Hirdetés

2019. június 18., kedd

Hozzászólások

(#1) Armagedown


Armagedown
(őstag)

Ez a lap kompatibilis lessz a Kaverivel ?

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#2) F34R válasza Armagedown (#1) üzenetére


F34R
(PH! kedvence)

Nem, fm2 + kell de lehet egyes kaveri tipusok meg bele mennek fm2-be is.

(#3) stratova válasza F34R (#2) üzenetére


stratova
(PH! kedvence)

Hmm, FM2 lap az FM2+ APU-val (Kaveri) nem lábkompatibilis, de az FM2+ lapok fogadják a régebbi FM2-es APU-kat is (Trinity, Richland).

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#4) Silentfrog


Silentfrog
(PH! kedvence)

Ennyiért nem lesz drága,de én megfogadtam,hogy megnézem azt,hogy milyen egy lapnak a tápellátása,és azon legyen hűtő borda is.
Most is az elégtelen hűtés miatt sz*p*k. :U

(#5) hibavissza


hibavissza
(PH! addikt)

pár éve egy ilyen lapért max. 9 erest lehetett volna kérni...gondolom thermal target setting is kigyomlálva a biosból...full fapad

[ Szerkesztve ]

Kína szinte mindenben (gyártási technológia, tőke, emberi erőforrás) megelőzi az USA-t. Talán a pacifizmusuk miatt a hadiiparban nem...by simongab

(#6) parkr


parkr
(őstag)

FM3 socket lesz amúgy valamikor? nem nagyon vagyok ezekkel most képben.

2 ∞ & ⇨

(#7) TomiLi válasza parkr (#6) üzenetére


TomiLi
(PH! addikt)

Biztos lesz, de egyelőre az FM2+ amire várunk... De nem érkezik... :(

(#8) effendi2 válasza hibavissza (#5) üzenetére


effendi2
(tag)

A 2.0-ás PCI-E sínt leszámítva eléggé friss szabványokat támogat. USB 3.0, SATA 3, DDR3 2133. Hol kaptál pár éve ilyet kilencezerért? Ne vicceljünk már...
Egy HDMI ráférhetett volna még, de amúgy belépő szintnek teljesen oké.

Örökké akarok élni! Eddig sikerült...

(#9) Dani_kp válasza stratova (#3) üzenetére


Dani_kp
(őstag)

Ez teljesen biztos, hogy az FM2+ os lapok fogadni tudják, majd az FM2-es procikat?
Mert ennek nagyon tudnék örülni, mert nem kellene egyből cserélni az egészet, hanem ráérnék darabonként. :))

(#10) hibavissza válasza effendi2 (#8) üzenetére


hibavissza
(PH! addikt)

ja, megnézem ez a lap mikor fog látni DDR3 2133-as ramot és usb3-as bármit....ja és az usb3-at újdonsággént tekinteni 2013 júliusában...hát nemtom.

Kína szinte mindenben (gyártási technológia, tőke, emberi erőforrás) megelőzi az USA-t. Talán a pacifizmusuk miatt a hadiiparban nem...by simongab

(#11) stratova válasza hibavissza (#10) üzenetére


stratova
(PH! kedvence)

Mi újabbat vársz USB 3.0-nál egy belépő szintű lapon? Inkább a lap létjogosultságát kérdőjelezem meg. Most kijönni egy alsó kategóriás FM2-vel számomra kicsit érthetetlen. Hiánypótló inkább ez lenne.

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#12) Zso2 válasza Dani_kp (#9) üzenetére


Zso2
(őstag)

Mi értelme előre alaplapot vásárolni? Amíg a proci ugyanaz, maradjon a helyén,én biztos nem cserélgetném kb +0 teljesítményért alatta.

Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#13) Mercutio_


Mercutio_
(PH! félisten)

15k-ért ott az Asrock FM2A75M-DGS mindenből picit többet ad.

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C mITX HÁZ, SEIKO SRP639 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik

(#14) stratova válasza Zso2 (#12) üzenetére


stratova
(PH! kedvence)

Ez volt az én első gondolatom is, hogy alaplapot előre nem nagyon vásárolnék.
De az sem kizárt, hogy korábban jobb áron tudja elpasszolni még az aktuális lapot, mint mire összejön a pénze az új APU-ra. Kérdés az, nagyobb-e a lehetséges eladási árak közti különbség, mint az új lap aktuális és esetlegesen az APU vételéig bekövetkező árcsökkenése. Pl. a GIGABYTE GA-F2A85X-UP4 a megjelenéskori árához mérten ~4-5e Ft-ot esett.

Mercutio_ a garanciát kivéve.

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#15) Dani_kp válasza Zso2 (#12) üzenetére


Dani_kp
(őstag)

Mert számomra nem elég ez a lap sajnos, olyan érzésem van, hogy visszafogja a procimat. Remélhetőleg hétvégén tudok kölcsönbe szerezni egy MSI FM2-A85XA-G65-öt. Kíváncsi vagyok, hogy azzal mit produkál játékok alatt. Egy fórumtárs is AsRock FM2A75M-ITX-ről váltott egy asrock fm2a85x itx, persze "kényszerből", de nem is ez a lényeg és azt mondta, hogy érezhetően kiegyensúlyozottabb lett a gépe és a játékok is jobban futnak.

Egyszóval ha tényleg ilyen módon kompatibilis lesz az fm2+ -os lap, hogy fogadni tudja a trinity és richland procikat, akkor nyilván egy olyan cserélem és nem pedig egy szimpla fm2-es deszkára.

(#16) BlackPriest válasza hibavissza (#10) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

miért, aki ilyet vesz, nem lehet egy usb3-as pendriveja? :F

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#17) whiteman0524 válasza Dani_kp (#15) üzenetére


whiteman0524
(senior tag)

Ez így, ebben a formában nem igaz. Egy alaplaptól nem lesz gyorsabb se a processzorod, se a memóriáid, se a VGA-d (kivéve persze ha az alaplapra integrált VGA-t tekintjük) és a játékok se fognak jobban futni tőle. Maximum ha húzod a rendszert, akkor a jobb lapok tovább bírhatják, és ebben az esetben valóban jobban ki lehet hajtani a rendszerben rejlő tartalékokat. Viszont alapvetően túlhajtás nélkül nem lesz gyorsabb a géped a legdrágább lapokban sem. Azzal hogy kicseréled a konfigod alatt a lapot, maximum a rendszer stabilitását növelheted, továbbá megkockáztatod, hogy szerelés közben véletlenül elbarmolsz valamit, és ennek eredményeképpen dobhatod a kukába az egészet, vagy viheted gariztatni.

[ Szerkesztve ]

(#18) stratova válasza whiteman0524 (#17) üzenetére


stratova
(PH! kedvence)

GooseT kollégának volt "szerencséje" az említett ITX laphoz és 2x is ingadozott benne az A10-5700 (65 W TDP, szorzózáras) teljesítménye, majd elfüstölt nála a lap. A tápellátását egyszerűen nem 2 modulos APU-hoz tervezték.. :U
Utána váltott a jobb tápellátású 85-ösre s láss csodát megjavult az APU. Kollégámnál is magához tért az A10-5700 az FM2A75M-ITX leváltása után, csak ő nem várta meg míg megsül a lap.

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#19) Dani_kp válasza whiteman0524 (#17) üzenetére


Dani_kp
(őstag)

A #18 hszban stratova elmondta a lényeg. De én még annyival kiegészíteném, hogy a proci körül lévő fet-ek túlmelegedtek és ez ellen úgy védekezett a rendszer, hogy lejjebb vette a processzor órajelét ergo teljesítménycsökkenés következett be. Vagyis egy jobb alaplappal már el lehet érni teljesítmény növekedést.

szerk.: #18 stratova: most gondolj bele, hogy Ő mit szenvedett egy 65W-os A10-5700-al, nekem meg egy 100W-os A10-5800K-m van :D . Igaz alaulfeszelve...

[ Szerkesztve ]

(#20) whiteman0524 válasza Dani_kp (#19) üzenetére


whiteman0524
(senior tag)

stratova és te, hibás alaplapokról beszéltek. Ha az alaplap támogat egy processzort, de a rendeltetésszerű használat mellett nem képes elviselni a processzor által termelt hőt és ezáltal valamilyen módon visszafogja a processzort, az nyilván valóan hibás működés, legyen bármilyen olcsó is a szóban forgó alaplap. Ez még egy filléres alaplapnál is elfogadhatatlan működés. De oké, ebben a formában beszélhetünk arról, hogy a lapcsere megdobhatja a teljesítményt, de nem azért mert jobban kihajtja a komponenseket hanem azért mert normálisan működik. Én az olyan alaplapokról beszéltem, amik nem melegednek túl, nem fogják vissza a processzort, nincsen rossz kedvük és nem bal lábbal keltek fel reggel, hanem úgy működnek ahogy működniük kell. Ilyen esetekben pedig cserélgetheted napestig a full extrás és budget alaplapokat a rendszer alatt, mert nem lesz tőle gyorsabb a géped.

