moduláció lett volna használatban. Kb. egy P3 képességű chipre lett volna szükség ehhez akkor amikor még a P3 is nagyon újnak és korszerűnek számított. Nyilván nem építhettek ilyen hardvert egy mobilba 10-15 évvel ezelőtt.
Remélem mostmár tiszta
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
Most nézem, hogy tényleg beállították
Egyébként azért írtam ezt le, mert mostanában minden WIFI téma erről szól, és kicsit beleuntam, szóval preventív jelleggel megy a fejtágítás.
A távközlés területén egyébként az elmúlt 1-2 évtizedben nem nagyon volt új a nap alatt, csak sok ideig tartott mire a vezetékes technológiából bizonyos technikákat át lehetett ültetni rádiós területre (lásd például: COFDM (xDSL) --> LTE) úgy, hogy attól nem merül le a készülék fél óra alatt.
Ezért mondom mindig, hogy meg kell vizsgálni a felhasznált technológiát, és nem fröcsögni a semmiről, meg hogy "egy haveromtól azt hallotam hogy". Érdekes, hogy amikor az ember rávilágít a tényekre, ezek a havertól hallós figurák gyorsan eltűnnek. Még az a szerencse, hogy az 5 perces limit után megmarad minden baromságuk és nem tudják semmissé tenni.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Mielőtt valaki megszólalna, hogy mekkora vakítás ez, meg a fele sem jön ki, inkább olvassa el ezt:
http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11ac
A nagyobb sebességhez a megoldás:
1. Magasabb rendű moduláció (64QAM vs. 256QAM)
2. Nagyobb sávszélesség (40MHZ vs. 160MHz)
3. Több antenna (3x3MIMO vs. 8x8MIMO)Szóval sem spanyolviasz feltalálásáról sem vakításról nincs szó.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Csak kábelek nélkül néz ki ilyen jól.
De ugye, úgy használhatatlan.⭐ Stella
-
lujó55
addikt
jó kis adatátvitelt tesz lehetővé, ezzen nincs baj, de a burkolat egy kicsit fényesre sikeredett.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Két útválasztót is piacra dob a gyártó a Broadcom chipjére alapozva.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB GDDR6 AeroCool Ore FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i5 6500 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 FSP CMT160 CORSAIR 750W
- Lenovo ThinkCentre M800 PC, 6. gen i3 CPU, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows 10
- Eladó Lenovo T14s Gen1 i5-10310U/TOUCH/8GB RAM/512GB SSD/HUN/Gyári gari
- Microsoft Surface Book 1 - Ajándék táskával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest