Hirdetés

2019. augusztus 23., péntek

Hozzászólások

(#1) Borisz76


Borisz76
(addikt)

"Az AMD rögtön nyolatkozott is róla, hogy használni fogják az új lehetőséget."

Talán nyilatkozott lenne.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#2) Tyrel


Tyrel
(őstag)

"valamint hatékonyabb autóipari felhasználásra szánt lapkák tervezhetők rá."
micsoda véletlen egybeesés hogy ezt pont egy napon jelentik be ezzel: [link] :U

(#3) RozogA87


RozogA87
(tag)

"A cél ezzel egy olyan úgynevezett half node biztosítása a partnereknek, amelyre továbbléphetnek addig, amíg a 7 nm-es fejlesztés el nem készül."
Ez a rész azért interesting, mert a múltkor a Global Foundries még azt mondta: itt a vége a Moore törvénynek és 10 nm-en maradunk.

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#4) Bici válasza Borisz76 (#1) üzenetére


Bici
(nagyúr)

A "nyalatkozott" lett volna a tuti. :D

[ Szerkesztve ]

Keresek AMD A10-7870K vagy 7890K APU-t.

(#5) Taranti


Taranti
(aktív tag)

Sehol nem említik a Polaris architektúrát. Akkor a Vega jön -megfelelő átalakításokkal- minden teljesítmény szegmensbe? (Csak azért kérdezem, mert ezzel most találkozok először.)

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#6) Duck663


Duck663
(aktív tag)

"Reális esély van arra, hogy a Pinnacle Ridge már az új gyártástechnológián használja, ahogy a Vega 20 is, viszont a szintén érkező Vega 11-es és 12-es GPU, valamint Raven Ridge APU esetében már csak csúszással lehetne megoldani az átállást, ami valószínűleg az AMD számára nem érné meg."

Ha a Vega 11 és 12 ugyanilyen gyalázatos, mint a Vega 10 (ráadásul HBM-es, ami marhára megdrágítja a gyártást) akkor nagyon is megéri egy komoly áttervezés mellett. Kodurit már hála az égnek szabadságolták, reméljük nem csak 3 hónapra, hanem végleg.

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#7) Petykemano


Petykemano
(addikt)

A 12LP ugyanaz, mint amit korábban 14nm+ néven emlegettek?
Nem hiszem, hogy a vegának a gyártástechnológia lenne a rákfejéne. De ha ez 2018H1, akkor már az is biztos, hogy a Vega11 nem érkezik meg decemberben (a csodadriverrel)

Viszont az érdekes, hogy a 12LP teljesítményét a piacon elérhető (az nvidia által használt) 16nm-hez hasonlították és nem a Samsungtól licencelt 14LPP-hez.

(#8) Meteorhead válasza Duck663 (#6) üzenetére


Meteorhead
(aktív tag)

Mi is a baj Kodurival? Amióta ő van élen, szárnyak a grafika részleg. Nem hibátlan amit csinál, de alaposan a lecsóba csapott, és jót is tett ez az AMD-nek.

(#9) szmörlock007 válasza Meteorhead (#8) üzenetére


szmörlock007
(tag)

+1

(#10) Tyrel válasza Meteorhead (#8) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Az vele a baj hogy fél - 1 éves késéssel adtak ki egy új chipet, ami ráadásul nagyon költségesen és nagyon rossz kihozatallal gyártható csak, és még a konkurenciát sem veri meg. Ráadásul a tudásának egy része kiaknázatlan, mert olyan bonyolult technológiákat építettek bele amikhez nem tudnak drivert írni.
Mindezt Raja vezetésével.

Ezek után még kérdés mi vele a baj?

[ Szerkesztve ]

(#11) Pinky Demon válasza Meteorhead (#8) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Mélyrepülésben is lehet szárnyalni? Vagy az a szárnyalás, hogy 2 átmatricázás és egy dieshrink után gyakorlatilag teljesen elvesztette az AMD a versenyképességét?

(#12) Lacok


Lacok
(őstag)

Eredetileg úgy volt, hogy a Ryzen második generációja 14nm+ lesz tehát marad a csíkszélesség. Viszont ezzel a lépéssel még közelebb kerülhetnek az Intelhez.

(#13) bteebi


bteebi
(addikt)

"Mark Papermaster" :))

Nem tűnik rossznak, remélhetőleg minél hamarabb kaphatóak lesznek az ezen a csíkszélességen készült procik és GPU-k. Viszont a cikk alapján sajnos nem vagyok annyira optimista:

"az érintett termékek gyártása a következő esztendő első felében kezdődhet meg"

Ez amúgy annyira nem tetszik, mert a január és a június is az év első fele, és pár hónapba beletelik, mire lesz is belőle (itthon is) valami :(. Szóval valószínűleg április-szeptember között lesz belőle bármi, hogyha jól gondolom. De javítsatok ki, ha rosszul látnám.

Mondjuk lehet, hogy nem lesz túl nagy előrelépés ez az új technológia, persze némi pluszt mindenképp ad majd. Ugye a Ryzen és a Vega is 14 nm-en készül? Mert ha igen, akkor videokártya fronton egyelőre biztosan nem tud majd az AMD az nVidia fölé kerekedni...

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#14) morgyi válasza Pinky Demon (#11) üzenetére


morgyi
(veterán)

Az AMDnek a marketingja rohadt szar. A versenyelőnyből sem tudnak nagy előnyt kovácsolni. A HD5000 széria mérföldekkel jobb volt és előbb jött mint a kazán fermi. Akkor nem volt gond a brutál hőtermelés.

Ha megnézed hogy a 290X és a vele egyidős Kepler teljesítményét a Radeon azért még elég jól tartja a teljesítményét.

Mihelyst az NV előállt az ultra alacsony fogyasztással elvárás lett. Előtte a kutyát nem érdekelte. Mikor az NV szarul fogyasztott

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#15) Pinky Demon válasza morgyi (#14) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

En ezzel tisztaban vagyok, HD3850 ota csak AMD kartyaim vannak. De nagyon kivancsi lennek azok velemenyere, akik istenitik Kodurit, hogy megis mi alapjan teszik ezt? Megis mit razott gatyaba az az ember? Volt ket jo eve a GCN-nek, aztan jott az atmatricazott 3xx-as sorozat, a remgyenge 4xx-as sorozat, ami olyan jol sikerult, hogy az nVidianak 2016-ban ki sem kellett jonnie csucskartyaval, mert az eredetileg felso kozepnek tervezett 1080 is boven eleg volt ellene. 2017-ben megint jott egy atmatricazas, majd ev vegere sikerult egy uj architekturaval eloallni ami masfel ev kesessel mar felveszi a versenyt a 2016-os eleve nem felsokategoriasnak szant Geforce-szal. Mindekozben az nVidia hulyere rohogi magat, es cinikusan bejelenti, hogy nem is kapkod a voltaval sem, mert boven eleg a pascal is erre a piacra. Ezzel szemben megis mi az amit Rajanak koszonhet az AMD? Nagy szavakon kivul? Ez nagyon off topic, de oszinten annyi helyen latom, hogy Raja igy, Raja ugy, de csak egy hangembert latok, sok valos teljesitmeny nelkul, mikozben az altalam kedvelt RTG ugy all bele a foldbe, mint a gerely.

(#16) Duck663 válasza Meteorhead (#8) üzenetére


Duck663
(aktív tag)

Szárnyaaaal? Hol, a bányászok között? Vagy a fűtőtestek piacán? A 28% körüli dGPU részesedés az szárnyalás? Jót tett az AMD-nek? Miiiiivaaaan? Ha a Ryzen nem lenne sikeres és nem ők tervezték volna a konzollapkákat, az AMD csőd közeli helyzetben lenne. Az a legnagyobb baj, hogy terveznek terveznek a jövőnek, de a jelen igényeit nem szolgálják ki, ezért van ott a VEGA is ahol. Tervezni kell, de úgy, hogy a jelen kor igényeire tervezel a jövő számára pedig lehetőséget kínálsz, amit lehetőség szerint szoftveresen támogatsz is. Hiába volt Mantle nem használták ki a lehetőségét, ja Vulkan alapja lett, és ott óriási előnyben lennének? Nemigen. Hiába van TAN, sehol semmi. HSA? Aztán ott a zárt totálisan optimalizálatlan ShitX (PhysX), az bezzeg minden szarba belekerül és módszeresen szét is trollkodnak vele mindent. Az első VEGA demó még januárban bemutatásra került (Doomoltak ezerrel), de kész meghajtó azóta sincs. Félkész van, amiben van ami működik és van ami nem, és ki tudja, hogy ami nem az fog-e valaha.

Ha már ennyire ráfeküdtek a professzionális felhasználásra, miért nem szedték ketté a fejlesztéseket? Legalább az egyik piac akkor pöröghetne. Ez is Koduri felelőssége.

[ Szerkesztve ]

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#17) Abu85 válasza Duck663 (#16) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A Mantle célja nem az volt, hogy lezárja az ipart, hanem az, hogy megváltoztassa az API-kat. Ezt megtette. Innentől kezdve már nincs rá szükség. De egyébként a LiquidVR-hez használják.

A TAN beépítésre kerül a Bethesda érkező VR játékaiba.

A HSA az AMD-nél már ROCm néven fut. Ennek lesz Windows 10 verziója, csak annyira másképp működik, hogy a Microsoftnak át kell alakítani az operációs rendszert, ugyanis a ROCm közvetlen elérésű, vagyis a GPU-t ugyanarra a szintre emeli, amin van a CPU. A ROCm a kernel indításához nem igényel OS rendszerhívást. Ezt a modellt ma még csak a Linux támogatja.

Ma már csak CPU PhysX-es játék készül. A Batman: Arkham Knight volt az utolsó GPU-s megoldás. Ennek egyébként az az oka, hogy az NV leválasztja a CUDA-ról a PhysX-et, csak egy ilyen átalakítás nagyon sokáig tart.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#18) Televan válasza Petykemano (#7) üzenetére


Televan
(veterán)

Én már annak is örülnék ha normálisan kaphatók lennének a Vega56 -os custom kártyák decemberben. Vega11 talán lesz jövő tavasszal. ;]
A gyártók meg várják a Vega GPU -kat a custom megoldásaikra.AMD október közepét ígért nekik,remélem tudják tartani a határidőt.

???

(#19) velizare válasza Abu85 (#17) üzenetére


velizare
(veterán)

rocm windózra?! mi a f@sznak?!

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#20) tibaimp


tibaimp
(őstag)

Attól félek, hogy ez valóban az eredetileg is tervezett 14+ gyártástechnológia, csak a marketing osztály dolgozik....

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#21) Abu85 válasza velizare (#19) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Mert a HIP jobb, mint az OpenCL és a DirectCompute.

(#20) tibaimp: Nem a bérgyártó dönti el, hogy a nanométer elé milyen számot írhatnak. Ezt a félvezetőgyártók nemzetközi szervezte (ISTR) ismeri el a leadott adatok alapján.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#22) Vitamincsiga


Vitamincsiga
(tag)

Az AMD végre visszavághatott volna az évtizedes sérelméért... Mert most az Intel van architekturális és gyártástechnológiai hátrányban; szépen belepunnyadtak a "tit-tak Core i-be"...
Erre?
Tötymörgés 12 nm-en! Zen2 '19-ben! Mintha a piac 90% máris az övék lenne!!
Most kéne kirúgni a teljes vezetést!
Hogyénmilyenbegurultlettem :((( :((( :(((

Jó lenne egy varázsgömb ;-)

(#23) ddekany válasza Vitamincsiga (#22) üzenetére


ddekany
(addikt)

Az nem lehet, hogy azért nem haladnak még gyorsabban, mert ez egy nehéz terület, főleg a mostani fejlettségi fokon, és egyszerűen nem sikerül megcsinálni hamarabb? :U Számomra kész csoda, hogy ezek a dolgok akárhogyan működnek...

(#24) ddekany


ddekany
(addikt)

"az iparág 16 nm-es FinFET megoldásaihoz képest az új 12 nm-es LP node-on 10%-kal gyorsabb lapkák tervezhetők, és 15%-kal jobb lehet a tranzisztorsűrűség is"

És a 14 nm-eshez amit most használnak mit tud?

(#25) hokuszpk válasza Vitamincsiga (#22) üzenetére


hokuszpk
(addikt)

ugytunik az intel evek ota kuzd a 10 nanoval, a 7 meg ennel is kemenyebb dio lehet, ha 2019-ben jon a zen2 ugy, ahogy igertek, akkor szvsz inkabb le a kalappal.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#26) tibaimp válasza Abu85 (#21) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Neked elhiszem :R
de akkor hogy lehet, hogy a különböző bérgyártók azonos méretű gyártástechnológiái oly mértékben és méretben eltérnek? Nem kötekedésképpen!

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#27) Abu85 válasza tibaimp (#26) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Mert a gyártástechnológia nem csak egy szám a nanométer előtt. A valóságban ezt nem is kellene figyelembe venni, mert önmagában ez a szám nem jelent semmit. De sokkal egyszerűbb ezt a számot benyögni, és azt mondani rá, hogy a kisebb érték a jobb, mint elmagyarázni a vásárlóknak, hogy több tucat paraméter és dens lib együttes hatása amit látnak.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.