[ Szerkesztve ]

(#21) stratova válasza whiteman0524 (#20) üzenetére


stratova
(PH! kedvence)

A kolléga esete lehetne speciális, de a gyártói ajánlás alapján bárki belefuthat aki 2 modulos APU-t tesz ebbe a lapba.
Szerintem az a megközelítés hibás, hogy a gyártó képes volt ráírni arra a lapra az A8-A10 támogatását olyan komponensekkel, amivel útra bocsájtotta. Ugyanez a lap lehet, hogy 1 modulos APU-val a "világ végéig" üzemel.
Ettől a helyzettől eltekintve általánosságban egyetértek a mondandóddal.

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#22) Silentfrog válasza Dani_kp (#19) üzenetére


Silentfrog
(PH! kedvence)

Pont ezt csinálja az Fm 1 -es lapom
Vettem rá egy nagy hűtőt és teljesen passzívba szerettem volna hajtani. Ezt nem tudom kell a Ninja 3 hűtője mert megfelelő légmozgás nélkül a fetek felmelegednek,és vissza veszi az APU órajelét,pedig raktam rá ram süniket is.
Gyári hűtővel kipróbáltam 65-70 fokog is stabil hisz a gyári venti pont oda fújja a hűtőről a levegőt.
Ha jön jönnek a Fm 2+ lapok ,le is lesz cserélve,a 3870k,hiába jó még mindig hiába engedi a tuningot,és egy passzív hűtésű gépet akarok/kivéve a táp/ és ezzel a 14 ezres lappal ezt nem tudom megvalósítani.

(#23) BlackPriest válasza Silentfrog (#22) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

azért a passzív hűtésű gép sem épp a rendeltetés szerű használat, ez nem az alaplap hibája

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#24) Silentfrog válasza BlackPriest (#23) üzenetére


Silentfrog
(PH! kedvence)

Így van.
Csak így még nem jártam,hogy egy toronyhűtőt nem tudok használni normálisan mert az alaplapon lévő fetek túlmelegszenek,úgy,hogy a legmelegebb alkatrész amit szenzor mér az 40 fokos.
Amikor vettem ilyen hibalehetőséggel nem számoltam.

Látom ez a lap /és szinte az összes APU-t fogadó/ 8 pines alaplapi tápellátást igényel.
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy ezt miként tudom megvalósítani? A tápokon semelyiken nem láttam még 8 pines dugót, átalakítót meg keresetem,de sehol sem láttam ami bele menne ezekbe.

[ Szerkesztve ]

(#25) Dani_kp válasza Silentfrog (#24) üzenetére


Dani_kp
(őstag)

Ha nem tuningolod a procit, akkor a 4 pines csati is elég a 8 pinesbe, ami a lapon van.

(#26) BlackPriest válasza Silentfrog (#24) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

van 4-8 átalakító, ha nem indulna nélküle a lap, de már a jobb 400asokon is 8 pines van

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#27) Silentfrog válasza BlackPriest (#26) üzenetére


Silentfrog
(PH! kedvence)

Lehet,hogy rossz boltba keresetem de az eladó sem talált,csak hatosat de az van a tápon is.
Akkor a Chieftech CTG -400 nem a jobb tápok közé tartozik? :P
(#25) Dani_kp.: Nem tuningolom jelenleg ,de szerintem stabilabb ha 8 pinessel megy.

[ Szerkesztve ]

(#28) Dani_kp válasza Silentfrog (#27) üzenetére


Dani_kp
(őstag)

Semmivel nem stabilabb, de ha az neked biztonság érzetet nyújt, akkor vegyél másik tápot... :))

Ez pont olyan, hogy a táp 20 pines csatiját ugyan úgy rá lehet dugni, ha a lapon 24 pines a foglalat.

(#29) Silentfrog válasza Dani_kp (#28) üzenetére


Silentfrog
(PH! kedvence)

Kb fél éve vettem tápot,nem fogok kidobni egy Chieftech-et. :N
Majd keresgélek átalakítót,de nem létkérdés végül is.

[ Szerkesztve ]

(#30) BlackPriest válasza Silentfrog (#27) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

na ne keverjük, a boltot is csókoltatom, a 6 pin vga táp. a 6+2-ből kijött 8 pin is vga, a 4+4-es proci

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#31) Silentfrog válasza BlackPriest (#30) üzenetére


Silentfrog
(PH! kedvence)

Így van ,ilyet nem találtunk.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.