Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Amikor meglátom, hogy egy APS-C vagy 4/3 obinak 50mm-en 6,3 a fényereje, olyan érzésem van, mint amikor a szippantós kocsi elmegy mellettem. Főleg amikor kiderül, hogy 18mm-en már 4,0-re csökken; a tartomány közepén pedig eléri az 5,6-ot...
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
A második bekezdésben el lett írva a megapixelek száma.
Mondanám, hogy egy Z70/90-et jobban vártunk, de igazából minek, úgyse lenne mit feltenni rá
-
ROBOTER
addikt
válasz darkarthur #3 üzenetére
Számomra végtelenül unszimpatikus, hogy 5,6-ról, ami eleve nem volt egy nagy érték, elindultak 6,3-7,1 környékére.
-
Geri Bátyó
addikt
Biztos én vagyok demagóg, de miért van az, hogy a belépő gépek többsége tele van pakolva videó funkciókkal a vloggereknek és valójában így az ára rohadtul nem belépő szint? A vloggereknek csináljanak videókamerát, a fotósoknak meg fényképezőgépet.
Szívesen lecserélném a 16 éves EOS 500D-t, de az "olcsó" tükör nélküliek szinte kivétel nélkül inkább videózásra vannak és fél milla az induló áruk."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
kovsol
titán
válasz Geri Bátyó #6 üzenetére
Canon M50 az még egy egész olcsó gép. Igaz az M-es gépeknek már nincs túl nagy jövője.
May the Force be with you!
-
Francia91
veterán
Nem lesz kevés az a 0,9 MegaPixel?....
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
HThomas
senior tag
válasz Geri Bátyó #10 üzenetére
Az M43 fixek azért elég barátiak... én sokáig gondolkodtam egy GX9-en vagy egy EM10-en a 12-32-vel meg néhány fix-szel; kicsi, könnyű, relatíve olcsó...
-
-
nubreed
veterán
válasz darkarthur #3 üzenetére
Viszont meg aki autón ellövöldözik, annak bőven elég a telefon kamerája is, nem érzem azt, hogy ők lennének a célközönség.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
HThomas
senior tag
válasz Geri Bátyó #12 üzenetére
Viszont a fényerős zoom az mindig is drága volt.
Illetve ha azt nézem mennyibe kerül ma egy csúcsteló (a jó kamera miatt), akkor pl egy 18-140-es Z50 kit nem is olyan vészes, és az elég jó kis mindenes. Ha a 12-28 nem lesz majd túl drága, akkor azzal kiegészítve elég jó kombó lehet.
-
D.Va
senior tag
válasz Geri Bátyó #6 üzenetére
Leírtad, demagóg vagy. A tükrös gépek lassan kihalnak. És az eddig "legtükörbuzibb" fotósok is lassan átváltanak tükörnélkülire. Mert jobbak sok szempontból mint a tükrös gépek. És nem csak videóra. Fotóra is. Egyébként azért van tele videós funkcióval minden gép, mert mindenki aki szeret fotózni, az általában szeret videózni is.
A másik:
Régen azért volt külön csak fényképező amivel csak fotózni lehetett, és kamera amivel csak videózni, mert a régi analóg fotót és a VHS kazettás rögzítést kicsit nehéz lett volna összeházasítani, mivel 2 teljesen külön technológia.
A digitális gépeknél viszont meg lehet oldani mindent egyben. Az egy dolog hogy sokáig a vidó elhanyagolható plusz funkció volt a digitális fényképezőgépekben, mivel nagyon rossz minőségű videót tudtak csak a korai digitális gépek... De ez az elmúlt 15 évben megváltozott.
Tehát nem a vloggerek miatt készülnek ezek, hanem mert ez a jó mindenkinek.
Sok fotós ugyanúgy videóz magának, vagy youtubera, vagy pl egy esküvői fotóst sokszor felkérnek nem csak fotózásra hanem videózásra is, és így megoldható egy géppel...
Szóval ez kb mindenkinek jó. Kivéve pár nagyon leragadt felfogású fotósnak mint pl te. Ezzel nem beszólni akartam, csak szimplán alaptalan és értelmetlen a felfogásod a mai fotós világgal kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
aginor
addikt
A hírben szereplő gép direkt vloggereknek készült, számost kényelmi funkcióval, mint az előlapi felvétel lámpa. Ma már a vloggerek egy akkora tömeget képeznek, hogy számos gyártó specifikált nekik gépet (mint pl. ez). Ettől függetlenül szerintem profi körökben a fotós és videós még mindig két külön ember. Videóra másképpen kell setup-olni a gépet, ráadásul más funkciók is fontosak a két területnek. Nem mellesleg az az esküvőfotós, aki fényképezés mellett még videózik is egymaga a no comment kategória számomra.. Nem hiszem, hogy jelentős számú egyszemélyes, szakmailag ténylegesen releváns ilyen fotós-videós lenne a piacon. Persze tévedhetek is.
Visszatérve arra, hogy amiért erősödnek a videós funkciók, igazából szerintem két válasz van. Az egyik, hogy az amatőr célközönség egyre jobban szeret videózni, így hiba lenne nem kiszolgálni őket is, a másik pedig, hogy mert megtehetik. Korábban a fényképezőgépek fizikai felépítése (tükör, szenzor, kiolvasás-processzor, stb.) nem tették egyszerűen lehetővé a hibrid gépek létrejöttét, ami akadályok viszont mostanra elhárultak, így miért ne lehetne ezeket is beépíteni. Nincs ezzel semmi baj szerintem, aki nem akarja nem használja a videós funkciókat, de a meglétük miatt elvileg hátrányt sem szenved (kivéve, ha elmés módon egy videócentrikus vázat vett, az viszont nem a gyártó hibája).
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
.mf
veterán
"Igaz az M-es gépeknek már nincs túl nagy jövője."
Sosemvót Eleve látszott, hogy nem igyekeztek obiparkot is kiépíteni hozzá. Már évek óta rebesgették, hogy RF-ből APS-C is lesz, ez pár hónapja meg is jelent, ezzel beverve az utolsó koporsószöget is az EOS-M rendszerbe.
Geri Bátyó: a videós fícsöröket könnyen hozzá tudják adni, mert sok dolog adott hozzá. Én is jobban örülnék, ha inkább más dolgokat fejlesztenének, de ez van.
D. Va: nagyon sokan nem videóznak szinte soha, a nagytöbbség is csak nagyon ritkán.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
törölt tag
Egyszerre szánalmas és kétségbeejtő, hogy a "digicam" univerzumban fél éves a legfrissebb hír/cikk, mert a telefonokra rakott, centes hulladék kategóriájú "kamerák" már tökéletesen kielégítik a közizlést és igényeket.
-
veterán
válasz #27070592 #20 üzenetére
"Egyszerre szánalmas és kétségbeejtő, hogy a "digicam" univerzumban fél éves a legfrissebb hír/cikk, mert a telefonokra rakott, centes hulladék kategóriájú "kamerák" már tökéletesen kielégítik a közizlést és igényeket."
Szerbusztok 19 hónappal később.
( )And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen