Hirdetés
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- Kompakt vízhűtés
- Petabájtos SSD-ről ábrándozik a SanDisk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacok
őstag
Még a prémium gyártóknál is becsúszik néha egy-egy hiba.
-
Arnol
csendes tag
Először is Szia!
Nem tudom hogy ezt a hőfokot hol merted vagy mivel, de ha a GPU magnak a hőfokát nézted akkor sajnos el kell hogy szomorítsalak, ugyanis nem a GPU mag hőmérsékletével volt a probléma.
Mellesleg nekem egy gtx 1070 dolgozik szépen a gépemben, és a bios-t is lefrissítettem.Tapasztalataim:
Először is a bios frissítése 2 mp, egy ENTER és egy Y.
Aztán van aki azt állítja, hogy az órajelek csökkentésével értek el magasabb fordulatszámot. (bocs de hülyeség)
Ami változást észrevettem, hogy most már nem 60 foknál kapcsol be a venti hanem valahol 50-55 között.
Valószínűleg zajosabb lett ezáltal ugyanis 60 fok körül már 1000 rpm-el pörögnek a ventik, DE én nem igazán hallok változást ami lehet hogy csak az én hallásom esetén van így. A GPU mag 62 fok fölé nem megy, ami előtte a 72-73 fokot is elérte.Mivel a kártya a frissítés után is stabil maradt, és talán egy pár decibel +-al alacsonyabb hőfokon pörög minden, így szerintem senki nem veszít semmit ha lefrissíti a kártyáját.
Üdv mindenkinek!
-
Szervusztok Kedves Fórumtársak!
Én úgy döntöttem, hogy nem cserélem le a BIOS-t.
GTX 1080 Classified-om van.
A Battlefield 1 1440p-ben full-on 200%-os "Resolution Scale" -val futtatva maximum 79 fokra emeli a VGA hőmérsékletét úgy, hogy nincs a ház hűtése bekapcsolva, és a Noctua D15 1db. ventilátora csak 500-zal forog, így az sem mozgatja a levegőt számottevően.
Ha jól emlékszem, akkor 1200 rpm körül mozog a ventilátorok fordulata, ezen hőfok mellett.
Isten áldjon meg Benneteket! -
ja hát az a plusz zaj még így is odaveri sok nevesebb gyártó átlagkártyáját, a hűtési eredményekről ne is beszéljünk. Semmi gond nem volt ezzel, csak az, hogy a azért hogy csendes legyen, alul vezérelték a ventiket. Most is csendes, de már normálisan hűt. EVGa-nál mindig le lehetett szedni a hűtőt garivesztés nélkül és ingyen küldik a thermalpadokat, de egyébként 100 Ft / darab ha valaki nem bír várni, itt a PH aprón.
Én évek óta vásárolok tűlük kártyát, soha rosszabb supporot és tuningos kártyákat, mint az övéik. Így kell ezt kezelni, ahogy ők teszik.
Városi legendákat meg lehet kreálni, hogy leveszik az órajeleket, csak nem értem mielőtt idefáradsz kommentálni akkor miért nem tájékozódsz előtte, pontosan mi történt és miről szól a cikk.[ Szerkesztve ]
-
juliabrilke
veterán
Meglátjuk majd mi lesz, ha meg meghal, akkor a gariztatással sosincs gond az EVGA-nal.
Persze vissza is lehet nekik küldeni a kártyát, de szerintem november végén/decemberben ez kb. öngyilkosság lenne, mert sokat kellene várni.
Aki nem akar szerelgetni, annak még mindig ott ez az opció.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Ez is tény, de melyik cég nem törekszik a minél több profitra? Nem védem őket - félreértés ne essen -, de ha már hibáztak, akkor legalább elismerik és nem nekem okoznak plusz költségeket.
Erre jó példa az autós visszahívás is. Nekem pl. garanciaidőn kívül volt visszahívásom Citroen-nél (ráadásul nem is én voltam az első tulaj), és nagyon jól esett a kezdeményezésük.
-
ncc1701
veterán
válasz
juliabrilke #8 üzenetére
Tehát a plusz zaj az korrekt megoldás.
Szerintem a korrekt az lenne, ha visszavennék, és adnának helyette egy másikat, amin már javítottak a hűtésen. És nem megemelt ventilátor fordulatszámmal.
-
speed471
aktív tag
Asus gyári driverel húztam teszt végett behalt.... gariba elintézték. giga gari lejárata után be halt szívás... gainward hibázott játék alatt nem részletezném. Msi be vált nálam eddig semivel kapcsolatba nem lépet fel hiba. Mondjuk annó nem csak játszotam, hanem képet szerkesztettem+ videót vágtam, már csak játszok a maradék kis szabadidőmben.... Jelenleg fentlévő 970-re nincs szükségem sok a meló a proci integrált vga-ja jelenleg elég nekem
Persze nem kellemes ha van egy termék és nálad hibát produkál én mindig a garanciális ügyintézést néztem.
Ők is emberek konkurencia valóban van de szüreális elvárás hogy soha egyik gyártó se hibázzon. Legyártanak egy adott termékből 1 000 000db-ot tuti van benne 5% hiba arány és még finom voltam -
Departed
őstag
Hát, ha ilyen kártyám lenne nem repesnék az örömtől hogy egy hardvertervezési/összerakási hibát "megoldandó" felhangosítanák.
Nekem volt/van sorrendben 3dfx, Inno3d, Club3d, Sapphire, Asus és Gigabyte, egyik sem hibázott soha. Mindig teljesítmény növelés miatt cseréltem le őket.
Szóval részemről egy hiba is sok, van bőven konkurencia.
-
-
big-J
őstag
Jól értem, hogy ők nem raktak hőpadot ahova kellene és ezt egy teljesítményt csökkentő/hangot növelő bios-al akarják "kijavítani"?
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
Szerintem ez a nagy hiba elég nagy preztízs veszteséget fog hozni az EVGA-ra. De ne így legyen!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat minden érintett modellre kiadta a szükséges frissítést, amely természetesen egyszerűen telepíthető.
- Formula-1
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Akciókamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobil flották
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Rapture Monitor Arm TURRET SX állítható magasságú monitortartó 32"-ig
- Kétrekeszes, óriásméretű céges postaláda eladó (új, nem használt)
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- Fujitsu B22T-7 Pro IPS LED monitor eladó (21.5", Full HD, hangszóró, USB HUB)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó